Wednesday, October 8, 2014

Pau kentang+sardin buat anak-anak


~~ Buat 500gm tepung memang banyak jadinya.~~

69 comments:

  1. wah sedapnya pau sardin..share resepi sket yer kakak..:)

    ReplyDelete
  2. haish telan air liur pulak saye kak!

    ReplyDelete
  3. Bila nampak pau kentang yang gebu gebas ni, teringat kat sorang pakcik yg jual pau menggunakan kukus kayu..sedapnya..anak2 akak mesti suka kan..eda suka sangat pau kacang..

    ReplyDelete
  4. pau commercial sekarang ni harap je gebu.. inti fail..

    ReplyDelete
  5. terliur tgk inti tu...mmg puas bila buat sendiri,kan...saya suka yg panas berasap ketika keluar dari pengukus tu

    ReplyDelete
  6. kite suka pau inti kentang ayam.. kalau teringin beli jek yg frozen.. nak buat mesti bantat.. hmmm

    ReplyDelete
  7. Assalam & Morning kak Zakie
    sedapnya pau kentang sardin.. kalau kat kedai selalu beli dapat yang kentang dah hancur2.. hehehe.. kalau buat sendiri mesti puas hati.. nak letak inti banyak2 pun boleh.. nyummsss :))

    ReplyDelete
  8. wah..rajin plak kzakie hari ni yea, alhamdulillah..bolela adik makan puas-puas kan, he he

    ReplyDelete
  9. pandai dan rajin kak zakie nih.. saya suka pau kaya :)

    ReplyDelete
  10. Ada sahaja idea untuk memasak... Memang best kalau berjiran dgn akak nih! :)

    ReplyDelete
  11. letak kentang sedapnya, sardin feveret, puas anak-anak makan :)

    ReplyDelete
  12. KN suka yang kentang dan serikaya...kena dua ketul dah kenyang...nak pulak panas2...biasanya beli jer...

    ReplyDelete
  13. idea yang bagus ni untuk buat untuk anak2 bila mereka balik nanti....budak2 ni suka sardin kentang ni biasanya buat karipap je buat camni.

    ReplyDelete
  14. ADUHAI..LAMA X WAT PAU..MEMANG MUAI KLU WAT SENDIRI KAK..

    ReplyDelete
  15. Salam Rabu KZ. Sedapnya pau..belum breakfast lagi ni...

    ReplyDelete
  16. puas hati buat sendiri kan kak zakie.... dpt mkn puas2...kalo beli seketul dah cecah rm2 hah.... kat opis lieya ade pau sedap...mahal pun beli laa jugak sebab sedap eheheheeheh....

    ReplyDelete
  17. salam pagi rabu...enaknya bersarapan pau sardin mmg meng kenyang..xcukup satu ni..

    ReplyDelete
  18. Sedapnya kak, meh pos kat batu pahat sikit..

    ReplyDelete
  19. sedapnyaaa.. dkna tak mahir sangat bab2 masak ni..kena banyak belajar lagi..

    ReplyDelete
  20. Aduhai, untungnya keluarga akak dapat makan pau home made. Sedap dan suci. Konpem. Kalau yang dijual tu, kadang2 intinya dah benyek sangat, atau intinya main calit2 jer. Saya pulak kalau roti, kek dan apa2 seangkatan dengannya semua saya takut nak buat kak... Nak cuba2 pun, jarang ada masa nak godek dapur. Kalau bab2 tepung ni, saya berani buat cekodok jer...hehehe

    ReplyDelete
  21. huwwaaa, kalah pau madura kalau macam ni....

    ReplyDelete
  22. uikss... yummy..
    dh lama x makan pau kentang.
    org asyik jual pau kaya, kelapa, & kacang merah je..
    aduhhh teringin plak lelagi kalau masih panas berasap

    ReplyDelete
  23. sedapnya...dimakan panas2..tak cukup sebiji..

    ReplyDelete
  24. wah sedapnya pau..sy suka pau kacang merah..
    p/s : cuba akk tengok balik entri pasal berkebun tu..blh tgk tak gambarnya.saya dah betulkan tadi.

    ReplyDelete
  25. sedapnye pau.. letak inti lebih.. :)

    ReplyDelete
  26. bestnya mama masak pau:)
    peberet saya tu kak...

    ReplyDelete
  27. Peh! Fav sy ni kak! Serius suka sgt pau inti kentang sardin ni. Teringat zaman dulu, mak pnh buat pau ni.

    ReplyDelete
  28. nieyl suka pau hospital..hihi~klu makan..mesti 2 biji..

    ReplyDelete
  29. waaa...bestnya kak wat sendiri...

    ReplyDelete
  30. nampak sedapnya inti tu
    mmg muai kak dengan 500 gm tepung

    ReplyDelete
  31. perkh sedapnyer kak... msti puas mkn lagi2 bt sndiri

    ReplyDelete
  32. wow... pevret nor ni.... tapi tk pernah buat pun... beli je, pau ayam jdi pilihn

    ReplyDelete
  33. kaka buat sendirik ke???
    sedapnyeeeee.. terliur pulak Zura tengok. Zura nih memang sukaaaaa makan pau.. tapi x pernah buat sendiri. asik2 beli jer.. hehehe. nanti nak cuba carik resipi yang mudah2 lah. nak cuba buat sendirik. hehehe

    ReplyDelete
  34. salam kak zaki...waa sedapnyer...lizz tak pernah lagi buat pau...ni yang teringin buat sendiri nih

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum kakzakie...wah sedapnya kak...lebih puas hatikan kalau buat sendiri dapat banyak n boleh makan berulang2...:)

    ReplyDelete
  36. rajinnye kakak..sedapnyee pau...

    ReplyDelete
  37. Banyaknyaaa. Kak...Pau sedap di mkn panas2...abah sy suka mkn Pau.

    ReplyDelete
  38. Dah lama x buat pau. Cam sedap je. Sejak husben byk sakit ni dah x de masak sgt. Kalau buat nanti dia pun makan jugak. Klw tgk saje kesian la pulak.

    ReplyDelete
  39. Selalu orang buat inti karipap tapi kakzakie buat kuih pau.Tentu sedap rasa dia.

    ReplyDelete
  40. makan pau panas2 suam dgn teh o...perh :)

    ReplyDelete
  41. Bab2 nk masak yg jenis kmbang2 ni.. pyh oh nk jd.

    ReplyDelete
  42. Bubuh isi padat..Mkn sebiji pun dh kenyang zakie..

    ReplyDelete
  43. Bukan saja dah lama tak buat, dah lama tak makan pau ni. Terliur pulak kak. Dahlah tengahari ni tak makan lunch. Jeles pulak tengok pau sardin ni.

    ReplyDelete
  44. puasnya makan dapat buat sendirik...mesti sedap ni..:)

    ReplyDelete
  45. wah ..rajinnya kakzakie...mesti puas kan ..

    ReplyDelete
  46. Sedapnya kak. Tgk pau pon bley terliur ☺

    ReplyDelete
  47. pau atau donut memang favourite saya..
    kalau 500g buat, cukup utk kami 4 beranak kakzakie...tak banyak mana, hii

    ReplyDelete
  48. hai kak zakie, harap sihat je di sana =)
    memang sedap pau ni kak zakie, memang faveret makan petang2. selalu je beli kat ofis ni.. ^^

    ReplyDelete
  49. Assalamualaikum kak, lama sungguh tak makan pau. dulu selalu arwah mak buat, biasanya inti kelapa. Hmm...tetiba teringatkah arwah...

    ReplyDelete
  50. Adunan pau..donut..memang muai kan kak..boleh dapat banyak biji..sedapnya..sekali minum air milo suam..gebu pau kentang sardin akak..

    ReplyDelete
  51. saya buat pau x menjadi ... suka inti kacang .

    ReplyDelete
  52. suka gak makan kuih pau nie.... tapi kalau beli harga sekarang... makk oiiii.

    ReplyDelete
  53. Sedap yer pau sardin...ya Allahhhh mana nak cari..kena buat sendiri lah jawab nya ni sis huwaaaa

    ReplyDelete
  54. Pau kacang merah 1 kak Zakie!!! hehehehe....

    ReplyDelete
  55. SA suka pau kacang merah......bestnyaaaaa

    ReplyDelete
  56. pandainya anak2 akak buat, sy pernah cuba buat...tak menjadi..tak gebu naiknya..salah teknik.. huhu.. :)

    ReplyDelete
  57. tak pernah cuba buat pau ni kak
    mak mentua saya selalu buat
    tapi tak pernah rajin saya tanya camne nak buat =)

    ReplyDelete
  58. Baru tengok gambar dah rasa terbau-bau keharuman pau. Makan masa masih berasap. YaAllah nikmat! :)

    ReplyDelete
  59. Rajinnya kanda.....pakai tepung biasa ke tepung pau kanda?

    ReplyDelete
  60. Sy paling suka pau kaya.. Nikmat je rasa klau mkan pnas2..

    ReplyDelete