Assalam & Morning kak Zakie sedapnya pau kentang sardin.. kalau kat kedai selalu beli dapat yang kentang dah hancur2.. hehehe.. kalau buat sendiri mesti puas hati.. nak letak inti banyak2 pun boleh.. nyummsss :))
puas hati buat sendiri kan kak zakie.... dpt mkn puas2...kalo beli seketul dah cecah rm2 hah.... kat opis lieya ade pau sedap...mahal pun beli laa jugak sebab sedap eheheheeheh....
Aduhai, untungnya keluarga akak dapat makan pau home made. Sedap dan suci. Konpem. Kalau yang dijual tu, kadang2 intinya dah benyek sangat, atau intinya main calit2 jer. Saya pulak kalau roti, kek dan apa2 seangkatan dengannya semua saya takut nak buat kak... Nak cuba2 pun, jarang ada masa nak godek dapur. Kalau bab2 tepung ni, saya berani buat cekodok jer...hehehe
uikss... yummy.. dh lama x makan pau kentang. org asyik jual pau kaya, kelapa, & kacang merah je.. aduhhh teringin plak lelagi kalau masih panas berasap
kaka buat sendirik ke??? sedapnyeeeee.. terliur pulak Zura tengok. Zura nih memang sukaaaaa makan pau.. tapi x pernah buat sendiri. asik2 beli jer.. hehehe. nanti nak cuba carik resipi yang mudah2 lah. nak cuba buat sendirik. hehehe
wah sedapnya pau sardin..share resepi sket yer kakak..:)
ReplyDeletehaish telan air liur pulak saye kak!
ReplyDeleteBila nampak pau kentang yang gebu gebas ni, teringat kat sorang pakcik yg jual pau menggunakan kukus kayu..sedapnya..anak2 akak mesti suka kan..eda suka sangat pau kacang..
ReplyDeletepau commercial sekarang ni harap je gebu.. inti fail..
ReplyDeleteterliur tgk inti tu...mmg puas bila buat sendiri,kan...saya suka yg panas berasap ketika keluar dari pengukus tu
ReplyDeletekite suka pau inti kentang ayam.. kalau teringin beli jek yg frozen.. nak buat mesti bantat.. hmmm
ReplyDeleteAssalam & Morning kak Zakie
ReplyDeletesedapnya pau kentang sardin.. kalau kat kedai selalu beli dapat yang kentang dah hancur2.. hehehe.. kalau buat sendiri mesti puas hati.. nak letak inti banyak2 pun boleh.. nyummsss :))
makan panas-panas, sedap ni...
ReplyDeletewah..rajin plak kzakie hari ni yea, alhamdulillah..bolela adik makan puas-puas kan, he he
ReplyDeletepandai dan rajin kak zakie nih.. saya suka pau kaya :)
ReplyDeleteAda sahaja idea untuk memasak... Memang best kalau berjiran dgn akak nih! :)
ReplyDeleteletak kentang sedapnya, sardin feveret, puas anak-anak makan :)
ReplyDeleteKN suka yang kentang dan serikaya...kena dua ketul dah kenyang...nak pulak panas2...biasanya beli jer...
ReplyDeleteidea yang bagus ni untuk buat untuk anak2 bila mereka balik nanti....budak2 ni suka sardin kentang ni biasanya buat karipap je buat camni.
ReplyDeleteADUHAI..LAMA X WAT PAU..MEMANG MUAI KLU WAT SENDIRI KAK..
ReplyDeleteSalam Rabu KZ. Sedapnya pau..belum breakfast lagi ni...
ReplyDeletepuas hati buat sendiri kan kak zakie.... dpt mkn puas2...kalo beli seketul dah cecah rm2 hah.... kat opis lieya ade pau sedap...mahal pun beli laa jugak sebab sedap eheheheeheh....
ReplyDeletesalam pagi rabu...enaknya bersarapan pau sardin mmg meng kenyang..xcukup satu ni..
ReplyDeleteSedapnya kak, meh pos kat batu pahat sikit..
ReplyDeletesedapnyaaa.. dkna tak mahir sangat bab2 masak ni..kena banyak belajar lagi..
ReplyDeleteAduhai, untungnya keluarga akak dapat makan pau home made. Sedap dan suci. Konpem. Kalau yang dijual tu, kadang2 intinya dah benyek sangat, atau intinya main calit2 jer. Saya pulak kalau roti, kek dan apa2 seangkatan dengannya semua saya takut nak buat kak... Nak cuba2 pun, jarang ada masa nak godek dapur. Kalau bab2 tepung ni, saya berani buat cekodok jer...hehehe
ReplyDeletehuwwaaa, kalah pau madura kalau macam ni....
ReplyDeleteuikss... yummy..
ReplyDeletedh lama x makan pau kentang.
org asyik jual pau kaya, kelapa, & kacang merah je..
aduhhh teringin plak lelagi kalau masih panas berasap
sedapnya...dimakan panas2..tak cukup sebiji..
ReplyDeletewah sedapnya pau..sy suka pau kacang merah..
ReplyDeletep/s : cuba akk tengok balik entri pasal berkebun tu..blh tgk tak gambarnya.saya dah betulkan tadi.
sedapnye pau.. letak inti lebih.. :)
ReplyDeleteyummsss...
ReplyDeletenampak sedappp sgt
bestnya mama masak pau:)
ReplyDeletepeberet saya tu kak...
yummy...dah lamer xmakan paw...
ReplyDeletePeh! Fav sy ni kak! Serius suka sgt pau inti kentang sardin ni. Teringat zaman dulu, mak pnh buat pau ni.
ReplyDeletenieyl suka pau hospital..hihi~klu makan..mesti 2 biji..
ReplyDeletewaaa...bestnya kak wat sendiri...
ReplyDeletenampak sedapnya inti tu
ReplyDeletemmg muai kak dengan 500 gm tepung
perkh sedapnyer kak... msti puas mkn lagi2 bt sndiri
ReplyDeletewow... pevret nor ni.... tapi tk pernah buat pun... beli je, pau ayam jdi pilihn
ReplyDeletekaka buat sendirik ke???
ReplyDeletesedapnyeeeee.. terliur pulak Zura tengok. Zura nih memang sukaaaaa makan pau.. tapi x pernah buat sendiri. asik2 beli jer.. hehehe. nanti nak cuba carik resipi yang mudah2 lah. nak cuba buat sendirik. hehehe
sedapnya kak..
ReplyDeletesalam kak zaki...waa sedapnyer...lizz tak pernah lagi buat pau...ni yang teringin buat sendiri nih
ReplyDeleteassalamualaikum kakzakie...wah sedapnya kak...lebih puas hatikan kalau buat sendiri dapat banyak n boleh makan berulang2...:)
ReplyDeleterajinnye kakak..sedapnyee pau...
ReplyDeleteBanyaknyaaa. Kak...Pau sedap di mkn panas2...abah sy suka mkn Pau.
ReplyDeleteDah lama x buat pau. Cam sedap je. Sejak husben byk sakit ni dah x de masak sgt. Kalau buat nanti dia pun makan jugak. Klw tgk saje kesian la pulak.
ReplyDeleteSelalu orang buat inti karipap tapi kakzakie buat kuih pau.Tentu sedap rasa dia.
ReplyDeletemakan pau panas2 suam dgn teh o...perh :)
ReplyDeleteBab2 nk masak yg jenis kmbang2 ni.. pyh oh nk jd.
ReplyDeleteBubuh isi padat..Mkn sebiji pun dh kenyang zakie..
ReplyDeleteBukan saja dah lama tak buat, dah lama tak makan pau ni. Terliur pulak kak. Dahlah tengahari ni tak makan lunch. Jeles pulak tengok pau sardin ni.
ReplyDeletepuasnya makan dapat buat sendirik...mesti sedap ni..:)
ReplyDeletewah ..rajinnya kakzakie...mesti puas kan ..
ReplyDeleteSedapnya kak. Tgk pau pon bley terliur ☺
ReplyDeleteintinya sedap tu kakzakie
ReplyDeletepau atau donut memang favourite saya..
ReplyDeletekalau 500g buat, cukup utk kami 4 beranak kakzakie...tak banyak mana, hii
hai kak zakie, harap sihat je di sana =)
ReplyDeletememang sedap pau ni kak zakie, memang faveret makan petang2. selalu je beli kat ofis ni.. ^^
Assalamualaikum kak, lama sungguh tak makan pau. dulu selalu arwah mak buat, biasanya inti kelapa. Hmm...tetiba teringatkah arwah...
ReplyDeleteAdunan pau..donut..memang muai kan kak..boleh dapat banyak biji..sedapnya..sekali minum air milo suam..gebu pau kentang sardin akak..
ReplyDeleteSedapnya. Rajin Kakak masak pau yea.
ReplyDeletesaya buat pau x menjadi ... suka inti kacang .
ReplyDeletememang nampak menyelerakakn...
ReplyDeleteLamanya tak makan pau... yummy!
ReplyDeletesuka gak makan kuih pau nie.... tapi kalau beli harga sekarang... makk oiiii.
ReplyDeleteSedap yer pau sardin...ya Allahhhh mana nak cari..kena buat sendiri lah jawab nya ni sis huwaaaa
ReplyDeletePau kacang merah 1 kak Zakie!!! hehehehe....
ReplyDeleteSA suka pau kacang merah......bestnyaaaaa
ReplyDeletepandainya anak2 akak buat, sy pernah cuba buat...tak menjadi..tak gebu naiknya..salah teknik.. huhu.. :)
ReplyDeletetak pernah cuba buat pau ni kak
ReplyDeletemak mentua saya selalu buat
tapi tak pernah rajin saya tanya camne nak buat =)
Baru tengok gambar dah rasa terbau-bau keharuman pau. Makan masa masih berasap. YaAllah nikmat! :)
ReplyDeletekak Zakie...kongsi lah resipi :-)
ReplyDeleteRajinnya kanda.....pakai tepung biasa ke tepung pau kanda?
ReplyDeleteSy paling suka pau kaya.. Nikmat je rasa klau mkan pnas2..
ReplyDelete