Thursday, May 25, 2017

Ahlan wa sahlan ya ramadhan 1438H

Akhirnya terkulai dan bisu tanpa titisan walau sepatah perkataan. Ampun dan maaf dariku selaku tuan empunya blog TITISAN NURANI. Terlalu banyak rentetan yang perlu dirungkai andai mahu dititipkan di sini. Alhamdulillah ujian yang Allah berikan buat kami adalah petanda DIA masih sayangkan kami dan peringatan bahawa selagi kita masih diberi pinjam nyawa untuk bernafas pasti akan ada ujian diberikan untuk melihat sejauh mana kekuatan iman kita.

Terima kasih di atas segala ingatan semua sahabat yang tidak pernah terduga walau sekadar di alam maya tapi kasih kalian amat kami hargai. Semoga dipertemukan di syurga firdausi Allah kelak.

Bersempena bulan ramadhan al-mubaraq yang akan tiba aku dan keluarga menyusun sepuluh jari memohon kemaafan di atas apa jua perlakuan dan keterlanjuran yang sengaja atau tidak sengaja sepanjang aku menitip kata di TITISAN NURANI dan ketika berkunjung untuk memberikan komen ke blog kepunyaan anda semua. Sekali lagi kemaafan dipohonkan.

~~Selamat menjalankan ibadah berpuasa. Semoga amalan kita diterima Allah hendaknya. Aamiin ya robbal'alamiin..~~

61 comments:

Warisan Petani said...

Akhirnya mentongkol jugak mbak yu ku.
Mudah2an diparengi kewarasan dan keafiatan
Kangen suwi ora ngeblog.
Salam Ramadhan.

amirah said...

dah lama kak zakie tak menulis ye...harap semuanya dalam keadaan baik ye...selamat menyambut ramadhan kak

Nurulhuda Abdul Latip said...

Selamat menyambut Ramadhan ye kak, rindu kat akak, wpun saya pun jarang update tapi selalu tertunggu2 jugak entry dari akak, harap semuanya baik2 belaka juga untuk akak..

E'in said...

akak sakit ke? semoga baik-baik aje ye kak.. jage diri dan kesihatan..

selamat menyambut bulan ramadhan sabtu nie.. :)

Acik Erna said...

Selamat menyambut Ramadhan.ampun maaf jika ada terkasar bahasa

saniah ibrahim said...

salam ramadhan Kakzakie...semoga hari2 yang dilalui semkin baik.Rindu nak baca titisan nurani lagi.

Angah said...

Selamat Menjalani Ibadah Puasa kak....semoga di mudahkan segala urusan

Siti Rohaida Yusof said...

lamanya akak tak bersiaran..Moga Allah permudahkan urusan akak sekeluarga.Selamat menyambut ramadhan yang akan hadir lusa...Mohon maaf juga dari eda andai ada terkasar bahasa dalam memberi komen di blog ini ye

norhidana miswan said...

rindunya kt akak, kt tulisan akak...

moga akak sekeluarga sihat hendaknya n sentiasa dlm lindunganNya
selamat menyambut puasa ye kak....

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..PC sentiasa mengharapkan yang baik-baik untuk akak sekeluarga malagan untuk semua sagabat blogger..subhanAllah..salam Ramadhan juga kak dari PC sekekuarga untuk akak sekeluarga..maaf juga PC minta dari akak..

umi alya said...

Selamat menyambut Ramadhan kak Zakie..

nohas said...

rindunya...semoga akak sekeluarga sihat walafiat & tabah menghadapi segala ujian yg mendatang..

Salam Ramadhan Kareem..

Inani Hazwani said...

Kak Zakie, lamanya menyepi. Tak lama dah nak sambut Ramdhan. Tak sabar :)

Norhayati Mohd Isa said...

Selamat berpuasa kakzakie..
Sama lah kita bermaafan ye kak..
Sekiranya ada komen saya yg mengguris hati akak..

Semoga akak sekeluarga diberikan kesihatan yg baik utk Ramadhan kareem dan seterusnya.

Semoga kesihatan anak akak si adik segera sembuh ye kak..

NEKCIK said...

Asalam kakak ku sayang..sentiasa ternanti nanti tun rumah bukak tingkap..berbagai lintasan datang menerpa..sihat ke tuan rumah..ada ahli klurga yang kurang sihat ke.dan mcam macam lagi
Syukurlah..muncul jugak akhirnya alhamdulilah

mamapp said...

Ramadhan Kareem

Nor Azimah said...

Kak, Ramadhan kareem.
Semoga akk dan keluarga terus kuat dan tabah menghadapi apa jua ujian Allah ini.

imm hassan said...

welcome back kak zakie.. semoga akak sentiasa diberikan kesihatan olehNya.

Ramadhan kareem untuk akak sekeluarga

Normala Saad said...

Alhamdulillah semoga Zakie sekeluarga berada dalam keadaan sihat sejahtera. Selamat menyambut Ramadhan dan moga mendapat keberkatanNya.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhamdulilah ...selamat menyambut bln ramadhan yer...maaf atas segala salah silap...
** Mama Maszull

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang aik.
Alhamdulillah akak dah kembali menulis...bermacam-macam yang bermain difikiran setiap kali berkunjung ke sini, kerana melihat tiada entry yang baru..Moga akak sekeluarga tabah dalam menghadapi ujian..
Selamat menyambut ramadhan al-mubarak yang bakal kunjung tiba..wassalam.

hainom OKje said...

Salam Ramadhan Kareem kanda.
Moga ALlah mudahkan urusan kanda sekeluarga. Dinda pun mintak mmaf zahir batin ye

Mummydearie said...

Salam Ramadhan, Kakzakie.

Semoga semuanya baik-baik sahaja. Selamat menjalani ibadah puasa untuk tahun ini dan insyaallah, jika diberi keizinan ketemu lagi di alam maya.

paridah said...

SALAM RAMADAN KAKZAKIE...ALHAMDULILLAH DPT BERSUA LAGI..MOGA KEBERKATAN RAMADAN MULIA MELIMPAH RAHMATNYA MELIPUTI APA SAJA MENGUSIR SEMUA GANGGUAN KEHIDUPAN

Fyda Adim said...

Assalamualaikum Kak Zakie..Allah..rindunya nak baca titipan akak. Tertanya-tanya saya hinggakan saya tanya pada Kak Chik mengenai akak. Bila dia kata akak okay dan mungkin sibuk saya pun oklah. Semoga semuanya baik-baik saja buat akak sekeluarga. Selamat berpuasa dan semoga kita masih diberi keizinan untuk ketemu lagi di alam maya. Mohon ampun dan maaf andai ada salah silap sepanjang kita berkenal di alam maya ini.

Faarihin Talip said...

Semoga Allah s.w.t memberikan kesihatan yang baik buat akak sekeluarga. Selamat berpuasa juga, Kak Zakie. =)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Salam Ramadhan Kareem buat akak dan keluarga
Moga Allah mudahkan segala urusan.

Mar Mansor said...

Salam ramadan buat kak zakie sekeluarga

idzwa kamaruddin said...

Moga yang baik-baik aja untuk akak sekeluarga ;)

idzwa kamaruddin said...

meh baca entry adik kak ;)

https://nurul-izwa.blogspot.my/2017/05/ustazah-syakirah-irneena.html?showComment=1495811784075

Fiza Rahman said...

Finally... Update jugak. Tertunggu-tunggu jugak. Hope kak zakie & family sihat dan baik-baik saja. Ramadan kareem untuk akak & family.

Hasliynda Umairah said...

selamat berpuasa

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Salam Ramadhan kak..!=)

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Husna Rahman said...

selamat berpuasa kak

semoga segalanya baik hendaknya.

Hsna pun minta maaf andai ada salah silap di balik2 penulisan dan sharing2 disini.

Mrs. A said...

Ramadhan Kareem K.Zakie.

Mrs. A pun mohon maaf juga ya

Ainniah Zulkefli said...

Rindu nak baca entri kak Zakie.
You're back!
Please kak, teruskan menulis hari2 macam dulu.

nadhie wueen said...

Wahh.. lama sangat ni tak nampak sis update. salam ramadhan kareem ya :)

Emarieys said...

Assalamualaikum

Selamat menyambut ramadhan al-mubarak.

Nora Karim said...

Salam Ramadan kakzakie. Moga Ramadab kali ini adalah lebih baik dari yang sebelumnya. InsyaAllah, amin.

Mia Kassim said...

Salam ramadan kakzakie ... lama benar akak menyepi, moga semuanya baik2 sahaja.

dorsett pink said...

yessss.. u are back kakak.. really miss u.. Salam Ramadhan al-kareem kakak

Raihanah Ahmad said...

ramadan kareem kak, semoga puasa ni datangkan kebaikan pada kita

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Akak, sy doakan segalanya baik2 sahaja.
salam Ramadhan dari sy

E'in said...

singgah hari selasa.. selamat berpuasa kak.. :)

Hazmin Hamudin said...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa kak

webctfatimah said...

Assalaamu'alaikum wr.wb, Kak Zakie Purvit...

Apa khabar ? Didoakan akak dan keluarga dalam keadaan sihat dan diberkati-NYA. Selamat menunaikan ibadah puasa dan mudahan kita dapat beramal ibadah dengan sebanyaknya untuk mendapat ganjaran dan keredhaan Allah SWT. Senang dapat bersilaturahmi lagi dengan akak.

Salam manis dari Sarikei, Sarawak. :)

Cik Yaya said...

salam..
slmt mnymbut ramadhan juga..
^_^

Faarihin Talip said...

Semoga segalanya baik-baik kak. =)

Adam said...

Saya pun mohon maaf.
Manalah tau ada silap

aizamia 3 said...

Dah lama saya tak singgah sini.
Moga urusan kakZakie dan keluarga dipermudahkanNYA.

Mas_FVOME said...

Slmt berpuasa di hri2 terakhir rmdn😊

webctfatimah said...

Assalaamu’alaikum wr.wb, Kak Zakie Purvit yang dikasihi...

Beningkan hati dengan zikir
cerahkan jiwa dengan cinta
lalui hari dengan senyum
tetapkan langkah dengan syukur
sucikan hati dengan permohonan maaf

kami sekeluarga mengucapkan selamat idul fitri…
mohon maaf lahir dan batin.
semoga kita mendapat berkah dan rahmat Allah selamanya, amin….

Selamat Hari Raya Aidilfitri,
Maaf Zahir dan Batin.

Salam Syawal dari Sarikei, Sarawak.

Irda Garmin said...

as salammualaikum kak zakie...rama rasanya tidak singgah disini..lama juga tidak dapat tahu pengkhbaran kakak.moga semuanya baik2 saja ya kak..dan mkga akak dalam lindungan Allah selalu.selamat hari raya dan maaf zahir batin ya kak..

hainom OKje said...

Selamat Hari Raya maaf zahir batin kanda....
Apa khabar kanda?

Warisan Petani said...

Selamat Hari raya maaf zahir batin Kak Zaki.
Harap2 sentiasa di dalam lindungan Allah.
Kangen ne arek mboco ngomelan mbak yu.

Atie Yusof said...

Salam Aidil Fitri kak Zakie dan keluarga..Maaf Zahir batin..moga semuanya baik2 sahaja... rinduuu.. :)

Faarihin Talip said...

Selamat Hari Kak. Semoga Allah s.w.t permudahkan setiap urusan. =)

Angah said...

lama tak bersua...akak sihat ke...

Cik Yaya said...

salam..
kak zaki..yaya singgh melawat..
lame xupdate blog ni..
sihat ke x?ok ke x tu?

aryan azra said...

Assalam kak zakie, semoga akak sihat2 sentisa ye
lama akak tak update blog ni