Wednesday, March 1, 2017

Dua hari sebelum menginjak 63 tahun

Jika dia masih ada hari ini merupakan ulangtahun kelahirannya yang ke 63. Tetapi Allah telah memerintahkan Izraeil menjemputnya hari Isnin yang baru lalu sebelum hari ulangtahunnya. Sama seperti allahyarham abahnya juga dua hari sebelum usia menginjak 63 tahun dia dijemput ke alam barzakh.


Bermakna dua hari jugalah bersemadi sudah abang kesayangan hubby buat sementara waktu di alam barzakh menanti hari kebangkitan kelak. Semoga amal ibadahnya diterima Allah dan diampunkan segala dosanya. Khususon ila ruhilmarhum Haji Azraei Bin Hj Abas Al-fatihah.

~~ Kullunafsin zaa iqotulmauut. Sesungguhnya setiap yang hidup pasti akan merasai mati.~~

126 comments:

Siqah Hussin said...

Al Fatihah. Takziah buat akak sekeluarga.

Mia Liana said...

salam takziah.. dan al-fatihah...

idzwa kamaruddin said...

salam takziah buat akak sekeluarga.

Moga arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Aaamin~

Nieyl said...

Al fatihah...
Salam takziah kak...
InsyaÁllah wlaupun mereka tgh pergi meninggalkan kita ingatan itu tetap akan segar di ingatan...

Nafira usof said...

Salam Takziah buat Kakak dan seluruh ahli keluarga atas pemergian abang tersayang. semoga rohnye dicucuri Rahmat.
Al-Fatihah.

Khairul Bariah said...

salam takziah buat kakzakie dan suami sekeluarga.

norhidana miswan said...

alfatihah bt arwah......

salam takziah family akak

Puan Wawa said...

salam takziah kak..")

Noor Azlan said...

Salam Takziah buat Kak sekeluarga... Semoga arwah ditempatkan bersama orang mukmin.... Amin...

IQ = Iez Qis said...

Innalillahiwainnailaihirojiun..

salam takziah buat akak sekluarga

SYANI said...

Al-Fatihah untuk arwah.. Semoga rohnya aman di sana.

NEKCIK said...

Inalilahiwainailaihirajiuun..
Semuga ditempatkn di kalangan mereka yg beriman

nohas said...

Inalilahiwainailaihirajiuun..semoga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yg beriman...salam takziah buat akak sekeluarga...

hampir dgn usia Rasullullah wafat..

saniah ibrahim said...

Takziah kakzakie dan keluarga.Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.

nurbijen said...

Amin...
Salam takziah kak...
Al-fatihah...

NanyFadhly said...

Salam Takziah kak. Smeoga Allah mengampunkan segala dosa-dosa Allahyarham.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Takziah pada encik suami akak dan seluruh keluarga. Semoga arwah diampunkan dosanya dan ditempatkan bersama golongan yang beriman.

Norhayati Mohd Isa said...

Al fatihah
Salam takziah buat kakzakie sekeluarga..
Semoga rohnya dicucuri rahmat Ilahi dan ditempatkan bersama2 para solehin.

Itu lah rata2 umur umat Nabi Muhammad S.A.W kan kak..
Nabi kita pun wafat diusia 63 tahun.

Warisan Petani said...

Semuga rohnya dicucuri rahmat.
Aamiin.

Aiezza Sue said...

terperasan..semalam takde entry akak, mesti ada sesuatu...
salam takziah untuk akak sekeluarga.

Acik Erna said...

Salam takziah kakzakie sekeluarga

Inani Hazwani said...

Salam takziah kak. Moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang beriman. Amin

makchaq said...

Salam takziah buat kakZakie seta keluarga khususnya keluarga Allahyarham Hj Azraei. Semoga rohnya ditempatkan di kalngan orang2 beriman dan beramal soleh

nhhas said...

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعوُن

الفَاتِحَة

بِسْــــــــمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــــــمِ۞
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ۞ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ۞
مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ۞
إيَّاكَ نَعْبُدُ وَإيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ۞ صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِنَ۞

آمين يا رب العالمين.

Moga ditempatkan dalam kalangan org org yg beriman dan beramal soleh. ..dkurniakan syurga tanpa hisab. .Ameen

dorsett pink said...

AL-fatihah...takziah akak

Mar Mansor said...

salam takziah kak

nOe suhaimi said...

Takziah buat kak zakie dan keluarga...moga arwah ditempatkan di kalangan insan2 bertaqwa..

nadhie wueen said...

Takziah buat akak dan keluarga . Semoga tabah menghadapi setiap ujian dan dugaan :')

PeRdU cINta said...

Salam takziah untuk akak sekeluarga..ada yang Allah beri..dan ada yang Allah ambil...subhanAllah..moga tenang beliau di sana ditemani segala kebaikkan-kebaikkan..Al Fatihah.

paridah said...

IALILLAH..SALAM TAKZIAH KAKZAKIE...MOGA ALLAHYARHAM DICUCURI RAHMAT ROHNYA

Shahrul Yusof said...

Salam takziah kak...
Al-Fatihah.

HeNRieTTa JoSe said...

Salam takziah....

Mila@Rimbun said...

salam takziah
Allah lebih menyayangi arwah

Fiza Rahman said...

Innalillahiwainnailaihirojiun... Salam takziah buat akak dan keluarga.

Raihanah Ahmad said...

innalillah, takziah kepada kak sekeluarga

LYAfrina said...

Al fatihah..
Smoga roh arwah dicucuri rahmatNya..
Dan smoga sgala amalannya diterima Allah Swt

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...Al-Fatihah buat arwah..semoga rohnya ditempatkn di dlm golongan org2 beriman..

hainom OKje said...

Al fatihah buat arwah.Semua yg bernyawa pasti akan merasai mati.
Muda lagi ye kanda....

LadyBird said...

Innalillahiwainnailaihiroojiuuunn.. Al Fatihah..

Umie Adli said...

salam takziah buat akak dan keluarga

Mazni Azmi said...

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun

Allahumma urjuni fi musibati

wa akhlifli khairan minha
.
SAlam takziah Kak Zakie

Hasliynda Umairah said...

إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ‎‎
AL-Fatihah

aizamia 3 said...

Salam takziah kak Zakie.

Seorang Syed said...

Salam takziah ya kak.

Normala Saad said...

Takziah. Semoga rohnya ditempatkan bersama orang yang beriman.

Raihanah Ahmad said...

salam takziah ya kakzakie

Azian Elias said...

INNALILLAH..
semoga ALLAH merahmati beliau.

Nieda ramly said...

takziah.. semoga aruah berada dgn org yg beruntung di di dunia dan akhirat

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik
Tentunya yang bernyawa pasti menemui saat 'kembali'. Salam takziah buat akak sekeluarga, moga diberikan kesabaran dan ketabahan dalam menghadapi ujian ini...

umi alya said...

Al fatihah

Salam Takziah buat Kak Zakie dan keluarga

adarnadzmie said...

Al Fatihah. Takziah buat akak sekeluarga

Raihanah Ahmad said...

kak zakie ok ke skrg ni. take care ya

Kamsiah Yusoff said...

salam takziah kak zakie
semoga arwah dipermudahkan urusannya disana..

atiehilmi dot com said...

salam takziah kak.. semoga keluarga akak tabah dengan pemergian.. al fatihah..

Siti Rohaida Yusof said...

salam takziah buat akak sekeluarga..Moga dia tenang di sana



-Kisahsidairy-

Zaitun said...

Salam takziah buat kakzakie sekeluarga.

Bunda_nora said...

Salam takziah..

m.u.l.a.n said...

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ

Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yg beriman..

Nour Adieb said...

إنا لله وآنا إليه راجعون... salam takziah kak, alFatihah

wahida said...

salam takziah buat akak dan keluarga...

semoga arwah dibariskan bersama org2 yang beriman...ameen...

I am LZ said...

Al-Fatihah,
Lama tak singgah blog akak tetiba dapat perkhabaran sedih..
Salam takziah diucapkan kepada keluarga arwah.

makchaq said...

Apa khabar kakZakie sekeluarga. Lama kakZakie tak menulis. Rindu pulak..

Uncle said...

Salam takziah dari saya sekeluarga dan al fatihah..

Ainniah Zulkefli said...

Allahu, salam takziah untuk kak & family. Ain mintak maaf, Ain baru bukak blog seminggu ni. Semoga roh arwah dicucuri rahmat. Ameeen. Alfatihah.

aryan azra said...

salam takziah kak, semoga rohnya dicucuri rahmat

Raihanah Ahmad said...

salam kak. apa khabr kak sekarang?

Seorang Syed said...

Salam takziah kak. sedihnya :(

Kayu Manis said...

Inna lillah hiwa inna ilai hi raji'un

Lamanya tak ziarah sini...

Semoga ditempat kalangan org yg soleh

hainom OKje said...

Salam kanda....mana menghilang ni?

Nurulfatin Adiana said...

masih belum terlambat utk ucapkan salam takziah...semoga ditempatkan dalam kalangan orang beriman

sudipVSsenduk said...

moga dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama para solihin

Blog Akak Kembang said...

Al Fatihah

AMIIZAA said...

salams takziah dan alfatihah buat arwah.

Mrs. A said...

Innalillahhiwainnailahhirojiun...

Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang beriman.

Takziah buat seluruh ahli keluarga k.Zaki.

ZULHILMI TEMPOYAK said...

semua yg bernyawa pasti akan kembali. tunggu kita ja nanti.

semoga perjalanan kematian Almarhum dimudahkan dan dilancarkan dan ditempatkan di kalangan yang beriman. Ameen.

Takziah dari sy ye kak.

Acik Erna said...

Kakzakie apa khabar.semoga sihat sekeluarga

Acik Erna said...

Kakzakie apa khabar.semoga sihat semuanya

CikNaa said...

Innalillahiwainnailaihirojiun..semoga keluarga akak tabah yer..takziah..

QasehnyaRania said...

Innalillahiwainnailaihirojiun
Salam takziah buat kakak sekeluarga
Al fatihah

kisah_earty said...

Innalillahiwainnailaihirojiun...moga ditempatkan dikalangan hamba-hambanya yang soleh..

Mas_FVOME said...

Al-fatihah..dan salam takziah buat sekeluarga

Yaya Azura said...

Salam takziah buat akak sekeluarga.
Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah.

webctfatimah said...

Assalaamu'alaikum wr.wb, Kak Zakie Purvit...

Salm takziah buat akak dan keluarga. Semoga sabar dan tabah mengahapi kehilangan ahli keluarga tersayang. Mudahan roh almarhum dimuliakan di sisi Allah SWT. Yang tinggal adalah kita yang bakal menunggu giliran pula.

Salam takzim dari Sarikei, Sarawak.

Aiezza Sue said...

Apa khabar kak Zakie sekarang...semoga semua baik2 saja

Amy Hilmirda Daud said...

Salam takziah untuk kak zakie dan keluarga.

Abam Kie said...

Al Fatihah. Takziah buat akak sekeluarga.

wahida said...

salam kak...akak sihat?

Emarieys said...

Salam takziah kak zakie..

Unni Anje said...

Alalh lebih meyanyanginya.. tahziah kak, sedekah al-fatihah banyak2 ya

Suriya Majid said...

takziah, Insyaallah kelak akan bersua disyurga

Mrs. A said...

As salam kak..
Nape dah lama tak up-date blog?

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

aRzMoHa said...

innalillahi wainna ilaihi rojiun

Bunda_nora said...

AsSalam KZ... lama tak update.. kemana gerangan.. jangan buat KN merinduimu lama2...

TukangKebun said...

Salam Takziah dari kami sekeluarga.
AL-FATIHAH.

Puan Kutu said...

Al fatihah dan salam takziah kakak zakie..sy tak tau kenapa semua cerita tentang bapak kakak amat terkesan dihati saya..baca ni pun sedih..

Insyaallah semoga almarhum tenang disana..

Puan Kutu said...

Al fatihah dan salam takziah kakak zakie..sy tak tau kenapa semua cerita tentang bapak kakak amat terkesan dihati saya..baca ni pun sedih..

Insyaallah semoga almarhum tenang disana..

nhhas said...

assalamualaikum.

kakak ...
kenapa dah lama tak update belog?

semoga kakak sekeluarga sihat2 sahaja hendaknya.

Insya Allah.

Raihanah Ahmad said...

salam kak. lama menghilang. dah sebulan. kak apa khabar?

Noriza Abdul Rahman said...

Semoga rohnya ditempat bersama mereka yang beriman dan beramal soleh

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ahlam Miera Shafie said...

salam takziah untuk akak dan keluarga.. lama xdtg menjeguk ke sini.. huhuhu

Cik Itah said...

salam takziah. semoga rohnya ditempatkan di sisi orang orang beriman..amin

NEKCIK said...

Asalam ..kabare kakakku sayang..naper lama menghilang...
Salam takziah buat keluarga kakak..insysallah Allah ampuni segala dosanya dan ditempatkn di kalangan hambanya yang beriman amin

Mimie_Zatun said...

takziah kakzakie..

webctfatimah said...

Assalaamu'alaikum wr.wb, Kak Zakie Purvit...

Apa khabar kak ? Didoakan sihat dan sejahtera. Sudah lama tidak mendengar khabar akak ? Mudahan kehidupan seharian tidak menyibukkan akak untuk bersama kami di dunia maya. Rindu nak dengar celoteh akak lagi.

Salam manis dari Sarikei, Sraawak. :)

norhidana miswan said...

as salam kak...
lama tak dgr kabar akak... selalu tak pnh sampai sebulan akak nya blog ini sunyi...
kalau ada urusan msti akak bgtau awal2 kn

Fyda Adim said...

Assalam Kak...

Al-Fatihah. Salam takziah...kenapa blog akak menyepi lama?tak sihat ke akak?rindu nak baca nukilan akak. selalu tak lama blog akak ni sunyi begini

Fiza Rahman said...

As salam Kak. Lama tiada khabar berita. Akak & family sihat?

NEKCIK said...

Di mana dikau kakzakievku sayang..lama sangat menghilang..mengapa gerangan..tertanya tanya semua orang..muga segalanya baik baik belaka.amin

CikLily Putih said...

takziah kak

Normala Saad said...

Salam Zakie..lama sudah tidak mendengar berita. Harap sihat dan semuanya berada dalam keadaan baik.

tiga lalat said...

alfatihah.,

Kesuma Angsana said...

Salam Khamis.Menyinggah bila ada kelapangan. salam takziah kak zakie

HeNRieTTa JoSe said...

Salam...Moga Kakak Sihat Seadanya...Lama Benar Tidak Mendengar Khabar Berita...

Emarieys said...

Alfatihah..dan salam takziah untuk akak sekeluarga.

Irfa said...

Takziah utk akak n family

Usry Norie said...

Takziah.. Moga rohnya aman di sana.Aminn....

Normala Saad said...

Salam Zakie...semoga berada dalam keadaan baik dan sihat.Walau dimana berada semoga dipermudahkan segala urusan,

panphila said...

Innalillahi wa innalillahi raji'oon.

Moga tenang beliau bersemadi di sana. Kita juga bakal menyusul entah esok mungkin lusa. Moga terus tabah dan redha.

http://panphila.blogspot.my

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Al Fatihah. Takziah buat akak sekeluarga.

Akak apa khabar? Sihat ker?

Cik Yaya said...

salam takziah

Moga arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Aaamin~

Bunda_nora said...

Salam KZ..

lama menyepi... Semoga sehat2 jer.. Selamat Menyambut Ramadhsn Al Mubarak tak lama lagi...

Nora Karim said...

Moga rohnya dicucuri rahmat. Salam takziah kak.

Cik Yaya said...

salam takziah..

Christian Morgan said...

Berikut adalah penyelesaian terbaik untuk kebebasan kewangan, membuat tahun anda berjaya dengan melawat perkhidmatan pinjaman christian christian di mana anda boleh mendapatkan pinjaman untuk memulakan perniagaan impian anda tanpa tekanan dan mendapatkan pinjaman anda diluluskan dalam beberapa hari .. Adakah anda sedang mencari pinjaman ? Atau adakah anda telah menolak pinjaman oleh bank atau institusi kewangan untuk satu atau lebih sebab? Anda mempunyai tempat yang tepat untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! Kami memberi pinjaman kepada syarikat dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan sebanyak 2%. Sila hubungi kami melalui e-mel hari ini melalui christianmorganloanservices@gmail.com

DATA PEMOHON:

    1) Nama Penuh:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negara:
    5) Seks:
    6) Status Perkahwinan:
    7) Kerja:
    8) Nombor Telefon:
    9) Kedudukan di tempat kerja:
    10) Pendapatan bulanan:
    11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
    12) Tempoh Pinjaman:
    13) Pinjaman Faedah:
    14) Agama:
    15) Pernahkah anda memohon sebelum ini?
    16) Tarikh lahir;

Terima kasih,
Puan Christian