Tuesday, October 19, 2010

Dah kena tag pulak.......

Sedang minum petang tadi tergerak membuka halaman. Ha...ha... dah kena kena tag oleh Kakpah Aulad Jannah. Nak wat camana? Kini lakukanlah juga seikhlas yang boleh.
1. gambar kesukaan anda?


2. adakah anda rasa anda HOT?
Hot sangat sebab aircond hanya satu saja aircond yang berfungsi dengan baik

3. cerita pasal gambar
Semua berebut nak ambil dan dukung masa Hari Raya tempohhari tapi dia tak kenal lalu melalak.. Bila dah berhenti melalak snap gambar yang sedang comot tu........

4. bila kali terakhir makan pizza
Minggu lepas dengan anak-anak.

5. lagu terakhir anda dengar
Dari Johor FM oleh Maher zain tapi tak tahu tajuknya apa?

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
sedang melayan anak belajar. Tak lama lagi exam nie. Kenalah belajar sama

7. selain nama sendiri anda dipanggil nama apa?
Anak panggil mama, keluarga panggil kakak, dalam office ada yang panggil kakak mem (wow…. Hebat kan) . Ada juga yang panggil Yang.

8. tag lagi 8 orang

1. Hjh. Zainab binti Hj Abdullah
2. Ummi Humairah
3. Boxhousestudio
4. Mama Nadz
5. Werdah
6. Pak Itam
7. Manzlie
8. Hj. Arshad


9. siapakah orang no. 1 kepada anda

Teman blogger yang amat kakak hormati dan sanjungi. Setiap entry pasti kakak ikuti walau tidak meninggalkan jejak. Sejuk mata memandang wajahnya walau sekadar melalui alam maya

10. kata sesuatu mengenai org no. 5
Terima kasih menjadi tetamu baru dalam blog kakak yang tidak seberapa ini.

11. no. 3 ada hubungan dengan siapa?
Boxhousestudio mempunyai kaitan dengan banyak nama yang disenarai di atas kerana saling mengenali melalui blog PDKM (Pengalaman di Kota Mekah) kepunyaan no.7

12. bagaimana pula dgn no. 4
Mama Nadz ini seorang guru yang amat berdedikasi. Berada nun di utara semenanjung. Sangat kreatif malah boleh menghasilkan lukisan yang boleh diframekan lagi. Sangat cantik…..


13. pesanan kpd org no. 6
Banyak benar masakan yang terpapar tanpa resepi. Titipkan setiap masakan itu dengan resepinya sekali ya Pak Itam@ Rezeki. Kebanyakan gambar paparan sangat mengujakan. Seeeedap sangat........

14. kata-kata cinta utk no. 2
Ummi, kakak berdoa semoga kita sentiasa dicintai oleh keluarga kita dan menemuiNya dalam keredhaan yang berkekalan

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan
Mereka berasal dari Malaysia tapi kini menetap di Makkah bumi anbia.

16. berikan 5 yg anda tahu tentang org yang men-tag anda
Kak Pah pemunya Tadika Aulad. Seorang insan yang dilahirkan sebagai wanita gigih. Mempunyai anak dan cucu yang montel. Paparan heading blognya adalah cucunya yang montel itu. Dibawah setiap N3 pasti ada sign Aulad Jannah. Ada 2 blog lain resepi ibunda dan kakpah's corner.

17. persamaan antara kambing dengan lembu
Usah dibanding saiz badannya. Tapi cuba lihat bulunya sama kan….. Juga sama-sama binatang ciptaan Allah untuk dijadikan Qurban dan Aqiqah. ..


8. GAY or LESS?
Kakak kalau nak herdik anak kata hey. Dan.... kalau pay kakak tahulah dan selalunya memanglah nak pay less rather than to pay more. But always asked the children to pay more attention.

DAH HABIS SOALAN......

21 comments:

boxhousestudio said...

salam akak...

adoi assignment ni..sabar nooorrr....hi hi

kakpah said...

kakzakie, sporting la u ni. kejap je dah siap tugasan hehe..
err.. gambar tu gambar anak ke. comellah.. geram je nak cubit pipi montel tu.
thanks.

Ena said...

salam kak,

wah.. rajin nya akak.. dah jawab tag nie.. hehe..

qaseh mas said...

salam kakzakie,wah sporting lah kakzakie.
saya pun suka baca blog Hjh zainab dan kebanyakan blog yang kakzakie tulis kat atas tu.lagi2 PDKM..cuma jarang dapat tinggalkan jejak sebab line ternet yg x clear sgt di tempat baru saya ni.anyway, salam perkenalan ya kak daripada ummu.

mamawana said...

salam kakzakie,

Nice blog, menarik. Ma assalamah.

Kakzakie said...

Salam BHS,

Kakak dapat assignment special nie dari Kakpah Aulad Jannah.

Dah siap belum assignment tu?...

Kakzakie said...

Salam kakpah,

Hm... kena ikut rentak kakpah. yang gambar tu pangkat cucu pada kakak kerana dia tu cucu kepada kakzakie punya kakak. Memang geram....

Kakzakie said...

W/salam Ena,

Kena siap cepat bila dapat assignment. Nanti nak buat thesis lagi. Lepas ni boleh dapat phD. See clearly bukan PHD yang semuanya capital letters.
Ha..3x

Kakzakie said...

W/salam Ummu (Qaseh mas),

Terima ksaih. Salam perkenalan disambut dengan perasaan gembira dan moga ukhuwah akan berpanjangan......

Kakzakie said...

W/salam mamawana,

Thank you so much. Ahlan-wasahlan, jazakallah...

rezeki said...

salam kak zakie

kalau kena TAG HEUER best juga kan

heheheheheheh

sonata anak kancil said...

salam kenal kak zakie...tk singgah ke AGK...tanda sporting kak jawab tag...saya kena pakai name-tag!!!he3x

Kakzakie said...

W/salam Pak Itam,

Tag Heuer kena ada fulus Pak Itam. Kakak mana boleh....

Kakzakie said...

W/salam cikgu,

Kakak sebenarnya dah selalu singgah di AGK tu. Curi-curi pandang, lihat terus baca. Ha..ha...
Name-tag tak pakai kena tindakan disiplin tak?...

KSPulau said...

Salam...
Selamat berkenalan. Teruja dgn semangat Kakzakie dlm menuntut ilmu... Semoga kejayaan dianugerahkanNya.

Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam Za,

baru perasan yang kak nab kena tag...nak kena jawab soklan2 tu....fuuuhhhh :( fening i u....heheheh

nak tangguhlah jawab soklan2 tu ke satu tarikh bilamana kak nab rajin nak karang-mengarang gituuu...jangan maraa...

Kakzakie said...

W/salam KSPulau,

Salam perkenalan disambut dengan hati penuh terbuka. Moga ukhuwah berpanjangan....

W/salam Kak Hjh Nab,

Jawab jangan tak jawab. Kakak pun dapat soalan dari blogger tau. Ha..3X

sahromnasrudin said...

salam kak..tag nie kekadang mcm assignment gak kan? heheheheh

aby said...

salam k zakie,
aby tk faham psl tag mengtag ni la ..
explain sket ..

sape bagi soalan n sape bg jwpan

Kakzakie said...

W/salam sahrom,

Alahai assignment bukan macam masa kita belajar dedulu. tak de org. marah kalau tak siap assginment.

Kakzakie said...

W/salam aby,

Aby jangan nak mulakan mengetag pulak. Tag ni mesti ada yang memulakan dulu. Tapi kalau aby nak mulakan apa salahnya. Buat soalan lepas tu taglah sesiapa dan suruh org yang ditag utk mengetag sesiapa pulak yang dia suka dan seterusnya.

Eh..eh... long explantion or actually aby purposely want to trick kakak.