Thursday, March 26, 2015

Kuso 3D Art di Johor Bahru

Mencuba apa yang disarankan oleh Kakcik Nurseroja aku testing upload gambar tidak direct dari samsung S4-zoom yang aku miliki. (Terima kasih dulu buat kakcik kalau berjaya seperti yang kakcik sarankan). Aku kini mencuba dengan upload dari PC. Kalau masih tidak kelihatan surrenderlah untuk upload gambar di blog ini.

Siapa kuat - Adik menunjukkan power yang dia ada:)

Sembeleh - Alahai mengerikan kalau dilihat

Berdarah - Bukan adik cacat. Kaki besar badan kecil. Ini kaki patung. Separuh badan adik berada di dalam kerusi tersebut

Mendaki gunung - Hebat betul kalau boleh mendaki tegak begini

Harimau JDT - Kalaulah harimau betul entah apa jadi agaknya.

Tingkap - Hai! mama dgn papa di sini:)

Kuso 3D Art ini terletak di Jalan Mutiara Emas, Taman Mount Austin. Dekat saja dari rumah kami. Lebih kurang dalam 15 minit memandu boleh tiba. Memandangkan ianya masih baru ditambah musim cuti sekolah baru-baru ini mestilah ramai pengunjungnya. Sebenarnya banyak lagi gambar-gambar. Namun dek kerana mencuba aku titip dulu sebahagian gambar ini. Watermark pula aku menggunakan photoscape seperti dua tahun dulu sewaktu aku mula berblog. 

~~ Agak leceh kalau upload menggunakan PC berbanding terus dari telefon bimbit yang ada.~~

52 comments:

Kakzakie said...

Waahhh.... yeay kakak dah nampak dah. Terima kasih kakcik!

Nieyl said...

eh..dah ade gambar laaaa...
pasti semangat lagi kak berblog kan..
singgah pagi kak..:)

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah... Sama2 kasih...

Kakcik teruja tengok gambar2 yang macam betul tu. :)

Eye_nee said...

Credit to kakcik ...tumpang gembira akk dah boleh berbloq dan lihat semaula gambar2...

Zee Suhaini said...

menarik kak..nampak real..
zee pon selalu upload guna pc jer kak..

Acik Erna said...

macam mana kakzakie..boleh tengok ke gambar bila dah guna pc

AMIIZAA said...

salams kak, nampak real :):)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah kakzakie dah boleh lihat gambar tu..

Saya pula lebih suka upload guna PC kakzakie.. cepat bagi saya lah.. tapi nak buat water mark tu guna Photogrid di hp tu dulu pastu baru save di pc dan upload..

Ann Ishak said...

sekarang ni banyak betul tempat2 yang ada lukisan 3D ni kan :p

eelobor said...

wah....saya baru tahu nie. sabtu nie nak kena pegi sana

eelobor said...

eh...kat JB eh? ingatkan mount kiara tadi.... terkhilaf.... hahahaha

Nooriah Abdullah said...

selamat pagi kakzakie, alhamdulillah ya dah settle ke semua nya, seram jugak tengok gambar nombor 2 dan 3 tu haha

idzwa kamaruddin said...

yeay...suka entry ni! sebab semua gembira ;)

Kayu Manis said...

Yeay kita pun dh nmpk dh...
jadi tumpuan ye skrg ni...tmpt2 gini2

solute dgn kekretipan diorg tumbang bgga...

Fazleyatul Aini said...

salam kak zakie
lama tak datang sini
bz le. blog pon malas update hihihi
bestnya kat jb ada 3d art tu
eh bulan depan insyaAllah saya nk p jb. kenduri akikah anak member kat kebun teh

Malinda said...

Alhamdulillah...yeahhh !! seronok bila nampak n3 baru dari kak zakie...anak2 saya mesti suka kalau dapat pegi tempat mcm ni kak, nnti kalau ada peluang nak bawak diorng... :)

Chik Na said...

Dekat rumah Chik Na pun ada shopping lot yg dindingnya dilukis dgn 3D macam ni.. The Atmosphere, kalau weekend ramai yg datang jalan sambil bergambar

Daddy Ziyyad said...

Tak pernah pulak saya tau ada Kuso 3D Art ni..saya baru balik JB 14 - 17 Mac hari tu...hihihih..Boleh la try ke sini.


Gambar keluar kan?

Cadangan saya, cuba kak Zakie transfer aja gambar2 dari hp ke PC guna bluetooth..senang takyah ber wayar..:)

Falsya said...

kakak..baru tau ade tmpt nie..pasnie kalau gie jb boleh la singgah..mcm best jer..hehehe..

tingin nak jumpa kakak..nnt kalau falsya tersesat kat jb, falsya kol kakak..

@na said...

eh eh gambar mama adik berwajah rose la...cantik...hehehe

ANIM said...

berjaya..berjaya
memang senang upload dgn hp saja. saya pun suka cara tu kakzakie, tak buat kerja dua kali...

p/s baru tau tempat ni kakzakie. tempat macamni memang menjadi pilihan 2 Abdul saya

Puan Kutu said...

Alhamdulillah ada gambar.hehe..

menarik temnpatnya oak zakie.best klu pergi sini pastu tangkap gambar banyak2

iryanty ahamad said...

alhamdulilah berjaya....tahniah...bila2 kalau pi sini..leh lah singgah umah kak zakie :-))

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ok je kak, dari semalam entry akak memang nampak gambarnya..Alhamdulillah teruskan menulis yea kak...Saya belum ke sini lagi entah bila nak pergi..

Angah said...

aikk...wajah Mama bertampal bunga...:D

paridah said...

baru puas hati dpt tengok pic yg diupload ke blog ya...tahniah dh selesai mslhnya.

Aku Penghibur said...

baru acik tahu ada kat johor... masuk berapa kak ?

Jom Vote blog acik bagi msmw

norhidana miswan said...

mengerikan lah yg atas2 tuh..... berani betul adik semua nk di cube nyer...

dana upload blog ngn pc kak sblum2 ni pakai hp tp ntah kadang2 tak kuar lak ntry sedangkan ada tulis ok...

Saniah Ahmad said...

okey kakzakie,, ngamm gambar saya boleh tengok,, cantik muzium 3D ni,, rupanya banyak juga ye muzium 3D ni,, yang anie tahu kat sri kembangan, port dikson dan pulau langkawi,, tapi tak pernah jejak pun tempat2 tu,, insha Allah ada kelapangan dan keinginan baru memburu tempat tu,, tq kak share info,,

hainom OKje said...

Dah oklah kot ni kanda.....dah boleh nampak ni.
Ohhh.....kat JB pun dah ada yeh. Sekarang ni femes betul tempat tempat gini kan Kanda....
Nampaknya adiklah jadi mangsa objek kat sini hihi

Fiza Rahman said...

Dah banyak tempat yg ada lukisan 3D nih.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...wah !! bestnya kak x pernah pi lagi...nanti bolehlah pi...arah ke mana tu kak...;)

Fatin Mraz said...

cam best jer nih..
bp hengget tiket nak masuk ni kak zakie

ewanthology said...

byk betul 3D art gallery skrg ni

saniah ibrahim said...

baru buka ke kak zakie...boleh pergi bawa budak2 ni bila ada masa nanti ...seronok nampaknya.

Diana Rashid said...

semua gambar dah keluar kak.,,..:)

Diana Rashid said...

semua gambar dah keluar kak.,,..:)

PeRdU cINta said...

Ilustrasi yang menarik kak..

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,
Mcm best pulok tempat tu...Kt Kuantan seingat saya xdok lagi.. nampaknya kena buat trip ke sana cuti sekolah nanti..hehe

babYpose said...

pandainya adik berinteractive dengan 3D art ni, nampak real :) wah yg akhir tu backdrop penuh bintang ke tu :)

Deanna Morni said...

waaa...bestnyer posing kt gmbr tuhh...mcm real hihihihi

memmet lenggeng said...

menarik sekali, popular tempat macam ini sekarang ya..

Qaseh Vee said...

alhamdulillah , dah ok dah ni kak zakie . ada semua gambarnya ...

TukangKebun said...

Seronoknya rasa nak pergi juga.
Rasa macam takde masalah nak tengok gambar-gambar dari blog KakZakie.

Bunda a.k.a KN said...

Bestnyer pergi kat sini...dah banyak blogger update lukisan 3d ni...rasa teruja pulak nak pergi...

Sue Bee said...

Whoaaa...bestnya kalo gi art galeri camni,kak..mmg cantik

Mummydearie said...

Oh, Kakzakie baru solved the problem! Nasib baik dapat bantuan dari kaklong kawasan aka kakcik. Lama saya tunggu update. Tetiba hari ni masuk, sikit punya banyak entri rupanya saya dah tertinggal!

Dah berjaya dah ni kiranya Kakzakie. Bolehlah terus berblogging. Saya pulak lebih suka guna pc. Semua gambar transfer pastu baru watermark bagai.

Mummydearie said...

Eh, tadi nak komen lain, lain pulak yang dikomen *_* Sajalah ni nak komen banyak kali!

Tak sangka kat JB pun ada 3D trick art museum macam ni. Pendekata memang banyak dah tempat macam ni. Tapi yang kat sini saya sukalah, nampak macam real sungguh. Ke si Adik yang pandai posing sampai nampak betul-betul real ni!

IbuNoey said...

banyak dah rupanya muzium 3D ni,teringin nak pergi tapi entah bila la..

Amanda Suria said...

Tarikan baru ye kak..mmg nampak real la...

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. akhirnya.. dah ade gambar..

Farina Al-Khareid said...

wau, menariknya tempat ni. tempat ini sesuai untuk keluarga dan rakan rakan spend time. sangat kreatif diorg buat. harap harap dapat datang kt tempat macam ini.huhu