Sunday, December 19, 2010

Jom Makan Coklat

Expo coklat yang diadakan di Danga City Mall tidak melepaskan peluang kami sekeluarga menikmatinya. Jom lihat kami sekeluarga menikmati coklat-coklat yang mempunyai berbagai variasi rasa, corak dan warna.

Booth pertama yang kami singgah

Adik dapat belon dan kipas upin-ipin percuma

Ini Booth student dari UIA berasal dari Uzbakestan. Perkataan Melayu yang dia pandai, pedas. Adik ketawa mendengarnya....

Lihat warna kuning, purple, hijau pun ada

Keluar dari expo balik bawa banyak coklat

Hari ini bila aku nak ambil gambar sebab nak upload dalam PC ini saja yang tinggal. Banyak yang sudah masuk dalam perut anak dara tiga orang ini


Sebenarnya sekadar meluangkan masa dengan anak-anak yang seminggu ini mereka tidak ke mana-mana di sebabkan kesibukan mama dan papa mereka

29 comments:

Amy Syaquena said...

As'salam kak..

Ya allah bestnya kak , kalau dapat gi nie mesti juling mata hubby amy..dia minat coklat amy kureng sikit..takut makan benda2 manis nie...

cemomoi said...

woo bangun tido kang gigi makan dek tikus plak

Kakzakie said...

W/salam Amy,

Memang best Amy...Apa yang seronoknya coklat itu kebanyakannya buatan tangan.

Kakzakie said...

Salam Cemomoi,

Kakak rasa kalau bujang-bujang cemomoi datang sini mesti semua booth dia nak merasa macam anak kakak. Seabab semua booth ada sediakan coklat untuk kita merasa sebelum membeli.

kakpah said...

wow.. ai laik cokolat.
mesti mata kelabu nak pilih coklat mana nak beli ek..

Leenoh said...

Ziarah tengok coklat.

Kakzakie said...

Salam kakpah,

Banyak teramat coklat sampai rasa tak tahu nak pilih. Lagipun dah puas merasa sebelum membeli....

Kakzakie said...

Salam Ust. Leenoh,

Terima kasih ziarah coklat yg tinggal sikit. He..he.. Banyak dah kena makan anak-anak.

mama ju, said...

Aslkm

Hehehe seronoknya tengok coklat banyak2...sampai ada fair...mahal tak?
Mama tgh cuba2 buat coklat sendiri skrg ni.

Kakzakie said...

W/salam mama ju,

Kakak rasa harganya reasonable. Puas merasa kalau tak nak beli pun. He...he...

Di tempat kakak ni kalau nak belajar pun ada RM 150/- per kelas. Dia datang rumah kita. Best kan...

sahromnasrudin said...

as salam kak..saya suka gak coklat tapi tak la hardcore sgt..tp coklat nie memang terapi tekanan hehehehe

kella said...

wah bestnya! saya pecinta cokelat! hehehe.. paling suka milka dan cadbury..
best dapat pegi fair camni.. :)

kak zakir.. terima kasih.. :)

Ati Masrif said...

salam kak zakie

bestnya pergi pameran coklat
ati ni mmg suka sgt coklat!

tak pernah lg sampai ke danga bay tu

Kakzakie said...

w/salam sahrom,

Kami satu keluarga memang suka coklat. Malam tu anak dara kakak buat hot coklat makan dengan donut.

Kakzakie said...

W/salam sahabat,

#kella: wah samalah kita. Tapi semalam last day. Alahai... beli sajalah dimall lain.

#Ati: ada juga yg tak suka coklat takut gemuk he..he...

Danga City Mall jauh dari Danga Bay Ati. Sekarang Danga Bay tengah dibangunkan. Dulu Danga City Mall adalah Best World. Penjenamaan sebab owner lain dah beli.

Temuk said...

Salam KAKZAKIE

Wow, sekeluarga minat coklat, ya? Banyaklah kena keluar RM setiap bulan.

Saya dah letih makan coklat. Kata orang kulit boleh jadi coklat. Nampaknya masih cokkol juga, hihihi.

Amat gembira telah ramai orang Melayu kita menceburi perusahaan coklat sekarang ini. Ada jumpa mereka semasa pameran MAHA. Sama-samalah kita beri sokongan.

Mak Su said...

uiyoooo.......rambang mata dibuatnya

Amy Syaquena said...

As'salam..

Ziarah akak di pagi selasa..semoga akak sihat n happy2 selalu..

zulkbo said...

salam berkenalan juga..
ermmm..seronoknya berhappy
family..moga berbahagia
selalu..

piewahid said...

bahaya kalau saya pegi ni. cubit situ sikit, cubit sini sikit, tau2 melonjak gula dlm darah. maklum peminat coklat & manisan tapi diabetik... :)

Kakzakie said...

W/salam sahabat semua,

#Temuk: Alahai cikgu masa macam ini aje kami beli banyak. Anak kakak yang paling suka. sampai tak sempat ambil gambar banyak dah habis masuk perut mereka.

#Mak Su: Bukan ramabang mata lagi mak su, kelabu mata dan lidah pun dah tak tahu nak bezakan...

#Amy Syaquena: terima kasih ziarah. kakak sihat.

#zulkbo: sama dari kakak juga. terima kasih.

#piewahid: tak apa piewahid. kena control dulu buat masa ini. jaga kesihatan lebih penting. doa kakak moga ada sinar yg dicari suatu hari nanti.

Amy Syaquena said...

As'salam..

kak kalau x keberatan nak minta akak tinggalkan detail diri di sini..

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/jomm-kongsi-detail-tentang-diri-anda.html

Kakzakie said...

W/salam Amy,

Beres. Who know one day you reach JB so we can meet here. He...he....

ckLah@xiiinam said...

Sedapnya cokelat!!!
ckLah kalau nak makan cokelat, beli terus di kilang cokelat dekat rumah (yang pernah ckLah cerita dalam entri2 lalu). Asalnya kedai kek, lepas tu dia keluarkan produk cokelat.




***Terimakasih kerana sering ke La Tahzan XIIINAM. Maaf lah ckLah jarang berziarah semusim dua ni. :D

sonata anak kancil said...

sedapnya coklat...hari ni buat kek cokelat...!

HASRUL NIZAM said...

Salam ziarah:

Mak oii best la pulak nampaknyer

Kakzakie said...

Salam sahabat,

#ckLah@xiiinam: alangkah mudahnya cikgu dapat membeli terus dari kilang. Kalau tempat kakak berdekatan kilang alamat anak kakak asyik bertandang saja ke kilang.

#sonata anak kancil: kakak tahu cikgu memang selalu buat kek. Favourite keluarga kami tu.

#HASRUL NIZAM: memang best sebab selepas puas merasa boleh pilih mana yg kita suka. Harga pulak ok...

mama ju, said...

aslkm

Mana N3 baru? ceritalah apa2 pn....

jumpa lagi.

Kakzakie said...

W/salam mama ju,

Kakak ni memang jenis tak rajin la mama ju....