Wednesday, February 11, 2015

Murtabak Singapore di Air Hitam




~~ Makanan dengan kehidupan tidak dapat dipisahkan.~~


59 comments:

kakyon said...

dah merata2 mertabak singapore ni. apa yg specialnya dari martabak lain ye..KY ni kurang gemar makan mertabak..

NEKCIK said...

Haritu balik tak sempat nak beli murtabak hamid kat pontian..hari ahad kedai tutup..kat kl ni murtabak tak mnepati citarasa nekcik

Aziela said...

Wah kak, bertingkek-tingkek.

iryanty ahamad said...

air tam sebelah mana ni kak..dekat putu bambu ker dekat hingway...banyak betul intinya...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Aduh sedapnya kakzakie... pernah makan murtabak singapore ni Muar, masa tu FIL yg belanja sama dengan asam pedas Muar tu... memang sedap Murtabak singapore tu.. masa saya makan tu sekeping RM12.00, inti memang meriahlah, puas makan.

Betul kakzakie..Makanan dengan kehidupanan tidak boleh dipisahkan.. :)

paridah said...

sedapnya pagi-pagi sarapan mertabak...mengenyangkan...sdg sarapan kek n roti ni heh..heh..jemput..sila...sila.

eMMe said...

Salam Kak Zakie, tgk murtabak nak makan murtabak, mane leh tgk, petang ni nak cari kt ne la ek, smalam kak zakie tak up lak entry murtabak ni, kalau tak boleh gi pasar malam, hehehehe...

Bunda a.k.a KN said...

Selalunya time ramadhan jer selalu makan mertabak...malam ni ada pasar malam..boleh cari nanti..

Tapi mertabak biasalah..tak dapatlah mertabak Singapore ni KZ...huhu..

che mid said...

Tingginya kak zakie... ya betul kak, martabak, roti canai..dah jadi sebahagian dari kehidupan..

Acik Erna said...

kat mana tu kakzakie..
raya cina nanti acik kepontian tidur semalam kemudian baru pi hantar emi masuk sem.2 di bp..balik boleh pi ayer Hitam..cari murtabak

Nooriah Abdullah said...

tero=godalah kakzakie tengok murtabak ni kat penang ke ni??

Dhiera nadhirah said...

mutabak ke ni? wah... sedap ye tgk banyak2 gini. isi dia macam banyak sangat!

Puan Wawa said...

Wahh, lme dah tk mkn murtabak.. biasa bln puasa je ade.. ")

Hana Syed said...

selalu ulang alik air itam, tapi betulla muratabak spore dah banyak kat jb so x de la nak hunted sgt.. hihi biasa murtabak makan kat kg melayu majidee je.

idzwa kamaruddin said...

adudududu kak kenapa goda tekak saya sampai mcm ni sekali..kekeke...kan dah lapar balik ni!

Eye_nee said...

Nmpk mcm menarik pulak murtabak ni walaupun saya bukan penggemar..

saniah ibrahim said...

`kami suka juga murtabak tapi budak Iqa ni tak berapa gemar ...banyak bawang katanya.
dah lama tak makan murtabak singapura kat air itam ni...terakhir masa semua anak2 ada sama lebih setahun lalu.

Kayu Manis said...

alamak kak... bertengkek-tengkek tu..
sdppp ke ni... famoss amos ni

norhidana miswan said...

ada mcm2 versi kan kak murtabak singapore nih, tp selalu nyer tebal inti nyer n harga agak mahal tp berbaloi ngn murtabaknyer

Nur Inani said...

alamak terliur. heheh ^^

Zaza Abdul Latif said...

Bila nak masuk tengahari ni tengok murtabak pun saya bernafsu.. laparrrr :(

Zee Suhaini said...

alamak kakkk temptingnyaaaa..kecur air liur tau..

umi alya said...

Ada lagi k?? terliurlah pula..

umi alya said...

Ada lagi k?? terliurlah pula..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Fav sy murtabak spore.. pakcik kwn sy sporean mniaga murtabak spore kat tepian tebrau.. mmg terbaekkk!

LydSunshine said...

Kak Zakie, terliurnya saya tgk murtabak ni.

nOe suhaimi said...

tak ingat pernah makan ke tak mertabak singapore ni...apa bezanya ngan mertabak kita?? betul kata kakzakie...makanan dan kehidupan kita x dpt dipisahkan..

Zaitun said...

Kalau pergi Singapore kak zai mesti makan martabak. Sekarang selalu beli murtabak raja kat airport Kota Baharu.

Sylarius Yusof said...

Singapore di Air Hitam. Haha.

Sepupu saya duduk Singapore kata, murtabak Singapore kat Malaysia lagi sedap dari murtabak singapore kat singapore. Hehe

Falsya said...

kakakkkkkkk..sedapnye mutabak singapore..nak2 pulak yg daging..huwaaaaaa

ujie othman said...

murtabak singapore ni apa beza dia ek? Penah makan, mcm sama je. cuma saiz lebih besar.

jln2 air hitam, bolehlah saya cari. :)

nohas said...

teringat murtabak kt zam zam..

dorsett pink said...

Saya tak pernah ke air hitam akak.. huhu.. sedih kan

CikSiti said...

husband saya yg suka sangat makan murtabak..

saya sudah berpindah ke www.sitisharini.com =))

AMIIZAA said...

kak, kedainya belah tepi sebelah kiri ke? selalu nampak tapi tk pernah singgah:)

Eliss Mie said...

tak pernah lagi try murtabak singapura. bila la nak merasa. terliur pulak..

Rai OurKizuna said...

aduh kak.. menggoda sungguh rupanya.. saya tak pernah makan murtabak singapore..tapi masa kecik2 dulu selalu makan murtabak yang penuh inti daging.. mmg sedap sungguh..

ummi aqilah (LM) said...

Ada cheese ke kakzakie? Tak pernah rasa lagi

LYAfrina said...

wahh..nmpk sedap sgt..penuh inti tu..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...sedapnya tengok murtabak ni...:)

BERT said...

salam kak zakie.. lame tak jengah sini hehe.. pekaba... jengah blog sendri pun dah tak selalu... hehe..

yum3.. nampak sedap la murtabak singapore ni... tak penah cuba.. kalau datang johor boleh try ni..

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,
wah murtabaknya, tak sedar air liur meleleh..hehe. Tegok murtabak teringat pulak kat bulan ramadhan. Kalau kat pahang yang agak 'femes' tentunya murtabak Mengkasar atau murtabak Pekan.
saya pernah makan murtabak pekan satu keping/5 orang. Yang lucunya mujur tak 'order' sekeping seorang sebab mula-mula tu tengok kecil sangat...dah siap, nah! ambik kau...hehe

PeRdU cINta said...

Cicah dengan kuah kari atau dal..sedapnya kak..nikmat sihat..bersahabat baik dengan nikmat selera makan..cuma mesti berhati hati kerana kesihatan juga perlu diutamakan..

hainom OKje said...

Apa pencicahnya kanda.....sana tak dgn mutabak singapore Muox cicah ngan sos cair camputr timun

Puan Kutu said...

Ohh sedapnya murtabak Singapore ni kak zakie.Apa yg istimewanya? Sebab layer tu ke?

aby said...

Salam kz,
Tk payah pegi singapore utk merasa mertabaknya kan. Pegi Air Itam pun ada.
Klu dah di timbunkan mcm tu,
Pasti sedap n permintaan nya pun bnyak.

aby said...

Salam kz,
Tk payah pegi singapore utk merasa mertabaknya kan. Pegi Air Itam pun ada.
Klu dah di timbunkan mcm tu,
Pasti sedap n permintaan nya pun bnyak.

mardiana abu darin said...

Anamak...meleleh air liur ngk..*_*. Kalo dah bertingkek2 mcm tu pasti sedap ni

Cho Zila said...

saya teringat2 murtabak zaman dulu... sedapnyer terasa..

elly nadyra said...

murtabak yang ni sedap juga
saya kalau balik kluang, selalu gak makan murtabak ni
cumanya saiznya besar
kena kongsi2 baru abis

Bunda a.k.a KN said...

KZ ...KN terbaca ini http://relakssminda.blogspot.com/2015/01/malaysia-best-blog-2015.htm diblog BM ...TAHNIAH..memang selayaknya blog popular ini dicalonkan...

Mummydearie said...

Sebenarnyakan kak, saya tak pernah merasa murtabak Singapore ni. Katanya lebih besar dan lebih banyak bawang ke apa?

Kiranya kat Johor sekarang memang kat mana-mana pun ada murtabak Singapore, bukan di Muo jerk :)

Fiza Rahman said...

Kak...sedapnya. Harini ada pasar malam. Nak cari murtabak ☺

Penjejak Mimpi said...

Ishkk.. meleleh air liur tengok murtabak tu kak.. bilalah lagi dapat merasa.. 3 kali out station ke JB tak penah ada peluang nak mencari.. :(

Nurul Aula said...

owh my sedapnya la kan murtabak tu.. MEmang setuju makanan dan kehidupan tidak boleh dipisahkan

Miz Eija said...

assalamualaikum... kakzakie ramainya peminat murtabak... eija belum lagii hihi doakan jadi peminat murtabak juga yea.. makan jugak tumpang2 yg en hubby punya je..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Awatlah images ni takmo keluar kat hp saya :(

Qaseh Vee said...

klu balik kg , air hitam lah laluan utama selepas keluar dr highway ... gambar x de ... blog saya lak x blh nak follow blog org . jadinya saya x dpt nak join giveaway ...

aji nugraha said...

sedap sekali hmmm,,,,,,jadi ngiler liatnya...
Khasiat Jelly Gamat Gold G treating Disease Obat Rematik