Wednesday, January 25, 2017

Warna-warni hidangan

Somtam
Spaghetti aglio olio
Pizza
Acar buah
Cekodok ikan bilis+carrot+taugeh

~~ Dua bawah saja yang homemade.~~

48 comments:

Acik Erna said...

Sedapnya somtam kakzakie..mana nak cari disini

Zie Azi said...

cekodok tu mmng rare, breakfast pagi mkn ni dah kira ok

Normi Nieza said...

awat ltak gambr makann pagi2 ni..hihi

Aiezza Sue said...

yang kat gambar no.2 dari bawah...menarik!.lama tak jumpa, kalau ke kenduri kat kampung baru ada

CikLily Putih said...

cekodok awesomeee

IQ = Iez Qis said...

saya terliurkan cekodok tu, hehe

Mrs. A said...

Semua tu Mrs. A suka makan ;-)

Ogy said...

Salam kenal kak zakie,pepagi dah terliur pelbagai makanan,paling best gambar atas sekali tu..somtam..

nohas said...

sedap2 semuanya...

Kakcik Nur said...

Kakcik suka somtam...dimakan begitu sahaja tanpa nasi... :)

Warisan Petani said...

WP pilih cekodok ikan bilis tu
yang lain2 tu jarang2 makan.

Ann Ishak said...

kakak....nak order acar buah bole. saya pengemar TEGAR acar buah :D

blasahje said...

acar buah tu yang paling terliur tu..hehe

NajahHayati said...

Sedapnya kak somtam n acar tu..nyummmm..

Norhayati Mohd Isa said...

Sedapnya somtam..
Mujur dah lepas makan masa karnival makanan thai disini tu hari..
Jenuh beratur.. ramai yg hendak membeli somtam ni..

paridah said...

Cekodok buat sarapan pagi sebelum turun ke kebun sedap tu..

PeRdU cINta said...

Somtam tu favourite suami PC...cekodok tu kegemaran kami sekeluarga..fuhh..sedap..

Zaitun said...

Kak Zai suka cekodok.. Makan panas2. Teringat dulu masa adik kak Zai masih sihat selalu ambik order orang kahwin buat acar buah.

Khairul Bariah said...

dalam byk2 makanan tu, yg homemade juga yg sedap! airtangan mama mestilah sedapkan, kakzakie...^_^

nurbijen said...

Yang homemade paling bawah tu jugak nampak paling menyelerakan di musim hujan ni.. nyum nyum!

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah.. semua sdp tu kak.

Ainniah Zulkefli said...

akak..warna warni menggoda iman sungguh ni kak. sedapnya!

Fyda Adim said...

somtam itu sangat menyelerakan kak

Siti Rohaida Yusof said...

lama tak makan somtam...sedapnya..

tiga lalat said...

wak tenok pon sedapp., ;p

intan rh said...

Masa saya kerja kat KB dulu, tiap2 minggu wajib makan somtam :)

Inani Hazwani said...

Ya Allah kak, kecur air liur tengok. Haha. Sedapnyaaa semua 😊

Mazni Azmi said...

Akak zakie purvit ni mengidam ke?
.
Bukan main banyak lagi hidangan tu
.
😉
.
Hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya. Macam-macam ada.

Emarieys said...

semuanya ada..dari kampung hingga ke western.

muhammad nizam said...

meriahnyerr..cekodok paling menawan qalbu

hainom OKje said...

Petang ni dinda baru buat cekodok kanda....teringin dari hari tu.
Tengok spaghetti tu mcm teringin nak makan pulak...

Rosdi Eunos said...

acar buah tu fav saya kak zakie... dulu arwah ayah selalu tolng buatkan time2 saya ngidam... hehe

aryan azra said...

semuanya menyelerakan tu kakzakie

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Oh itu somtam nama dia?. Mcm pernah mkn kat Aeon Tebrau. Eh lupa plak nama restoran.. haha.. makin teruknya ingatan saya.. Kak Zakie.

saniah ibrahim said...

Acar buah sedapnyaa...bila pegijemputan kawen pasti cari acar buah dulu...nak buat sendiri tak pandai...huhuu.

umi alya said...

Paling bawah paling menarik hati saya

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik
pagi-pagi lagi anak mata saya sudah dihidangkan dengan juadah-juadah yang yang saya kira semuanya sedap. Paling rare tentunya cekodok ikan bilis tu, yang masa kecil-kecil dulu saya akan buang ikan bilisnya dan makan cekodoknya sahaja...hehehe

TukangKebun said...

Buah betik banyak boleh dipetik...tapi tak terbuat-buat home made som tam lagi.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...wah !! pagi2 dah tengok menu kat sini...sedapnya kak...somtam tu yg buat terliur...:)

dorsett pink said...

akak. saya dah lama nak tanya soalan ni - macam mana akak boleh update blog hari-hari and blogwalking hari-hari? bukan senang nak buat tu. saya kagum la dengan akak..

dorsett pink said...

semua gambar cantik

Normala Saad said...

pecah liur tengok somtam..memang suka makan. Dulu masa ada pokok betik setiap bulan boleh kata berkenduri somtam sama kawan2 kejiranan.

Hasliynda Umairah said...

sedapnya cekodok tu

Nour Adieb said...

dah lama x mkn somtam 😍

Jie Susanos said...

Acar buah tu yg best..mkn plak dgn beraini kambing..mabeles..huhu

LadyBird said...

Salam akak... Cantik gambar2 makanan yang akak ambik. 😍😍😍

Falsya said...

Tgh2 malam nie, sejuk2 plak tuh, nmpk pulak hidangan2 makanan dlm entry kakak..terasa lapar pulak perut..ngeeee..