Wednesday, October 10, 2012

Rasalah sushi sedap adik ini..




94 comments:

Masya said...

saya tak pernah makan....
ni buat sendiri ker...

Norhaizan hakim said...


anak2 saya suka tapi sushi merupakan non malay delicacies(betul ke ejaaannya) yg saya tak minat.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedap nye adik makan.. :-)

HeNRieTTa JoSe said...

rietta xbleh mkn...xthan baw dia....

Huda said...

saya suka sushi!!

Aju Mohit said...

auntie tak pandai makan sushi, sedap ye dik, nyum2

Deru Ombak said...

Sedapnya kan adik...

Boleh Kawan dengan Muhammad, cucu maklong. Dia pun suka sushi.. :).

Knor said...

kak kulit utk buat sushi ada dlm peti ais..nih..boleh tolong ajar lagu mana nak buat..heheh


bglah cara2nya..

faraherda.razalan said...

Bt sendiri ke beli ni kak?

Lelaki Ini said...

ouuummmm!!! sedapnya!

adyna said...

tak pernah makan sushi.. :)

akak, dyna dok tingin makan zinger double down nie ritu g kfc dia tak buat lak uhuh

Lya Colours said...

kurnang gemar sushi. makan sket2 bleh la huhu. rasa segigit gitew. almaklum tekak melayu nak nasi lauk masak lomakkk je

norhidana said...

heheeh banyak nyer adik beli... mkn sorang2 ek... acik suke yg ada tlr ikan heheh sdp

Acik Erna said...

assalam kakzakie..buat sendiri ke..kalau beli dimana ye kakzakie yanghalal..anak acik pun nak..acik buatkan sekali..alahai..tu la sekali..tak pandai acik nak buat

inazamri said...

saya tak pandai makan sushi...tapi anak saya suka.

Sari Yusa Ibrahim said...

adik buat???

saya tak makan sushi..

bujal X said...

saya sampai sekarang tak pandai makan sushi~~keh keh~

aanie said...

byknya sushi....sy x suka sgt sushi....

Daddy Ziyyad said...

tekak saya tak boleh terima sushi..haha

redza said...

berselera adik makan

wahida said...

byk2 food, japanese food lah saya tak boleh telan kak...huhu...

dah try byk kali, mmg akan terkeluar balik...adoi la..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sejak peknen syafiq tak blh telan sushi..skrg tak tau la, sbb dulu gigit je nak muntah.tu br je beli bahan utk buat nnt.adik buat sendiri ke tu kakzakie?

amirah said...

amie x reti nak makan sushi sgt kak. nampak sgt tekak sambal belacan ni..huhu

maya amir said...

die buat sendiri ke kak? saya kurang gemar mkn sushi.. sikit2 boleh..heheh

cheqna said...

x pernah makan sushi..

fiza said...

Adik ker yg buat kak? Saya pernah try makan sushi, tapi tak tertelan dek tokak ni ha. Tokak melayu ^_^.

hainom OKje said...

Kakzakie buat ke...saya sefamily memang suka makan Sushi terutamanya hubby le...
makan dgn sos dia kan Kakzakie...sedap tu...
dah elok ke perut tu?

YB said...

Makanan jepun hias cantik. Tempura pun sedap jugak.

makchaq said...

Anak2 makchaq yg perempuan saja suka sushi.. yg lelaki 'not my taste..'
bila depa dok diajak berkali2 pi la jugak mencuba.. boleh la.. tapi kalau tak makan pun tak terkilan rasanya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

banyaknyer kak..buat sendiri ker ni hehe

nur anis said...

buat sendiri ke kak? sedapnya...

Tentang Kita said...

sue tak pandai nak makan sushi....org kata best

Saya Disini said...

sy xpernh rasa lgi..

Qhaifa Nur said...

demi anak-anak Nur makan juga.......
sedap juga ......

Myra Jay said...

Myra tak reti nak makan Sushi ni, orang kata p la sedap lagu mana pun :)

Rai Ourkizuna said...

waii..lapar tengok kak..

My Little Diary said...

haa... saya tak pernah makan sushi...
:)

mama_saly said...

salam akak..
sedap nampak sushi..hoho..
tapi saly belum pernah rasa lagi..
bagaimana rasanya ye..:)

Qaseh Suhaida said...

hu huu..dah lama xmkn sushi...

~aYu~ said...

penah makan sekali jek. tapi mmg takleh masuk la dek tekak ni.. mmg tekak kampung.. hihi..

Lia said...

sushi mmg favourite anak lia.. yum yum... :)

Suraya Baharun said...

su sampai skang tak reti makan sushi..tak bleh nak telan..

eMMe said...

Kak Zakie, tgk adik makan, selera btol, saya tak leh kak! org putih celop kata, cannot go! penah try skali..tu pun kawan belanja, itu la yg pertama dah terakhir..tgk org makan, fuh!!! selera betol..idok le teman.....hehehe... kak zakie makan sushi ke?

Ujie said...

tak penah mkn..

bikinan sendiri ke?

ros_reeza said...

Ros tak pernah cuba sushi... tak tahu la, memang tak pernah nak rasa,, takut tak boleh diterima tekak je...

Novelgurl said...

sedap x? cam best je.x prnh rasa g.huhu

Kella said...

hari tu pun saya ada buat sushi kak.. penggemar tegar ada kat rumah tu.. buat sekejap je habis.. =)

Rosidah Binti Muhamad said...

Lama tak mkn sushi... Buat sendiri ke?

Wak Gelas™ said...

sodappnyer sushi makk tuuu.. ehhhEE

sis intan said...

auntie tak pernah merasa sushi, dik...hehe...koman kan! :D

HeNRieTTa JoSe said...

Psss....the truth is...i miss my mom....

izan mama mia said...

saya xpernah makan sushi..

izan mama mia said...

saya xpernah makan sushi..

syiela said...

saya salah sorang penggemarnya :)

Cikgu Ma said...

tak penah makan kak...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

akak bestnyer tengok adik makan....

Kesuma Angsana said...

KA mmg x boleh nak mkn japanese food ni hehehe

Kasih Salina said...

sedapnya sushi..dah lama tak makannnn..

bintanghati said...

suke jg sushi tp x selalu dpt mkn.. haha

ieda said...

wahh pandai adik makan
saya kak suke yg sushi serunding tuu .. yumx3 ;)

Mayang ABDUL RAZAK said...

wah peberet ni ..salam kenal, dari bloglist KA, done follow.. hit me back ya

nabilah_2908 said...

sy tak suka makan sushi..

terus xmo makan lagi bila makan sushi dgn ikan salmon...erm..tekak tak boleh terima.. :)

Cikda said...

Sushi... Aiyalkk.. Org dlm pantang bersalin boleh makan ker..???aiyakkkkkk... Tak tahan lo...

Sherwieyna Muzzawer said...

Saya tak suka makan sushi lah kak..geli..heeeeeee

Nazayiena said...

wah adik mkn sushi x tgk kiri kanan,suka ya mkn sushi nie?

are_lin@yu said...

ayu xpnh mkn lg..hihi

aizamia3 said...

tak pernah cuba..

ct rahani said...

sedapnya.. lama x makan sushi..

Rinna said...

dulu pernah makan sekali kut.. tak berapa nak minat laa plak.. :)

Munnafendy said...

tekak xbleh terima sushi....nightmare...hihii

ros_reeza said...

singgah lagi tengok sushi :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sushi!!!!! febret nieee kak.....

kalo g jusco.. mesti cari sushi....

Ema Blog said...

stak makan sushi..cam makanan mentah..tak boleh telan..huhuhu

IntaNBerliaN said...

sy prnah try nak mkn.. ada 2 kali beli agaknya.. tp 2 2 kali tu jugak saya xleh telan.. rasa sushi ni pelik.. tapi tgk org mkn sgtlah sedap :-)

Aishah Jahirah said...

sushi xbape gemar sgt...anak buah saya suka sangat sushi...:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dah lama sy x mkn sushi..suka mkn yg ada telur ikan tp x suka yg ada wasabi ke ape tah yg pedas tu..pedasnya x sedap hihi

Cik SHiNJU said...

Yun dah lama brangan nk wat sushi sdiri tp tahap kebizian plus kemalasan adalah terlampau..hihih

zila norazila said...

zila x pandai mkn la kak..he hee jakun kan..nie akk wt sendiri ker.?

eira eixora said...

banyaknya sushi adik. mama tak makan sama ke?

mummY daniSha said...

suke sushi..tp x semua...ada yg geli tgk hehee

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kak zakie.Tak pernah makan TP tingin nk cuba satu hari nanti :D

aby said...

orong pernah mangan sushi la ..
enak ke?

Nur-nba said...

Sedapnya.. tapi Nur tak boleh telan sushi..

Amie said...

Suka makan sushi, lagilah yang ada macam2... telur ikan dll... tambah lagi wasabe...waduh!

Kakzakie said...

Asal ada beras Jepun, cuka sikit dan bahan yang mahu diguna kakak rasa semua boleh jadi. Sedap tak sedap itu tolak ke tepi. Walau anak-anak kakak suka makan sushi tapi mama dan papa mereka tak boleh masuklah pula. Tak tahulah di masa akan datang.

Terima kasih kakak buat semua yg memberikan komen: -

Masya, Norhaizan Hakim, Pokok Manggis DR, Huda, Henrieta Jose, Aju Mohit, Knor, Deru Ombak, Faraheda.Razalan, Lelaki Ini, Adyna, Lya Colours, norhidana, Acik Erna, inazamri, Sari Yusa Ibrahim, Bujal x, aanie, Daddy Ziyyad, Redza, wahida (kalau buat sendiri boleh sikit kot kakak rasa wahida), Lydia Miza, amirah, maya amir (adik makan pandailah buat manalah dia tahu maya hihi...), cheqna, fiza, Hainom Okje, Wanieys aka IbuQalief, makchaq, nur anis, Tentang Kita, Saya Disini, Qhaifa Nur, Myra Jay, rai Ourkizuna, My Little Diary, Mama_saly, Qaseh Suhaida, Ayu, Lia, Suraya, Emme, Ujie (Gulung aje dgn seaweed Ujie), Ros_reeza, Novelgurl, Kella, Rosidah Binti Muhamad, Wak Gelas, Sis Intan, Henrietta Jose (oh... then now kakak understand), izan mama mia, Syiela, Lizz@mummy cute, Cikgu Ma, Kesuma Angsana, Kasih Salina, Bintanghati, ieda, Mayang Abd Razak (followed you back last night), nabila_2908, Cikda, Syerwieyna Muzzawer, Nazayiena, are_linayu, aizamaia3, ct rahani, Rinna, Munnafendy, ros_reeza (thanks ros), CMA @CikMoonAdnan, Ema Blog, IntaNBerlian, Aishah Jahirah, Rina Avail, Cik Shinju, zila norazila, eira eixora, Mummy Danisha, azatiesayang, aby (bocah-bocah seng sukak), Nur_nba dan Amie.

Kakak rasa ramai yg macam kakak dan abang susah nak masuk walau bolehlah makan tapi kalau tak diberi pun tidak mengapa.

Terima kasih semuanya:)

Zie said...

dah lama tak makan

dya bunga said...

sedapnya,,lama xmkn..ni yg nk g beli ni

KakNi said...

kak zakie buat sendiri ke ni?

Alin Marlini said...

Alin masih pandai makan sushi ni

Aliesha Kirana said...

beli kt tesco eh kak? xpun jusco? ehehe. AK sllu beli kalau pergi tempat ni. heheeh. nak beli yg mahal tak mampu, sushi tesco pun jadilaa heehehe

munna said...

munna anak beranak suka sgt shushi....

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat: -

Zie, dya bunga, KakNi, Alim Marlini, Aliesha Kirana (ini beli di Billion shopping complex Pontian AK - lepas hantar si kakak balik asrama) dan munna

Terima kasih:)

Haryati Faizal said...

penah makan sekali...tu pun kawan pakse suh try...hihi...

Hidayah said...

hehehehe...

ini bebetul wordless nih...

speechless kat dayah la pulak..

dah la peberet..! hhihihi..

tetiba nmpk dia mkn ...ngan muka bersungguh penuh selera pulak tu..

hihi..

(kalau kt jusco area umah dyh nih setiap rabu lepas kul sembilan sumer sushi jadik singgit je.. besar kecik sumer singgit je..)