Friday, April 15, 2011

Selamat Ulangtahun ke 51

Pak Ngah: I tak boleh cakap kuat-kuat sayang. Wife I ada depan mata. Cuma cermin saja memisahkan. Kena cakap perlahan sikit dia sedang bertelefon juga dengan seseorang. Nanti lepas solat jumaat kita jumpa. Yang penting sekarang, you setuju atau tidak jadi isteri ke dua I. Tapi syarat yang you kenakan wasiat semua harta I buat you, berat sebelah. Toleransilah sikit. Kalau tak sorry kita putus!! (jeritan memecah suasana). Hu....hu....hu.....sob...sob....sob.....(hilang sudah kejantanan bila dalam usia sebegitu airmata berjuraian).

Mak Ngah: Alahai.... saya sebenarnya serba-salah mak nak cakap macam mana dengan abang. Bukan dia tak nak balik, tapi katanya dia dah janji nak pergi memancing kat laut dalam seminggu ini. Saya rasa sekarang dia pun tengah bincang dengan geng-geng pancing dia hendak ke lautlah tu. Dia tak dengar sebab dia duduk di verandah luar kejap lagi nak pergi solat jumaat. Bagus juga partition cermin rumah ini. Macam ini ajelah mak, petang ini saya balik sendiri kalau dia tak nak ikut pun tak apa. Eh... mak dahlah tak tahu kenapa entah abang dah menjerit tu. Eh... dia menangis pulak dah mak. Nanti saya telefon balik nak tengok dia kenapa. Assalamu'alaikum mak.....

.

.

.
.

Segala pertuturan sekadar ilustrasi tuan punya blog. Tidak ada kena-mengena dengan tuan punya gambar yang dipaparkan. Tuan punya blog memohon ampun dan maaf sekiranya ia mengguris naluri tuan punya gambar. Tujuan sekadar memeriahkan sempena hari ulangtahun isteri tuan punya gambar yang dipanggil Mak Ngah. Anggaplah ia sebagai jenaka semata-mata. Ampun dan maaf sekali lagi...... (Mak Ngah jangan marah ye..... Happy Belated Birthday !!)


Buat Mak Ngah: - Kepada teman-teman yang sudi atau mahu turut serta silakanlah ~~~~~> klik sini





~~~~~ Berehat seketika demi tanggungjawab yang dipikul~~~~~~~~~~

66 comments:

Kakcik Seroja said...

Alamak! mahu terkedu Kanda AL baca dialog yang Kakzakie buat ni! ;-)

Unknown said...

ihiks..comel je dialog kt atas...dipisahkan oleh cermin ye..ehehe..nasib baik x dgr sgt..

slmt hari lahir yg ke 51 ke 15 ?? :p
ape pun,semoga panjang umo,dimurahkan rezeki dan ceria di samping family yg tersayang..insya Allah =)

nurkass said...

ya allah..
ingatkan kenapalah..
terkezut dibuatnya pepagi ni..
nak kena cubit kak zakie ni..:)

Acik Erna said...

kakzakie..pandai jugak mencipat ni..akak nak kena fikir2 dulu..rasa macam teringin nak join..kalau sempat

ahmad humairi said...

Assalamualaikum,

...lebih kurang sama dengan kes tembak nih....moga meriahlah kontes yang dianjurkan dengan ketawa ria.

Penjejak Mimpi said...

kakzakie mmg berbakat.. cayalah.. :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

bagus kak..penyertaan kak nie kan memeriahkan suasana kontest yg tn hj buat kan...

Unknown said...

hihi, terkujat sekejap pakngah baca ni nnti...:)

Maya Mayana said...

good luck kak,semoga berjaya....

Anonymous said...

wakk akak masuk contest....gudluck2 :)

Unknown said...

ingat apalah tadi..heheheh

Unknown said...

uiks....tajuk perbualan yg sen'sentap' tuh...hehehehe....

good luck kak...;D

lalink7 said...

saya ingat ape la dialog td,menakutkan saye je kak..

hehehehe..congrat kak zakie..smoga menang..banyak duit tue yg dapat..hehehe

Ati Masrif said...

ni dah jadi dialog sakit jantung lak kak

haha...

Unknown said...

salam


haha...kelakar lah akak ni...

mama ju said...

Aslkm

Bestnya ayat2 power tu. Sapa punya hari lahit?

aby said...

salam k zakie,
mcm mana klu dailog tu jadi nyata ...

entok bojo meneh ...
wasiat usah ngawe lepas se .

ha..ha...

JunAina said...

kak zakie...mau melompat mak ngahnya kalau betul2 cam gitu. adeh...canm ne lah k.zakie leh dapat idea cam ni! gempak tuan haji...

Unknown said...

as salam kak...

lia tag akak kat sini...

http://wishmeluck-mamamya.blogspot.com/2011/04/mamachia-1st-giveaway.html

klu bertuah hadiahnya mesti akak suka..:D

Anonymous said...

gud luck kakak!

kreatip idea tuh!

azi said...

Salam akak..
terkejut jugak bila baca dialog tu kak....
pandai akak ni menyusun ayat....harap akak menanggg....

al-lavendari said...

terima kasih kerana kakzakie sudi memeriahkan kontes saya .. sudah saya masukkan dalam carta.

tidak kecil hati langsung .. malahan saya terhibur.

tadi tak dapat komen .. tak tahu kenapa. baru balik jumaat baru boleh komen.

Anonymous said...

hehe... mampu menceriakan org yg menyambut hari lahir.. :D

terokai seni said...

jangan ada benci...

Dr K said...

Errrrrr..uncle mau kawin...ekekekkee...

Fendi BL036 said...

hikhikhik..post kelakat Jumaat ini...menarik kakzakie...

jom ke blog hamba...tapi ini bahan utk org kawin la...heheheh yg blum kawin baca takpa...

Zaitun said...

Masa mula baca terkejut kak Zai,apa pun happy birthday panjang umur dan dimurahkan rezeki.

YATZAKIE said...

hehe..so sweet dialog akak ni...lehla jd pelakon kak..ihik3!!

IMANSHAH said...

sweet..gud lurk

ong ong kedek kedek said...

kah3... air mata berjujuran ha3

hentian said...

baru dipisahkan oleh cermin, ya...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer

eeemmmm best plak baca mmg baik sekali good luck yerrr...

Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
....Selamat Hari Lahir.....
moga terus success dan terus success dalam memburu impian...
may Allah bless you...always..always and always...

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Salam ziarah buat kak zakie.

Kreatif dan menarik.
Moga berjaya. Kalau tidak pun, penyertaan sebagai jalinan persahabatan.

Moga ceria selalu.

Sham said...

waa ramai tu join...mesti gumbira si penganjur...gud luck kak ye...

Hairun Azmi said...

Idea mantop...Hehehehehe

6 Bom Tangan di temui di Brickfields

ibuintan said...

syabas kakzakie... moga berjaya

Ayie said...

Uhh.. pakngah ada sakit jantung tak..?? hahaha

Kak Amy said...

kak zakie..pandai jugak akak buat dialog sendiri erk hehehe...rasa macam teringin nak join..kalau sempat la..

p/s: akak saya akan berada di teluk ramunia minggu ni, kalau sempat leh jumpa..

Dila's Art said...

Amboi amboi kakzakie..dah bole jadi penulis skrip ni!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

gudluck kakzakie !

hari ni aje dah masuk 6 ke 7 blog saya masuk join kontes ni.

LiFe KaMi said...

hehe klakar la kak..
kreatif ayat akak tu,memang grenti menang ni..
good luck yer..:)

ainhany said...

salam kak,

YEPEY BIRHDAY...bikin suspande kejutan ni..
panjang umur..murah rezeki...idup semati hendaknya..Amin

Kak Amy said...

As'salammualaikum kak ,

Ok nanti amy reply email akak k..

Mutiara Bernilai said...

salam..

kakzakie..

ho..nakal eh!

hhaha..

nway gud luck kakzakie :)

Temuk said...

As-Salam KAKZAKIE

Hihihi. Al-lavendari banyak malam tak tidur, memikirkan macam mana semua yang dia sebut tu Kakzakie dengar. Sebiji-sebiji! Kakzakie pasang mikrofon kecil dalam handphonenya ya semasa pinjam telefon dia tu dulu?

ps. Usik mengusik semoga tak apa-apa. Good luck!

Ati Masrif said...

assalamualaikum k zakie

lama tak wat n3

sihat ke kak :)

Kakzakie Purvit said...

Assalamu'alaikum pada semua teman yg telah memberi beberapa komen dalam N3 ini: -

Kakak sebenarnya selepas published N3 ini terus tidak berkesempatan untuk membukanya lagi sehingga semalam. Ada tugasan di luar yang membuat masa begitu terhad dan pagi ini baru kembali semula.

Terima kasih tidak terhingga buat: -

kakcik, chii, nurkass, kak Erna, cikgu humairi, Penjejak Mimpi, Sahromnasrudin, Yus, Mama Mayana, Redza, Ila, lalink7/husz, Ati Masrif, Sissyira, Mama Ju, aby, JunAina, Mamamya, Makdara TERdiva, Azi, Al-Lavendari (tuanpunya penganjur), Seksi Bani, Cemomoi,Daddy Ziyyad, nukillanifzza, Zaitun, YATZAKIE, Cikgu Imanshah, republik n9, insan marhaen, Afzainizam, Cikgu Lai/Admin P@P, Sham, miecyber, ibuintan, Ayie, Amy Syaquena, Dang Tari, azrina0307, LiFe KaMi, Ainhany,Mutiara Bernilai, Cikgu TEMUK dan sekali lagi Ati Masrif.

Mohon maaf baru kini berkesempatan membaca. Kakak mula bw hari ini.

Sekali lagi, terima kasih.

My Little Diary said...

ishhh pakngah nak kawin dua ye. hehehe kelako pulak dialog tu...

ibundo said...

salam kakzakie,
dialog kelakar tu hehe..

faiz said...

akak ni kreatifla menulis..

Hantu Kak Limah said...

huhuhuhu....ingatkan betul tadi...
keh..keh..keh...lawak jer...
selamat ulangtahun yg ke 51.....

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakzakie

InsyaAllah boleh menang.. selamat harijadi untuk makngah.. semoga bahagia dunia akhirat.

Kakzakie Purvit said...

My Little Diary,

Kakak saje je usik Pak Ngah....

sekadar satu coretan said...

kak zakie busy ye...
patut la sunyi sepi jer...

semoga kak zakie sihat dan bahagia selalu..

Kakzakie Purvit said...

kakpah,

Acah-acah je...

Kakzakie Purvit said...

faiz,

Suka-sukalah faiz. Meriahkan Tuan Hj. Hamzah punya blog...

Kakzakie Purvit said...

Hantu Kak Limah,

HKL tak nak join ke? Jomlah kita meriahkan blog al-lavendari....

Kakzakie Purvit said...

Wa'alaikumsalam Werdah,

Bukan itu tujuannya kak Werdah... Banyak lagi yg kelakar....

Kakzakie Purvit said...

ainnoraini,

Tak de masa langsung masa seminar/kursus nak tengok blog. Malam letih langsung lepak atas katil... Itulah jadinya.

mama ju said...

Aslkm

Habis semua org ucap harilahir...sapa nak jawab..tulah mama tau le Zie muda lagi, mama ni yg dah tua..ni nak balik kg , anak jatuh..

Unknown said...

Assalamulaikum kak zakie,

terima kasih sebab baca entry makcik yang lama. semoga berjaya ye. pandai ye buat dialog.kreatif

munna said...

good luck ye kak zakie... sian pak ngah nangis berjujuran air mata

Kakzakie Purvit said...

Wa'alaikumsalam mama ju,

Kakak punya birthday lama lagi la mama... Tapi ucap in advance ok gak la... Mesti tak baca betul-betul tu....

Kakzakie Purvit said...

Wa'alaikumsalam CIk Ina MDDC,

Kakak suka baca HII sebab dapat tengok Firdaus makan.

Kakzakie Purvit said...

munna,

Thanks munna....

azian said...

kak zakie....
wah....mmg lawak...heheheh
mesti menang ni....hehehhe
GA sy akan tau tak lama lg ye...saboooo...
en hubby tu baca lama sgt...