Monday, June 27, 2011

Indah bagai sipemberi

Coretan - Sedikit coretan namun penuh pengertian sebagai teman



Mencongak, mengira seminggu lalu
bergejolak nada di dalam kalbu
insan ini telah memberitahu
souvenir akan diberikan kepadaku
membuat hati tertunggu-tunggu
walau sebenarnya hairan datang bertamu
apalah istimewa ada padaku
MDT kakak sungguh terharu

Singapore - Key-chain yang diterima



Merobek bungkusan hati kian terasa
sambil hati terus berkata
"ini kawan blogger mama cantik orangnya"
anak-anak pula terus bertanya
mengalahkan mama yang menjadi penerima
tidak sabar mahu melihat apakah benda
selagi mata belum melihatnya
perasaan ingin tahu kian bermaharajalela

Indah - Bergantungan bersama himpuanan koleksi key-chain yg lain-lain



Wah.... alangkah indah
bagai sipemberi hadiah
mulut tidak mampu bermadah
segalanya telah terpampang sudah
merapak kesyukuran tangan menadah
moga MDT dimurahkan rezeki melimpah-ruah
dan teman yang mawaddah wa rohmah
syukran jazilan MDT dari kakak seisi rumah

makdara TERdiva - Cantik-molek orangnya membuat hati penerima begitu gembira. (Colek gambar dari N3 MDT)



Penghargaan tidak terucap sebagai teman kerana sesungguhnya aku tidak pernah terlintas untuk menerima ini semua. Buat aku seandainya di waktu siang aku tidak dilanda sibuk dengan tugasan pastinya jejari ini akan terus merayap membaca paparan dari satu blog ke satu blog sehinggalah menginjak waktu untuk pulang. Malam adalah waktu yang 99% dan biasanya100% aku tidak membuka blog kerana anak-anak yang masih perlukan pemantauan dari ibunya.

65 comments:

redza said...

waahh dpt souvenir..tahniah kak

sy malam2 klu xde apabnda nk buat buka juga blog..baca2 mana2 blog yg update

bujal X said...

best ah dapat souvenier~~

ahmad humairi said...

Tahniah...souvenir selayaknya buat kakzakie yang rajin.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tahniah akak...untungnyer dpt hadiah

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bestnya ada org hargai diri..

MamaEma said...

ema pun suka kumpul key-chain..itu fululah kak..skrg anak2 suka buat main..dan banyak yg lesap...huhu

Daddy Ziyyad said...

MDT mmg seorang Mak Dara Yang Diva..:)

munna said...

bestnya dapat souvenir.....

nabilah_2908 said...

bestnya..!! tahniah kak.. :)

Penjejak Mimpi said...

wah.. bestnye dapat souvenir.. dapat lak key chain.. :)

nurkass said...

wahhhhhhhh..
tahniah kak zakie..cantiknye key-chain tu..jeles kass..hehe

makdara TERdiva said...

salam kak zaki..
alhamdulilah syukran segala puji bagi Allah..

terharu saya dgn N3 kakak pagi ni.. :) hadiah cuma sebagai tanda kasih dari seorang teman maya yg jauh..bersua pun tak pernah tapi bagai dah kenal lama disini :)

semoga kakak suka dgn pemberian saya yg tak seberapa itu

azi said...

Salam kak zakie..
Seronoknya akak dapat hadiah !...
tahniah !!!....

KuNanGKuNanG said...

wah bestnye..nk gak..jeles ni..he3

pena rozie said...

Bestnyer dapat perezen....

Ucu Faridah said...

mesti hati berbunga riang..dpt sourvenir..alhamdulillah..

Queenie said...

hebatnya kakzakie sebagai seorang ibu dan sahabat...tumpang suka.

Papa Mifz said...

dapat souvenier yer...best la...saya x pernah dapat apa2 souviner or hadiah lagi dari rakan2 blogger..:(

maya amir said...

tanda penghargaan dari seorang blogger..best kan kak:) tulaa.. saya pun seboleh2nye takmo bukak blog time anak2 masih tak tdo..kalau dieorg dah tido, baru leh bukak tu pun tak larat..mata ngantuk..kat ofis lak certain blog jek leh komen.. boring tul..hehehe

Zaitun said...

Riang ria hati kan kalau ada orang bagi souviner,tak kiralah macamana rupa bentuknya.

ajumohit said...

tahniah kak, hadiah mengeratkan silaturrahim tu hehehe

Norhafiza said...

tahniah la akak ye..bertuah sungguh akak ni ya hehe..tahniah3x..No tumpang gembira gak nih..

NOOR FATIN said...

tahniah kak. bestnya dapat hadiah. cantik pulak tu ;D

Kunang-Kunang said...

Alhamdulillah, ukhwah boleh terjalin bercara.

Abd Razak said...

Alhamdulillah, tahniah dapat cenderahati!

sarah-najwan said...

tahniah..dpt keychain singapore tu..hehee

anak2 saya suka kumpul keychain..jadi jika pi mana2 pasti saya beli utk koleksinya..

Acik Erna said...

Assalam kakzakie..tahniah..betuk kata kazakie..canti hadiahnya secantik orangnya..

s a r said...

assalamualaikum ;)

wah, menarik menarik menarik.

seikhlas secomel sipemberi juga :D

ibuintan said...

tahniah ...kakzakie memang layak menerima cenderahati itu

MDT juga memang layak menerima pujian ikhlas ini

sahromnasrudin said...

tahniah!!! semoga ukhwah sesama blogger kan semakin erat lagi :-)

ainnoraini said...

siapa tak suke dpt hadiah kannn...
tahnioah kak zakie...lebih mengeratkan lagi sesama kengkawan alam maya...

suri solehah said...

seronoknya..kalau tahu alamat..teringin jugak bg suv gitu agar ukhuwah kekal selamanya...

Afida Anuar said...

Tahniah kak zakie, dapat hadiah... tak nak share dengan fida ke? hikhik..

bersama kak Es said...

bestnye dapat souvenir

Nieza said...

bestnyer dpt souvenir..w/pun kecil tapi tetap jadi kenangan terindah kan...:)

cik pulau said...

waahhh..akak..
bestnya..^^,

Cik Ina Do do Cheng said...

Assalamulaikum kak zakie,

ooo dapat hadiah dari MDT yan cantik tu ye. alah cik ina jeles tak dapat.jadi blogger ni bestkan selain dari merapatkan persahabatan, dapat cenderamata lagi.

Amy Syaquena said...

wah akak dapat souvenir , cantik tahniah kak

sayangsayangibu said...

anak dara sya yg sulung dah pandai rantai kunci sekarang ni

Mamamya said...

wahhh...bestnya dapat hadiah...comel lak tu....;)

start dari hari ini lia bw malam je kak....siang b/band suami bawa pi off dia sbb off barunya ni x der line internet.....t'paksa lah b'kongsi 'kasih' dgn en.b/band....;) x kan lah nak beli satu lagi b/band...rasa membazir pulak kan...x per lah sharing is caring....

azieazah said...

Saling menghargai. Antara pemberi dan penerima. Semoga silaturrahim bertambah erat dan saling menyayangi...

Tahniah Kak. Tumpang gumbira...!

Gambar Merapu Seorang Menantu...

gedek! said...

Saya kenak MTD tau!

Kakzakie said...

Terima kasih dari kakak atas komen-komen untuk N3 kali ini buat: -

Redza, Bujal, Cikgu Ahmad Humairi, Lydia Miza, Rina AVAIL, Mamaema, Daddy Ziyyad, Munna,nabila_2908, Penjejak Mimpi & nurkass. Kerana kesibukan akhir bulan yg teramat sangat kakak tidak dapat memberikan komen balas setiap satu. Apa yg pasti kakak tahu semuanya adalah ucapan tahniah kerana kakak mendapat souvenir tersebut

al-lavendari said...

tak sangka kakzakie suka mengumpul rantai kunci. saya pun suka.

kalau nak tengok koleksi saya, sila ke entri berikut ..

http://al-lavendari.blogspot.com/2010/11/daku-suka-mengumpul.html

Kakzakie said...

makdara TERdiva,

Sesungguhnya kalau boleh kakak dakap MDT akan kakak dakap tanda ucapan yang tidak mencukupi sekadar melalui N3 ini.

Menerima sesuatu dari seseorg yg kita kenal sekadar melalui maya amat bererti. Apa yg pasti setiap kali kakak pandang key-chain yg kakak gantung di piala ana-anak pasti mengingatkan yg kita pernah dan ada jalinan ukhuwah walau sekadar melalui blog. Terima kasih dari kakak...

Kakzakie said...

Tidak ketinggalan juga kakak ingin mengucapkan jutaan teirma kasih pada komen-komen sahabat berikut: -

azi, kunang-kunang, pena rozie, Ucu Faridah, Queenie, Papa Mifz, maya amir, Zaiton (kak zai), ajumohit, norhafiza, NOOR FATIN, kunang-kunang (kaka Ani), Abd. Razak, sarah-najwan, Acik Erna, sar, ibuintan, sahromnasrudin, ainnornaini, suri soleeh, Afida Anuar, bersama kak Es, Nieza, Cik pulau, Cik Ina DDC, Amy Syaquena, sayang-sayang ibu (sya), Mamamya (Lia), azieazah, gedek dan al-lavendari (Tuan Hamzah).

Terima kasih untuk komen sahabat semua.....

JARI YANG TERBARAI said...

nak jugak ;)

Ann Huda (Ate) said...

Ini yg Ate suka berblog..bkn nak syok sendiri tapi terasa ada satu jalinan ukhuwah walau hanya sekadar di alam maya.

Cik SHiNJU said...

Tahniah kak dpt souvenir.. :)

ieda said...

wah kak .. bermadah berhelah nie .. adehhh syokkk saya baca .. pandai lah akak nie :)

ermm syok nya niee dpt adiah .. siapalahh yg x syok kan kak , nak2 kalau dari teman alam maya nie :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tahniah lah yeeee...kadan2 bila dpt hadiah macam nie walaupun kecil rasa seronok sangat kat?

fuad ansari said...

indahnya bahasa.. (",)

wahida said...

bestnya kak dpt hadiah dr teman blogger...

saya kalau time mlm pun jarang sgt online, sbb hubby pakai lappy utk buat keje dia...

Liyana Zahim said...

Hikhikhik.. Adela spesel akk tu.. Sbb tu dpt adiah.. Neway akk.. Mmg tringin nk buat kontes tp kne tngu novel kdua sy relase dlu bulan 8 ni.. Tp teragk2 gak nk wat kontes ni.. Sbb ssh nk handle t.. Tkut ade yg kecik ati..

FasiHaH SupiaN said...

wah kak zakie...dari singapura lagi tu......

Mak Su said...

tumpang gembira :D

Hanis Azla said...

wah menarik hadiahnya.. tapi persahabatan yg terjalin itu pastinya lebih menarik lagi.. saya pun gitu kak.. bila di rumah hanya sesekali boleh mengadap blog..

gadisBunga said...

tak kira. saya dah kene start bodek lelebih ni.

nak souvenir jugak!!!!

norhidana said...

ini lah indahnyer berkwn di alam maya ni kan kak...
walau tak dpt bersua muke tp ttp ada di ingatan..

Cik Ecah said...

salam singgah~~~~

kak bnyak dpt souvenir...
seronok tgk akak ader org ingat...
jeless haha ;p

Hantu Kak Limah said...

syok nye dpt svnr dr mdt...siap berpusi lg .....rezeki sentiase ade di mane mane....huhuhu...cute

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Alhamdulillah, yang memberi & menerima sama bahagia.
Kak G dulu2 rajin juga membeli cenerahati cenggitu .. banyak kali tengok bukti, langsung tidak dihargai. Jadi sekarang, hanya beri kepada yang dekat2 saja la.

S..U..D..@..I..S said...

cenderahati atau cenderamata sesuatu yang sangat bermakna
tanda ingatan

Kakzakie said...

Meniti hari sambil bw blog sendiri lupa dijengah. Terima kasih atas komen-komen sahabat berikut: -

JARI YG TERBARAI, Ann Huda, Cik Shinju, Ieda, Be Simple Beb, fuad ansari (teman baru), wahida, Liyana Zahim, Fasihah Sufian, Mak Su, Hanis Azla, gadisBunga, noridana, Cik Ecah, Hantu Kak Limah, DDrfauziah dan SUD@IS.

Sekali lagi terima kasih atas komen-komen yg diberikan. Moga jalinan persahabatan biarpun sekadar melaui ruang yg sempit ini kita luaskan melalui alam maaya ini.

eelobor said...

bestnya dapat cenderahati nih... membuatkan hubungan yang terjalin di alam maya boleh bertambah rapat