Monday, January 17, 2011

How to taking care your baby - Part 1



Gambar-gambar ini aku terima dari hubby aku dan aku percaya dia mendapat email dari staffnya. Nampak seperti satu lelucon tetapi kadang-kadang kita terlepas pandang. Aku amat menyukainya dan akan aku sambung ke part 2.

Oh sayang anak mama jangan merajuk.
Nah. Ambil susu sekotak.
Tumpah pun tak apa. Habiskan satu botol lagi baik.
Timang kitok-kotok, anak emak cucu datuk.
Minum air tu sayang jangan takut.......
Mama satu kole, sayang satu kole. Panas sikit je.....



Senyumlah sayang..... bukan macam tu
Kuak mulut besar macam ni baru papa senang hati....


Ini anjing uncle sebelah. Oh... kalau tak suka jom kita mandi swimming pool. Boleh berenang dengan ikan sayang.


Amboi banyaknya bijih.... mari mama bersihkan.
Guna jari cepat sikit bersih kan.....

Biar papa yang adjust mesti ok punya.
Lain kali mudah tak perlu buat lagi cabut saja macam ini...... Boleh main macam bunga api.

Jangan takut sayang.....
Muka dia comot sikit je. Nanti cukur ok la tu....
Sekarang pengambilan maid Indon dibekukan
Sementara ini kalau takut tutup muka.





21 comments:

cemomoi said...

nak menambah lagi ke tak ni? huuuu

Mak Su said...

oooo mak aaiiii, mmg gelak dibuatnya. tp janganlah buat bebetul2 ek. kak zakie, sy insyallah akan berpindah dari majikan sekarang. maknanya 1 azam saya, tercapai :)

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Anak Kak G dah pun besar.
Tapi alhamdulillah yang baik semua itu telah diamalkan, kecuali amalan akhir dalam cerita bersabit anjing tu. :)

kakcik said...

kadang2 kita terlalu mengambil mudah!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..bagus info ini..trime kasih kak

Kakzakie said...

Salam cemomoi,

Ewah nak tambah boleh tapi tengok gambar last tu. Susah dah nak cari maid tau....

Kakzakie said...

Mak su,

Tumpang gembira. Kakak lihat banyak dah product dipapar. Tukar majikan lagi. Good income, good life. Happy....

Kakzakie said...

W/salam DDrfauziah,

Kakak sja je Kak G. Anak kakak yg kecik pun dah 7 tahun.....

Kakzakie said...

Salam Kakcik,

Itulah yg kakak nak kita lihat sama.

Kakzakie said...

Salam Sahrom,

Kena jaga baby kita betul-betul tau...

Ummi Humaira said...

salam kak Zakie...

lama ummi tak singgah di sini...

seb baik anak ummi dah besar2 , he3 semua dah masuk sekolah , tak yah ler kena buat mcm tu lagi ...

ummu said...

assalamualaikum kak zakie
terima aksih akak atas perkongsian ini.
memamng ia membantu saya yang punya anak
umur 3 tahun.gambar yang last tu,yang peninggg.
susah nak cari pengasuh yang baik, atau taska yg prihatin...dan juga maid...

Kakzakie said...

W/salam Ummi Humaira,

Tak lama kena jaga cucu pulak. Hehehe.... Tunggu si Bujang Ummi tak lama lagi tu. 7-8 tahun sekarang kejap je....

Kakzakie said...

W/salam ummu,

Kakak dah setahun tak guna pembantu. Kena buat sendiri.....

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

issyyhh...xkanlah sampai masukkan baby lam akuarium lakk...

Amy Syaquena said...

As'salammualaikum kak..

Amy suka entry nie , buat amy lagi bersemangat je nie..chaiyokk chaiyokkk

Kunang-Kunang said...

Salam Kakzakie,

Seronok juga tengok gambar2 ni.

Kakzakie said...

W/salam ahmad humairi,

Nak bawa berenang kena bayar. Masuk dlm aquarium free je.....hehehe....

Kakzakie said...

W/salam Amy Syaquena,

Bagus kakak suka dengar Amy beresemangat. Insya-Allah...pasti ok punya....

Kakzakie said...

W/salam Kunang-Kunang,

Seronok ye... kakak pun suka juga itulah nak kongsi. Nanti kakak buat part 2. Tunggu ye.....

♥ manje ♥ said...

salam kak

dulu2 masa kecik selalu tengok mak lap botol susu adik ngan kain batik yg dipakai... cepat kata mak, takut adik nangis lame hehe...