Monday, January 24, 2011

Jalinan Kasih

Ungu warna menghias halaman
percikan putih wangian bunga
sinar raudah menjadi tatapan
jalinan kasih kian terasa
Terukir senyuman tanpa dipinta
rambut terurai tambah berseri
indahnya nama Amy Syaquena
jalinan kasih telah termetri
************************************************

"Mama ada hadiah untuk mu
mesti sahabat mama memberi"
terharu melihat si kain biru
jalinan kasih moga abadi

"Mari adik cuba gayakan
dengan topi anyaman mama"
pantas camera terus rakamkan
jalinan kasih yang telah bermula

"Siapa itu Amy Syaquena mama
sampai bagi hadiah ini semua?"
mahu pemberian kekal selama
jalinan kasih terharu rasa

"Adik ambil setemnya juga
boleh jadi kenangan kita"
Amy terharunya kami sekeluarga
jalinan kasih menjadi cerita
"Mama adik ada cadangan
cuti nanti kita ke Kelantan"
sebuah impian sebuah harapan
jalinan kasih akan berkekalan.


"Sampul surat ini nak buat apa
simpan sticker adik jadilah"
jalinan kasih memberi makna
TITISAN NURANI & SINAR RAUDAH.

49 comments:

nadz said...

Assallamualaikum Kakzakie,
Tahniah..dapat parcel untuk jalinan kasih..
Nak buat baju siapa agaknya..untuk sicomel pragawati cilik atau mamanya?
Orang memberi kita merasa
Asal tautan blog yang mesra
Andai itu bersimpul cerita
moga kekal bersahabat di maya..
w/salam

ckLah@xiiinam said...

Cantik tu...

kakpah said...

wow.. ada hadiah. cantik..

kakcik said...

Cantiknya kain tu - warna kesukaan kakcik tu. :)

Alhamdulillah, murah rezeki penerima dan pemberi. :)

Kakzakie said...

W/salam nadz,

Jauh di mata dekat di hati
biar tautan kekal abadi
niat dihati buat baju sendiri
sebab itu tujuan pemberi

Kakzakie said...

salam ckLah@xiiinam,

Cantik tu memang cantik
Tapi keikhlasan itu lebih menarik

Kakzakie said...

Salam kakpah,

hadiah teman alam maya
membuat hati terharu sama

Kakzakie said...

Salam kakcik,

oh...ye ke kakcik pun suka biru
samalah kakak pun begitu

Ati Masrif said...

salam kak zakie,

terima kasih yer

tahniah!

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakzakie

Tahniah.. dapat hadiah daripada sahabat alam maya.. tinggal di senai ya.. rumah tok besan kak di sana juga tp tak tahu apa tamannya.. hampir dgn tol senai...

Mak Su said...

mmg kasih akan terjalin :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..tahniah kak....semoga ukhwah blogger kan semakin erat lagi kan...

cemomoi said...

nak pakai raya bila ni?

LiFe KaMi said...

tahniah kak..
mmg cantik pun..:)

Citarasa Rinduan said...

salam kak zakie..
ayu pun suka persahabatan dgn emy dan blogger-blogger yang sentiasa menjalinkan persahabatan hingga membuatkan hati berbunga2..

tahniah....hehehe, sure baju tu boleh buat baju raya tahun nie..heheh

ainnoraini said...

cantik kain tu kak zakie...
tahniah dpt hadiah dr rakan2 alam maye ni...

Kakzakie said...

W/salam Ati Masrif,

Moga tabah dgn apa yg terjadi. Terima kasih walau dlm berkabung masih sudi berkunjung.

Kakzakie said...

W/salam Werdah,

Kalau Kak Werdah ke Senai, bagitahu kakak ye. Dah dekat sangat tu....

Kakzakie said...

Salam mak su,

menjalin kasih biar berpanjangan....

Kakzakie said...

W/salam sahrom,

begitulah harapan walau dgn blog pun kita saling mengenal..

Kakzakie said...

Salam cemomoi,

Kakak ni kalau baju tak tunggu raya. Hari ini siap je esok terus pakai pergi kerja. Hehehe....

Kakzakie said...

Salam citarasa rinduan,

Alahai Ayu kakak rasa tak boleh tunggu raya. Minggu depan dah boleh pakai. Kakak jahit baju sendiri tau...

Kakzakie said...

Salam ainnoraini,

Memang cantik dan lembut kainnya.
Selembut hati org yg memberi.

Kakzakie said...

Salam kenal LiFe KaMi,

Terima kasih sudi bertandang.
Warnanya manis dipandang mata ye...

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Tahniah kak! Moga terus erat dalam ukhwah..

Amy Syaquena said...

As;salammualaikum kak...

wah surprisenya bila sampai di sini terpandang wajah yang sangat ku kenali, he3..ayat anyway thanks kak for the post and hope akak suka dengan pemberian yang tidak seberapa ini. insyaallah sekiranya di beri kesempatan pasti kita akan bertentang mata pula..sampaikan salam amy buat si kecil yang comel tue ye...

Kakzakie said...

W/salam Abd Razak,

Terima kasih ust. Itulah harapan kakak.

Kakzakie said...

W/salam Amy,

Bertuah sungguh budak amy ni. Kalau tak kenal wajah sendiri tu dah nak kena dia nie....
Dah tak terucap oleh kata-kata terima kasih. Bukan saja suka tapi terharu teramat. Balik kerja terus terjah envelope tu dulu. Malam lepas Isyak terus buat N3. Hubby pun kata cantik. Nak kena cari baju biru utk dia pulak dah....

TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA!!!.

zue said...

assalamualaikum Kakzakie dan salam ukhwah,
dtg brtandang melihat umah. maaf masuk tanpa izin.

kulai dgn senai dah dekat tu...

Sekamar Rindu said...

salam..

nak beli juga la kain mcm tu...sangat cantik..

Miecyber said...

Congratss...:D

Uruguay kawal penggunaan internet

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Hmmm, ni situasi menang-menang. Kak G & ramai semua ikut senang.
Nyata terserlah budi; semoga silaturrahim juga kekal abadi.

Kakzakie said...

Salam kenal zue....

Tak perlu diketuk, rumah tidak berkunci, sesiapa pun boleh masuk. Terima kasih sudi berkunjung

Memang pun Kulai -Senai sebelah je....

Kakzakie said...

Salam sekamar rindu....

Eh... nanti kalau jumpa macam boria pulak dah. Cantik warna dan coraknya.

Kakzakie said...

Salam miecyber...

Thank you so much....

Kakzakie said...

W/salam DDrfauziah,

Begitulah harapan, begitulah impian
orang memberi, kakak yang merasa

REPUBLIK N9 said...

comel+cantik he3

Kamsiah said...

persahatan maya yg penuh kejujuran,keikhlasan...begitu bermakna kan..walau tak pernah bersua...bertentang mata...

Ummi Humaira said...

salam kak zakie...

satu pemberian yg begitu bermakna bagi si penerima.....

semoga ukhuwah berkekalan hingga ke syurga,insyaAllah ..mudah2an ameen

nurazzah8 said...

Salam Kak Zakie,
lawa kain biru tu...nak buat baju apa tu???

nurazzah8

Kakzakie said...

Salam REPUBLIK N9,

Satu pandangan dari kacamata seorang lelaki. Kalau nak beli utk girl friend macam nielah. Hehehe....

Kakzakie said...

Salam Kamsiah,

Benar... kasih terasa dekat dihati
walau realitinya jauh sekali destinasi

Kakzakie said...

W/salam Ummi Humaira,

Begitulah rasanya....
Itulah juga harapan kakak dengan yg memberinya.

Kakzakie said...

W/salam nurazzah8,

Melihat kain begitu perancangan buat baju kurung lebih mudah dan cantik. Lagipun boleh cepat siap dan cepat pula nak memakainya. (Dah tak sabar la nie). Hehehe.....

Daddy Ziyyad said...

Salam Kakzakie...:)

-setem tu memang unik.

- best kan bila ber blog, kita dpt eratkan silaturrahim...saya pun baru lagi ber blog ni..baru masuk bulan ke 3

Kakzakie said...

W/salam Daddy Ziyyad,

- Kakak penggembar setem. Lihat setem dalam ablum boleh release tension

- tahniah kerana dah jadi ahli blogger. kakak tak aktif sangat. suka blogwalking je....

nur said...

Salam..
tahniah kak zakie.. untung kan.. blog ni memang pengerat hubungan.. moga berkekalan..
Sudila bertandang ke: ALL IN ONE

zul permatang badak said...

....saya juga pernah terima pemberian iklas dari bloggers ACHUTRA dari kelantan majalah Solusi....walaupun di maya....o.k lah juga ya.....

Penjejak Mimpi said...

as-salam

kak.. dalam entri ni ade 2 mende yg menarik perhatian sy.
1. blogger pengerat jalinan ukhuwwah
2. yg paling menarik... jeng3x... ropenye akak pengumpul stem. yes!!! akhirnye da jumpe.. sy pon pengumpul jugak. muge 1 ari nanti kite leh jumpe diskas pasal stem... :)