Tuesday, September 20, 2011

Angry Birds

Merengek. Asyik-asyik hendakkan angry birds. Bila dijanjikan andai keputusan peperiksaan baik pasti akan dibelikan masing-masing tidak mahu. Mereka tetap mahu novel bagi hadiah setiap kali keputusan peperiksaan keluar. Angry birds sekadar permintaan tanpa sebab dari mama-papa katanya. Kadang-kadang hati cair juga dek pujuk-rayu anak.

Dua ekor - Sewaktu shopping di Maidin, Bandar Baru Uda bulan ramadhan tempohari ada offer. Seekor cuma RM 39.90/- Kalau sebelum ini saiz sebegini berharga RM 45/- seekor. Belilah aku 2 ekor burung tak bernyawa tapi bagaikan ada nyawa kalau di rumah aku sebab masih ada teman mahu berbual dengannya.
Garang - Muka garang ini yang disukai itu yang aku tidak faham. Balik kampung pun ikut masuk dalam kereta juga dua ekor burung ini. Hitam kakak punya, adik punya yang merah.
T-Shirt - Tidak cukup dengan burung dibelai, siap mahu yang boleh dipakai lagi. Nasib baik murah, sehelai RM 23/- saja. Beli di TJ Mart, Saleng.
Kemaruk - Kalau kering saja t-shirt ini dari cucian mesti adik akan pakai lagi. Ulang-ulang baju yang sama, kalau orang yang tidak tahu mesti ingat adik tidak ada baju lain. Sebab aku memang beli sehelai saja. Pencil case - Pergi makan semalam kerana kakak sudah habis periksa singgah di Kipmart jumpa ini. Sekolah sudah hampir ke penghujung tahun tetap hendak beli juga. Nasib baik cuma RM4.50/-





~~ Aku perhatikan sejak akhir-akhir ini anak-anak gemar betul dengan angry birds. Kalau ikut pemerhatian aku mukanya hodoh berbanding dengan twittie atau hello kitty yang manis dan penuh dengan senyuman.~~

83 comments:

azian said...

kak...sy nak 2 ekor...satu utk muaz, satu utk muiz...nak bg lebih boleh jugak...sini takde mydin...heheheh

missbby said...

Ya Allah kak, sama je dengan anak saya zarif tu..kemaruk dengan angry birds..terpaksa belikan tshirt jugak, la ni adik saya dah belikan beg sekolah angry birds ni untuk zarif..memang kan kak, dahlah muka garang, ntah apa yang best..

bujal X said...

hoih! besar tu~~wabak angry birds da merebak~~

kucingorengemok said...

budak sekarang jiwanya penuh amarah ke agaknya? hehe

kakcik said...

Semalam kakcik jalan dengan anak2 di shopping kompleks (tujuannya beli kasut sekolah Bangcik, yang sedia ada dah berlubang tapaknya), nampak kedai menjual t-shirt angry bird. Sehelai cuma RM10 - RM15 sahaja, tapi Bangcik dan Adik tak nak pulak. :)

NM02 said...

hehehehe

anak kazen kesayangan saye dah oder jugak. minggu lepas belikan buku kaler.

minggu ni insyaAllah nak belikan patung, keychin, beg dll

abah khalisha said...

fenomena agry bird
Mintak Bantuan Semua Blogger Gilamodified telah Dihacked

miloais said...

memang jadik kegilaan anak2 sekarang ni...
even my son pun... kalo ternampak emsti mintak belikan...

so far... iols tak cair hati lagi nak ikutkan rengekan heols..

kalo sekali jumpa nak sekor... dua kali jumpa... nak lagi
haihhhh!~

ieda said...

aah kan kak .. mereka2 nie suke benar ngan angry birds nie .. apa yg istimewa punn x tahu .. tapi anak2 saya x suke kak .. malah mereka x cara puuun ekekke

ZaNa aDieyZa said...

skrg ni mmg sana sini budak ckp pasal angry birds ni.. famous betul angry birds ni!

kak, zana nak angry birds yg wrna merah tu.. comel!!!

Sharifah Nadzarah said...

kak..sy nak jugak...3 ekor angry birds tu...hihihi..
anak2 sy pun tengah pujuk rayu nak baju tu kak..tapi yg dpt dulu AIDIL HIHIHI...
NAMA PUN DAH ANGRY..mesti ler garang..tapi comel gak kan??

azi said...

Salam kakak..
he..he..sekarang ni memang demam angry bird kakak....
kakak belikan jugak 2ekor untuk adik ye...saya cuma belikan adik aishaa baju saja...dah 3 pasang ...dan macam adik...asyik baju tu saja yang dipakainya...he..he..tapi yg tahan muka burung tu..marah betul..he..he..

SuriHanna said...

yalah kakak.. anak Hanna pun sama..
kalau imbas balik watak2 watak katun ni kuat jugak pengaruhnya...

ajumohit said...

amboi ini mmg minat sgt2 ni, patung besar tu pon bleh tahan harganya ye kak,anak2 saya pon suke ngn angry birds ni, tp sib bek tak mntk nk beli lagi je hihihihi

AI said...

- anak2 ni kalo x dibelikan kesian pulak nengok nye...tapi kalo dibelikan...mcm2 pulak dimintak nye kankan...alahaiii anak...

Mommy Fara said...

Fenomena Angry Bird la kak skg nie. Sy sendiri tergelak tgk muka Angry Bird tu. Entah mana comelnya muka yg sdg marah, kan kak? Hehehehehe....

mama maman said...

sy pun rasa sama ngan akak.. garang sungguh 'angry bird' tuh.. tak suka..

nasib baik maman tak terpengaruh ngan angry bird tuh.. kalu tak angry mama lak jadinya mama.. hhhhaaa

WuMing said...

Budak - budak skarang ni memang laju...

Dulu WuMing tak tau pun apa tu angry Bird..

Anak WuMing dah pandai main dah game tu..

Kasut, dompet , semua pun nak angry bird...

Itu baru 5 tahun....

Diana @ bilakukatacinta said...

serius kakzakie..kita tak pernah pon main angry birds tu..tak tahu...

dwaty said...

sekarng ni memang musim angry bird kak.... member siap download game lagi... hari2 kena bagi angry bird tu makan... huhuhu

Ucu Faridah said...

anak dara ucu ada sendal angry bird...tapi yang pakai ibunye, siap bawa pg office lagi...

~izan~ said...

musim kak budak2 minat angry bird ni.mak2 budak pun ramai yg suka burung tak berkaki ni hihi.

Miecyber said...

Fenomena Angry Bird sekarang ni..

~ yus ~ said...

anak2 saya pun tengah gila angry birds kak...

pensil box, pemadam, pensel, pembaris semua ada muka angry birds. Kepala angry birds tu dah ada 3 dalam rumah ni..huhu.

Tengah musim kot kak..

abah dia pun main game angry birds ni dalam hp dia...huhu

aanie said...

nama pun angry bird...muka pun kena garang..hehe...
sy sendiri pun suka...igt nak beli gak..konon nak beli utk anak, padahal mamanya yang nak..hehe...

Kunang-Kunang said...

He he budak2 macam tulahkan. Macam mana orang kata jangan turut sangat kehendak anak!!.

Apa pun semoga dah gembiralah tukan dapat angry bird.

Marina Monroe said...

mungkin fabrik nya sedap untuk dipeluk..muka angry bird garang tak hal..

My Little Diary said...

saya pun suke angry bird ni...ada masa free je mesti main game nya..
beli jugak binatang tu, letak kat dlm kereta.. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm2 benda baru skrng
ai x beli lagi apa benda pow part angry bird ni...pemes suda

Citarasa Rinduan said...

umai belum beli lagi..
kak..
kalau gather2 di tjmart pun okey kan.. dekat sudah

sahromnasrudin said...

bila la angry sahromnasrudin nak kuar nie hehehehehheee

konfem tak laku punya....

MamaEma said...

kak zakie, bukan budak2 sahaja yang suka binatang ni...malah mak bapak pun suka main gamenya..hehehe

Maya Mayana said...

haha..gelak2 yana dgr statement akak mukanya hodoh tu...wabak la ibu...kata mereka

Solihin Zubir said...

hahaha.. mmg dh jadi fenomena btol angry bird skang ni..

hakak CNN said...

yerlahh kak,sayer pon tak paham aper ader ngan angry bird nehhh...budak2 macam meroyan nengok menatang nehh..sabor jerk lahh..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

anak sy yg baby tu pon dh tahu angry birds..pantang nmpk kat pasaraya misti kecoh mulut dia..yg si kakak mmg takda lainlah..hantu game angry birds sama mcm papa dia..sy? jd angry birds bila semua org x dgr sy ckp hehe

nabilah_2908 said...

ikut trend skrg kak...sna sini gilakan burung marah ni...

sy pun suka...tp bukan dalam bentuk barang mcm ni....addicted dgn permainan burung marah ni je...hehe..

if free2...mmg saya main game tu.. ;)

aby said...

utk T shirt size mama nya tk de ke ..
mcm mana rupa Manok marah yer ..
he..he..

kella said...

Assalamualaikum kak zakie.. =)
hebat sungguh la penangan burung ini ya??
suami kita pun malam malam dok layan angry bird ni, kalau tak ditegur memang melekat kat komputer tu! hehe..
untuk makluman, kita baru baru ni je baru tahu tentang burung pemarah ni! hehehe

lama tak singgah sini.. ni bila berupdate.. baru boleh nak singgah singgah... =)

ikatankasihku said...

cian akak kene melayan..hehehe, nak buat macamane ek, tak layan nanti merajuk..

lama dah tak jengah sini , sory yer kak..bz la jgk skrg ni..akak kalau berminat nak sf, takde jual kat pasaran, akak email jer ikin, esok pun boleh dapat barang tu... :) ikin@poly.my cc ikin2305@yahoo.com

Prince Halilintar said...

dah ramai yg gilerkan angry birds tu...

missgee said...

Gelombang angry birds kot..
suma dok gilakan permainan tue..
Tapi memang syok pun..
Errrrrrrrr..

Eye_nee said...

Yana dah merengek-rengek kat rumah tu nak kan T-shirt AB ni..belum sempat beli pon...hanya ada colouring book jer di rumah...kena carikan juga sehelai T-Shirt ni Kakzakie..kalau tak asik2 menanya jer..rimas la...

mamaNoriz said...

hehehe...

mmg angry bird jadi kegilaan skang...

teringin gak nak beli burung beso tu tpi cma nahal je kak...

sya beli bantal biasa je harga rm4...murah..hihi

PinKy MoMMa said...

kak zakie ni memang kegilaan budak budak skrg huhu..org dewasa pun sama kadang kadang tu ;p

ikut trend..itu lah yang nak dipakai hehe..tapi tak pe..still comel birds tu kan..

Sufia Mahzan said...

Hehe..tp comel kan?

Kat sekolah ni pun sejak naik cuti raya, byk je angry bird ni. Dpt duit raya, beli brg2 angry bird lah kot ni.. Hehe

wahida said...

anak2 saya tetap maintain dgn upin ipin dan boboiboy dia...hehe...

angry bird ni dorang belum terpengaruh lagi...mana tau esok lusa terikut jugak kwn2 dia tu...

Zaitun said...

Masing2 dengan kegemaran anak2, kita terpaksa mengalah.Dulu masa anak kak Zai kecik2 pun macam tu sampai sekarang masih banyak lagi mainan mereka dalam simpanan.

Qhaifa Nur said...

budak2 mmg suka boleh jadi peneman tidur..

Ayie a.k.a Nyei said...

hahaha elok la dapat yang harga camtu..kalau kena belasah dengan yang toys'r'us tu nak menangis jugak la beli sampai dua besar tu..hahaha

Ati Masrif said...

syahmi pun dah berkenan
dgn angry bird ni masa
pi rumah kak ipar...
kena cari lah nakmpaknya :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

skg nie memang tengah demam dgn carton nie..sampai apom pun ada ruper macam angry birds nie

Amy Syaquena said...

As'salammualaikuk kak,

Bukan saja anak2 malah orang dewasa pun turut gilakan angrybird nie kak.. kadang lebih orang dewasa pula dari anak...cam ner tue hehe...


http://www.sinarraudah.com/2011/09/kisah-adik-nur-alia-nabilah-dari.html

munna said...

munna ketinggalan betullah... tak pernah pun tgh cartoon ni lagi

ORLANDO AHMAD said...

hebat betul penangan angry birds

rATu kEBaYA said...

saya mmg tak tahu pasal angry bird ni. sampailah raya hari tu. tgk anak buah ada keychain angry bird besar kat beg dia..

fenomena angry bird pulak sekarang ni.

ainnoraini said...

kat rumah saye pun ade 2 ekor jugak...baju pun ade gak...lepas ni beranak pinak la binatang ni kat rumah saya tu kakzakie...

Run Away said...

agry bird......belum penah tgk secara live...hik...;d

aizamia3 said...

fuh.. nasib baik masa baca entry ni bukan depan anak2.. kalau tak.. confirm dorang merengek.. tapi rasanya rengekan paling kuat adalah ai sendiri kut.. hikhikhik..


psstt: nak kena mintak dari en. suami ni.. beli 3 terus.. ;)

amirah said...

memang skrng tgh hangat trend angry birds kak...bukan budak2 je yg suka, mak budak pun ramai yg suka..

cemomoi said...

tren yang kekadang buat poket suspen... dan kita pon cramp

ainhany said...

salam kak,

hihi...mula2 angry pastu cute laaa..tu pasal ia melekat di hati anak2 sedara ucu tuu...
Agaknya pasnie bawa mimpi la pulak kan...bersedia ye kak..tetiba angrybird bersuara...

kaklong said...

salam...
angry bird memang jadi kegilaan skrg...
hari tu kat blog dr.singa..dia belikan anak dia kek angry bird..cantik dan sedap katanya..




tq,sbb singgah blog kaklong

Daddy Ziyyad said...

Toksah lah akak heran...
Sebab org dewasa macam saya pun main game Angry Bird ni...inikan pula budak2 kecik! ekekekekkekeke

anak saya ziyyad yg baru nak masuk 3 tahun pun rajin main game ni

::NureeN:: said...

nak yg merah bleh.. suka main angry birdnya game skrg ni.. ;)

QueeN TerataI said...

NASIB BAIK anak sya kecik lg x pandai nak minta.. tp dia pun xtau angry birds ni yg dia tau Upin Ipin dan BoboiBoy.. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

Assalamulaikum kak zakie,


ikutkan jelah kak zakie sementara ada rezeki. keh keh kalau ramai bengkok ye. firdauss plak gilakan cd kartun , biasalqh perempuan suka bab bear ni sedap nak peluk masa tidur sama ngan yuyi.

Queenie said...

mujurlah anak2 saya tak kisahkan angry bird....eh, ntahlah dia tau ker tidak kewujudan angry bird tu heh3..

dulu musim Ben10 pun memasing tak kisah jer..kalau tak, satu beg sekolah Ben10 mencecah ratus2... ngarut jer kan?

fazrulnoor said...

serius mmg dia suke sgt ni..hihihhi..demi anak kan kak

Cikli said...

musim angry birds sekarang. kita kena sedia duit saja.

Afida Anuar said...

Sampai kat anak-anak berjangkit haaa.. kak zakie, bukan anak-anak je. Ada yang fida dengar mak orang pun minat angry bird ni..alahaii...

itu la..nk kata comel, muka garang giler..kekekek

Papa Mifz said...

penangan angry birds..haha

Yan said...

characters ni memang banyak pengaruhnya.

hani@debumelukut said...

kes semua orang ada maka kat umah saya pun ada...macam2 lah budak2 ni.

cik pulau said...

memang minat tahap tak hengat ni..
sy tak minat la pulak tapinya.. hehe

norh said...

saya kanak2 dulu2..suka mickey mouse je..

Kakzakie said...

Terima kasih atas komen yg diberikan oleh teman-teman: -

azian, missbby, bujal x, kucingorengemok, kakcik (bagus bangcik dgn adik), NM02, abah khalisha, miloais, ieda, zana adieza, sharifah nadzarah, azi, suriHanna, ajumohit, Al, Mommy Fara, Mama Maman, WuMing, Diana @bilakukatacinta, dwaty, ucu faridah, izan, miecyber, yus, aanie, kunang-kunang, marina monroe, My Littele Diary, Lady Ayu, Citarasa Rinduan, sahromnasrudin, MamEma, Maya Mayana, Solihin Zubir, Hakak CNN, Rina Avail, nabila_2908, aby, kella, ikatankasihku (kalau kakak nak kakak ym ikin ye), Prince Halilintar, missgee, Eye_nee, MamaNoriz, Pinky Momma, Sufia Mahzan, Wahida, Zaitun, Qhaifa Nur, Ayie, Ati Masrif, Be Simple Beb, Amy Syaquena, munna, Orlando Ahmad, Ratu Kebaya, ainnoraini, Run Away, aizamia3, amirah, cemomoi, ainhany, kaklong, daddy ziyyad (itu baru 3 tahun doc), Nureen, Queen Teratai, Cik Ina DDC (betul dia bawa tidur), Queenie, fazrulnoor, cikli, Afida Anuar, Papa Mifz, Yan, hani@debumelukut, cik pulau dan norh.

Nampak gaya bukan anak-anak saja yg berminat dgn angry birds ye, tapi org dewasa pun ada yg suka. Tapi kakak tidak berminat buat masa ini.....:)

Terima kasih semuanya.

♥ manje ♥ said...

skrg ni pon byk sgt lambakan brg2 angry birds kat pasaran... dah jadi fenomena kot (^__^) ~

redza said...

sib baik sy xde anak atau adik kecik..klu x mesti merengek nk benda tu jugak

Chik Na said...

anak-anak Chik Na pun tgh memujuk nak patung angry bird nih..

Kakzakie said...

@ Manje: Betullah manje


@ redza: Tak ada anak sendiri yg main...


@ Chik Na: At least satu barang mesti mereka nak dapat...:)

Mama Mirza said...

huhu... follow akak back... sama je kan yang bebudak nih suka.. hehe.. :)

Afzainizam said...

perrghh besarr nyerr angry bird tu sekarang ni demam angry bird melanda... rata2 semua memiliki tema angry bird... makin popularrr laahhhh angry bird tu...

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin