Wednesday, September 7, 2011

Duit Raya dari Mrs. Rose Patrick

Bukan sehari-dua bercuti, tetapi sepuluh hari. Mahu menghitung mudah kerana jari-jemari tangan Allah kurniakan ada sepuluh, tidaklah terlajak atau terkurang masa bercuti. Naik kerja dihadiahkan dengan bermacam-macam e-mail. Paling "special" dapat award dari microsoft. Bukan sebarangan award. Kalaulah begitu mudah untuk mendapat jumlah wang sebanyak itu aku rasa lama sudah aku duduk rumah tidak perlu pergi kerja saban hari. Pandai betul mereka 'trick' orang Malaysia. Lihatlah di bawah ini:-
....................................................................................
Micro-soft Sweepstakes Promotion,
100 Victoria St, London SW1E 5JL
United Kingdom
Customer Service.

Your Batch No: 2011/19803/CMT
Your Reference No: SHK/SMO/0829

You have been awarded the sum of 550,000 British Pounds and a Toshiba laptop in the on going Micro-soft Sweepstakes Promotion 2011. For claims send the above reference number and batch number and fill the form below for verification and release of winning prize.

YOUR FULL NAME:
RESIDENT ADDRESS:
OCCUPATION:
AGE:
SEX:
POST CODE:
CITY:
STATE:
COUNTRY:
MOBILE-TELEPHONE:
FAX NUMBER:
WINNER EMAIL ADDRESS:
REFERENCE NUMBER:
AMOUNT WON:


Fiduciary Agent Name: Mr. Allan Fred
Tel: +44 704-571-0545
Email: mspredeem@yahoo.cn

Yours Faithfully,
Mrs. Rose Patrick.
Micro-Soft Sweepstakes Promotion.
...........................................................................
Kalaulah banyak benar duit mengapa tidak dibantu saja mereka yang di Somalia itu. Naik cuti ini banyak benar email seperti ini masuk ke dalam inbox aku.


~~~Mengambil kesempatan ini juga mahu mengucapkan jutaan terima kasih kepada Makdara Terdiva yang kad Hari Rayanya baru di terima sebaik balik dari kampung halaman. Buat Ayu, Citarasa Rinduan jangan susah hati. Sebaik posmen naik kerja sampailah kad itu ke rumah kakak. Terima kasih buat kalian.~~~








56 comments:

luahfikiran said...

SALAM SYAWAL,
KALAU BETUL, HEBAT DAN BANYAK TU ! BAGI LF SIKIT !

cheqna said...

selamat hari raya
beshnya...nak sket =)

Prince Halilintar said...

prince pun byk kali dpt emel camni..ignore je xpon klik spam je emel camtu...

Sharifah Nadzarah said...

ASSALAM SELAMAT HARI RAYA KAK

NAK JUGAK...

bujal X said...

keh keh~~kotak spam saya berlambak dengan emel camtu~~

kakcik said...

Assalamu'alaikum Kakzakie...

kakcik pun banyak terima emel macam tu. Boleh jadi jutawan kita! :)

Eye_nee said...

Kalau betul la..akk bg saya sikit duit tu yer...nak tolong "HASSAN"...

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN"...

Santri T.P.I.N.I said...

salam aidilfitri kak, tak payah percaya emel mcm tu, abaikan jer. takut emel phishing kak...

missbby said...

biasalah tu kak, saya memang biasa dapat email sebegitu rupa..

azi said...

Salam Kak Zakie..
Lamanyer cuti raya..:)

Saya pun banyak dapat email camtu..kalau betul la...kita tak payah keja dah...he..he..:)

sarah-najwan said...

saya selalu dpt emel gini..tapi msuk spam terus...penipu belaka tu...

ahmad humairi said...

Dapat singgit, yang ori...pasti berbaloi...janji ikhlas!

Zaitun said...

Selamat hari raya.

Kaya kakzakie...

ajumohit said...

Selamat hari raya kak!! Manyaknya duit raya!! ;)

Citarasa Rinduan said...

mana ayu tak susah hati..
ayu post awal tu.. seminggu puasa..
wawawawa

kak... part duit raya tu. waka..waka..
ayu pun dapat gak..

hahahha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

beshnyer kak dapat kad raye...duet raya lagik...huhuhuuu jelezzzz...ekekeke

Norhafiza said...

ye la kak...No pun daoat gak..trus delete malas nk layan huhu..


selamat ahri raye kak

Daddy Ziyyad said...

Selamat hari raya kak...masalahnya, masih ramai yg tertipu dgn emel spam ni

lieynanilaz said...

ada gak dapat emel macam ni...delete sajork...nak baca pun malas..hehe..

aanie said...

kaya betul diorang sampai nak bg kat org yg x kenal macam tu je....huhu....macam2 skrg ni...

Mamamya said...

selamat hari raya kak zakie...mesti sibuk hari ni kan..maklum lah lama bercuti... :) suami lia pun masih bersantai lagi kat umah ni....12hb nnti baru start keje....raya sakan...heheeee....

lia pun selalu dpt email mcm tu kak....kdg2 mls nak buka klu email dtg dr org yg dikenali....

nabilah_2908 said...

email2 mcm ni mmg selalu sy dpt...tp biasanya masuk ruangan spam...

hope takde la yg tertipu dgn email2 mcm ni kan...huhu...

nyanyisunyi said...

saya pun selalu terima berjuta2 dr ntah sape2 kat email tu...kdg mcm tak masuk akal je..

Diana @ bilakukatacinta said...

kakZakie: dah hampir sarat email D ngan benda2 cam gini..selepas D publish email utk iklankan produk...

ieda said...

betul kak .. dulu saya hampir percaya tau ! mencik ..

ainnoraini said...

jangan terpedaya itu semuakan kak zakie..mane boleh dpt duit dengan tanpa usaha...

selamat hari raya...

ORLANDO AHMAD said...

akak reply, tapi mencarut sikit, hehehe

Cik Ina Do do Cheng said...

Assalamulaikum kak zakie.......

oo kaya tu. kat gmail cik ina hari -hari ada omputih yang nak sedekah duit . pandai betul dorang ni ye, mana dia tahu email kita pun tak tahu.jangan ada yang tertipu sudah.

Maya Mayana said...

selamat hari raya kak,org nak menipu ni macam2 cara..kat emel saya pun macam2 ada,mudah2an tk terkena...terima kasih krn sudi melawat blog yana yg dah kurang ceria sikit ni,memang seronok balik kak,lagi2 nenek yana tu duduk sorang2 siap dia kata lagi "atok suka yana dtg awal,thun depan kalau boleh rayalah sini lagi..." kalau la boleh memang selalu nak begitu...

~ yus ~ said...

Selamat Hari raya kak...

biasa dapat email SPAM macam ni. Kalau betul makcik kayo kan kak..hihi

intan morsalin said...

sya pon pernah dpt email cnggini...tp wat dek jer...x brani aaa nak layan

aliesha kirana said...

hamboi2..kalau betul, best la akak..heheehe.. AK lak bru2 ni dpt mesej dr bank kate account disable la..mula2 mybank, lps tu cimb lak..mujur xpercaya..kan klik link die..kene virus..mampus AK..

makdara TERdiva said...

akhirnya sampai jugak kad tu :)

AI said...

- tgk tajuk...wahhh ingat kakzakie dpt duit raye omputih bagi...rupa2 nyer...alahai...dia penipu yer...

Sarah Syazwani said...

mcm2 cara org nk menipu ni kan..suka btl guna nama company yg femes gitu

wahida said...

kotak spam saya byk emel mengarut mcm ni...sakit hati betul..nyampah!!


selamat hari raya kak..
maaf zahir dan batin...

aizamia3 said...

pernah dapat emel macam ni..
lagi satu pasal menang hadiah.. pernah ditelefon kata menang hadiah.. walhal masuk peraduan pun tidak.. ;)

kesian pada mereka yang sampai sanggup menyerahkan duit semata-mata nak dapatkan hadiah kemenangan yang 'tipu' itu..

Fatin Mraz said...

spam sume tuh.. tp ada juge yg pecaye n beriya reply dgn data2 yg dikehendaki.. huk2

Acik Erna said...

kakzakie..seronoknya.lama cuti.
acik masuk ke henpon benda2 mengarut macam tu..

Afida Anuar said...

Kak... fida selalu gak dapat email cenggitu. Wat tak layan je kak...

eelobor said...

heheheh...suruh jer depa derma kat somalia sana.

Sufia Mahzan said...

Pernah gak layan email mcm ni, nak tengok sampai mane diaorg 'goreng' kita.
Sampai tahap diaorang minta duit, ignore je.

Yg ala-ala ajak kita jadi keldai dadah pun pernah terima. Kononnya dari UK, nak datang Msia. Suruh saya bawa jalan-jalan dan nanti dia bawa saya pula. Bila cakap yg ada kawan saya di UK (kebetulan nak balik Msia time tu) terus senyap..

aby said...

salam k zakie ..
klu dikira secara tunai 500,000,
agaknya 3 hari pun tk habis ..

apapun selamat hari raya selamat kembali pejabat dan selamat kembali kedunia Blog ...

Aida Ali said...

Fobia dah dgn emel2 macam tu.

~izan~ said...

spam! izan tak suka..tp ian still baca dan berangan kalau betul2 ehehe..tp mmg takkan jadi betul.mana ada org suka2 hati nk bg byk tu kan kak..

slmt hari raya kak~!

fuad ansari said...

cuba buat 550,000 rupiah.. baru la nampak real sikit.. (",)...

mama ju, said...

Salam

Macam2 kan org skrg ni. yg hairan kan kenapa ramai sgt org nak bg hadiah? entah apa2.
Banyak rumah dah beraya?

Afzainizam said...

Nyimpan jenang nang jero tin
Ngesok arek digowo mareng suro
Keluputan kulo lahir batin
Salah silap njlok dingapuro

Bocah cilik mangan sego
Sego dipangan karo gulo
Wes suwi orak ngomong Jowo
Dino royo njalok ngapuro

wooooo tak lehhh percaya benda camni... betol lahhh....spam dah banyak benda camni kalau ye pun tak yah gi mana-mana dok depan komputer dapat hadiahhh....

------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa

Kakzakie said...

@ Luahfikiran: Kalau betulah LF kakak tak keluarkan jadi N3 hihi...


@ cheqna: Kita buat gathering Hari Raya ye dik...


@ Prince Halilintar: Selalu kakak lihat tiap hari adalah 3-4 e-mail tapi bila dah 11 hari tak jenguk email cuba Prince bayangkan betapa banyaknya....penuh inbox kakak dgn bendalah ini saja...


@ Sharifah Nadzarah: Selamat hari Raya SN. Kena tunggu sampai kucing bertanduk hihi...


@ bujal x: Idea mereka nak menipu kitalah tu kan...


@ kakcik: Bayangkan kita jadi jutawan kakcik!! hahaha....


@ Eye_nee: Jangan kata Hassan eye_nee, rasanya terus buat tabung khas bantu mereka yg susah...


@ Santri TPNI: Memang pun tak percaya santri...


@ missbby: Rajin dia dan mengemail kita kan...


@ azi: Cuti lama seronok tapi kerja berlambak sekarang nie azi sebab cuti akhir bulan jejak awal bulan... Bukan saja berhenti kerja azi, kita jadi derwawan sebab dah selalu dapat duit free...:)


@ sarah-najwan: Memang pun dia nak menipu cikgu...


@ ahmad humairi: Jangan kata seringgit cikgu, sesen pun tak perlu ditunggu


@ Zaitun: Selamat Hari Raya kak Zai. Banyak duit nie kak zai nak syer tak...:)


@ ajumohit: Ramai betul mat salleh nak bagi org M'sia duit raya kan aju...:)


@ Citarasa Rinduan: Kakak tetap tunggulah ayu. Tak apa. Yg duit raya itu kakak rasa semua org dapat dati mat salleh yg rajin ini tau ayu. Tapi sekadar dlm bayangan saja hahaha....


@ Mya El Qayreena: Cublah buka email mesti dapat duit raya macam-macam yg dah bagi... kakak rasa beratus org tersusun nak bagi. Hihi....


@ Norhafiza: Lama benar dia duduk dlm inbox kakak sebab cuti panjang. Beratus email macam ini No. Malas betul!! Selamat Hari Raya No...:)


@ Daddy Ziyyad: Kesianlah pada mereka yg naif dan masih nak percaya doc...


@ lieynalinaz: Kakak pun tak baca. Kalau nak baca ada beratus email masuk...:(


@ aanie: Temberang dia macamlah kita org M'sia ini bodoh ke dia ingat. Benci kan:(


@ Mamamya: CUti panjang seronok tapi naik kerja kenalah sibuk sikit Lia... Email macam ini nak penuhkan inbox kita kan Lia...


@ nabila_2908: Kalau satu hari dah malas nak layan bayangkan bila cuti panjang. Naik geram kita dibuatnya..


@ Nyanyisunyi: Kalau dapat dari satu dah boleh kita lompat bintang NS....:)


@ Diana@bilakukatacinta: Pandai dia cuba nak trap kita sebenarnya.


@ ieda: Nasib tak terkena ieda...


@ ainnoraini: Kalau boleh dapat dgn mudah semua org tak nak kerja kan ain....


@ Orlando Ahmad: Kalau kita mencarut dia tahu kita layan so just ignore ajelah dik....


@ Cik Ina DDC: Wa'alaikumsalam Cik Ina. Itulah kalu sehari kita dah dapat 4-5 email bayangkan bila 11 hari kakak tak buka email kakak. Naik geram kita dibuatnya...


@ Maya Mayana: Seronok org tua bila kita kunjungi mereka kan Yana..


@ ~ yus~: Tak adanya Yus. Mereka masih ingat org M'sia bodoh itulah jadinya


@ intan morsalin: Tak payah layan...


@ aliesha kirana: Walau dari bank pun kena selidik dulu sebelum kita bagi info details yg diminta...


@ makdara Terdiva: Dah selamat dan terima kasih tidak terhingga MDT...


@ Al: Entah org putih entah org hitam Al...:)


@ Sarah Syazwani: Apa yg penting kita jangan layan sudah kan....


@ wahida: Kakak pun sama wahida. Mengarut benar... Selamt Hari Raya & maaf juga dari kakak ye...


@ aizamia3: Macam-macam cara nak trick org sekarang ni ye...


@ Fatin Marz: Kesianlah pada yg percaya...

Kakzakie said...

@ Acik Erna: Masuk henfon pulak dah ye acik. Macam-macam kan...


@ Afida Anuar: Malas dah nak melayan kan Fida...


@ Eelobor: Itulah kakak kata baik hantar ke Mogadishu...:)


@ Sufia Mahzan: Baik tak payahlah dik melayan benda macam ini...


@ aby: Kalau kakak dapat selalu aby rasanya dah jadi salah seorg dermawan di M'sia sebab banyak sangat hihi....


@ Aida Ali: Mata kita nampak dlm inbox pun dah baik malas kan...


@ ~ izan~: Kakak selalunya tak bacalah izan. Dah tahu impossible!!


@ fuad ansari: Hahaha... kalau niali rupiah dia tahu lagilah org tak layan kan:)


@ mama ju: Wa'alaikumsalam mama. Kakak balik ke dua-dua kampung. Banyak juga rumah kakak pergi...


@ Afzainizam: Pantun kakak pula ye;
Ayam, kambing, lembu, itik
mangan karo sepiring sego
kakak pun podo wahe dik
keluputan kakak seng akeh yo...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

BSB kalau dpt email macam tue terus delete jerrr..selamat hari raya.

zue said...

ada juga org yg trpedaya dan percaya bulat2.

slmat hari raya kakzakie..dtg umah boleh :)

MamaEma said...

selalu juga kak dapat emel camni..kalau betul memang ramai yg dah kaya rayakan..hehehe


Selamat Hari Raya Kak

Temuk said...

Salam Syawal KAKZAKIE
Isek eneng kupate? Semoga raya tahun ini diraikan famili dengan penuh rasa bahagia.

Kakzakie said...

@ Be Simple Beb: Betullah BSB. Sakit mata tengok kan...


@ zue: Malanglah yg percayakan zue. Email kakak your contact no.


@ MamaEma: Kalau betul semua org tak mahu kerja dah tunggu durin runtuh macam ini je...:)


@ Temuk: Salam aidulfirti juga buat cikgu. Kupat wes entek. Tapi angger cikgu arek teko kakak nggawe meneh...:)

mamawana said...

Assalam,

Tak jemu2 depa dok antar emel lebong cam nih....... Salam Syawal.