Wednesday, September 21, 2011

WW - Today's Lunch


~~ Lama berpuasa terasa kekok hendak makan nasi di waktu tengahari.~~










64 comments:

bujal X said...

nak plak fresh dari peti ais~~uuhhh~~

Eye_nee said...

fruit2 today yer....hehe..lelama nnt biasalah nak makan nasik semula...

amirah said...

sedapnya kakkkk..teringin! hehe

kakcik said...

Bagusnya makan buah2an je. Kakcik puasa hari ni. Tapi semalam, tak puasa - kakcik makan nasi 3 kali!

Uncle said...

wow...great...keep it up!

azi said...

Salam KakZakie..
Itu yg.sebaiknya kakak..makan buah-buahan..perut pun tak "sesak"...baguslah kakak sebab tak nak makan...he..he..
saya pulak, kalau tak posa..mulut ni asyik minta makanan saja....

p/s ari ni x posa..esok sambung balik...he..he..

nabilah_2908 said...

sedapnya..lagi2 tang mangga tu.... :)

SYANI said...

Terliur tengok mangga.. Jom lunch!

Kakzakie said...

@ bujal x: Kakak bawa dari rumah pagi tadi sejuk, tadi nie kopek dah tak sejuk lagi...


@ Eye_nee: Kalau duduk rumah tak kekok Eye_nee sebab dari dapur sampai luar ada aje makanan


@ amirah: Sorry ye mira, kakak yg pinggan atas tu baru habis. Yg pinggan bawah ada lagi nie...:)


@ Kakcik: Sebenarnya kakak tak bawa bekal dan malas nak keluar pun ye juga kakacik. Pagi tadi bawa dua buah ini...:)

Kakzakie said...

@ uncle: Hehe... uncle may be today's only tomorrow confirm will be different....


@ azi: Selera baru nak kena adjustlah azi... tak lama back to normal


@ nabila_2908: Kakak beli di tepi jalan tapi oklah juga....


@ SYANI: Manggo tu dah habis dah. Orange ada lagi...:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hurmm...sedapnyer.rasa nyaman jek masuk tekak

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

mangga makan dgn santan pun sedapp

QueeN TerataI said...

lunch mkn buah ajer? cukup ke kak?

AI said...

- jangan sakit perut pulak nnti ye mkn masam2 tu...hehe

Kakzakie said...

@ Lydia Miza: Sedap LM...


@ Be Simple Beb: Kat ofiice ni nak cekau santan kat mana BSB.:)Kalau ada ok juga.


@ Queen Teratai: Lebih dari cukup QT. Dua pinggan tau. Hehe....


@ Al: Tak masamlah Al. Manis... sedap juicy tau:)

WuMing said...

Hmm... jaga badan laa tuu...

Mak Su said...

menu sihat ni!

:)

Cik Ina Do Do Cheng said...

Assalamulaikum kak zakie,


sedapnya tengahari makan mangga ngan limau cam tu. ringan sikit perut. cam mangga rumah cik ina je.

norh said...

cukup vitamin & serat untuk hari ni..

Aku Ibu Muda said...

mangga ituuuu

membuatkan sy telan air liur....*gulp*


p/s: 1st time singgah sini :)

~izan~ said...

menu sihat ni..terliur tgk mangga tu kak..bila la dpt pulut mangga plak ni hehe

ibuintan said...

menu yg sihat... tapi tak bolehlah camtu, kalau tak puasa, mesti makan dan makan saja

badan pun rasa berat dah ni..

aizamia3 said...

akak.. sedapnya.. terliuar dibuatnya..
nak mintak en. suami belikan juga tang mangga tu..

Acik Erna said...

kakzakie..sedapnya lunch..terliur acik..

ajumohit said...

Sedapnya, buah2an mmg elok utk kita, Oren tu vitamin c

Kakzakie said...

@ WuMing: Sebenarnya kakak malas nak keluar dan dah ready dari rumah nak makan ini hari ini


@ Mak Su: Hahaha....


@ Cik Ina DDC: Wa'alaikumsalam. Bestnya rumah Cik Ina ada pokok mangga. Tapi ini tak besar macam yg Firdaus tunjuk dulu. Ini kecik aje....


@ norh: Oklah utk sedapkan tekak :)


@ aku ibu muda: Beli tepi jalan aje nie... Terima kasih singgah sini:)


@ izan: Kakak tak payah tunggu pulut pun habis licin izan.:)


@ ibuintan: Kakak kalau di rumah time tak puasa mulut tu tak henti mengunyah juga ibuintan.


@ aizamia3: Belilah sekarang tepi jalan mana-mana pun ada jual. Tak payah ke shopping complex


@ Acik erna: Alahai Acik sorrylah kakak tak dapat nak syer...

azian said...

kak zakie....
perghhhh....ni kl segar dr ladang lagiiii TERBAEKKKK...heheheh

missbby said...

kak, makan buah jer ke? fuhh, hebat la..

Mommy Fara said...

Mangga tu!!!! Pehhh! Sy nak jugak!

Kak, makan buah je ke? Nanti petang perut lapar tau! Menjerit2 perut tu mtk diisi. Hehehehehe....

bloghok said...

wahhh konon2 ar tu kekok

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Setelah terbiasa dengan sebulan ramadhan dan enam syawal, kita perlu ubah tahap 'kegelojohan'yang lampau. Bila menghadiri 'ramah-tamah' dalam seminggu ini, macam 'lupa diri' pula.

TQ

sahromnasrudin said...

sedapnya oren tue dibuat fresh oren huhuhuhhhh

Kakzakie said...

@ azian: Bukan dari ladang Yan. Tapi dari tepi jalan hihi...


@ missbby: Sekaarng boleh tahan kot. Balik nanti siap masak terus ngaplah hehehe....


@ Mommy Fara: Tak perlu bimbang dlm bilik kakak nie macam-macam ada MF. Biskut, quaker oat bahkan maggi pun ada. Rajin tak rajin je.:)


@ bloghok: Hahaha... sebenarnya malas nak keluar ye...:)


@ Admin P@P: Wa'alaikumsalam cikgu. Hehehe... siang tak makan tapi malam pergi open house semua benda selera terus masuk mulut. Itu yg kena ganti siang tak boleh lebih-lebih kesian perut nie...:)

Kakzakie said...

@ sahromnasrudin: Tak sempat buat fresh oren shah. Habis dah masuk perut.:)

::NureeN:: said...

nak cikit.. tergugat tgk.. sedap nih klau baru kuaq dr petiice

mamaNoriz said...

bagus kak!

sya tak jumpa nasi cam nak pengsan...huhu, teruk kan...

SuriHanna said...

Hamboih kakak.. makan buah jer yea lunch tadi...

Prince Halilintar said...

makan buah je ke..tapi buah pun bagus byk khasiatnya kan..

ikatankasihku said...

buat alas perut ye kak..takpe, lama slim lah tu..hehehe

Kakzakie said...

@ ajumohit: Sorry akak tertinggal aju. Mangga memang kakak suka aju..


@ Nureen: Tak kelaur petiais pun ok juga tau:)


@ mamaNoriz: Kakak balik nie lepas masak pun samalah Noriz, terup ngap juga...


@ SuriHanna: Kakak dah malas nak keluar sebenarnya Hanna... dah tu cuma bawa bekal dua biji buah ni..:)


@ Prince: Lunch makan buah balik nanti makan nasilah prince, mana boleh tak makan nasi kakak nie...:)


@ ikatankasihku: Kakak makan buah pun tak susut D. Dah tepu agaknya. hihi....

aanie said...

perghhh..mangga....malam tadi baru habiskan mangga dlm peti sejuk...anak sy paling suka...

Maya Mayana said...

SEMUANYA YG MASAM2 KAK...EMMM TERASA2 PLAK

munna said...

kak depan rumah mak munna buah mangga dah nak masak agaknya....lepas ni nak pergi check it out...manatahu ada rezeki

Tentang Kita said...

teringat rie tu mkn mangga ngan pulut tambah ngan santan....so delicious....

ORLANDO AHMAD said...

fuhh mantaap..

saye hari ni layan jus acai beri kak :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk mangga tu..terasa2 plak kat tekak ni.. ;)

Temuk said...

Assalam KAKZAKIE
Rasanya boleh tak teruskan 'rasa tak selera nasi' tu? Bagus kalau boleh potong rice intake. Teringat, saya dulu rajin (dan tak sikit!)makan nasi beras wangi. Bila tukar ke beras merah, beras perang, beras poni, dan juga beras biasa 5% patah, memang kurang pengambilan nasi.

Tapi mangga segar? Anytime, any amount...tak boleh hadkan pengambilannya. Yg hadkan hanyalah keterbatasan RM.

s a r said...

assalamualaikum kak.

alamak! terbalik pulak pada saya ni. lepas raya sambung gak puasa. tetiba dah habis puasa, makan non-stop plak ni ha. risau2..

Cikli said...

keberkatan ramadhan masih dirasa.

Afida Anuar said...

makanan orang diet ni kak.. he he;)

aby said...

nak sepotong boleh ..

ngiler la ndelok buah2 potong kue ..

Fatin Mraz said...

kak zakie,
makan lam opis jer..? x per, lama2 nnt biasala makan nasik as usual..

Citarasa Rinduan said...

jom..
sama2 kita berdiet,.
hehhehe

missgee said...

Wah!!! Makanan yang sihat..
Sure bertambah slim dan awet muda
laa lepas nie :)

anitaare said...

hurm..buah-buah yg bole memecahkan lemak ye

Afzainizam said...

buah mangga harum manis kerrr.... menyelerakan betoiii.... kuning dia mmg muvelusss sedap sungguh ni...

segar... cuma tang nak kupas tu ajerr malasss

kalu limau tu ada yang masammmm sangat...

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

Kakzakie said...

@ aanie: Sedap kan...:)


@ Maya Mayana: Tak masamlah Yana, ini manis. Orange tu ada sikit masam


@ munna: Dulu depan rumah kakak pun ada tapi selalu lama-lamanya buahnya rekah sebelum masak so dah kena tebang


@ Tentang Kita: Itu kalau org rajin dik...


@ Orlando Ahmad: Oh... ye ke? Bagus tu...


@ Lily@MummyQistina: Kalau tempat kakak nie banyak jual tepi jalan pun ada


@ Temuk: Wa'alaikumsalam. Bukan apa cikgu sebenarnya lama tak keluar dari office masa tengahari so malas nak keluar itu bawa bekal buah aje. Malam kakak makan juga nasi...:)


@ sar: Wa'alaikumsalam. Kakak siang kalau di rumah hmmm... usah katalah sar tak henti mengunyah kalau tak puasa tapi di office mana ada masa kan...


@ Cikli: Betul cikli...


@ Afida Anuar: Bukan diet dik... tapi sedap utk mulut sebenarnya.


@ aby: Tuku wahe nang kono kan akeh sak iki...


@ Fatin Mraz: Bukan tak biasa Fatin, malas nak keluar tengahari. Tak bawa bekal lagi so makan buah sebab bekal yg dibawa dari rumah ini...:)


@ Citarasa Rinduan: Kakak tak boleh dietlah Ayu... Makan buah pun sampai 2 pinggan. Malam mesti makan nasi juga....:)


@ missgee: Amboi sindir kakak nie... Teringin juga nak kurus tapi nak tinggal makan nasi malam susah...


@ anitaare: Lemak dah tepu lah anita...:)


@ Afzainizam: Entah jenis apa kakak pun tak tahu janji manis kakak beli aje zam...:)

eelobor said...

elok gak tak makan nasi tghari akak, cuma makan pagi yang ringan & makan malam di lewat petang

MamaEma said...

terasa kemanisannya dan kenikmatannya bila di dalam mulut...

azian said...

kak...
nnt tgok entry sy ye...ade gambo muiz nak tunjuk kat akak...heheheh...dah auto post suddehhh...heheheh

IMANSHAH said...

salam kak

buat jus mangga sedap..feveret saya sampai ke indon saya carik jus mangga paling sedap kat dunia

My Little Diary said...

sedapnya buah2 tu...
telan air liur ni kejap...

WuMing said...

WuMing pernah baca... Pagi kena makan banyak-banyak...

Kurang sikit waktu tengah hari..

Malam... Makan macam ni laa...

Memang sihat dan slim river...

Kakzakie said...

@ eeloboer: Dah malas nak kelaur kena makanlah apa yg ada Ee..


@ MamaEma: Memang manis..:)


@ azian: Kakak dan nampak dah pagi tadi. Huh... buat kakak geram la Yan...


@ Inanshah: Wa'alaikumsalam cikgu. Kakak tak buat jus pun dah habis masuk perut cikgu...:)


@ My Littel Diary: Sorrylah dik. Beli ye sekarang pun murah dan mudah nak dapat kan...


@ Wu Ming: Kakak sebenarnya lama tak keluar masa tengahari itu yg malas. Bukan apa-apa pun...:)