Wednesday, November 26, 2014

Hasil kami menggoogle semalam


 
~~ Doa kami moga alternatif ini membantu kesihatan hubby.~~

51 comments:

Rai OurKizuna said...

kak..suami saya pernah kena batu karang.. kalau kena sekali mmg berulang kali kena..

saya buat jus lemon perah dari sebiji lemon+2 sudu besar olive oil.. minum.. saya bagi minum malam..

kalau batunya tak besar esok pagi dia keluar sendiri.. minum air jangan kurang 2 liter..

lepas tu makan nutrilite bio c dengan calcium magnesium..

sampai sekarang dah tak berulang dah batu karangnya.. kalau rasa cam sakit pinggang je kami bagi makan bio c 2-3 biji sehari..

cuba la..mana tau serasi ngan husband akak..

@na said...

As Salam kak zakie;
tima kasih panjangkan tips yang berharga ini moga ia dapat dimanfaatkan bersama...

Rai OurKizuna said...

eh tapi suami saya batu karang kat pundi kencing.. kalau tengok petua dr hamid arshad tu rasanya boleh guna jugak..

Acik Erna said...

semoga hubby kakzakie cepat sembuh..cuba ikut juga saranan zai..semoga terus baik dan tak berulang lagi

sud@is said...

Kawan saya baru mengalaminya dan mengamalkan seperti kaedah diatas alhamdulillah berjaya Kak Zakie...

Petua untuk manafaat bersama tq Kak Zakie

UmmuAidan-Arissa said...

petua yg bagus dikongsikan nie kakak..semoga hubby kakak inshaallah serasi ngan kaedah nie & sembuh dgn baik inshaallah

Aisy Nasiha said...

mak saya pernah kena batu karang, doktor nasihatkan jangan makan seafood, kekacang, dan ada bebrapa makanan lagi. Alahamdulillah, lepas pembedagan buang batu karang 10 tahun lalu, mak saya masih sihat dan batu karang tak berulang...

bagus petua akak ni, moga membantu sesiapa yang berkenaan.

Zee Suhaini said...

tengs for info kak..
bapak mertua zee pon ada batu karang dalam hempedu...baru jer lepas operation tapi still ada lagi la..tak abis sumernya..risau gak..

tuk hubby akak, moga cepat sembuh..
kita ikhtiar jer kak ape yang mampu..

Kayu Manis said...

assalamualaikum kak..
jus tembikai salah satunya kak..

Kakcik Nur said...

Abg Mus dah buang hempedu sebab ada batu...

Mudah2an suami Zakie kembali pulih dan batu itu dapat hilang selepas mengamalkan rawatan alternatif...

Aaminnn

Yaya Azura said...

moga suami akak cepat sembuh... aminn..

norhidana miswan said...

cube lah amalkan kat suami akak, lemon ngn olive oil katanyer mmg antara bahan penyembuh kan...

elly nadyra said...

aritu suami saya pun kena batu karang
sama gak
consume benda2 kat atas
minyak zaitun pun dia amalkan
last2 kena gak buang batu tu kat spital
selang sebulan, kena lagi skali attack
alhamdulillah dah 2 tahun, tak kena lagi
semoga dipermudahkan sakit hubby akak
kalau teruk pi spital ye kak
sebab kalau dah tak bleh blah, mmg teruk sakitnya
sebab cik abang saya tu penakut nak pi spital, masa dia pi spital tu mmg dah tahap kronik

Masya said...

terima kasih kak kongsikan info ni .. abah sy pun baru² doc suspek batu karang, tp msh peringkat awal.. sbb tanda² dia cam gastrik.

Daddy Ziyyad said...

Moga dipermudahkan usaha kak zakie tu...moga suami akak sembuh...

cuma saya nak beritahu, jgn terlewat..sebab kalau tak jalan jugak dgn cara macam tu, mmg kena buat surgery utk buang gallstones....bahayanya gallstones ni ialah ia boleh datangkan infection pada saluran hempedu & hati...even hati boleh rosak...Jadi akak kena pantau selalu keadaan nya...sentiasa berhubung dgn doktor...Bukan menidakkan rawatan alternatif, tapi jangan sampai terlewat..sebab surgery buang gallstones mudah aja sekarang ni..guna teknik laparoscopy..

εïзmummyHazaεïз said...

terima kasih kak... berguna info ni.. Mak haza query gallbladder stone.. Takut, kecut perut

Nieyl said...

Semoga cepat sembuh..:)

idzwa kamaruddin said...

semoga dipermudahkan usaha akak...

semoga suami kakzakie diberi kesembuhan dgn segera..

nohas said...

Semoga usaha akak sekeluarga berjaya..amin..

Mummydearie said...

Semoga segera sembuh penyakit batu karang yang dihidapi oleh suami akak. Tak pernah tau tentang ini tapi terima kasih juga kerana berkongsi info. Manalah tahukan jika diperlukan pada masa mendatang, tentu teringat pada entri akak ni.

redza said...

semoga suami kakak cepat sembuh

❤Kamsiah❤ said...

semoga berhasil usaha yg kak zakie buat utk suami...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Saya ada tanda2 batu karang tapi masa check masa tu batunya halus2 lagi..Sekarang lama tak check, kekadang ada la sakit jugak..Mudah2an suami akak cepat sembuh yea...

imm said...

semoga suami akak serasi guna kaedah rawatan tu ye..
setakat ni dlm family imm xde yg pernah kena batu karang, so xde petua nak kongsi same..:)

Jari Manis said...

Kak Zakie, sabarlah ye..semoga usaha yang di lakukan dapat memberi penyembuhan dgn izin Allah aminnn

Rapunzel Cikilolo said...

semoga urusan kak zakie sekeluarga dipermudahkan.

doa mas dari jauh...

LiYa HaNiF :: said...

moga suami akk cepat sembuh yer..

lieyalatif said...

mudah-mudahan kak...kite hanya merancang dan berikthiar...moga semua diperkenan Allah dan dipermudahkan.....

harap usaha akak berhasil ye kak...lieya doakan yg terbaik utk keluarga akak...in sha Allah...

Cik Aann said...

takut tengok gambar batu karang tu..errrr

Abah nak order BASIC H satu!

eMMe said...

Kak Zakie, baru update, dah settle masalah, dah boleh update cambiasa
Alhamdulillah...

Kak Zakie,
ikhtiar la utk kesihatan hubby Kak Zakie, moga dgn IzinNya, penyakit Hubby akak sembuh segera, stp penyakit ade penawarnya.. Janji Allah Pasti...

InshaAllah Kak, jgn putus asa..usaha slagi terdaya...

lia ummiirfan said...

In shaa ALLaH..setiap usaha tu pasti ada hasilnya.. banyakkan berdoa.. :))

Falsya said...

semoga suami kakak cepat2 sembuh..amin..insyaAllah..

Cinta Cinta said...

semoga suami kak zakie cepat sembuh. dan terima kasih pada info ni jugak.

Ujie said...

Moga2 usahanya berhasil kak. Nanti share kesannya ya.

Dulu mertua ada batu karang gak, tapi tak tau petua ni. Bawak g hospital, doc guna laser buang.

XpandingLoVe said...

doakan moga cepat sembuh hubby kakZ ye ..
aamiin ...

Diana Rashid said...

baca komen2 pun ada banyak jugak cara rawatan nya...akak kena edit label kat post ni la letak "petua rawat batu karang.." boleh jadi rujukan pada siapa yang menggoogle...heheh

siti natrah said...

semoga cepat baik ya kak..apa pun doa yang penting..

Murni Alfathunnisa said...

assalam kakzakie, terima kasih berkongsi tips.

saya doakan semuanya dipermudahkan..semoga suami akak cepat sembuh.

Eda Ejai said...

semoga asben akak cepat baik ye.. sedih kalau org tersayang sakit..

Nastyna said...

insya Allah... mudahan menjadi, yer kak.

Normala Saad said...

Zakie, terima kasih share info tu. Kak pun tak tahu yang lemon & olive oil boleh membantu. Sini nak bagi sikit petua yang diamalkan pleh ex boss kak seorang doktor yang kini mendalami bidang perubatan herba.namanya Dr Ghani terkenal di Langkawi. dia rebus daun pecah beling ( boleh google ) dengan anak jagung. Kemudian minum. Abang kandung saya pun pernah amal. Menjadi. Karang keluar melalui saluran kecing dia.

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

moga dipermudahkan.. inshaAllah

Zaitun said...

Semoga suami kakzakie cepat sembuh.

Dulu abang kak zai pun mengalami masaalah yang sama. Mungkin dia buat rawatan moden.

paridah said...

GOOGLE MEMBANTU JUGA YER...TQ BERKONGSI INFO..

LYAfrina said...

Insyallah kak...lya doakan moga membuahkan hasil n smoga suami akak dikurangkan kesakitannya

Bin Muhammad said...

Semoga usaha akak membuahkan hasil. InsyaAllah, teruskan mencuba...tiada penyakit yg tidak boleh dirawat. Semoga abang sihat sejahtera hendaknya.

aby said...

salam kz ..
tips yg baik ..
mencegah adalah lebih baik dr mengubatkan ..
wes tuo2 kiyer macem2 sakit iso teko..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...bagus ni kaka boleh la diamalkn...mas pun boleh buatkn utk hubby nanti...:)

nurbijen said...

Semoga suami kakak serasi dgn perubatan alternatif ni, Insya Allah

hainom OKje said...

Terima kasih berkongsi ilmu kanda. Cik Abe kena batu dlm hempedu ke kanda?...Kakak dinda dulu kena kanda...... lepas operate alhamdulilah...

Yana Yani said...

semoga shat kembali suaminya ye kak
saya ada juga epsom salt tu di rumah, tapi tak tahu camne nak guna =)