Sunday, November 2, 2014

Mat Yo musnahkan impian adik

Balik dari Singapore semalam tanpa mengenal letih adik tetap mahu menonton perlawanan bola sepak antara JDT dengan Pahang malam tadi. Adik pergi dengan Atok dan Mak Zah dari Jumaat lagi. Mama, papa dan Kak Meen tidak pergi sebab pagi Sabtu mama bekerja dan petangnya kami berbelanja di Aeon. Rata-rata pengunjung yang berbelanja ramai yang berbaju JDT. Masing-masing bersemangat menyokong dari jauh. Nampak meriah sungguh dengan warna-warni JDT.

Penyokong - Curi-curi gambar ketika berbaris menunggu Kak Meen membeli famous Amos mama captured gmbar keluarga kecil ini. Bapa, ibu dan anak semuanya bert-shirt JDT. Nampak cantik dimata kami sebab si baby comel sangat:)
Kaca televisyen - Adik kata kenapa adik rasa banyak yang baju kuning dari merah walaupun dikatkan mereka bermain sepuluh orang berbanding JDT 11 orang.

Akhirnya betullah tekaan adik, bila sepakan penalti Mat Yo menghampakan adik. Hari ini adik kenalah bersekolah. Papa kena bekerja. Mama saja tidak kira JDT menang atau kalah. tetap bercuti hari ini. Kami sedih huhu... .

~~ Walaupun hampa tetapi kami tetap menyokong JDT pasukan negeri kami. Pada kami pasukan JDT sudah membuat yang terbaik~~

43 comments:

Kakcik Nur said...

Khabarnya kalau JDT menang pun, tiada cuti untuk Johor hari ni, kan? :)

εïзmummyHazaεïз said...

Adat game kak.. Hehhee xpe tggu next2 year. Haza sokong semua, walaupon haza org Perak tapi Perak mmg kecundang awal2, hisss

Nurulhuda Abdul Latip said...

Yelah kak, takpelah JDT tetap di hati, lagipun game malam tadi seimbang masing2 ada peluang nak menang yang akhirnya memihak pada Pahang.

❤Kamsiah❤ said...

hehe...kat rumah saya semuanya kaki bangku...

redza said...

xde rezeki jdt..cuba lagi tahun depan

Kakak Norihan said...

kena bgi tahniah jugalah kat johor sbb kalah...hihi jgn marah..dik..bukan kira byk org utk mng dik ,tapi tgok dr tenaganya..kan..kan.

utk makluman adik aunty ni tak tgok pun bola mlm tadi, bca news je tadi..

Lynn Hamzah said...

x der rezeki...insyaallah next year kita menang...

aishah nin said...

Luaskan kuasamu Johor!!! Takpe, next year boleh cuba lagi :)

Belog Santai said...

Kesian Mat Yo..nangis dia..apa-apa pu tahniah pada dua-dua pasukan...terbaiklah..

zila norazila said...

zila sokong felda united mmula sbb org felda..bila dh klah sokong johor..tp dr awal mcm dpt rasa joho kalah..x pelh adat kalahnng adat brtnding..he hee

SalbiahM said...

tengok gaya main dari awal, nampak dah Pahang main better dari JDT, tapi still berharap JDT akan menang.Huhuhu.

PeRdU cINta said...

Jatuh bangun,,suka duka,,kalah menang..PC sekeluarga tetap support JDT..setiap yang berlaku yakin ada hikmahnya..ada..ada..

AMIIZAA said...

Kekecewaan utk rakyat johor Kak. Mungkin coach tak prepare utk penalty
Huhuhuh

umi alya said...

Pastinya esok kami bercuti, alhamdulillah...

Tahniah kpd kedua2 pasukan, mereka telah buat yang terbaik.. Adat bermain menang dan kalah..

mountdweller said...

Biasalah tu Kakzakie....kalah menang adat pertandingan!

saniah ibrahim said...

kakzakie ....minat bola juga ya?sya teman juga azim tengok tapi mata xpandang sekadar mendengar je...kalah menang adat bertanding ...

Falsya said...

Its okayh kakak..neway, gud game..;D..

Falsya sokong tok gajah..
Somi falsya sokong jdt..

Kalau kuau mcm family dlm gambau tuh, falsya pakai baju pahanh, somi pakai baju jdt, qisya pakai baju sebelan pahang sebelah jdt..baru adil..hehehe

Nastyna said...

owhh no wonder la ramai sangat yang mraha matyo... dia penentu dapat cuti or not.. hehehehe
Sana best kan, menang bola pun bpleh daüat cuti, kat sini hari tu menang piala dunia, takder nak cuti2 nyer.

Tihara said...

nyong ki wong pahang kak,
tapi semalam saya tengok sekerat je, hehe sebab Pahang dah macam nak kalah jer..tiap2 tahun buat suspen gitu..
walau apa pun pemain JDT pun hebat2..

Zaza Abdul Latif said...

Kakak jgn kuciwa yer JDT kalah.. hehehe

siti natrah said...

ASSALAM,takpa kak yang penting sudah usaha kan..menang atau kalah adat perlawanan..nk komen lebih ti xminat bola..huhu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Insyallah musim depan boleh cuba lagi.. Adat permainan memang macam tu ada menang dan kalah.

aby said...

salam kz ..
banyak masa lg yg boleh dibalas dendam..
contohi Selangor , musim ni tk dapat apa2 tp yakin satu masa nanti akan dakap juga piala tu kembali..
apapun tahniah kt JDT dan Pahang sbb kedua dua pasukan tu difinal

Amanina Mads said...

sedih sgt la penyokong JDT.. tak apa, nanti boleh menang lg

Fai CeritaCinta said...

fai tak tengok sampai penalti pun.. tidokan Adam, dengan Fai tertido sekali... hihi.. sedih JDT kalah, tapi takpe diorang dah main sungguh2..

norhidana miswan said...

dana lg lah kak, tak tgk pun perlawanan tuh, adik2 je yg tgk.... walaupun dana tak minat bola tp dlm hati ttp ada jdt, mungkin bukan rezeki kita.... kite cube lg nnti....

Bunda a.k.a KN said...

Tahniah kepada kedua2 pasukan...kedua2nya kuat...cuma nasib menyebelahi Pahang...

Yana Shaiful said...

Hehee..jgn sedih yer dik..tgu next year plak..InsyaAllah rezeki JDT plak..senyum sikit dik ^__^

Fiza Rahman said...

Jgn sedih2 yer adik. JDT kena cuba lagi tahun depan ☺

Fazleyatul Aini said...

i hate u matyo

Mummydearie said...

Kak, saya ni tak minat bola tapi kalau JDT main haruslah saya nak sokong pasukan negeri saya. Takpa Adik, kita kalah kali ni... Apapun JDT tetap di hati ^_^

hainom OKje said...

Tengok jugak masa last tu kanda....Awal awal game kami atas jalan hihi...
Tulahkan Mat Yo kena hantar balik Kelantanlah gamaknya huhu

amirah said...

game yg best kak...cuma takde rezeki JDT..lain kali mungkin

Qaseh Vee said...

tu lah mat yo kan ... bak kata my anak buah ; ala , thn deppan ada lagi mak usu ... thn depan mana sama dgn thn ni ... tapi mmg sengit perlawanan mlm tu ...

ANIM said...

saya tengok tak habis, haha...
nak masuk tidur cepat sebab sebelum subuh nak memandu pulang SP...
miss le penalty kick live tu..

ummi aqilah (LM) said...

Saya tak tgk pun kak.. Cuma curik2 dgr je mereka yg menonton di hall. Mmg mengharap johor menang tp dah xde rezeki. Kalah pun bkn kalah tak bermaruah. Permainan johor bagus malam tu

N.A.T said...

Ini 1st time Nat tengok berulang kali ..
selalunya tengok permainan yang fake ..

memang best!! bukan sebab JDT kalah .. tapi sebab all player really all out!!

kakyon said...

KY konfiden JDT bawak balik piala..tapi belum ada rezeki.apapun
JDT tetap terbaik!!

QasehnyaRania said...

lawak je adik..
takpe la blm rezeki jdt..

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,
Eh, Pahang menang ke?? hehe...gurau je. apa pun tahniah buat Pahang n Johor DT yg menunjukkan satu persembahan yang sgt baik dan mendebarkan.

*Kome cuti pulok!

Gee Lion said...

penalti semuanya bergantung pd rezeki.. kadang masuk kadang tak masuk.. even ada skill sekalipun tetap berisiko.. kesian mat yo... tapi memang it's the best match..

yeayyyy.. pahang menang! ahakss ^_^

nhhas said...

hahaha... sorry kak...
i geng tok gajah...

hihihihi....

nhhas said...

sebenarnya yang bersalah dalam hal ini bukan MAT YO... tapi BOLA...
Apsal ada SEBIJIK jer...
cuba ada 2... tak yah gaduh-gaduh... rebut... tak yah ada yang kalah...

hahahaha...

p/s: jgn marah... sembang petang jumaat... buat release tension...