Tuesday, September 8, 2015

Debaran anak-anak, ibu-bapa dan guru juga

Berbagai usaha dilakukan hingga ke saat terakhir. Jumaat lepas merupakan solat hajat terakhir yang pihak sekolah adik lakukan bersama ibu-bapa. Selepas itu masing-masing kena buat sendiri di rumah mohon semoga ada rohman dan rohim Allah buat semua murid yang menduduki UPSR bermula hari ini.

Sebelum - Sedikit penerangan diberikan

Selesai - Adik bersama temannya

Balik - Singgah di restoran belakang rumah menikmati hidangan. Ikut selera adik.

Bertiga - Kami makan bertiga, mereka juga makan bertiga. Walau dalam geli-takut kena bagi juga. Kak Meen & papa tiada di rumah. Kami tidak mahu mengganggu adik. 
Waktu ini Papa, Kak Meen dan Kak Reen juga makan bertiga tetapi mereka di Kuala Terengganu. Manakala di Johor Bahru aku, Mak Zah dan adik makan bertiga seperti kucing-kucing adik yang bertiga itu. Tapi mereka tidak berkongsi makanan. Habis makan kena keluar rumah. 


~~ Doakan anak-anak yang menduduki UPSR diterangkan hati, dipermudahkan dan mampu memberi skema jawapan yang dikehandaki pemeriksa- Robbi yassir wala tu'assir. ~~

* aku kini berada di surau sekolah adik..

41 comments:

nohas said...

Semoga adik tenang menjawab soalan..

comelnya kucing bertiga tu..

idzwa kamaruddin said...

amin..semoga dipemrudahkan menjawab soalan upsr.

Malinda said...

moga di terangkan hati adik agar mudah menjawab soalan...tenang2 ye dik ishaa Allah mesti sukses nanti...cantik pulak susunannye ye kak...bertiga disana...bertiga di sini dan bertiga yg tengah tunduk mengadap mangkuk tu...kikiki

JunAina said...

Moga adik dapat menjawap peperiksaan dengan baik hari ini.

Fazleyatul Aini said...

semoga berjaya adik

Puan Kutu said...

Insyaallah semoga adik edapat menjawab exam denhan baik..gud luck juga buat semua teman2 adik dan semua calon upsr

Fiza Rahman said...

All the best adik.

beat said...

good luc!

Nieyl said...

Salam selasa..
Singgah pagi di sini :)
semoga dipermudahkan..Amin...

norhidana miswan said...

semoga di permudahkan utk adik menduduki upsr nih...

nape papa k meen n k reen ke kuala terengganu kak?
gebu2nyer kucing2 tuh terutama yg warna kelabu tuh...

Falsya said...

berkat doa mama mesti adik boleh jawab soalan dengan tenang, insyaAllah..

comel je berderet kucing tuh makan..hehhee

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga dimudahkan menjawap exam nanti. Berkat doa daripada kakak dah jemaah-jemaah lain juga. Amin.

paridah said...

insyaAllah adik pasti tenang jiwanya menghadapi UPSR semoga berjaya dgn cemerlang...yg terlebih risau mesti mamanya ni...

PeRdU cINta said...

amin..amin..moga adik mudah menjawab setiap soalan..malah moga emua calon dipermudahkan untuk menjawab soalan..amin..

saniah ibrahim said...

Sya yakin sangat adik boleh.!..InsyaAllah.smlm jumpa kwn kt kedai pun minta doakn utk anknya...saat ini memang mendebarkn ibu2 kan.
Belum balik lagi ya antar kakak ke terengganu?.comelnya kucing2 tu beratur makan.

Zaitun said...

In syaa Allah segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan buat adik dan semua yang menghadapi UPSR tahun ini.

Zaitun said...

In syaa Allah segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan buat adik dan semua yang menghadapi UPSR tahun ini.

Yana Yani said...

moga adik dan kawan lain mampu menjawab dengan tenang
anggap aje ini semua seperti peperiksaan biasa
luahkan sahaja apa yang dipelajari selama ni
all the best ye

Siti Rohaida Yusof said...

AMIN...moga dipermudahkan menjawab soalan tu nanti..anak saudara pun hari ni exam jugak..mak sedara yang nebes..hehe

insan marhaen said...

fasa ini sudah tidak lagi saya lalui...

ohpanduan panduan said...

Semoga dimudahkan urusan anak-anak menjawap exam hari ini.

UmmuAidan-Arissa said...

Salam kak,
semoga adik diberi ketenangan tuk menjawab soalan n juga diterangkan hati..
all the best..

dorsett pink said...

memang kalau anak nak ambik exam, mak2 yang berdebar

Nor Azimah said...

In shaa Allah, rajin, usaha, doa, tawakkal...semoga cemerlang dunia akhirat

amirah said...

moga berjaya semuanya....

Kayu Manis said...

In shaa Allah
Adik bijak..
Street A punyalah...
Upsr mcm kcng jer dik...

Mummydearie said...

All the best, Adik! InsyaAllah dipermudahkan segalanya dan terang hati menjawab soalan-soalan peperiksaan!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga anak2 yg mengambil UPSR hari ini diberikan ketenangan untuk menjawab pepeiksaan..
Good luck adik..
Comel pulak tengok kucing bertiga tu makan..

Cik Ecah said...

all the best adik...
semoga dipermudahkan menjawab soalan utk exam upsr..
selawat nabi muhammad banyak2..

Ann Ishak said...

semoga adik tenang menjawab setiap soalan nanti

Eye_nee said...

Semoga Tenang menjawab soalan UPSR yer Adik...

Diana Rashid said...

Harap2 nya macam tu la kak..semoga diaorang berjaya semuanya ..budak2 sekarang pandai2 kak..tak mustahil 100% boleh lulus dengan cemerlang kan??

Aziela said...

Kerjasama sehati sejiwa. Semoga mereka beroleh kejayaan. Amiin....

NEKCIK said...

OH TERLEWAT LAH PULAK NEKCIK NAK WISH GOOD LUCK KAT ADIK..DUN WORRY INSYAALLAH ADIK BOLEH..AMIIN
sEMUGA DIPERMUDAHKAN MENJAWAP SEMUA SOALAN YE DIK..INSYAALLAH

Bunda_nora said...

Sejak ahad 6hb lepas KN betada dikampong..... anak saudara ada sorang ambil UPSR sikakak.....Ibu nya ambil cuti kerja 3 hari khas kerana anak periksa....

Pergi berantar balek berjemput...anak sulung dan yang pertama ambil periksa besar... Sikakak balik2 jer masuk dalam kereta nampak hepy jer....ibu tanya macamne kakak.....

Mathematik senang nyer ibu...mak long...trial dulu pun susah...kakak rasa kakak boleh buat semua...kawan2 kakak pun...

Ibu ngn mak long hanya jawab... Alhamdulillah...harap2 tahun ni tiada soalan bocor lagi...

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,
Anak yang nak ambil periksa, ibu bapa pula yang berdebar..hehe. Apa pun, semoga ditenangkan hati dan dipermudahkan segala urusan..Insya-Allah lakukan yang terbaik!
#Doakan juga anak sulung saya yang akan menghadapi medan tempur SPM tahun ini...

Inani Hazwani said...

Insha aallah adik dapat kejayaan yang cemerlang

hainom OKje said...

Gud luck untuk adik disana juga....Apa nak debarnya kanda, adik terer, tak de apa yg nak dirisaukannya .....Dinda ni yerlah....seram

Moga ada keajaibanlah hendaknya huhu

nhhas said...

Semoga Allah mudah kn urusan adik....

Dan juga adik2 cilik yg lain yg menduduki semua bentuk ujian....

#kipidap....

Allah always with us... insya Allah

Nurul Aula A'Akif Fadzil said...

Semoga adik dapat menduduki UPSR dengan tenang.
Dah hari ke4 dah. semoga di permudahkan Ameen

Rahsia Bayi Pintar

QasehnyaRania said...

aamiin
smha dipermudahkan semuanya
kebetulan pulak kan :)