Thursday, July 21, 2016

Black Canyon Coffee

Sehari sebelum ramadhan 1437H kami menikmati makan malam di luar. Sudah menjadi tradisi keluarga sepanjang bulan ramadhan kami tidak akan keluar makan malam atau berbuka di luar Oleh itu, bagi memenuhi kehendak anak-anak yang waktu itu cuti sekolah dan semuanya  ada di rumah kami ke Black Canyon Coffee di Aeon Bukit Indah. Belum sempat disiarkan sebagai entri sebab bulan ramadhan aku kurang selesa mahu mempaparkan makanan sebagai entri.
Mama punya 
Pilihan papa
Kak Reen pilih ini
Kak Meen pilih ini
Adik punya
Papa dengan kopi tidak boleh dipisahkan
Air kami berkongsi
Ada petua yang boleh dipercayai bagi menghilangkan rasa takut dan cemas. Kajian dibuat pada lemon balm mampu menenangkan dan menghilangkan stress, rasa letih, lesu, penat, pening, takut dan cemas. Boleh buat sendiri dengan cara percikkan titisan lemon balm/oil kemudian sapu pada tangan kita dan hidu. Lihat kesannya pasti melegakan.

~~ Alhamdulillah masih boleh makan dengan selesa.~~


37 comments:

Umie Adli said...

Alhamdulillah kan kak. Di Malaysia nak makan apa pun ada. Bila memikirkan negara lain kita masih lagi selesa

Norhayati Mohd Isa said...

Pinggan papa..
Buat saya terliur kakzakie..
Saya kalau makan luar suka juga oder yg macam tu..
Kegemaran nabil juga pinggan papa tu..

Betul tu kakzakie..
Lemon boleh sebagai penghilang stress..

adarnadzmie said...

murah rezeki akak sekeluarga...

boleh la layan air lemon tuk ilang kan stress...hehe

lia ummiirfan said...

Adik punya nampak lazat dan menyelerakan sangat! ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

Khairul Bariah said...

mama punya ciput ajer. Kak reen makan sandwich aje, masih berdiet ye.
sama macam papa anak-anak saya, kopi dan papa tak boleh dipisahkan

nanti boleh cuba petua lemon tu.

Amy Hilmirda Daud said...

Semuanya nampak sedap kak. Amy dan husband pun suka kopi.

Siti Rohaida Yusof said...

wah...boleh santai2 di sana kan...eda dengan kopi pun tak boleh dipisahkan..boleh pisah bila ada migrain je..hahaha...

lemon tu memang selalu dijadikan amalan olh husband saya kak..bagus katanya..

Mazlan Othman said...

Lazat2 semuanya.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kak zakie..klu brkumpul semua ada..mmg best berbuka kat luarkn.
sekali sekala nak jgk cuti memsk :)

paridah said...

MAKAN SEKELUARGA DGN HIDANGAN LAZAT SEMUANYA TU..

Qhaifa Nur said...

Semuanya sedap2 la kak...alhamdulillah
Nnti bole try petua tu...

norhidana miswan said...

k reen diet ke kak mkn sandwish je

lama tak mkn kt black canyon nih... dana suke layan tomyam dia...
makanan nya sesuai ngn selera kita...

saniah ibrahim said...

Semua nampak sedap....apatah lagi makan bila anak2 semua ada pasti menyelerakan.
Terimakasih bagi tips kakzakie

saniah ibrahim said...

Semua nampak sedap....apatah lagi makan bila anak2 semua ada pasti menyelerakan.
Terimakasih bagi tips kakzakie

Nieyl said...

Alhamdulillah...
nampak sedap semuanya... :)

Jna marcello said...

kak yg pilihan papa tu mcm menarik sgt!!! ;p and tq petua yg akak sharing tu nana nak try laa! ;p

Rizziela said...

dulu sy suka makan kat sini

Rinna said...

Alhamdullillah sedap2 pilihan masing2..

Puan Wawa said...

bagusnya kak zakie, selalu makan luar.. macam2 pilihan cuba..")

Normala Saad said...

Cantiknya potongan nasi pilihan Kak Meen..

Puan Kutu said...

Sedap semua menu ni..Aduh yg pilihan papa tu sedap.sy suka jenis berkuah n byk sayur macam menu papa.hehe

Memang byk kan khasiat lemon ni.tak dpt disangkal lg.hehe..

Puan Kutu said...

Sedap semua menu ni..Aduh yg pilihan papa tu sedap.sy suka jenis berkuah n byk sayur macam menu papa.hehe

Memang byk kan khasiat lemon ni.tak dpt disangkal lg.hehe..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhamdullilah...sedapnya menu kat situ...;)

aryan azra said...

sedap nampak semua menu2 tu

Fazleyatul Aini said...

saya kalau p black canyon mesti makan tomyam dia. terbaikkkk

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

sy tak pernah makan di sini tau.. macam tak pandai jer.. percaya tak???

PeRdU cINta said...

Semua menu menarik la kak...alhamdulillah :)
Nak berkumpul semua agak susah..bila dah ada semua baru seronok makan sama kan kak..

nadhie wueen said...

alahai semua makanan dap2. terliurnya tengok >.<

Jie Susanos said...

byknya oeder..puas hati ni mkn..

Nooriah Abdullah said...

Alhamdulillah rezeki kakzakie dan family
Semuanya lazat belaka

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,
Saya pula, sekali dlm bulan ramadhan berbuka di luar bersama keluarga, bukan di restoran tapi dibwh langit terbuka di tgh padang majlis perbandaran..hmm melayani kesukaan anak-anak.
Petua lemon balm tu boleh saya cuba, sebab selalu memandu jauh malam balik dari program-program..menghilangkan rasa takut dan cemas hehe...

Irda Garmin said...

irda baca entry akak pukul 5 pagi sebelum mandi nak pergi kerja,terus terliur pagi-pagi ni tengok semua menu sedap sangat..irda tak pernah lagi try tempat ini..harganya berpatutan tak kak ?heheh...one day nak try..semua buat irda tak sabar nak sarapan pagi ni...hehe

Atie Yusof said...

Alhamdulillah... semua makanan sedap2 kak.. rezeki dpt makan bersama anak2..
Lemon balm ni boleh beli & buat stok di rumah utk menghilangkan lesu, penat...

Dkna Abza said...

comel pulak tengok nasik putih tu bentuk petak..heheee

nohas said...

sedap2 makanannya..

Mummydearie said...

Samalah kita, kak. Saya pun memang tak mahu cerita makan-makan atau tayang juadah masa bulan puasa. La ni lepas puasa, bolehlah start tayang-tayang makanan semula ^_^

hainom OKje said...

Adoidoi kanda semuanya bikin kecur air liur dinda.... Tak pernah lagi makan kat Black Canyon ni... mahal tak kanda?