Wednesday, August 3, 2016

Pantang leka dia pun mahu membaca

Oh... subject chemistry kacang aje
Eh... asyik muka surat ini saja kenapa? Mana tuan punya buku ini?
Mari sini saya tengok sebelum tuan punya buku nampak 
Ok kalau marah saya duduk sini baliklah.
Dalam bilik Kak Meen atas katil pun ada buku - best! Sementara dia ambil air minum boleh landing sekejap

~~ Musim anak-anak menduduki peperiksaan.~~

48 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi..
teringat kucing saya dulu-dulu kakzakie..
Selalu teman saya baca buku bila nak exam..
Selagi saya tak tido dia pun tak tido..
Kekadang berebut masuk bilik saya..
Sebab macam kucing tu lah..
Sibuk landing atas buku saya..

Ye kak musim exam dah ni..
Najeeha baru habis trial UPSR dan PSRA nya..
itu percubaan pertama..
Percubaan kedua pada 8 Ogos pulak..
Nabil nanti awal bulan sepuluh baru exam nya..
saya tengok salibusnya tak habis lagi..
malam tadi mengajar homework maths untuknya..

Selamat berjaya kak meen..

lieyalatif said...

hahahaahah dah kenapa bijak sgt ni meow akak...mcm beriya noo membace nye....adoiii tegelak2 lieya tgk kak...entry akak ni menceriakan pagi lieya tauu....ni kalo dayyan tgk ni, mmg abis meow ni kene picit2....

idzwa kamaruddin said...

Ya Allah pandai nyer iye..tuuuu..ini kalo dapat kat adik ni memang penyet penyet kucing dibuat nyerrr..kekekee...

Jamil Hashim said...

RAGAM SI MIAW...
KADANG2 DENGAN TELATAHNYA HILANG STRESS JUGA...

Khairul Bariah said...

musim anak nak exam, meow pun nak study jugak...
bijak meow ni...

Falsya said...

aloh aloh..comel sgtttt tau..cantik bulu kucing..bersihhh...;D

paridah said...

ISH CERDIKNYA DIA RAJIN MEMBACA...SEKALI JIKA KITA FIKIR SETIAP MAKHLUK ALLAH BERFIKIR MCM KITA JUA...SUBHANALLAH

norhidana miswan said...

bijak dia... dia pun nk belajar jgk tuh kak...

Raihanah Ahmad said...

pandai juga kucin ni membaca kak

Jiwa tani said...

salam bakyuku

alahai......
majanya si comeltu..
peneman..


p/s : terima kasih bakyu sudi mampir..oooooo koyo kui rupa ney ceritoney seng bakyu iso ngomong Germany..
mampir nyong isuk isuk kambek sarapan ubi goring...boco blog blog batir

Mummydearie said...

Anak saya pun esok baru tamat exam. Entah macamanalah agaknya tu dengan selsema dan batuknya lagi!

Amboi, kucing Kak Meen pun nak belajar chem juga ya! Sama macam tuannya, kelas Sainslah ni ^_^

Saya ni tengok kucing aje bolehlah tapi kalau suruh merapat, suruh pegang usap bulu memang tak terbuatlah. Penggeli saya ni!

saniah ibrahim said...

Comelll sangat...seronok sebenarnya ada kucing ni kakzakie...tengok keletah dia pun cukup menghiburkan ,ilang stress.
Iman skg ni pun sedang ujian sek agama....tapi tak taulah bagaimana sebab minggu ni moody je.

saniah ibrahim said...

Comelll sangat...seronok sebenarnya ada kucing ni kakzakie...tengok keletah dia pun cukup menghiburkan ,ilang stress.
Iman skg ni pun sedang ujian sek agama....tapi tak taulah bagaimana sebab minggu ni moody je.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kak, kucing bela ke? Geram betul la kak, hilang stress nengok muka kucing pagi ni hehe

nurbijen said...

All the best utk anak2 kakak...
Hehehe, kucing pun tumpang sekaki jugak study.. comel jer :)

Malinda said...

manja nye cik kucing tu...menyelit je kan...dia pon nak study gak tu kak...hahaha...good luck pada anak2 dara akak ye :)

Uncle said...

Memang comey.

Saya ada 4 ekoq kucin betina la ni kat rhumah. Reyoh tiap-tiap malam dengan depa ni. Photo frames kat ataih meja habeh saya simpan. PS4 anak-anak terpaksa saya selimutkan dan tindeh dengan bantai berat. Curtain saya dah berjurai kena cakaqq....

Memang comey.

4 ekor kucin betina saya dah mula 'galak'. Saya penin. Saya tak buleh tidoq. Kucin jantan nama "JEBAT" dok mai tepi sliding door kaca saya siang-malam. 4 ekor kucin betina ni tambah reyoh bila nampak Jebat pi balik-pi balik buat 'cat walk' sampai tertunggin-tunggin depa 4 beranak tu....Saya penin!!!!

Memang comey!!!!!!

PeRdU cINta said...

Dah besar dah dia kak...tinggal seekorkan kak...tetap comel...dulu zaman sekolah gini jugalah gaya kucing PC...buku PC pernah rabak..terpaksalah silotip..berkedut jadinya..tu yang belum pada muka buku ada tapak kaki kucing..cikgu siap tanya siapa yang buat kerja sekolah PC ke kucing...

Kamsiah Yusoff said...

kucing pun study nak amik exam jugak..

Othman Zan said...

hahahaha... ni memang kelaka... hahahaha...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Comelnya dia, dah pandai baca buku tu. ;-)

Nieyl said...

alalala...peneman...

dorsett pink said...

hahaa. comel jer

Mazlan Othman said...

comel je kucing tu.

Siqah Hussin said...

Bersungguh kucing tu baca. Kalaulah boleh dia faham ek. Hehe. Comel je..

wahida said...

akakkkkkk...
anak saya si abang tu dah nak trial exam UPKK kak...
saya debor la kak, tapi saya tgk abang tu macam tak exam je...huhu...
berbuih mulut saya kak...
akak, saya nak tips mcm mana anak2 akak fokus dlm study...plis kak..

Kayu Manis said...

Hihi kucing rajin...pi belajaqlah kicing....msuk U😅😅😅

Kayu Manis said...

Kucing daaa

Fiza Rahman said...

Amboiii... Kemahen lagi dia tau. Macam tau baca jer...Hehehe... Comel sangat ☺☺

Diana Rashid said...

comel nya dia..kucing saya pun hitam putih macam ni..masih dok dalam sangkar sebab belum mandul kan..dia baru lepas beranak..tak baru jugak la..dah masuk 3 bulan dah..

Emarieys said...

kucing pun nak tambah ilmu tu kak zakie...hehehe

nohas said...

cute nya..aksi kucing..

Nor Azimah said...

Aikkk kak, dah bole kawan ngn kucing ni gayanya, ke curik2 amik gambar, hihi.
Comel sungguh mukanya, penghibur kmeen nk examla tu, hilang stress baca buku yea.

Nor Azimah said...

Aikkk kak, dah bole kawan ngn kucing ni gayanya, ke curik2 amik gambar, hihi.
Comel sungguh mukanya, penghibur kmeen nk examla tu, hilang stress baca buku yea.

umi alya said...

Bukankah anak kucing yang dok umah akak tu? comelnya..

Noriza Abdul Rahman said...

Amboi dia pun sibuk nak ambik exam juga kot kak...hehe

aRz MoHa said...

kesian kucing sekrang kena ambil exam hehehe

TukangKebun said...

Bestnya ada fluffy supervisor tukang check.

Faarihin Talip said...

Si kucing pun nak belajar sama. Semoga berjaya dalam peperiksan buat anak-anak akak. =)

ZULHILMI TEMPOYAK said...

saing2 jawab exam nnt ni. hehehe

kakyon said...

comel jer dia duduk baca buku..

Qhaifa Nur said...

Kucing Kak Meen ke...alahai bijaknya kak
Tu selalu tgk tuannnya baca buku...itu yg beria sangat
Itulah kak dh nak ke akhir tahun...exam la
Anak2 Nur belum lagi bln 10 kata cikgu

aryan azra said...

comelnya dia membaca buku tu.

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,semoga sihat sejahtera hendaknya,
Comel kucing tu. Sesekali hilang juga stress melayan keletahnya manja...
Semoga anak-anak akak berjaya di dalam peperiksaan yang akan dihadapi nanti...

nini said...

Amboiiii ghajinhnnya kamuuuu...leh kawan dengan ammara...hahaha

Irda Garmin said...

heheh..kucing...fevert haiwan kesayangan hubby

Irda Garmin said...

heheh..kucing...fevert haiwan kesayangan hubby

Nurhuda Ismail said...

kucing ni boleh buat tempat kita release stress kan akak. tengok gelagat mereka pon boleh buat kita terhibur