Monday, August 8, 2016

Usia adik berganjak lagi satu angka

Jumaat lepas sebenarnya ulangtahun anakanda bongsu kami. Nasib adik agak baik sebab hari Khamis itu hari balik rumah dapatlah papa pergi menjemputnya balik. Oleh itu untuk makan malam pada hari itu adiklah yang memilih tempat makan. Mama, papa dan kakak-kakak ikut saja. Pejam-celik-pejam-celik adik sudah 13 tahun. Sudah belajar merantau di tempat orang. Sebulan sekali dapatlah menjejak kaki di rumah. Mengharap minda semakin terbuka dan mampu menghadapi cabaran demi kebahgaiaan di dunia dan akhirat.
Air minuman pilihan - Sebelum air sampai sudah beberapa piring yang diambil dari meja bergerak dan masuk ke dalam perut 
Menanti - Melihat piring yg berpusing ini agak kurang lalu kami memilih duduk di meja dan membeli yang set saja.
Favourite - Semua anak-anak mama suka betul yang satu ini
Pilhan Kak Reen dan Kak Mira
Semua juga menikmati ini
Puteri yang diraikan memilih set ini
Mama punya set
Papa punya set
Selain set Kak Meen dan semua juga mengambil dari piring yang bergerak sehingga tinggi begini.
Semoga adik semakin bijak mengendali diri dalam melayari kehidupan sebagai hamba Allah dan anak mama/papa yang sebaik-baiknya. Mampu menilai yang mana baik dan buruk demi kelangsungan hidup di dunia dan seterusnya bahagia di akhirat kelak. 

~~ Sanah Helwah adik.~~

33 comments:

Fazleyatul Aini said...

sanah helwah adik
semoga panjang umur dan murah rezeki

best nya sushi lama tak makan

nhhas said...

Happy Birthday Adik.

Semoga sihat sejahtera dan ceria selalu.
Dimudahkan segala urusan...
Insya Allah

Norhayati Mohd Isa said...

Sanah Helwah adik yg manis,
Auntie doakan adik menjadi anak yg solehah, berjaya didalam hidup dunia dan akhirat serta umur yg diberkati Ilahi..

Anak-anak saya sibuk ajak makan shusi..
Hendaknya nabilah..
Nantilah bila Najeeha dah habis exam besar ni..
Kita belanjalah makan disini..

Rizziela said...

Sanah Helwah adik.. semoga sentiasa dirahmati Allah.. menarik plak tgk semua makan yg dipilih

norhidana miswan said...

Sanah Helwah adik... moga jd anak yg solehah n berjaya...

amboih2 tinggi menggunung gitu sekali yek...

Khairul Bariah said...

Selamat hari lahir, Adik!
Semoga menjadi anak solehah dan penyejuk hati mama dan papa.

Nieyl said...

Happy birthday adik!
semoga menjadi anak yang solehah di dunia dan akhirat..Amin..Amin..

saniah ibrahim said...

Hepi bezday adek ,
Semoga terus menjadi penyeri kehidupan keluarga....belajar rajin2 tau.
Anak bongsu kakzakie dah 13 thn...sekejap nya masa berlalu.

saniah ibrahim said...

Hepi bezday adek ,
Semoga terus menjadi penyeri kehidupan keluarga....belajar rajin2 tau.
Anak bongsu kakzakie dah 13 thn...sekejap nya masa berlalu.

aryan azra said...

Alhamdulillah...bertambah setahun umur adik, semoga berjaya dunia dan akhirat. sedapnya pilihan makanan tu

paridah said...

HAPPY BIRTHDAY ADIK...MOGA MEMBESAR SBG ANAK SOLEHAH KEBANGGAAN KELUARGA...WAH HIDANGAN MERAIKAN BIRTHDAY GIRL SEDAP SEMUANYA TU.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

favourite adik ni Sushi King ya.. happy birthday adik

Kayu Manis said...

Sanah helwah dik. .
Sdpppp semua mknan tu...usap perutlh lps tu ye

idzwa kamaruddin said...

Sanah Helwah adik ;)
semoga panjang umur dan murah rezeki

Mazlan Othman said...

Semoga menjadi anak yang solehah.
Syukur zaman anak2 sekarang tak macam zaman kita2 dulu.

Kakcik Nur said...

Selamat hari ulangtahun kelahiran Adik...semoga menjadi Muslimah sejati yang menjunjung agama dan mengelek ilmu... :)

PeRdU cINta said...

Salam ulangtahun kelahiran adik.Moga terus meniti usia remaja seterusnya dewasa dengan redha mama dan Allah.Amin.

Umie Adli said...

Selamat hari lahir adik. semoga sentiasa sihat, dan ssemoga sentiasa di dalam rahmatNya

Nor Azimah said...

Sanah helwah adik..semoga jadi remaja yg solehah ya.
Anak saya Nadhrah Hannani besdaynya 6/8..sabtu

Nor Azimah said...

Sanah helwah adik..semoga jadi remaja yg solehah ya.
Anak saya Nadhrah Hannani besdaynya 6/8..sabtu

Qhaifa Nur said...

Sanah helwah adik...besar dh kak zakie...tak lama lg dh ank dara
Semoga adik terus cemerlang n jd ank yg solehah

Inani Hazwani said...

Sanah helwah adik. Moga cemerlang dunia akhirat :)

Raihanah Ahmad said...

happy bday adik. bila anak2 dah makin besar, kita sayu jugak rasanya kan kakzakie

adarnadzmie said...

Sanah Helwah adik.. semoga sentiasa dirahmati Allah..

besday dpt mkn beasr sempena besday... alhamdulillah

nohas said...

Sanah Helwah adik...semoga mnjadi anak solehah..

sedapnya sushi..

Noriza Abdul Rahman said...

Sanah helwa adik, semoga dengan bertambahnya umur semakin matang dan bijak dalam mengatur kehidupan

Jie Susanos said...

ooo mkn sushi..

smoga bertambah cekal anak kak..

Khayla Adelea said...

Sedapnye Shushi!

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak, semoga sentiasa di dalam kebaikan rahmat Tuhan,
Sanah helwah ya ukhti saghir. Kullu `am wa enti fil alf khair..

Myra Jay said...

Sanah Helwah adik..
Wahhh best2 1 keluarga minat Sushi ye..
MJ yang tak reti makan..huhuuu

lieyalatif said...

selamat hari lahir adik....moga jadi anak yg bijak dan solehah...in sha Allah...

bestnye akak satu family boleh layan sushi...kat umah lieya plak ..lieya mia mija mmg hantu sushi nie...tapi en laki kene paksa mkn hahaahaha....skrang dah boleh laa sikit...dulu asek kata dari luar kedai pun dah bau hanyir hahaahahahah

hainom OKje said...

Hepy Bezday adik....moga makbul doa mama tu...
Kiranya adik pilih nak makan shusilah ye kanda. Dinda tak pernah makan sini. So memang tak taulah nak makannya macam mana. Shushi yg jual kat Aeon tu selalu je beli. Mahal tak dia charge satu piring tu kanda?

Mummydearie said...

Sanah Helwah, Adik!

Semoga berterusan menjadi anak yang baik dan bijak menangani kehidupan yang kian mencabar.