Wednesday, August 15, 2012

WW - Satu pasu satu kuntum jadilah...





68 comments:

are_lin@yu said...

cantiknya bunga ni..

bersama kak Es said...

saya tgh susah hati ni kak nak tinggalkan pokok2 masa balik kampung. takut mati pokok2 ni tak bersiram. harap hujan lah kat Joho nanti huhuhu

1 pun cantik ... jadilah :)

:: Mrs.Eady :: said...

cantik nyer ciptaanNya :)

Ibu Lala said...

cantiknye kak. rajin akak tanam pokok bunga.

inazamri said...

tetiba idung ni terbau2 keharuman bunga ros

Yaya Azura aka Naz Azra said...

tu edisi berbunga ambil hati jer tu kak..nak bg akak excited sikit..
nanti meriah la bunga tu..

~ yus ~ said...

akak, pokok bunga ros yus, dari last gambar yus letak di blog tu, sentiasa berbunga je kak, satu pasu tu biasa 3 kuntum atau lebih. Suka yus tengok, nanti nak cari juga ros warna2 lain macam akak ni....:)

risau balik cuti raya ni, siapa nak tolong siram pokok bunga yus...huhu

azi said...

Salam Kakak..
Cantiknya bunga Ros kakak...macam-macam warna lagi....kalau kakak nak tahu, bunga ros saya dah tinggal batang aje...daunnya habis luruh sebab cuaca panas sekarang ni....

Selamat hari Raya Aidilfitri buat kakak sekeluarga. Maaf andai ada komen-komen saya menguris hati kakak sepanjang perkenalan kita di alam maya ini...:)

cheqna said...

kengkadang cheqna tertanya sendiri
cheqna ni bukan pompuan ke sebab x suka bunga
ekekekeke
=)

cikceriacorner said...

salam akak...selamat hari raya..wow cantiknye bunga ros tu..bkn senang tangan nak rasi kasi bunga tumbuh kak..cantik bunga tu..:)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

cantik bunga akak.. satu boleh :-)

Saya Disini said...

wah..cntiknye

Rai said...

rajin sungguh akak menanam bunga.. orkid pun akak ada tanam kan..saya jenis tangan keras..tapi suka nak tanam pokok sayur sayuran.

QueeN TerataI said...

at least ada juga bunganya kak...

~~zana@pb~~ said...

Dah lama zana tak buat WW......bunga utk raya tu kakzakie, berseri skit rumah, dia nak raya jg.

Acik Erna said...

assalam kakzakie..cantik bunga tu..munculkan diri untuk sambut raya tu

eMMe said...

Kak Zakie, kasi saya petik sekuntum nak selit kat tudung, hehehehe~
cantik la merah peach ni kan...kann?

❤Kamsiah❤ said...

pernah makan kelopak bunga ros tak?org kata utk awet muda hehe..tp saya pun tak pernah cuba..

eelobor said...

hehehehe....peminat tegar bunga nih

Sherwieyna Muzzawer said...

cantiklah bunga tuuuuu..;D

HeNRieTTa JoSe said...

Chanteknye....rietta xpernah lg tnm bunga ros kt cni..klu kt rumah mak pernah lew....ros yg kecik kecik.....tapi wangi....

Suraya Baharun said...

cantik nye kak...jadi la dari tak ada...tu pun dah cantik...

Kesuma Angsana said...

rajing sungguh ye kakzakie belai2 bunga2 ni klau x takkan menjadi. Paling KA suka yg kaler cm oren tu. Dikesempatan ini KA nak ucap selamat hari raya buat kakzakie sekeluarga, mohon maaf andai ada salah silap terkasar bahasa wktu berkomen ye!

wahida said...

wah cantiknya kak!!
menjadik semuanya...

Cikgu Ma said...

menjadi bunga akak...saya x pandai menanam..x minat sama..hehe

norhidana said...

cantik... nsblah umah akak berpagar kalu kt kg msti dh di makan dek kambing or ayam hehehhe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantiknya bunga akak...bunga ros adik nape lak xmo berbunga lagi dah.huk3

Qhaifa Nur said...

berbunga akhirnya.....
cantik walau 1........

-Sara- said...

elok cntik jee bunga2 tu hidup kan kak :)

Edy Fee said...

kalau setiap pasu ade..ok la

Zie said...

cantiknya kak.. besar pulk tu... huhu wanginya

Ummi Iman said...

Semua pakat sekuntum je keluar ;) mcm2 warna ada.. sihat pula tu :)

Eye_nee said...

Mak saya kata..bebunga ni nak dibelai manja...yer ker kak...brg kali sbb tu lah bunga2 kat halaman mak saya segar bugar gemuk...bunga di halaman saya hidup segan mati tidak juga...Cantik kak bunga Ros ni...

♥ ROS ♥ said...

Kk zakie, cantiknyer bunga tu... Mesti hari2 belek.. Hihihi

♥ sitifarhana ♥ said...

alahai cantiknyee bunga...sy tak pndai nak tanam2 bunga ni..msti mati nanti..hehe

Munnafendy said...

bunga akak ke? boleh la mkn pagi2...awet muda...hihihihi

BERT said...

lawanya bunga.. berbakti pada tanah dapatla hasilnya kan eheh

selamat hari raya kak.. maaf zahir batin yaa :))

Sari Yusa Ibrahim said...

pasu saya lalang yang tumbuh, hehe

Rinna said...

Cantiknyaa kak..bunga2 ros tuh berseri rumah ada bunga2 nie.. :)

Nini D.. said...

sekurang-kurangnya jadijugak kan....

kalo nini yg tanam..kompem bunga tu jalan!

gadisBunga™ said...

akak pakai baja apa ni? cantik...!

nabilah_2908 said...

kembang dengan mekarnya... :)

makdara TERdiva said...

kak zaki, selamat hari raya :)

Tihara said...

wahh saya ske kak..tp mawar pink tu bau dia wangi..ros takde bau sangat ..tapi cantik kan :)

MamaEma said...

bukan senang kalau bunga mawar nak berbunga ni kak...

ckLah @xiiinam said...

Moga lebih banyak yang mekar masa raya nanti...

Hasrina said...

wahhh bestnya.....:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

w/pun sekumtum elok kembang mekar ros tu..

suka dgn bunga ros jugak :)

syiela said...

satu pun jadilah kak sebagai penyeri.. itupun dah cantik tu :)

Nurul Akmal said...

Ya Allah indahnya ciptaan Allah s.w.t..

zila norazila said...

sejuk tgn akk tue..zila punya pokok ros dh jadi arwah kak:)

Maya Mayana said...

org sselalu ckp siram pakai air beras biar gemuk...akak siapa tlg jaga kalau balik kmpung bunga2 nie?

Salam Aidilfitri buat akak sekeluarga..maaf zahir dan batin ikhlas dari yana :)

Ren Din said...

Janji ada kak! =)

Kasih Salina said...

salam kak..cantiknya pokok bunga tu..saya suka rose..ermmm..mesti bau wangi tuu..suka la..hihi..

Salmiza said...

menjadi tgn akk yek...:-)

KakNi (CikNi Ahni) said...

Amboi, kembang setaman nampak... heheheh

Hanis MY said...

Cantiknya kak...

Kunang-Kunang said...

Cantiknya ros-ros tu.

Edy Fee said...

jalan-jalan cari update baru lg.hehehe

Hidayah Bach said...

cantiknya bunga itu..
akak tanam ek?

dyh pnh dgr org tua2 dulu kala masa dyh kecik kata kalau nak menanam nih pun tgk tgn..sesetengah org takkan menjadi sbb tgn panas..
wallahu`alam..

:)

Dkna Abza said...

baru belajar nak berbunga nie :)

Kakzakie said...

Mohon keampunan dan maaf kerana seharian semalam kakak tidak menjenguk blog. Hari ini pula kakak agak sibuk tugasan maklum dah nak bercuti.

Terima kasih semuanya: -

Are_linayu, Bersama KakEs, Mrs Eady, Ibu Lala, inazamri, Yaya Azura, Yus, azi, cheqna, cickceriacorner, Pokok Manggis DR, Saya disini, Rai, Queen Teratai, Acik Erna, Emme, Kamsiah, eelobor, Sherwieyna Muzzawer, Henrietta Jose, Suraya Baharun, Kesuma Angsana, wahida, Cikgu ma, norhidana, Lydia Miza, Qhaifa Nur, Sara, Edy Fee, Zie, Ummi Iman, Eye_nee, Ros, sitifarhana, Munnafendy, Bert, Sari Yusa Ibrahim, Rinna, Nini D, gadisBunga (baja apa tah org nursery tu yg rekomen), nabila_2908, Makdara Terdiva, Tihara, MamaEma, ckLah@xiiinam, Hasrina, Sweetmama@Eija, Syeila, Syeila, Nurul Akma, zila norazila, maya mayana, REn Din, Kasih Salina, Salmiza, KakNI, Hanis MY, Kunang-Kunang, Edy Fee, Hidayah Bach dan Dkna Abza

Terima kasih semuanya ye:)

Nurul Aula said...

Awak tanam sendiri?? seriously?? hijau tangan awak nie.. nsemoga berbunga lebih banyak!
Rindu bunga ros opah!!

Nurul Aula said...

Awak tanam sendiri?? seriously?? hijau tangan awak nie.. nsemoga berbunga lebih banyak!
Rindu bunga ros opah!!

aizamia3 said...

walaupun sekuntum tapi cantik semuanya.. ;)

psstt: ai risau nak tinggalkan rumah lebih 3 hari.. kesian kat pokok bunga n pokok cili yang baru nak membesar tu..

Nur-nba said...

Cantik bunga2 Kak Zakie.. :) Nur takde tanam pokok bunga pun.. Ayah dgn bonda yg rajin berkebun dan menanam pokok bunga.. Berseri2 rumah akak.. :)

izz iizza said...

cantik..semua semakin mekar berkembang..:)

IntaNBerliaN said...

cantiklah... rajin betoi kak ni tanam n jaga bunga yer.. :-)