Thursday, June 9, 2016

Poskad di bulan ramadhan

Ramadhan ini bulan yang berkat
umat Islam semua berpuasa
gembira di hati mendapat poskad
dari KakNoor yg bercuti di London sana
Setem - Sudah pastinya ini juga menggembirakan aku. Sekali dapat dua keping setem. Dapat menambah koleksi album setem yang ada.
Bertadaruslah semampu kita
misi 30 juzuk itulah harapan
gembira di hati tidak terkata
buat KakNoor jazakallahu-khairan

Titipan KakNoor - Blogger aka Chef dari Brunei ini siapa tidak kenal
Al-Quran dan ramadhan berganding rapat
tidak amalkan sendiri rugi
moga ukhuwah mendapat berkat
jauh di mata dekat di hati
Bath Abbey - Bunga dan bangunan yg yang cantik ini sudah cukup untuk membuat mata tidak berkelip memandangnya. 
Usah terpesona indahnya dunia
seiringkan agar tak pincang jadinya
mahu mengenali KakNoor di alam maya
klik saja di sini jumpalah blognya

~~ Sekali lagi terima kasih buat KakNoor diatas ingatan di bulan mulia ini.~~


44 comments:

Mimie_Zatun said...

wah.. susah nak dapat pos kad dan kad raya skrg. semua zaman digital sekarang..

Nazlee Ismail PCL said...

Salam Ramadhan Kak Z. Sukanya rasa hati bila dapat poskad dari luar negara walau sy bukan pengumpul setem tapi agak teruja jugak kalau ada sahabat kirim kad.. sekarang ni by email je kak, xde setem hurmm.

Norhayati Mohd Isa said...

Wah bestnya Kakzakie..
Dapat poskad dari Kaknoor..
Blogger yg selalu saya intai resepinya..

Cantik pulak gambar di poskad tu..
Serupa menerima kad raya ye kakzakie..
Sekarang susah nak dapat poskad kan :)

Kakcik Nur said...

Cantik kadnya, namun ukhwah yang terjalin itu lebih cantik lagi... :)

Nieyl said...

Cantiknya poskad...
Alhamdulillah..pagi nie pun nieyl bertadarus bersama kawan² dekat opis..

Qhaifa Nur said...

Jauh dtngnya kak zakie...
wlaupun jauh beribu batu...ukhwah tetap terjalin
betul tu srkg susah nak dpt poskad...

babYpose said...

Alhamdulillah rezeki dari jauh.. boleh tambah koleksi stem kak zakie tu, Queen lagi.. cantik poskadnya..tulisan kNoor pun cantik

Sharifah Nadzarah said...

wahhh..bestnya dpt poskad..dulu minat gak kumpul stem..tapi sejak berkahwin terus tergantung jek hobi tu..tp album setem masih disimpan..

Malinda said...

rajin nye kak Nor menitip poskad dari jauh...moga murah rezeki yg bermurah hati memberi dan yg menerima...selamat menjalani ibadah puasa pada akak dan keluarga...moga di bulan yg mulia ini akak di berikan kesihatan yg baik :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Wahhhhh! Tahniah Kakzakie.. pastinya antara komentar terhangat di blog Kak Noor kan...

Zee Suhaini said...

sama pulak entri cam MD, jiran sebelah yer kak..

Nooriah Abdullah said...

Alhamdulillah syukur pada NYA
Sesudah subuh di hening pagi
Poskad di kirim sudah sampai rupanya
Ukhwah maya sudah termeteri

Nooriah Abdullah said...

Alhamdulillah syukur pada NYA
Sesudah subuh di hening pagi
Poskad di kirim sudah sampai rupanya
Ukhwah maya sudah termeteri

Puan Kutu said...

Ramai yg terima poslad dari kak noor.bertuahlah terbag jauh ni kaķak zakie..zaman sekarang dah rare poskad ni..bila dpt dengan cantiknya permandangan..bertuah suungguh rasanya kan

Puan Kutu said...

Ramai yg terima poslad dari kak noor.bertuahlah terbag jauh ni kaķak zakie..zaman sekarang dah rare poskad ni..bila dpt dengan cantiknya permandangan..bertuah suungguh rasanya kan

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..cantik...tanda ingat-ingatan :)

adarnadzmie said...

wahhh...bestnya kak zakie terima postcard dr jauh di awal Ramadan nih..

bertuah akak... dpt sahabat maya yang saling ingat mengingati...

#saya dah oun terjah Blog kak Noor tadi#..
semoga ukhwah berpanjangan....

saniah ibrahim said...

Alhamdulillah,saya pun dah dpt poskad kiriman kak noor...cantek kan pemandangan di sana.Semoga ukhuwah persahabatan terus berkekalan walaupun hanya di maya.

saniah ibrahim said...

Alhamdulillah,saya pun dah dpt poskad kiriman kak noor...cantek kan pemandangan di sana.Semoga ukhuwah persahabatan terus berkekalan walaupun hanya di maya.

Mia Kassim said...

Bertambah koleksi stamp ... 😊

idzwa kamaruddin said...

Alhamdulillah..seronok nyer kan kak ;)

shalimar yusof said...

bestnya dapat kumpul setem dr luar..

Amie said...

Woooo... bestnya dapat poskaddari Kak Noor... kita pun tunggu gak ni (tak maluuuu...) tapi alamat sekolah.... kebetulan cuti, tunggulah minggu depan kalau Kak Noor pun ada hantar....ngeeee

insan marhaen said...



kawan baik saya yang sama sama minat setem masa sekolah dulu, baru sahaja pergi menemui Ilahi.

Anaknya nak beri saya setem itu tapi saya menolak. saya kata, kamu sahajalah yang meneruskan hobi kami ini.... kamu masih muda.

album setem saya masih ada dalam almari, dah lama tak usik...

Nor Azimah said...

Alaaa..tak aci, kzakie pya ada gmb bunga, saya pya tkde, huhu....hai knoor, gurau aje, jgn marah, nnt hilang pahala pose, hihi

Nor Azimah said...

Alaaa..tak aci, kzakie pya ada gmb bunga, saya pya tkde, huhu....hai knoor, gurau aje, jgn marah, nnt hilang pahala pose, hihi

paridah said...

sudah terima poskad dari cheff noor ye kakzakie...tanda ingatan manis shbt blogger yg xpernah lupakan ukhwah antara blogger yg terjalin mesra.

Mummydearie said...

Alamak, kak! Bila bercakap pasal setem, saya terlupa pulak tengok setem pada envelope yang KakNoor hantar tu. Kalaulah akak dekat sebelah rumah, dah saya hantarkan setem tu ke rumah akak tau!

Inani Hazwani said...

Wahh dapat ole ole UK :)

Kayu Manis said...

Berbakat akak ni boleh kwn dgn fitri yahya

Alhamdulillah

aryan azra said...

alhamdulillah rezeki dapat poskad dan setem sekali tu, ukhuwah dialam maya moga berpanjangan kan kakzakie

TukangKebun said...

Specialnya kad raya jauh berjalan.

Khairul Bariah said...

tahniah kakzakie dpt poskad dri jauh tu
setem tu yg mahal...bukan senang nak dapat kan?

saya kawan juga dgn kaknoor tp tak tegar mengomen hihi

wahida said...

cantik poskad dan setem tu kak...
sana sini blogger tayang pemberian kak noor ni...mmg rezeki..

Uncle said...

Saya pon masih mendapat poskad sekali sekali dari seorang rakan dari Jepun. Seronok rasanya....macam dapat kad raya masa tahun 70-an! Hahahahaha...

Irda Garmin said...

salam ukhuwah kak

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah. Cantik poskadnya akak. Selamat berpuasa.

ayu Ismail said...

Selamat berpuasa..dah x de lagi org nak bg poskad or kad raya..bestnya dapat

ayu Ismail said...

Selamat berpuasa..dah x de lagi org nak bg poskad or kad raya..bestnya dapat

Jari Manis said...

ahaa..kaka noor pun ada gak minta alamat dari JM mgkin nak bagi poskad ..aduss..lupa sudah

Myra Jay said...

Wahh!! bestnya sebab masih dapat lagi zaman sekarang ni susah oowwh nak dapat hardcopy ucapan gini..
Sekarang orang lebih suka guna Internet je... huhuuu

Yaya Azura said...

dah lama tak dapat kad..
kad raya ke, kad ucapan ke..lama dah tak dapat..
kad jemputan kahwin banyak lah..haha
semua online sekarang ni..
bila dapat kad ni of course feel dia lain kan kak?

hainom OKje said...

Dinda pun dapat juga kanda....tp lum buat entey lagi....

Rozita Abdul Rahman said...

bertuah kakzakie... cantik poskadnya..