Tuesday, November 29, 2011

GA silaturrahim

Kembali dari bercuti
ada pula tag menanti
apa mahu ditunggu lagi
terus bagi jejari menari
GA silatturrahim menggamit lagi

Klik saja disini
perhati syarat diberi
jangan lupa juga pada si pemberi
kerana itu syarat dikehendaki
mana tahu tuah menanti
bolehlah ditayang-tayangkan di sini
harapan bukan main tinggi hihi....
penaja GA ini hebat sekali

Berikut juga syarat dikehendakki
Insan yang istimewa dalam hidup saya: Ayahanda tercinta sudah pasti
Ucapan: Sayang selalu dari kami
Panggilan: Bapak itulah panggilan kami
Kasih kami setulus hati
tiada lagi galang-ganti
jerih-perih mu tetap diingati
Allah jua yang maha mengetahui
Referrer (kena tag inilah) : Kak Es yang baik hati

Ramai yang selalu berkunjung blog aku tetapi apabila kena tag tidak ramai yang suka melaksanakannya. Oleh itu biarlah kali ini tag diberi pada yang gemar ber GA.

1. Munna ibu muda dua dara comel
2. Sharifah Nadzarah teman blogger yang rajin menelefon aku


~~ Bila berjanji biarlah ditepati.~~




51 comments:

lieynanilaz said...

good luck ya kak...:)

[PCL] said...

Sungguh indah pagi ini,
Buka blog kasih di hati,
Bloglist sebelah tepi di susuri,
Titisan Nurani atas sekali,
Pcl terus klik dan klik lagi,
akhirnya sampai ke sini,
ada ucapan buat Titisan Nurani,
semoga berjaya kali ini.

ajumohit said...

akak good luck, saya dah jarang join GA, laptop hubby bwk ke perak, yg ada hanyala HP cute itu hehehe...

suka bahasa akak, moga ada rezki, insya allah

Acik Erna said...

kakzakie..mana tau kali ini rezeki menanti..insyaallah

Tiramisu Fatiema said...

gud luck akak..kreatif penyampaianya..huhu..

Al-Saaleika said...
This comment has been removed by the author.
Al-Saaleika said...
This comment has been removed by the author.
Al-Saaleika said...

As'kum..

Salam ziarah..kreatif banget..hehe
ok.so far, ok lah..cuma satu syarat lagi..iaitu follow blog penaja.

akak, pegi dekat sini ye http://www.homestay-machang.blogspot.com/


nanti update ngan saya ye..timekasih sudi join GA..

kakcik said...

Semoga berjaya memenangi GA ini. :)

Mamamya said...

semoga berjaya kak...lia mmg dah lama x join mana2 GA...

Queenie said...

moga berjaya...

Fara said...

Suka komen PCl kat atas tu. Kak, gudlak kak! Hiks!

aanie said...

semoga berjaya kak...

sy dah jarang join GA skrg ni...

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Moga kakak sihat hendaknya dengan izin~Nya..

Moga kakak berjaya nanti..:)

Ila said...

hehhee...dulu suka buat tag tapi skrg mcm tak cukup rajin plak..heheeh

Info Berguna Ni : Nikmat Malam Pertama

Tutorial Mudah Untuk Tarik Pengunjung Blog : Tak nak Word Verification di Kotak Komen

Eye_nee said...

Gud Luck Kakzakie...

halila Ibrahim said...

Good Luck kak .. nanti kalau menang .. buat lah entri nk tau gak hadiah apa ..

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
moga berjaya..

No Lan said...

semoga berjaya kak....No pun lama beno tak berGA huhu...

Kakzakie said...

@ Lieynanilaz: Nak share tak kalau kakak dapat hihi...


@ PCL: pagi-pagi kakak buat entri
masuk ofis jejari terus menari
bukan hadiah yang dicari
memenuhi tag teman Titisan Nurani
sesekali seronok juga begini
mana tahu kakak dapat PCL
kakak canang jadikan N3..:)


@ ajumohit: Serba-salah kalau kena tag teman sebenarnya aju.


@ Acik erna: Malunya kakak Acik...


@ Tiramisu Fatiema: Terima kasih dik


@ Al-Saaleika: Sebagai perangsang utk teman baru berblog.... kakak dah masuk blog penaja itu dik


@ kakcik: Hihi... kalau ada rezeki dapatlah kakcik.:)


@ Mamamya: Kakak pun lama juga Lia. Tapi macam best pulak kali ini sebab teman blogger masih baru. Kesian...


@ Queenie: Terima kasih Q


@ Fara: PCL memang pandai berpuisi Fara. Masuklah blog dia


@ aanie: Kakak pun sama tapi kali ini sebagai memberi sokongan teman blogger yg baru


@ Abd Razak: Wa'alaikumsalam Ustaz. Sesekali berGA seronok juga ustaz:)


@ Ila: Jangan tag kakak tau Ila. Rasa serba salah kakak dibuatnya :)


@ Eye_nee: Thanks Eye_nee


@ halila ibarahim: Berangan dululah Fazz.... Nak tahu masuk blog penaja tu.


@ Iza Teratak Usang: Wa'alaikumsalam. Terima kasih


@ No Lan: Kakak pun sama tapi kali ini macam dipanggil sebab baru balik bercuti No... tahun baru katakan hihi...

Citarasa Rinduan said...

selamat berjaya kakzakie

alahai..
ayu ala2 terasalah..
bukan maksud apa2..
cuma, ayu nie kadangkala nak sangat layan Ga atau apa2 tag..
tapi tulah..

masanya...
kalau layan lappy di kedai, sure pelanggan tak dapat makanan,

~ yus ~ said...

good luck kak....

saya salah sorang yang susah juga nak laksanakan tag GA dari kawan2 blogger...huhu.

Sebenarnya memilih sikit kot, pilih GA yang senang ajo...yang tak perlu pikir2...:D

Cikgu Tie said...

Semoga berjaya kak yer!

Penjejak Mimpi said...

good luck tau kakzakie..

p/s sy pon x bapa rajin nak join GA.

munna said...

INSYAALLAH KAK NANTI MUNNA JOIN GA NI... GOOD LUCK BUAT KAK ZAKIE

cinnamon.com said...

tak pandai la,cuma boleh kata selamat berjaya..

Anaa said...

semoga dapat hadiahnya nanti kakzakie.. cantik penyampaian, kalo saya mau berhari2 dok fikir kata2 yang sesuai macam tu.. :)

Santri T.P.I.N.I said...

wah...menarik entri kakak ni, mcm baca sajak pula....

wahida said...

semoga berjaya kak...


lama dah tak join GA...huhu...

ieda said...

gud luck akak
mood GA saya dah lama ke lautt huhuhu

Kakzakie said...

@ Citarasa Rinduan: Bukan terasa Ayu. Kakak pun sama kena tag kadang tak buat... samalah kita sebab itu nak tag sahabat pun bimbang juga


@ yus: Kakak pun sama, tapi pagi ini sebab nak cepat kakak buat tag ini


@ Cikgu Tie: Hihi... kalau dapat ketawa besarlah kakak cikgu


@ Penjejak Mimpi: Entahlah Sue tetiba kakak boleh buat GA ini.


@ munna: Kalau ada masa aje munna, jgn sampai susahkan munna ye


@ cinnamon.com: Sekadar menyokong teman blogger yg baru


@ Anaa: Kakak rasa ini yg tercepat sebab tak perlu mengarang ayat... sebab itu pepagi kakak dah buat hihi...


@ Santri TPINI: Malulah kakak dik. Kakak sekadar menyahut ajakan dari Kak Es teman blogger (sama dari JB juga)


@ wahida: Sesekali joinlah wahida.. Bagi galgakan teman baru di dunia blogger...

Kakzakie said...

@ ieda: Lagilah ieda sekarang baru berpindah ye... kena ambil masa ieda.:)

Fatin Mraz said...

semoga GA itu menjadi milik akak..

;)

Ati Masrif said...

semoga berjaya kak!

ati pun rajin sms dan call
minta no hp ..hihi~

Kella said...

kalau nak mengetag diri sendiri boleh ke kak! hehehehe... all da best! =D

aizamia3 said...

moga akak berjaya.. ;)

anitadiana said...

..salam singgah....ama tak join GA,...tak menang aje..tu yg malas tu...

Afida Anuar said...

kalau akak menang, kita share hadiah ok dak kak zakie? he he he

CIK JATT said...

good luck akak.
saya ni hari tu bukan main semangat nak join GA2 nih, tapi sekarang ntah ke mana2. hangat2 tahi ayam jer

Amy Syaquena said...

Good luck kak , moga ada rezeki akak...

eelobor said...

mana tau ada rezeki kan....

eiza said...

moga sukses kak...

Zaitun said...

Semoga berjaya kakzakie.

Ann Ishak said...

best baca entry akak ni
mari berpantun lagi

Kancil 8349 said...

rezeki datang bergolek...selamat bersegmen

cemomoi said...

ni gurindam moden zaman blog ni...

cikceriacorner said...

akak..salam...good luck akak..:)

sahromnasrudin said...

alhamdulillah...tak kena tag hehehehe

tenkiu, kak....

Kakzakie said...

@ Fatin Marz: Hehe... kalau betul best kan


@ Ati Masrif: Rajin ye Ati... kalau nak kakak punya email ke zakiepurvit@hotmail.com


@ Kella: Mengetag diri sendiri buat terus direct ke blog yg membuat GA ini


@ aizamia3: Terima kasih dik


@ anitadiana: Tak menang tak apa tapi tambah saudara berblog:)


@ Afida: Boleh...boleh...


@ Cik Jatt: Sesekali kita ikutlah juga rentak sahabt blogger Cik Jatt


@ Amy Syaquena: Terima kasih Amy


@ eelobor: Suka juga kakak ee


@ eiza: Terima kasih eiza


@ Zaitun: Kalau ada rezeki tapi sebenarnya kakak sekadar suka-suka aje Kak Zai


@ Ann Ishak: Sekadar suka sebab malas nak membina ayat Ann:)


@ Kancil 8349: Jumlah cikgu tak nak join ke?


@ cemomoi: Rosak gurindam dek kerana nakberblog hihi....malu


@ cikceriacorner: Terima kasih dik:)

Kakzakie said...

@ sahromnasrudin: Kalau kena tag jadi seba-salah ye shah:)

Al-Saaleika said...

Okey kak..

Time kasih.. Gembira dapat kenal..hehe