Wednesday, September 3, 2014

Makan-makan cuti merdeka - 2


~~ Alhamdulillah rezeki dari Allah. Pada hari ke tiga bercuti makan di rumah sendiri sebelum esoknya memulakan tugasan semula.~~

61 comments:

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah... :)

Chot said...

tumpang dtg umah akak boleh? hehe

Zee Suhaini said...

yang sebelah ayam goreng tu ape kak?? nampak menarik..salad ehh??
menu best2 sumer nih..

Aisy Nasiha said...

Alhamdulillah. Nampak sedap semuanya.. rezeki cuti ya

Knor said...

Assalamualaikum k.zakie..pg2 dtg sini..terus lpr..dhlh mkn roti jer..hehe..

ni bru dtg smgt nk msk...

lieyalatif said...

semua lauk pauk nampak sedap kak...yg penting homecook dan di masak dgn penoh kasih sayang heheeheh...

nampaknye kite terbalik kak...lieya plak cuti 3 hari tu mmg tak masak...mkn luar jek...heheheeh ari kerja dah kene masak so hari cuti tu dgn dapur2 pun cuti kak heheheeh

mama ka0ri said...

sedapnya ayam goreng upin ipin tu..

norhidana miswan said...

menu yg sihat kak... semua ada lauk n sayur yg banyak

Bin Muhammad said...

Bila cuti, makanan kat rumah akak macam-macam ade...Inilah masa terluang nak masak. Saya pula bila cuti, isteri gantung kuali, balik kampung...hehe

idzwa kamaruddin said...

Aduhhai kakkk...terliur la pulak..iskk nak kene pegi masak ni!

Fazleyatul Aini said...

nak sambal sotong tuuuuu

Nieyl said...

sedap2 menu nyer..klu nieyl..berat bertambah2 laaa..

redza said...

sedap!! alhamdulillah

lia said...

sambal sotong kering ke tu kak? wahhhh smua lauk pon menyelerakan...

ain diyana said...

aaaaa~ makanan~~ ! lazatnyer home cook

Mummydearie said...

Sedapnya kak lauk-pauk masak di rumah. Part sambal sotong tu tak menahan. Awat tak jemput, sure saya rela hati turun ke JB. Hehehe...

paridah said...

nak makan beramai msk msti banyak n sedap2 semuanya....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya ayam goreng. Seronok makan di rumah macam ni Kakak.

Mummydearie said...

Eh, kak! Komen sekali lagi. Katanya 'happy birthday to you' dekat dengan Bubbly Abang. Tak tahu bila, saya wish ajelah ya samada in advance ataupun dah terlambat :)

amirah said...

alhamdulillah sedapnya kakkk...sedapnya la hai sotong getah tu..tp amie tak reti nk masak sgt sotong tu..keras jadiknya...agaknya takleh masak lama2..

Sayangku Zie said...

Alhamdulillah rezeki

Mar Mansor said...

alhamdulillah..jaudah yang pelbagai..
semua nampak sedap

sud@is said...

semua sedap2 nii...tambah makan berjemaah, nasi panas2 hujan lagi...huuuhh

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

makan di rumah sendir paling nikmat.. yang tu sambal sotong kembang ke Kakzakie.. telan ailio dah saya ni, hihihi

dhiera said...

adakah ada rebung masak lemak? sedap ye.. meleleh air liur saya ni kak~

Ummu Madihah said...

Salam Kakzakie,

Alhamdulillah atas rezeki pemberian-Nya! Yang pastinya masakan hasil daripada air tangan sendiri pastinya lebih sedap dan berkhasiat!

Nafira usof said...

Salam kakak~
meriahnye menu kat rumah kakak.. Zura haitu masak tempoyak ikan patin jer.. tuh pon sebab adik zura dan adik ipar zura datang berkumpul kat rumah. kebetulan ade ikan patin dlm peti ais. masak byk2 utk dorang makan.. meriah sgt~

Falsya said...

kakak..sedapnyeee lauk pauk tuh..tertelan2 air liur falsya nengok...

Aziela said...

Kakak, sedap2nya semua lauk tu.....nyummmmm.

aizamia3 said...

Menu yang sedap.. kalau dekat ni makin gebulah dak Nuha.. ekeke..

Daddy Ziyyad said...

hidangan yg tengah tu rebung ke kak?..lama tak makan rebung :)

Kira Sakura said...

sup ikan ke tu kak? kira smpi skang tekak tak boleh terima lagi sup ikan. mungkin masa pestime makan dlu cara masak tak kena jadi lepas tu terus takut nak makan huuuu

@na said...

salam kakzakie,
special betul tgk menu ikan tu, nmpk sedap la kak...
masak apa tu?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Menyelerakan hidangan kakzakie.. mahu bertambah nasi dibuatnya... kalau Nabil.. ayam goreng sasarannya dulu.. emmmm. dapnyaaa ayam goreng ;)

Rai Ourkizuna said...

semua nampak sedap~!

eMMe said...

byk nye lauk Kak Zakie masak, utk hidangan seisi keluarga, itu la air tangan isteri/ibu lagi berkat, lazat dan berkhasiat.. hurmmm..tetibe rindu masakan air tangan mak saya Kak...huhhu...

LYAfrina said...

meriahnya
semua sedap2

ummi aqilah (LM) said...

Banyaknya lauk. Smua nmpk sedap. Gulai rebung ke tu kak zakie?

nur anis said...

alhamdulillah..rezeki...sedap tu kak..

ANIM said...

sup ikan merah..alahai, lamanya tak makan:-))

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ya allah sedapnya kak, sotong masak sambal tu fav zara tuh...

Norhasniza Khalid said...

sedapnya kak.. buat lapar pulak petang2 ni..

Diana Rashid said...

banyak nya masak..akak masak sorang2 je ke??Untung la anak2.hari2 makan sedap..hehe

Zaitun said...

Sedapnya lauk pauk yang kakzakie masak.

tiga lalat said...

Salam. Hee saya tengok pun rasa sedap.

Fiza Rahman said...

Kak...lapar dan terliur saya tengok lauk pauk ni. Sedapnya. Alhamdulillah. Rezeki.

Nor Azimah said...

kzakie..tak baik tau buat org terliuq...

maszmadi muhamad said...

syioknyer boleh masak n makan macam2..... terliur tengok lauk2 tu...

Sweetmama said...

alhamdullillah, meriah menu, puashati masak² buat keluarga makan air tgn kita.

nohas said...

Sedapnya..home-made..masak dgn kasih-sayang..

Belog Santai said...

Bestnya KZ..meriah menu dia..

memmet lenggeng said...

Alhamdulillah..enaknya rezeki

Adilah. Atif.Isharudin said...

masyaALlah sedapnya

Jari Manis said...

kak Zakie masak semua nih Wowwwww

Rinna said...

Wow sedap2nya lauk pauk..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhamdullilah rezeki dr Allah...sedapnya lauk pauk tu kak...:)

Mime MF said...

nampak sedap semuanya! :D

Cik Yaya said...

dapnyer mammm...^,^

hainom OKje said...

Meriahnya lauk kanda......
Seronok mama makan bila anak anak semua ada disamping kan kanda

Mimi Azirah said...

sedapnya