Wednesday, August 5, 2015

Hari terakhir praktikal

Akhirnya titik pengakhiran Kak Reen praktikal berakhir. Pada hari terakhir itu sekadar mendapatkan semua laporan yang sudah ditandatangi oleh Ketua Hakim dan cop mahkamah. Sebagai memenuhi semua kehendak pihak university juga segala kertas kerja dan laporan sudah dipos dengan perkhidmatan courier service. Pengharapan seterusnya sudah pasti mahu semuanya membuahkan hasil yang terbaik.

Lobby mahkamah - Selamat tinggal semuanya

Tinggal kenangan - Punch card terakhir

Berbudi - Bersama kakak-kakak yang usianya lebih kurang mama inilah yang banyak memberi tunjuk-ajar.

~~ Bukan Kak Reen saja, bahkan kami seisi keluarga mahu mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua kakitangan di Mahkamah Syariah Johor Bahru.~~
 
 

35 comments:

Nieyl said...

Assalamualaikum...selamat pagi..
Alhamdulillah....semoga segala urusan dipermudahkan =)

Inani Hazwani said...

semoga dipermudahkan urusan :)

paridah said...

WAH DH TAMAT PRAKTIKAL KAK REEN YA...XLAMA KONVO PULAK NI...TAHNIAH KAK REEN.

nur anis said...

alhamdulillah. tamat sudah.

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah...semoga kak reen terus sukses selalu!

Daddy Ziyyad said...

Tahniah, Alhamdullilah...

Saya doakan Kak Reen satu hari nanti boleh jadi AG :)

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah tamat praktikal kak Reen ye..rasanya macam baru semalam langkah pertama melapor diri di mahkamahkan..selesai dah ye..syukur.,

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Alhamdulillah.. selesai sudah praktikal bakal lawyer ni..
Semoga mencapai kejayaan yg terbaik.

lieyalatif said...

alhamdulillah....selesai dng jayanya ye kak....moga2 perjalanan lepas ni di permudahkan....

teringat jugak masa lieya praktikal sems ke 2 terakhir kat U.... seronok dpt kakak2 abang2 yg rajin beri tunjuk ajar....

amirah said...

alhamdulillah...dah selesai satu bab...insyaAllah nnt kak reen tamat dengan cemerlang

tiga lalat said...

alhamdulillah, semoga terus berjaya dialam karier yang realiti Tuhan saja yang tahuuu., huhu2

AMIIZAA said...

tahniah kak...dah ada anak nak berkerja dah.....:)

Kayu Manis said...

Lps ni boleh mohon kat situ terus...ok apa...

tahniah..

iryanty ahamad said...

alhamdulilah... :-)) moga dapat kerja yang di idamkan lepas ni..amin

norhidana miswan said...

alhamdulillah... moga ilmu yg di kumpul di gunakan sebaiknya...

pasni ada semestar lg atau trs konvo kak?

Eye_nee said...

Tahniah Kak Reen..semoga terus melangkah dgn lebih cemerlang lagi nnt..Tahniah juga buat kak...berjaya didik anak2 sehingga berjaya...

Ann Ishak said...

dunia practikal pun mencabar jugak, tahniah kak reen

Zaitun said...

Tahniah semoga segalanya dipermudahkan. Bakal peguam syariah, anak kak zai peguam civil setelah 5 tahun belajar lps tu 9 bulan chambering.

Zaitun said...

Tahniah semoga segalanya dipermudahkan. Bakal peguam syariah, anak kak zai peguam civil setelah 5 tahun belajar lps tu 9 bulan chambering.

Falsya said...

tahniah..alhamdulillah...abis dh praktikal..rase mcm baru je baca kakak gie antar anak kakak gie bangunan mahkamah nie..

saniah ibrahim said...

Alhamdulilah...tamat dah pratikal kak Reen ya disamping menimba ilmu dapat menimba pengalaman dan menambah silaturahim.

Zee Suhaini said...

tahniah kak reen..
moga dapat result yang cemerlang..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah. Dah selesai. Semoga dimudahkan urusan selepas ini.

ummi aqilah (LM) said...

Tahniah kak reen. Tamat dah praktikal.


Bbwana adienia said...

all the best to kak reen..semoga perjalanan selepas ni akan dipermudahkan..amin.

sudipVSsenduk said...

Alhamdulillah... bakal peguam rupanya.

Nor Azimah said...

Alhamdulillah..sejuk perut ibu mengandung

Zul Fattah said...

tahniah.. dah abis training.. lpas ni leh keje r

QasehnyaRania said...

tahniah reen.
smga terus maju jaya hendakNya aamiin

shameel Iskandar said...

Tahniah utk Reen dan semoga dapat memanfaatkan segala ilmunya ke arah redha-Nya. Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan selamat hari raya Eidul fitri kepada Kak sekeluarga

Malinda said...

alhamdulillah selesai sudah...tahniah kak reen semoga di permudahkan segala urusan lepas ni....

Saniah Ahmad said...

Alhamdulillah kak reen dah selesai sesi praktikal,, lepas ni permulaan baginya di alam pekerjaan yang sangat mencabar,, semoga mendapat pekerjaan yang di impikan,,

Mummydearie said...

Hari tu masa membaca entri akak rasanya baru cerita tentang akak hantar Kak Reen ke mahkamah, first day buat praktikal. Dah tamat rupanya. Lama jugalah saya tak ke sini ya, kak!

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...selesai dah. Tahniah kak reen.

nohas said...

Alhamdulillah..semoga ilmu yg dipelajari semasa praktikal dimanfaatkan sepenuhnya...sukses selalu..