Wednesday, February 3, 2016

Bersama kongsikan kegembiraan

Dari director 1 -  Malu agaknya mahu memberi angpow kepada org tua seperti aku ini kalau setakat satu-dua ratus. Hakikatnya aku tidak kisah

Director 2 - Jumlah yang sama

Dari suppliers - Sekarang aroma dalam pejabat juga sudah jadi aroma limau mandarin

Kit-Kat Rubies - Banyak-sikit sama-sama merasa

~~ Besar kecil tidak ada bezanya, jika ianya pemberian pasti membuahkan senyuman yang panjang.~~


53 comments:

Malinda said...

alhamdulillah...bestnyeeeee kak dapat duit angpow beribu2 lemon camtu...limau pon meriah...kalau saya pon senyum meleret satu hari..ntah2 masa tido pon senyum kot...kikiki

nhhas said...

Mak aih....ang pow.... dah mcm terima sebulan gaji... hi hi hi

nhhas said...

Ada kerja kosong x kt tmpt akk? Skrg juga sy report duty.
Hi hi hi

Norhayati Mohd Isa said...

Alhamdulillah.. rezeki Allah beri dari pelbagai sumber kan kakzakie..
Walaupun itu perayaan mereka, sedikit sebanyak dapat juga tempias angpow tu..
Ye lah kakzakie tentu boss akak hargai pekerja senior yg dah lama berbakti di syarikatnya..

Nazayiena Ayiena said...

Alhamdulillah....baiknya bos2 kakzakie

Rizziela said...

mmg best sangat dapat angpau byk gitu.. mcm RM1k setiap pengarah tu..masyuknya

Aziela said...

Kak...angpow dgn bonus tu lain2 kan? Nak pakai HR tak kat situ..hehehe

lieyalatif said...

wow kak....murah rezeki akak....

dpt dlm seribu lebih tuh...alhmadulillah...seronok dpt bos yg tak kedekut mcm nieh..... kebajikan pekerja mmg dieorg amik berat...bertuah akak....

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah rezeki akak sekeluarga ;)

Julia Johari said...

Ya Allah murahnya rezeki akak, happy yer...alhamdulilah, moga terus sukses ye sis

cik hani said...

Alhamdulillah...murah rezeki..
Yang penting rezeki kalau disyukuri memang lebih bermakna..

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah... murah rezeki yang menerima dan yang memberi... :)

Zee Suhaini said...

geramnya tengpk isi yang dalam angpow tuh..murah rezeki kak..untung ler..
tak tahu la, opis zee ni bayang limau pon takde..hahahaha..gawat betol dorang nih..

❤Kamsiah❤ said...

alhamdulillah..rezeki.pic pertama dan kedua tu membeliakkan mata saya ..heheh

babYpose said...

Alhamdulillah, berkepok kepok tu :) apa lagi kita dating la :))

Khairul Bariah said...

alhamdulillah kak..seronoknya dapat rm rm banyak
hujung minggu ni boleh lah plan lebih dr biasa sbb cuti pjg ditambah pulak dengan extra rezeki.

Azi Azidah said...

alhamdulillah rezeki. tahun ni dah pindah opis xdpt satu biji limau pun...

Muja.. said...

Alhamdulillah rezeki tu kak...

Saya pun baru dapat sekotak limau dr bos.. part angpow tu selalunya tunggu bos masuk opis aft cny baru dapat.. tapi x semeriah akak.. wauuu masyuukk..

Zaitun said...

Alhamdulillah...rezeki yang melempah ruah. Banyaknya kakzakie dapat angpaw. Weekend boleh pergi JPO hehehe...

paridah said...

SALING BERKONGSI KEGEMBIRAAN KITA DLM KEHIDUPAN HARMONI...SYUKUR ALHAMDULILLAH REZEKI ALLAH.

nohas said...

Alhamdulillah..rezeki akak..bestnya dapat bos mcm ni..

Mar Mansor said...

kak,,,,banyak nya dapat angpow..dah macam dapat bonus pulak..
rezeki sungguh!!
saya paling kuat dapat rm6...lepas makan sehari je..sob2

lia ummiirfan said...

Alhamdulillah kak.. :))

Nor Ezwaty said...

Alhamdulilah rejeki kak...alhamdulilah sgt2

Kak Nieyl said...

Alhamdulillah...

babYpose said...

Bukan kemiri kak zakie, nutmeg

babYpose said...

Maaf ye :)

amirah said...

waaa alhamdulillah kak..seronoknyaaa

norhidana miswan said...

waaaa masyuk kak... rezeki nk CNY ye kak.... dpt merasa angpow nyer...

bkn bos besar akak takmo bg seratus dua tp mungkin dia rasa kerja akak terlalu bagus utk bagi seratus dua...

syok kan bau limau, msk2 opis bau limau rasa segar je...
opis edy selalu dpt hamper ngn limau, nk tanya dia lah takde dpt limau ke hehehhe

Kayu Manis said...

Rejeki msukkkkkk...Alhamdulillah
Nor pun tumpang happy..
Jom tgok wayang..hihi

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah murah rezeki kakak. Limau pun dah banyak tu.

Lisa Nurulain said...

awalnya dapat angpow hehe sy blom dpt lagii

PeRdU cINta said...

alhamdulillah..syukur..syukur..rezeki daripada Allah kan kak..

seraa rose said...

Alhamdullilah.. rezeki tu..

Qhaifa Nur said...

Alhamdulillah syukurnya kak zakie..untungnya dpt bos yg baik lg pemurah..

Suriaamanda said...

Alhamdulillah rezeki akak...bestnya...

Nieda ramly said...

wow ...seronok nya dapat angpau..rezeki.
alhamdullillah

Mummydearie said...

Amboi, kak! Untungnya dah tua-tua masih dapat angpow. Bukan singgit dua ringgit tu! Tapi bos tak kata ke itu untuk anak-anak, bukan untuk akak sebenarnya? Hahaha! Gurau jerk kak eh, jangan marah ^_^

Saya ni meratap hiba pun takda bos nak bagi ang pow tau. Rugilah kerja dengan Jepun ni takda perayaan macam kita. Dulu masa kerja dengan another company, meriah jugalah bila raya mahu pun raya Cina ni.

Limau! Sekarang ni memang 'musim' limau. Lepas ni terkong, kong, kong, konglah batuk tak berhenti!

Normala Saad said...

Alhamdulillah..bestnya dapat angpau..banyak tuuu....

Fiza Rahman said...

Ya! allah kak. Bestnya dapat angpow tu. ALhamdulillah....rezeki.

Nor Azimah said...

Meriah nya kzakie, murah rezeki tu

Ahmad Hasif said...

Waaa. Murah nye rezeki.. Alhamdulillah..

Assalam jemput join GA saya...

https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

Puan Kutu said...

murah rezeki kak zakie..byk tu jumlah angpownya..limau pun sedap tu klu yg jenis masam2 manis..pendek kata klu benda percuma tu memang best la.hehe

Inani Hazwani said...

Wahh rezeki :)

Nooriah Abdullah said...

banyak nya kakzakie angpaw tu macam nk minta belanja lah hehe

Nora Karim said...

alhamdulillah rezeki... wang besar... wang besar... hihihih

LM said...

Rezeki... Byk tu kak. Bestnyaaa

Cik Puan Eka said...

Alha,dulillah rezeki/ Wowwww banyak sungguh kak hehehehe

adarnadzmie said...

wahhh...byk tu kak...bertuah la kak dpt boss murah hati mcm tu....hehee

limau pun byk tuh... boleh kongsi dgn jiran...:)

hainom OKje said...

Wahhhh bestnya kanda....enjoylah nampaknya kanda raya cina ni ye hihi...

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
murah rezeki..
sempena cny..

Qaseh Vee said...

Alhamdulillah ... Blh bawa anak pergi bercuti tu ...

Qaseh Vee said...

Alhamdulillah ... Blh bawa anak pergi bercuti tu ...