Wednesday, May 11, 2016

Gergasi yang lazat



~~ Dan ingatlah tatkala Tuhan kamu memberitahu "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu dan sesungguhnya jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amat pedih - (Al-Quran suroh Ibrahim 14:7) ~~



36 comments:

Khairul Bariah said...

apakah nama gergasi yang lazat itu, wahai kakak?

#kena bersyukur apa saja kurniaanNya, Alhamdulillah

aryan azra said...

gergasi apakah itu kak zakie, nampak memang lazat tu, saya pun nak telan juga gergasi itu hehehe

Norhayati Mohd Isa said...

Besar kuih tu kakzakie..
Macam pie ajer..
Ye ke kak :)
Nampak sedap pulak tu..

Betul tu kak..
Selalulah bersyukur dengan nikmat yg Allah berikan..

adarnadzmie said...

walaupun nampak scary kan "Gergasi yang lazat" akak ni... bila ngappp mesti teringat2...hahaa

Syukur atas nikmat yg diberikan....

babYpose said...

Sangat gedabak tu terselah kelazatanya kak zakie, ngap jugak bersama :)

Raihanah Ahmad said...

biasa nampak kat secret resepi. apa ni ek kakzakie?

Qhaifa Nur said...

Tgk kulit luarnya dah terliur kak..belum mkn lg ni..puas mkn ni

mun said...

waduh kak.... nampak sedap sangat nie...

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...besarnya kak...kuih apa ni kak...:)

nohas said...

kenyang makan seketul ni, kak..

hainom OKje said...

Kat Resepi Rahsia ke kanda?
Bila lalu depan Resepi Rahsia nampak benda ni dan dan dtg teringin.... tp bila dah makan kat sana tak de nafsu pulak nak makan karipap.....Yelah...takkan nak order dua pulakkan....nampak sangat tamak pulak hihi...

hainom OKje said...

Kat Resepi Rahsia ke kanda?
Bila lalu depan Resepi Rahsia nampak benda ni dan dan dtg teringin.... tp bila dah makan kat sana tak de nafsu pulak nak makan karipap.....Yelah...takkan nak order dua pulakkan....nampak sangat tamak pulak hihi...

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

adoi kak... kemain seksi menggoda lagi gergasi ni. huhuhu.. Dapat seketul pun puas da ni. =D

Julia Johari said...

wahhhhhh besar nya kuih ni kak zakie...menarik lah...apa isinya tu...noted nasihat tu kak, betul, wpun anak julia baru seorang, memang rasa nak lagi...tp belum ada rezeki tapi julia kena ada rasa syukur...harap Allah perkenankan doa tu nanti

Nafira usof said...

karipap kah?
nampak sungguh menggiurkan.
hehehehehe

TukangKebun said...

Puas makan ni dengan teh tarik panas.

nhhas said...

Haaaa ini betui2 gergasi ni...
giant curry puff ke kak

Siqah Hussin said...

Gergasi yang ini nampak menyelerakan. Agaknya apakah nama gergasi ni? Mesti kesedapan melampau :)

PeRdU cINta said...

Wah nampak menyelerakan la kak..

saniah ibrahim said...

Tengok rupa gegasi ni pun dah nampak sedap ,kalau dapat makan lagi lah nikmatnya.

Ahmad Hasif said...

Alhamdulillah, betul tu kita kena sentiasa bersyukur..
nak lebih penghayatan boleh baca surah ar-rahman punya makna yang dimana perulangan ayat Nikmat tuhan kamu yang mana kamu hendak dustakan.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Malinda said...

ni cam pie kat secret resepi je kak...nom..nom..nom...sodap sangat ni...saya kalau beli ni kene makan share 2 orang baru bleh abis...kikiki

umi alya said...

Alhamdulillah rezeki Allah.

umi alya said...

Alhamdulillah rezeki Allah.

Nooriah Abdullah said...

memang sedap lah tu kakzakie nampak pun dah tak tau ada curly2 lagi
mesti kena potonglah tu kalau nak makan kan

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang betul-betul besar "gergasi" ni kakak. Apakah namanya?

Acik Erna said...

memang sah sah kenyang ni kakzakie..dah la gergasi sedap pulak kan

Puan Kutu said...

Besar ni..macam karipap kt secret recripe tu je..betullah kan..nikmat makan ni antara yg terindah didunia

CikNaa said...

sekali makan ni kenyang sehari kak..hehe.

Mummydearie said...

Besarnya gergasi. Kalau makan seorang ni sah-sah tak boleh bangun dari kerusi sebab kekenyangan. Boleh skip waktu makan utama selepas tu!

Haslinda Lynn said...

syukur alhamdulilah

Fiza Rahman said...

Apa nama kuih gergasi ni kak. Nampak sedap ☺☺

amirah said...

uiii...sedapnya kak...ni mcm karipap telur aje...

Aiezza Sue said...

kat SR tak pernah rasa lagi.. ala-ala karipap gergasi kat gerai-gerai tu juga ke?

QasehnyaRania said...

nyummmm.apakah nama gerangan gergasi ni kakak ?