Wednesday, May 18, 2016

Pacuan laju di Kembara Mahkota Johor 2016






~~ Zoomm... laju tidak menyempat jari tua aku mahu merakam dengan baik.~~


45 comments:

Khairul Bariah said...

berbagai rupa dan bentuk ye kak
yg kedua terakhir tu...unik

Dkna Abza said...

tahniah orang johor dapat sultan yang jiwa rakyat

blasahje said...

fullamak... tu yang macam transformers tu..cannnntikkkkk..!

Kakcik Nur said...

Cantiknya kenderaan2 itu. Pasti harganya juga cantik... :)

aryan azra said...

wah transformers tu...optimus prime anak saya mesti teruja kalau tengok tu

Encik Suami said...

mmg berjiwa rakyat sultan johor.rasa mcm bes je nak stay johor.
baidewei..tengkiu sbb akak follow blog saya.

Nieyl said...

Beruntung rakyat johor...:)

mun said...

uiii...comel jer lori tu..dah mcm tgk transformer la plak..hehe

Norhayati Mohd Isa said...

Wah kalau Nabil nampak ni mesti teruja ni..
Cantik sungguh yg kedua terakhir tu kak..
Seronok bila sultan yg dekat bersama rakyat..
Dulu sultan Selangor yg Almarhum Sultan Salahuddin, iaitu bapa sultan sekarang memang suka jelajah kampung..
Kampung saya di Kuang tu 2 kali tuanku sultan datang..
Mula berdiri di sepanjang jalan memegang bendera selangor sambil melambai2 tangan kepada baginda...
Baginda bila sampai tidak terus menuju ke tempat duduk, sebaliknya bersalam-salaman dgn rakyat jelata.. baru baginda ke tempat duduk...
Masa tu seronok dpt bersalam dgn baginda..
Arwah mak pun gembira baginda sudi juga menghulur tangan ;)
Kak lang saya pula.. siapa cakap.. boleh salam tuanku.. boleh2 kata baginda , mari salam mari salam kata baginda hahaha..
Masa tu Tengku Aishah permaisuri.. Tengku Aishah pun gembira bersalam..

Begitulah kan kak bila ada peluang dgn sultan kan 😊

nhhas said...

Waahhhh macam transformers ... optimus prime

babYpose said...

Menarik sangat kak zakie, betul yang ketiga nampak mantap ala ala transformer truck optimus prime, Faiq pasti suka ni. Lain dari yang lain, untung.

Puan Kutu said...

Wah cantik sungguh..beruntunglah warga johor dpt tengok secara live.budak2 lelaki memang suka ni.bapak budak pun sama minat.hehe

Fyda Adim said...

wahhh cantiknya kenderaan2 tu..seronok orang johor.

Hasliynda Lynn said...

agak2nya bila lah kita nak merasa duduk dlm tu kan

sudipVSsenduk said...

wah! transformers pun ada la..

norhidana miswan said...

mmg seronok... lagi2 truck baru yg sultan johor beli tuh kak...
mmg menggoda betul... jeles btl tgk kwn2 yg duk kt kg duk silih berganti tayang muke bergambar ngn sultan johor, ngn pemaisuri ngn anak2 sultan johor...
begambar ngn truck tuh mmg jeles lah
yelah dh dia bergilir semua daerah kan... jd kwn2 kt johor semua bergilir tayang gambo2... jeles kak oi

saniah ibrahim said...

Kakzakie sempat juga snap gambar sultan kita lalu ya...
Cucu jiran arwah mak kat kg ,siap dapat duit lagi masa dia pergi kampung hari tu...20 rm tu ,walaupun nilai nya tak banyak namun begitu bererti sebab dpt dari sultan.

Raihanah Ahmad said...

untungnya jadi rakyat johor. masa mula2 tengok truk biru tu memang suka sngt, dah macam optimus prime.

paridah said...

KEMBARA MAHKOTA JOHOR YG SENTIASA DITUNGGU RAKYAT JELATA UNTUK BERSAMA N MELIHAT SULTAN YG DISAYANGI...

Bunda_nora said...

Cantik jer gambar2 tu.. walaupun pantas kilat...
Untunglah rakyat Johor..tiap tahun dapat menyaksikan pesta dan acara sebegini meriah...

Falsya said...

Bestnye kakak boleh tgk live lagi..

Atie Yusof said...

Hari2 tengok perkembangan Kembara ni kt TV & FB kak..
best nya lah, rakyat Johor sgt beruntung..:)

PeRdU cINta said...

Bergaya semuanya kak...waktu inilah peluang bangsa Johor melihat secara dekat walau mungkin hanya sekali imbas..

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Wah dapat akk snap.! Aina suka tgk truck biru dia tu kak.. macam OP. hehehe

Qhaifa Nur said...

Ramai org sanggup tunggu kan kak...dpt lihat depan mata satu rahmat juga...seronoknya..teruja pula nur tgk gmbr yg kak zakie sempat snapp

Mar Mansor said...

akak pun tengok live ye..

amirah said...

uiyooo...mmng hebat2 kenderaan nya

Fiza Rahman said...

Bestnya kak dapat tengok secara dekat. Hebat tu sultan Johor.

hainom OKje said...

Berkilat trak tu kanda.....

hainom OKje said...

Lalu depan perumahan kanda ke ni?

Aiezza Sue said...

bertuahnya orang yang memandu kenderaan2 diraja tu kan, rakyat nak pegang ke sentuh ke merasa naik duduk dalam kenderaan tu boleh ke tak kak?

Mummydearie said...

Kak, cuba cerita sikit apa yang Sultan kita takda, kak? Hahaha!

Saya baca kisahnya ajelah. Kalau ada kat sana, dah tentu-tentu saya pun sibuk nak snap gambar juga tau!

Kayu Manis said...

Wow dasyhat nya...patutlah org johor kaya2,makmur..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Meriah betul sambutannya. Semua orang berhenti tu.
Macam transformers kereta tu.Cantik.

Acik Erna said...

masa acik pergi BP bulan 4 tu..pekerja hotel tempat acik biasa tidur bagi tau bulan depan hotel orang luar tak boleh booking katanya..untuk kembara sultan je.

Nooriah Abdullah said...

assalamualikum kakzakie
sultan johor saling tak tumpah perangai mcam sultan brunei
sangat mesra rakyat
bila berjlan mesti lebih kepada rakyat
sultan Brunei sampai sanggup selfie lagi dngn rakyat nya
kaknoor je belum bekesempatan utk selfie dgn sultan ni
menunggu masa dan ketika insya allah

@na said...

Jelajah mahkota johor ni acara tahunan sultan johor ya kak?

Kamsiah Yusoff said...

sultan berjiwa rakyat..tiap th ada acara mcm ni kan..
saya igt dulu sultan ada pandu train..

Jie Susanos said...

mcm2 pancuan ada..dpt naik ke kak..

Siqah Hussin said...

Bestnyaaaa akak dapat tengok KMJ. Siqah excited nak pergi tengok tahun ni tapi sayangnya jadual di Muar hari Isnin lepas kan dan siqah tak boleh cuti. Huhu. Next year, klau ada peluang nak juga ke Muar.. Hihi

Emarieys said...

Bertuah orang Johor.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhamdullilah dpt juga melihat dr dekat...bertuah kita jadi anak jati Johor ni kan...

anyss said...

Assalamualaikum,
Wahhhh! sempattt jugak snap

Indra Jaya Kurniawan said...

wow mobil yang cantik-cantik banget.. kalau ingin tahu tentang web gratis yukk disini saja.. terimakasih..

QasehnyaRania said...

xlist ade juga gambar yg sempat di rakam, kan !!