Wednesday, August 28, 2013

Lama bercuti Raya - Mula datang mengaji membawa hadiah serunding daging dalam tupperware cantik




72 comments:

Irfa said...

as salam kak zakie..
panjang tajuknya ;)

Acik Erna said...

assalam kakazakie..memang betul2 cantik hadiah tupperware nya..

MOKCIK AZWA said...

Assalam Kakzakie..untuk ingatan dan pengerat silahturahim..cantik dan praktikal..

Rapunzeel Cikilolo said...

sedapnye...

makan dengan nasi pun jadi...

Asyifa Mustaffa said...

makan dgn nasi panas tu sedap kak...x pun dgn roti...:-)
cntik tupperwarenya...

Ujie said...

dah dikomersialkan..menarik! tak penah nampak lagi ni kak zakie.

❤Kamsiah❤ said...

makan dgn pulut kuning,ketupat atau lemang mmg umpphh....buat inti karipap mini pun sedap jugak..

fairus mohamad noor said...

salam kakzakie..sedapnye serunding dgg..buat inti popia pun sdp

Zee Suhaini said...

bagus anak murid akak..ingat jugak kat tok guru..
kalo makan ngan nasik panas sedap jugak ni kak..takpon cicah ngan lemang..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

Sedap nyer..mkn kapit dgn roti pun sedap!

Delima Zamrud said...

Ermm dpt serunding leh makan ngan ketupat kan sedap :)

norhidana miswan said...

murah rezeki akak...

Aziela said...

Wah. Seronoknya.
Menyelerakan.
Meyakinkan.
Menarik perhatian.
Complete set untuk dikomersialkan secara meluas.

Dr Singa said...

kellas..
dah ada tulis nutrition fact sekarang..

ZazaMyMoon said...

Salam kak Zakie..
Alhamdulillah rezeki.. cantik tupperware tu siap dengan serunding lg.. :)

Kisah Si Dairy said...

tak dpt serunding...dapat kek dari tupperware hadiah dari kakak ipar...

Kniedaz said...

sedapnya serunding daging..makan dengan roti

Sura Mohd said...

Assalamualaikum kak...Menarik sangat..serunding dalam tupperware + dlm kotak cantik..
*makan nasi panas2 ngan serunding...perghh..sedap..*

Cho Zila said...

tupperware sekarangni macam2 kempenkan... teringat lak kat serunding ramadan yang tak habistu..

lieyalatif said...

mmg cantik kak...

kak lieya suke serunding....sedap mkn ngan pulut atau nasi impit...dulutak reti makan sebab tekstur die kering sgt, tapi skrang peberet dah heheehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.zakie..

cantik tuppie.. sedap jgk isi didalam tu.. :)

aizamia3 said...

lama tak makan serunding.. kalau dekat mau saya mintak sikit ni.. hehehe.. ;)

Haryati Faizal said...

makan dengan lemang sedap tu....

Nini D.. said...

hadiah buat ustazah :)

KakNi said...

oh oh... I jeles...

yan's cottage said...

salam lembaran Kak.....

berkat jadi guru mengaji lah tu.....
sedap buat makan ngan pulut...

JunAina said...

Cantik dibuat cenderahati kan kak...

Riedaffya ibrahim said...

cantik buah tangan tu yer...serunding sedap cicah ketupat panas2 kak..

Ibu Lala said...

Aah kak. tpware tu mmg ada serunding sekali. Best kan.

n O e s u h a i m i said...

mmg sesuai sbg cenderahati...serunding pun sedap...

Fazleyatul Aini said...

serunding sedap tu

DarLing Pya said...

sedap nye serunding
makan dengan nasi panas memang layan aaa

azi said...

Salam kakak, baru berkesempatan jalan-jalan kat sini..

p/s saya suka suka kalau rasa serunding tu ada kombinasi rasa pedas dan manis....kalau ratah boleh habis semangkuk tau..:)

hainom OKje said...

Bestnya kanda.....murah rezeki! sedap tak serunding dia kanda?

Bin Muhammad said...

Murah rezeki...bila jadi guru mengaji ni memang begitulah, selalu je dapat hadiah... :)

Wak Gelas™ said...

sodappnyerr.,ehHHe

Mia Kassim said...

Murah rezeki akak kan...sedap ni makan dengan pulut.

Knor said...

sedap tu kak..

Eye_nee said...

sedapnya serunding...ratah2 mcm tu jer pun sedappp...

HeNRieTTa JoSe said...

bukan saja nampak bekasnye chantek....serundingnye pown nampak sedap...hmm...terlanjur nampak serunding akk nie,terinagt plak serudning dirumah yang masih blom dijamah...

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah...rezeki buat kakzakie...sedapnya serunding tuh...

Nafira usof said...

rezeki guru dia..:)

munna said...

cantik ..... murah rezeki

BERT said...

bukan cantik je.. tapi terliur dah ni kalau makan ngan nasik serunding tu... nyam2 dapnye!!

Ros said...

Assalamualaikum Kakzakie..,

Emmmm sedapnya...makan dengan nasik panas2 memang best..

Uncle said...

nampak pon dah menyelerakan!

Kesuma Angsana said...

mmg cantik packing nyer tu .. mesti sedap jugakan, rezeki akak !

Rai Ourkizuna said...

cantik packaging nya tu kak.. kalau saya mesti sayang nak bukak.. hahaha

Alin Marlini said...

selamat hari raya kak..memang menarik serunding dlm t.ware

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah.. untungnya kakak dapat hadiah.. :D

aTieYusof Family said...

wah! sedapppnya serunding..
lama tak makan ni..:)

Murni Alfathunnisa said...

eksklusif nampaknya. serunding tu kalau pergi oversea memang laku sangat, makan dengan roti putih. kalau kat sini, takde lauk..makan dengan nasi putih pun jadi!

aby said...

tanda ingatan murid dgn ustazah nya ..

Rinna said...

Dah lama tak makan serundingg.. nampak sedap dan teringin ler plak.. hehehe :)

zulaikha megat said...

alhamdulillah rezki dibulan syawal tu kak

Daddy Ziyyad said...

Berkat kak zakie jadi cikgu ngaji....:)

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..rezeki tu kak..tinggal buat lemang..tak pun pulut kuning kak..sedapnya..anak murid bawa buah tangan untuk ustazah ngaja ngaji..sejuk hati ustazah ye..alhamdulillah..

Puan Kutu said...

tajuknya saja sudah menggambarkan cerita entry..

Alhamdulillah rezeki kak zakie

ckLah @xiiinam said...

Bekas cantik...isi pun sedap!

^-^

harumankasehvee said...

alhamdulillah ... 2 dlm satu tuh . tapperware cantik , runding lak pasti sedap ...

ANIM said...

bukan kata isi tupperware, tupperwarenya pun saya suke..heee..rezeki tu kakzakie

Hazmin Hamudin said...

Dah lama tak singgah blog akak ni. Kambali singgah semula.. :)

m.u.l.a.n said...

apa saiz pon tapi kalau brand tupperware, kalau dapat mmg seronok kan...

NEKCIK said...

Untongnyer jadi guru ngaji...mmg mursh rezeki fi dunia dan jugak jariah di akhirat

Kakzakie said...

Bulan ramadhan kakak memang bercuti dari mengajar mengaji kerana masing-masing bertadarus al-quran. Hari Raya pula rata-rata balik kampung. Hampir sebulan setengah barulah anak-anak kembali mengaji semula. Itupun tidak semua ada yang sehari datang sehari tidak, mungkin mengikut ibu/ayah beraya. Kakak juga mengajar tidak pernah menerima apa-apa bayaran sebab itu bila balik dari cuti adalah ole-ole buat kakak.

Terima kasih pada semua yg sudi memberikan komen:-

Irfa, Acik Erna (kakak pulak penggemar tupperware Acik), MOKCIK AZWA, Rapunzeel Cikilolo, Asyifa Mustaffa, Ujie, ❤Kamsiah❤, fairus mohamad noor, Zee Suhaini, :: Mrs.Eady ::, Delima Zamrud, norhidana miswan, Aziela, Dr Singa, ZazaMyMoon, Kisah Si Dairy, Kniedaz, Sura Mohd, Cho Zila, lieyalatif, ♥ Cmª shIemª ♥, aizamia3, Haryati Faizal, Nini D..(Eh.. kakak bukan ustazahlah Nini, makcik-makcik biasa aje), KakNi, yan's cottage (mengajar mengaji selalu dapat makanan free tau Yan hihi...), JunAina, Riedaffya ibrahim, Ibu Lala, n O e s u h a i m i, Fazleyatul Aini, DarLing Pya, azi, hainom OKje (makanan sedap aje dinda:)), Bin Muhammad (alhamdulillah BM), Wak Gelas™, Mia Kassim, Knor, Eye_nee, HeNRieTTa JoSe, Qhaifa Nur, Nafira usof, munna, BERT, Ros, Uncle, Kesuma Angsana, Rai Ourkizuna, Alin Marlini, Mizz Aiza (Dunia Kecil), aTieYusof Family, Murni Alfathunnisa, aby, Rinna, zulaikha megat, Daddy Ziyyad, PeRdU cINta (kadang tu dari anak lain tapi yg makan anak-anak yg mengaji juga sebab rumah kakak tinggal adik je sorang), Puan Kutu, ckLah @xiiinam, harumankasehvee, ANIM, Hazmin Hamudin (terima kasih dtg kembali), m.u.l.a.n (betul mulan sebab kakak suka tupperware)dan NEKCIK (alhamdulillah nekcik).

Serunding tersebut sebenarnya kakak tak merasa pun sebab kakak berikan kepada anak ke dua kakak ketika menjenguk dia tak sihat hari Sabtu lepas.

Buat semua terima kasih sekali lagi.

ieda immi said...

wahh untung akk ;)

wawa syaida said...

murah rezeki orang yang bergelar guru ni...kerja yang sangat mulia

Ummi Iman said...

Cantik packaging. Seronok dpt buah tangan :)

Deqla Manjew said...

amboiii pjgnye tajuk kak..haha.. alhamdulillah..murah rezeki... ;)

Nur-nba said...

Panjang tajuk akak ni... Pandai anak murid akak mengambil hati gurunya.. Beruntung sangat!

Nastyna said...

cantiknya packaging, sekarnag serunding dah komersil..very nice. mmg cantik buat buah tangan.

Ai One said...

Datang mengaji bawa hadiah serunding ? hadiah serunding daging tu nak bagi kat sapa kat ustaz/ustazah ker ? Apapun packaging serunding daging tu cantik yang amattlah ...