Friday, August 16, 2013

Riang-ria Aidilfirti 1434H

Entri pembuka selepas lama bercuti. Puas bertandang ke sana-sini, meraikan kehadiran tetamu dan sanak-saudara, akhirnya tugasan seharian sebagai pekerja kena galas semula. 

Kad Raya - Dua kad terakhir yg diterima dari teman blogger - Amy Sinar Raudah dan Henrietta Jose. Tidak sempat membuat entri sebab petang Rabu itu kami sudah berlepas balik kampung
Azhar Food - Tempat persinggahan kami sekeluarga sebelum destinasi balik kampung. Membeli biskut-biskut dan kerepek sebagi buah tangan dan untuk rumah sendiri juga

Malam Raya - Selepas berbuka, solat maghrib, tahlil dan yasiiin anak-anak bermain bunga api di halaman rumah dengan Abah Dol. Rumah kampung Batu Pahat tidak ramai ahlinya

Mohon kemaafan - Balik solat Aidil fitri seperti biasa mohon kemaafan atas segala salah dan silap.

Menikmati ketupat dipagi Raya - Selepas Bermaaf-maafan ke dapur menikmati hidangan. Tidak ramai ahli keluarga di Batu Pahat sebab cucu-cicit keluarga hubby tidak seperti keluarga aku.
Balik ke Pontian pula - Singgah di Masjid Senggarang solat zuhor di sini. Cantik masjidnya. Bersih dan bau freshenernya memenuhi ruang legar solat. Ada aircoditioner lagi, memang sangat selesa.
Malam di Pontian - Sungguh meriah sebab aku dan hubby menyediakan sup tulang dan gear-box. Masing-masing menikmati hingga menjilat jari. Sambal kicap cili padi menambah selera anak-cucu-cicit bapak. Rumah bapak ramai ahlinya sebab bapak punya anak-cucu yang ramai
Gembira bercampur syahdu - Cucu saudara aku bersama ummi mereka. Sayu hati sebab aby mereka adalah anak buah kami yang bertugas di Riyadh tidak dapat balik beraya tahun ini. Muhammad Thaqif menyambut ulangtahun kelahiran ke dua malam itu
Panas terik berHari Raya - Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga.

71 comments:

Aisy Nasiha said...

Selamat hari raya kak zakie..

Meriah nampaknya hari raya famili akak ni.. Seronok jumpa ahli keluarga, ramai pulak tu...

Rai Ourkizuna said...

selamat hari raya dan selamat kembali bertugas kak..

happy birthday thaqif.. sama nama ngan anak saya aisy.. hehe

Fazleyatul Aini said...

selamat hari raya kak =)
cantik baju raya. setema dengan anak2 ye

Kakcik said...

Salam Syawal Dik. :)

Zee Suhaini said...

selamat hari raya kak..

ala akak ni suka tau main sorok2..huhu..kalo jumpa kat luar akak kena tegur zee dulu tau, sebab tak kenal..

sedap sungguh tu sup tulang ngan gearbox..sumer kyusuk makan..

redza said...

sedapnya sup gear box...

selamat kembali bertugas kak

Sweetmama said...

Selamat hari raya buat k.zakie sekeluarga..maaf zahir & batin.

cantik akak sedondon bersama anak2..

ummiross said...

Salam aidilfitri Kakzakie, berjumpa lagi kita di alam cyber. Meriah kan bila dapat raya ramai2 bersama saudara mara, bila nak balik semula ke rumah sendiri, terasa sayu pula.

Muja.. said...

Selamat Hari Raya kak..
Meriahkan kalo keluarga beso ni..
Naper akak tutup muka, aisshh baru nak kenal kenal..hehee

Aziela said...

Saya dah seminggu kerja nie kak..hehehehe. Selamat Hari Raya yer kak. Meriah nampaknya sambutan kakak. Sup tu makan dengan sambal kicap...terasa2 dah kat tekak saya ni. Aduhai.

BUNDA a.k.a KN said...

Salam lebaran KZ berjumpa lagi kita...

meriah raya...lama bercuti..

Asyifa Mustaffa said...

Selamat Hari Raya Kak...
terkejut dpt sms raya dari akak...tq...:)

Knor said...

ASSALAMUALAIKUM KAK..

SEDONDON BIRU ..CANTIK BERSERI.

SEMOGA BEROLEH KEBERKATAN..

Masya said...

lah awanya akak padamkan muka tu hihihihi.. memang panas terik betul silau yer..

Deqla Manjew said...

wahh sedondon temanya.. meriah raya akak sefamily ye.. selmt hari raya kak.. ;)

Kak Yon said...

selamat hari raya Zakie. meriah family sebelah Zakie..seronoknya..

Mat Gebu said...

Selamat hari raya kak zakie, maaf zahir batin dari che mat....

ZazaMyMoon said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri kak Zakie..
Kemain sakan beraya nampaknya tu.. hehe

ummuaidan said...

selamat hari raya tuk kakak sekeluarga..
meriah kan beraya bila keluarga besar..cam family ummu kat kelantan jgk..huhu rendu..
bila akak sebut sup gearbox yg sold out tuh jg teringin jgklah..heheh

Sura Mohd said...

Salam Aidilfitri kak..meriahnya beraya kat kg kan kak..sup tulang dan gear box tu fav sy...sedapnya..:)

JunAina said...

Sedondon ye kak?

Perkara paling menggembirakan adalah bila dapat berkumpul ramai2 dgn keluarga. Maaf zahir batin kak.

Acik Erna said...

selamat kembali bertugas kakzakie..

Qhaifa Nur said...

salam adilfitri kakzakie...

seronoknya raya akak, jalan sana sini...
amboi baju anak gan mama sedondon, cantik..

Rapunzeel Cikilolo said...

sedondon di hari raya....

Tihara said...

salam hari raya n maaf zahir batin kakak..
meriahnya raya kat tempat akak :)

mama maman aka yana said...

salam aidilfitri.. :)

meriah beraya.. baju sedondon gitu..

hainom OKje said...

Selamat Hari Raya Kanda......Maaf Zahir batin...
Suka letak mask tau!!! tak suka dinda!!! hehe

Tahun ni bilu ehhhh...

amirah said...

cantik sedondon baju raya akak sekeluarga..cantik

Sarah Talib said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...meriahnya beraya di kampung...baru nk kenal muka pakai topeng pulak..huhuhu

ainnoraini said...

salam syawal dari saya...
sedondon...cantik...

masa hari raya ni nak berkumpul ramai2kan..meriah dan seronok...

Mia Kassim said...

Selamat Hari Raya Kak....
meriahnya tengo keluarga akak makan beramai2, bertambah selera makan camtu kan...

Puan Kutu said...

ala gambar kak zakie asyik diputihkan je.hehe baju semua satu kain je.seronok tgok ada tema...

selamat hari raya maaf zahir batin juga buat kak zakie sekeluarga

eMMe said...

Salam Aidilfitri Kak Zakie...
nape tak nampak muka kak...??
mahal la gambar akak..huhuhu..

saya lak naik segan, sebab kat blog saya gambar saya merata rata..hhu expose la sangat kan...

ape pun.. kelihatannye meriah skali sambutan Aidilfitri...semua senyum gumbira...

HeNRieTTa JoSe said...

Selamat Hari Raya...Rietta mohon ampun dan maaf andai ada salah dan silap...

Mmg meriah yea raya sebelah akk...ramai sedara.....wah bju sedondon...itu yg mkin meriah raya....rietta plak, dh lamer xsedondon...tapi tetap ada tema warna....

PiNkYCaT said...

selamat hari raya maaf zahir batin kakzakie!

awat padamkan muke kat gamba bwh skali tu...;)

aby said...

salam kz ..
selamat kembali kealam blog dan selamat hari raya ..
lopot ku seng okeh2 dingapuro ..
dalam mengahayati kemeriahan digambar2 tu .. yg gambar last tu jd kurang best la ..

Nafira usof said...

Selamat hari raya jugak buat akak~

cantek gambar raya 1 famili sedondon tuh~ :)

Rinna said...

Selamat Hari Raya...

Wahh kaler biru yer tahun nie

Meriah tgk ramai yg dtg berkunjung..

Fiza Rahman said...

Meriahnya raka akak & family. Laaa...napa tutup muka tu. Teringin nak nengok muka akak ☺☺

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Selamat hari raya kakak...tak dapat tak dapat tatap wajah akak tengok gambar family ni bahagia sangat...cantik sedondon purple n blue....

Dr Singa said...

dari bulan berapa dah tempah baju sedondon tu...?

ada sedut dengan straw tak sup gear box tu..? besttt..

salam aidil fitri kak...

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kakzakie..
sama la kita.. tak kira panas ke terik ke.. bergambar tetap kak.. kenangan kita kan.. :) hmmm sabor je ler.. :)

meriah kan beraya kat kampung.. :D

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kakzakie..
sama la kita.. tak kira panas ke terik ke.. bergambar tetap kak.. kenangan kita kan.. :) hmmm sabor je ler.. :)

meriah kan beraya kat kampung.. :D

syuk shusuke said...

pontian ?????
whoa, tempat tinggal syuk :D
syuk duduk kat blakang hospital besar pontian. *lorong hj idris

KakNi said...

Assalamualaikum. Kak Zakie, Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir dan Batin.

Nape akak tutup muka akan dalam gambar tu.... takkan malu kot.

BTW, akak tak payah ler pegi blog saya dah sebab saya malas tahap tinggi nak update... hu hu hu...

ANIM said...

Saya ingat nak beraya sampai JB tapitak kesampaian. Sampai taman molek je..

ieda immi said...

seronoknya ramai2 menikmati sop gear box .. sib baik akk x letak pic .. kalau tidak haruss saya yg pose nie nak berbuka dah ekke ;)

Cho Zila said...

itu dah seronoknyer raya.. ikatan kekeluargaan sangat terasa akrab.. hari raya memang sesuatu yang istimewakan..

Bin Muhammad said...

Cantik sedondon berhari raya... Wajah masih misteri :)

Selamat kembali berblogging, Salam Aidildfitri, maaf zahir batin ye...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.zakie..

meriahnya sambutan raya berkumpul dgn adik beradik hihi..

selamat hari raya buat akak sekeluarga :)

Papa Mifz said...

masing2 khusyuk makan sup gearbox nampaknya...hehe

Kniedaz said...

SElamat Hari Raya kak
Sup Gear Box ngan sambal kicap...wah sedapnya

wawa syaida said...

selamat hari raya kak zakie dan keluarga...maaf zahir dan batin
cantik family akak berbaju biru sedondon

eelobor said...

selamat bekerja balik.... saya sampai sudah tak jumpa2 lagi mood nak kerja nie. harap2 isnin nie ok kut.... hahaha

izan mama mia said...

ish ttp juga wajah akak ni.. napa sll sembunyi yer..huuhuh

wah meriahnya raya..seronok sungguh dapat berkumpul..

nuyui a.k.a miss YUI said...

sgt2la meriah..

ibuintan said...

salam aidilfitri kakzakie... bilalah dapat menatap wajah ayu kakzakie ni

mood kerja sy masih lom datang ni!

Nur-nba said...

Salam rindu buat Kak Zakie.. Akhirnya ada entri setelah seminggu menyepi.

Wah sedondon.. Cantik .. Meriahnya sambutan akak sekeluarga..Tergoda dengan hidangan sup gear-box tu.. Bilalah agaknya nk beraya rumah akak ye..

Salam Aidilfitri buat Kak Zakie & keluarga..maaf andai ada silap & salah.. Kejap je dh kena kerja selepas bercuti pjg. 'Bercinta' nak dptkan mood kerja tu kan.. :)

syiela said...

selamat hari kak.. maaf jika pernah terkasar bahasa

bestnya dapat sekayu dengan anak2

n O e s u h a i m i said...

selamat ari raya kak zakie...mesti bess kan..jumpa sedara mara...

ala..kakzakie..tutup muka lak...cantik baju...sedondon jer..

Zamani Abe said...

Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

sal said...

Lama tak berziarah ke sini, meriah....

Selamat hari raya..
maaf zahir batin..

Murni Alfathunnisa said...

meriah nampaknya raya kakzakie sekeluarga.

salam aidilfitri buat kakzakie dan family, maaf zahir dan batin. taqaballahu minna wa minkum..

aizamia3 said...

selamat hari raya buat kak zakie dan keluarga.. ;)

azi said...

Salam kakak..
Selamat Hari Raya..meriah sambutan raya kakak ya..saya teringin betul nak menatap wajah kakak...bila agaknya dpt bertentang muka ya..

Chot said...

Selamat hri raya. Salam perkenalan sy 1st time singgah sini. :))

Riedaffya ibrahim said...

sedondon akak ngan anak2 kan..

fairus mohamad noor said...

selamat hari raya kak..meriahnye..
nape pic yg last tu x nmpak muka..ehe

Kesuma Angsana said...

wah meriah sungguh raya ni yer kak

~aYu~ said...

sedondon akak sekeluarga yer...

elly nadyra said...

meriahnya akak, seronok tgk!