Friday, August 15, 2014

Bila Pak Mat stress

Sekadar santai-santai di hari Jumaat.  Jangan stress ketika menjalankan tugas pada hari ini sebab esok sudah boleh bercuti. Tetapi hari ini aku bercuti sehingga Ahad kerana menghadiri majlis walimatulurus anak buah di Muar. Catatan ini diperolehi dari WhatApps yang aku terima dari group WhatApps keluarga. 

Pak Mat stress..

Pak Mat pemandu teksi menaikkan seorang gadis cantik di tengah jalan, tiba-tiba gadis itu pengsan di dalam kereta dan Pak Mat menghantarnya ke hospital.

Pak Mat sedikit stress!

Sampai di hospital, doktor mengatakan bahawa gadis itu hamil dan mengucapkan tahniah kepada Pak Mat. Pak Mat mengatakan bahawa dia bukan ayah dari bayi dikandung, tetapi gadis itu mengatakan Pak Mat itulah ayah bayinya.

Pak Mat bertambah stress!!

Pak Mat meminta ujian DNA dijalankan untuk membuktikan bahawa dia bukan ayah bayi itu. Pak Mat pun ditahan sementara menanti hasil ujian tersebut.

Pak Mat semakin stress!!!

Setelah ujian DNA keputusan dokor mengatakan bahawa Pak Mat mandul sejak dari lahir. Pak Mat pun kemudian dibenarkan pulang. Ketika dalam perjalanan pulang dia memikirkan 3 anaknya di rumah.

Pak Mat benar-benar stress!!!

Siapa bapa kepada anak-anaknya yang 3 orang itu?  Pak Mat balik rumah dengan muka sugul dan kelat. Dia menuduh isterinya curang. Isterinya membawa Pak Mat berjumpa doktor pakar. Doktor mengatakan Pak Mat mengalami masalah ingatan sejak menjadi pemandu teksi dan dia terlupa bahawa dia menikahi janda anak 3 sebelum menjadi pemandu teksi..

Sekarang isteri Pak Mat pula menjadi stress bila melihat Pak Mat stress.

~ Siapa yang bernama Pak Mat janganlah marah, ini sekadar gurauan semata-mata. Selamat bersantai di hujung minggu:)~~

50 comments:

asyifa mustaffa said...

Oh la hai....gitu citernya..pak mat...pak mat...hahaha...

aTieYusof Family said...

selamat bercuti kak..
haha.. adoi, kesian Pak Mat..:)

mokjadeandell said...

pak Mat dah dementia rupanya...kesian dia.Selamat bercuti.Have a pleasant weekend.

redza said...

selamat bercuti kakak

norhidana miswan said...

dana pun tensen tau bkn pak mat je... selamat rewang ye kak

Aien Not Alien said...

stress betul kalau jadi Pak Mat...hehehe.

selamat berhujung minggu Kak Zakie dan selamat bercuti di Muar..

UmmuAidan-Arissa said...

hahaha...lawaknya kakak...habes laki bini stress jadinya gara2 gadis pengsan tuh...:)

HeNRieTTa JoSe said...

Terus hilang stress...hehehe...

Nieda ramly said...

hihihi...kalaulah kejadian di alam nyata

Nieda ramly said...

hihihi...kalaulah kejadian di alam nyata

babYpose said...

haha...kena selidik detail apa yang berlaku ni , baru hilang stress :)

Fifi Nadhrah said...

pak mat.. pakmat.. kesian pak mat..

Diana Rashid said...

kesian kat bini PakMat..hehe

Diana Rashid said...

kesian kat bini PakMat..hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pak Mat dan isteri dah dua-dua stress..hehe.

Muja.. said...

hahahahaa hilang stres kejap..

Rai Ourkizuna said...

hehehe..maunya tak stress pak mat..

Nieyl said...

haha~yg membaca pun pada mula nyer agak stress..huhu~ sampai ayat hujung hilang stress...huhuhu~ selamat berhujung minggu...:)

Sura Mohd said...

memang stress kalau gini jadinya...haha..ilang stress jap..:)

nohas said...

hilang stress..hihi..

kesian Pak Mat..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat bercuti kakzakie...

Hilang stress saya baca entri akak ni :D

idzwa kamaruddin said...

HIHIHII...layannnnn :)

amirah said...

kesiannnn pat mat..hahah

kak, minggu ni amie ke jb...ada wedding anak datuk..big boss..buat di persada johor international conv centre..yg penting amie dah google tempat mkn best2 kat sana...muhahaha

Normala Saad said...

Haahaa...comercial break pagi ni...

Mummydearie said...

Saya baca kisah Pak Mat ni pun dah stress kak sebab nak tahu endingnya :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Haahahaha,kelakar....Hilang stress saya kak.

Petak Bunga said...

hilang stres hr ni..haha

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...hehehee mmg lawak kan...selamat bercuti kak...:)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Akaaaakkkk...
Lawak betullah.
Tergelak sorang2 sambil oncall ni.

Falsya said...

ahahahahahahaa..kakak!!..ahaha..tergelak2 falsya tau..pak mat pak mat..bikin org lain pun stress sama..stress stress..hehehe..

Bin Muhammad said...

Kesian Pak Mat yang stress tapi saya yg baca kisah Pak Mat ni pula hilang stress...hehe
Salam hujung minggu kakzakie, semoga segala urusan dipermudahkan, amiin

maszmadi muhamad said...

haish, pak mat! oh pak mat!
stress baca... hihi

paridah said...

releks saja jgn stres..otak stres badan sakit..

Nastyna said...

hahaha kesian bini Pak Mat.

memmet lenggeng said...

hahaha..nasib baik anak tiri...bukan anak tak tau asal usul

lia said...

ha3 nasib la bini pak mat uits...

aizamia3 said...

oh!Pak Mat.. harap2 yang membacanya takdelah stress.. hehehe..

eMMe said...

Ha Ha Ha.. de je Kak Zakie ni.. kalo dulu mase kecik2, main sep sep tom tom tu.. di malam sepi pi pi .. pak mat jual topi pi pi.. topi nye koyak yak yak pak mat jual tempoyak yak yak, hahahaha... penah dr kan kak zakie, heeeee~

abuikhwan said...

Assalamualaikum warahmatullah kak...
kesian jugak pak mat tu..apapun selamat bercuti kak, mudah-mudahan gembira bersama kelurga..

Zaitun said...

Tergelak kak zai baca sebab dikampung dulu ayah kak zai dipanggil pak mat.

PeRdU cINta said...

Daripada nak selesaikan satu masalah..timbul pula masalah yang kain..hihi..

ummiross said...

hihihi..hilang stress baca entry kakZakie ni.

Tihara said...

dah hilang ingatan la plak,
macam2 lah pak mat ni hehe :)

mama maman aka yana said...

aduhai saspen tau pak mat nih tau... kiki

selamat hari raya kak.. ;)

@na said...

hehehe...kesian plk kat pak mat tu...tiba2 dpt trace dementia...

Bunda a.k.a KN said...

Kita yang baca pun jadi stress dengan pak mat yang selalu stress ni...hihi.. :)

Jari Manis said...

ahahaha...lawak!!..JM pun stress dgn situasi pak mat nih

Masya said...

adehh sabau je lah...

hainom OKje said...

haha...stress bertimpa timpa namanya tu Kanda....yang baca ni pun jadi stress hehe

elly nadyra said...

kahkahkah ini mmg lawak
nice one kak