Wednesday, August 27, 2014

Hidangan di akhir Syawal 1435H


~~ Berakhir sudah Syawal 1435H semalam. Musim Haji bermula kini.~~

54 comments:

RDZ Z said...

Wah meriahnya KZ...terasa lapar pulak...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya lauk pauk tu kakzakie...
Bila tiba musim haji ni... Hati saya mula digamit kerinduan utk menjadi tetamu Allah lagi.. semoga ia dimakbulkan utk pergi sekeluarga bersama anak2..

Norniwanie Nasarudin said...

wahh..banyaknya makanan..semalam pun saya ada jamuan dekat tempat kerja..macam-macam makanan ada..

Yana Shaiful said...

Alhamdulillah..rezeki akhir syawal.. semua nmpk sedapp..rs lapar la pulak hehehee

UmmuAidan-Arissa said...

Hidangan terakhir nie cam hidangan 1 syawal nie kakak..meriah dan sedap2 jer...heheh

mama ka0ri said...

akak...saya belum sarapan lagi ni..lapaaaarrr...

Kisah Si Dairy said...

sedapnya kak....

Sura Mohd said...

kakkk..sangat mengoda..lapar ni...:)

paridah said...

banyak tu sedap2 semuanya..hish belum sarapan lagi ni...

ain diyana said...

waaaa...sedapppnyerr.. sungguh menyelerakannn

Eye_nee said...

Sedap2nya kakzakie...Berakhir sudah syawal...cepat betul masa berlalu...

nohas said...

wahh..sedapnya..

@na said...

Betui la org kata..menu masakan orang johor sangat hebat!...paling tak tahan tgk nasi briani tu kak...hehehe...

aTieYusof Family said...

MOga berjumpa lagi di Syawal akan dtg.. wahh sedap2 bah kak makanan tu..:)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

tu pun rasanya weekend ni adalagi orang buat open house, hehehehe

idzwa kamaruddin said...

Amboi Kak...menggodaa sgt ni.

sud@is said...

Sejak dok p beraya belum jumpa lontong lagi niii.....haa jumpa kat sini..tergodaa

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya Kakak. Kena tunggu raya pula jika nak merasa hidangan yang pelbagai ni kan.

Knor said...

Enak2 juadahnya...dkt2 mmg pg ziarah punya..

memmet lenggeng said...

kak, nanti-nanti kalau lalu nak datang raya rumah akak boleh? hihi

Zee Suhaini said...

nyum nyum..sedapnya kak..
berakhir syawal tapi open house rasanya ada lagi kot sampai ujung minggu ni..
skang tumpu ibadah korban plak..

Normala Saad said...

Amboi...sedap dan menyelerakan nampak..

LYAfrina said...

Meriahnya kak..
Insyallah..pnjang umur.. moga bertemu lagi syawal mdatang

nur anis said...

sedapnyaaaa...:)

Mar Mansor said...

menu sedap2 belaka...terliur..tekak terasa nk makan rendang tak abis2

redza said...

sedapnya kak!

Falsya said...

kakak..sedapnyeee..terus lapa tahap xboleh nak tahan dh perut falsya nie..adeh..

asyifa mustaffa said...

Alhamdulillah....
Salad bawah tu kan kak...dapnya!!!!

Penerbangan pertama semalam kan kalau tak silap...insyallah...aidiladha pula la kita lpas ni kan kak....:)

Mia Kassim said...

Sedapnya hidangan syawal akhir ni kak .... lapar lah pula melihatnya :)

Angah said...

ermmm sedappppnye...

Nafira usof said...

Salam Kakak~
meriahnye juadah akhir syawal~
dah macam juadah pagi syawal.
juadah untuk tetamu dari mana nih?

Mrs Little Voice said...

meriah

amirah said...

amboihhh...sedapnya kakkk...sape masak2 ni...lapaaa terus

Mime MF said...

sungguh...ku terliur...hehe

Masya said...

ada yg nak datang ke buat menu banyak sgt akhir syawal tu...

hari ni mula penerbangan haji kan... keluarga mertua penerbangan ketiga khamis malam jumaat ni ..

Daddy Ziyyad said...

adoiiii..mencabar jiwa betul tgk hidangan kak zakie tu!! hahahaha

Mila@Rimbun said...

yumyum... menu akhir raya.. sebelum masuk menu kenduri hihi (akhir tahun kan penuh dgn jemputan kenduri kawin)

:: Cik Viva :: said...

why so sedap?? terliurr tengok

eMMe said...

bila time perut kenyang... takde keinginan n rasa tringin lak saya ni Kak Zakie,cube time lapo.. tringinnnn semua ni...huhuhuu...

saniah ibrahim said...

sedapnya juadah seperti diawal syawal...

lovely said...

wah... sedapnye kak.

Tihara said...

alhamdulillah sedapnya kak :)

Fifi Nadhrah said...

laparnye tengok makanan kak zakie.. sedapnye salad yang last tu..

acik idah said...

Subhanallah... idah tengok nasi tu jer pun dah bergenang ayaq liur... inikan lagi lauk pauk penambah seri tu... hewww...!

Zaitun said...

Meriahnya kakzakie mengalahkan diawal syawal. Macam2 makanan ada.

Fiza Rahman said...

Sedapnya kak. Terliur plak pepetang ni.

Diana Rashid said...

untung le pandai masak..semua ada atas meja..terliur tengok..:)

Bin Muhammad said...

Hidangan dihujung syawal dah macam di hari pertama syawal saya... Macam manalah agaknya hidangan dihari pertama syawal akak, mesti 3 kali ganda ini kot... :)
Semuanya membuka selera saya! telan air liur jer la...

nadia rashid said...

Baru sempat nak singgah sini...sedap nyer hidangan..mcm pagi Syawal
Cepat masa berlalu...dah nak masuk musim haji

Nor Azimah said...

syawal tak cukup sebulan ye kzakie, cuti 31 0gos ni pun masih ada sambutan hari merdeka campur dengan syawal, hai..orang kita ni mmg suka makan-makan yek.

hainom OKje said...

Semalam semalamnya pun dinda buat menu Raya.... Menyambut akhir syawallah kononnya tapi sebenarnya tekak dinda yg teringin hehe

Nastyna said...

wah sedap sedap menu penutup syawal.

Mak Wardah said...

sedap & menyelerakan.... moga kita bertemu ramadhan yg akan dtg

Mummydearie said...

Amboi, kak! Walaupun dah kenyang makan lunch, tetap juga terliur tengok hidangan ni. Tetiba je, tetiba je.... LAPAR balik :)