Wednesday, October 21, 2015

Indahnya sebuah ukhuwah

Membuka sampul sebut alhamdulillah
terharu menerima isi di dalamnya
betapa indah sebuah ukhuwah 
bertemu tiada kasihnya terasa

Cantik - Fridge magnet Istana Kenangan Kuala Kangsar, Perak
Terpaku dinota yang dicatatkan
sungguh sudah aku menjangka
satu fridge magnet dikirimkan
oleh nohas buat koleksi keluarga

Melekat sudah - Bersama teman-teman seangkatan di dapur kami
Lekat di fridge dengan semua teman
terasa indahnya sebuah ukhuwah
buat nohas jazakallahu khairan
moga dimurahkan rezeki lagi barokah

Buat semua teman Titisan Nurani
jika mahu nohas menjadi teman maya silalah klik di sini 

~~ Biarpun setakat mengenali di alam maya rasa kasih tetap terasa. Itulah indahnya sebuah ukhuwah. ~~



45 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah.. tahniah akak.. lawa FM tu.. bertambah koleksi Kzakie..

aTieYusof Family said...

Salam Kak..
alhamdulillah..syukur mengenali sahabat2 blogger yg baik hati..murah rezeki akak & nohas :)

paridah said...

tahniah cantik fm kiriman nohas tu kak pun dpt hadiah nohas blogger yg baik n ramah mesra ni...moga ukhwah kita sesama blogger erat terjalen selamanya.

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..cantik nyer kak :) penuh dah peti ais akak.

kakyon said...

betul tu Zakie..walaupun berkenalan hanya di maya..kasihnya tetap terasa. contohnya..bila selepas hujan akan ada titisan air hujan yg turun dari cucur atap, bila terpandang titisan itu ky terus teringat blog "titisan nurani"

Puan Wawa said...

Alhamdulillah, tahniah kak..")

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bertambah koleksi FM akak tu..
Hampir penuh dipermukaan frezee tu..
Itulah nikmak ukhuwah kan kak..
Wlpn hanya dimaya..
Kasihnya tetap mengharum..

Nieyl said...

Salam Pagi rabu.... :)
wah!bertambah² FM akk..
nieyl dgn husband pun suka kumpul FM :)

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah kak..syukurkan...bila setiap perbuatan kerana Allah..in sya Allah manisnya juga Allah hadiahkan pada kita..amin..

Amanda Suria said...

Ganjaran menjalinkan ukhwah kan kak...seronok bertukar2 cenderahati dengan kenalan...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

bertuah sungguh wahai kakzakie
kerana ramai yang menyanyangi...

saniah ibrahim said...

Alhamdulillah murah rezeki...
Walaupun persahabatan alamaya terasa dekat dihati dan sentiasa diingati.

Siti Rohaida Yusof said...

alhamdulillah...lagi banyak koleksi firdge magnet akak

Bunda_nora said...

Wah dah banyak dah koleksi fm tu KZ.... kat umah KN pun sama dah sarat sangat dah fm kat peti ais tu...hadiah dari rakan blog dan dari anak yang sulung yg selalu keluar negeri tu..

❤Kamsiah❤ said...

bertambah seri peti ais ya..

adarnadzmie said...

memang sgt seronok dapat pemberian dr rakan maya...
walaupun x pernah bersua muka... tetapi jalinan dikejauhan pun membuahkan rasa sayang di antara sesama kita...

JunAina said...

Alhamdulillah...tak rugi memanjangkan ukhwah ni. Pemberian kecil namun itulah ingatan yang tidak ternilai harganya.

nohas said...

terima kasih, kak..tempat menarik di kpg halaman saya..kalau naik ke utara, bolehlah singgah Kuala Kangsar..hehe..

Kayu Manis said...

Nor punya belum melekat kat situ lgi kak ye....hihi...kita pun nk rapat2 ukhuwah dgn kak gitu..

Malinda Ismail said...

Bastnyeee dapat hadiah dari kawan alam maya ni...walau jauh di mata tapi dekat di hati...cecantik fm akak tersusun je...saya punye fm porak peranda kedudukan nye...kikiki

Ako Si AiN said...

Terharu pulk kite . Ukhwah fillah abadan abada . Walaupun hnya berteman di alam maya tetap terasa indahnya .

Inani Hazwani said...

Wahh seronoknyaa kak

aizamia3 said...

cantik.. dan bertambah cantik bila disatukan dengan yang lain.. ;)

Diana Rashid said...

cantik2 Fm akak..

Angah said...

cantik betul Istana ni bila di jadikan fm..

norhidana miswan said...

murah rezeki

Nooriah Abdullah said...

alhamdulillah kazakie rezeki lah tu kan
syukran walaupun dialam maya kita dpt berukhwah

Uncle said...

waaaahhh menarik! Banyaknya!

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...rezeki.

Sherwieyna Muzzawer said...

Alhamdulillah..syukur. rezeki kak zakie lah tu..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulilah, cantik fridge magnet Istana Kenangan Kuala Kangsar. Macam-macam dah ada fridge magnet :-)

Etuza Etuza said...

syukran ya banyaknya tu comel2

aiman mania said...

nak bertanya...fridge magnet dr Australia tuh beli dr mana?wahhh..seronoknya dapat fridge magnet..lagi2 dr org yg kita kenal dr alam maya...at leat dapat kumpul kngn terindah sepanjg berblog...Alhamdullilah... ^^

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhamdullilah rezeki...cantik FM tu...

p/s nak bagi tahu akak kena tag yer...

http://maszull.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html

Zaitun said...

Alhamdulillah rezeki orang bagi. Cantik FM tu.

Qhaifa Nur said...

Rezeki tuh kak..cantik
bertambah lg koleksi..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

tiga lalat said...

bestnyer dpt fm ;)

hainom OKje said...

Tahniah kanda....bertambahlah koleksi yek. Yang jadi istimewanya sebab FM tu pemberian org kan kanda!

LM said...

Tahniah kak. Lawa fm tu

Falsya said...

Alhamdulillah murah rezeki kakak dan jugak org yg memberi..;)

TukangKebun said...

Salah satu kebaikkan berblog ni banyak ukhwah silaturahim baru terbina.
Kekadang tak pernah nampak secara hadapan, tetapi banyak kebaikan dapat diperolehi bersama.

Mummydearie said...

Wah, bertambah lagi koleksi FM akak ya ^_^ Seronokkan kak bila dapat hadiah dari rakan-rakan alam maya ni. Besar atau kecil, murah atau mahal, bukanlah ukuran. Keikhlasan hati dan ingatan tu yang menjadikan kita rasa dihargai sangat!

nhhas said...

Haha..
Sgt misteri lh kita ni kak... sama tapi tak serupa. Hope one fine day we can meet... insya Allah

iryanty ahamad said...

alhamdulilah...tahniah akak :-))