Wednesday, November 25, 2015

Dalam kesempurnaan ada yang cacat




~~ Yang cacat masuk tabung semula. ~~

# Mohon bantuan aku ada masalah tidak boleh titip komen ke semua blog yang dikunjungi walaupun sudah aku katakan aku bukan robot, mengapa ini terjadi?

47 comments:

Rizziela said...

saya pernah gak sekali mcm tu..x blh nak share.. x tau kenapa

aryan azra said...

Saya pernah kena macam tu tapi dia suruh pilih gambar seperti yg dikehendaki,pilih gambar yg betul baru lepas komen saya tu, tp utk sesetengah blog je kak

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang sukar utk mencari kesempurnaan..
Jika itu buatan manusia kan kakzakie..
Ada juga cacatnya..

p/s saya pula bila dikatakan anda bukan robot.. disuruh pulak pilih gambar yg sama. Selepas itu baru boleh publish komen kita tu. Kekadang jadi bosan juga jika disuruh berulang kali..

Dr Singa said...

simpan

mungkin boleh jadik akan berharga suatu masa nanti..

tak dapek nak tolong..
tak reti blogspot

saniah ibrahim said...

Yang cacat itu unik..Simpan semula buat koleksi.
Sepi rasa tanpa komen kakzakie yang bernas....

Zee Suhaini said...

tak tahu jugak tu nak tolong akak..
bukan pandai sangat pon..hihiii..
nasib jer ada blog..

umi alya said...

Yalah akak ya, buatan manusia, pasti ada cacat celanya.

Tiba2 teringat kejadian tempohari...

Beberapa minggu lepas semasa singgah di esso, ada seorang pakcik menjual buah2an, jadi sayapun membeli dan bagi duit RM20 sekeping.

Kemudian pakcik tu pulangkan baki, masa tu nampak warna duit RM10 agak berbeza dari segi warnanya, masih abaikan lagi.

Sejurus masuk ke dalam kereta, semasa nak simpan ke dalam dompet, baru nampak perbezaan yang agak ketara dari segi warna & saiz, ia bersaiz lebih kecil & warna merah terang, rupanya 'di scan' menjadikan ia wang palsu.

Saya terus pergi tukar, rupanya pakcik dah tau awal, menurut dia, duit tu diperolehi sehari sebelum iaitu semasa seorang pelanggan datang membeli.

Sepanjang perjalanan, hati mula rasa resah, apa salahnya sedekah jer RM10 kepada pakcik itu & duit paslu dilupuskan, adoiiiiiiiiiiiii sesalan yang amat, sayangnya masa tak boleh diputarkan kembali.

idzwa kamaruddin said...

Biase kene log out dulu akaun google then login semula (jgn auto select)

Atie Yusof said...

ada jugak syiling mcm tu ye kak...boleh tukat kat bank kot..
ohh.. tak boleh komen ye kak.. rimas jg bila ada "bukan robot" segala tu.. imej yg akak pilih betul tak dgn yg diminta?..

Sura Mohd said...

unik! walaupon cacat..ianya menjadi lain dari yg lain..
boleh simpan buat kenangan..

sorry kakzakie sura tak pandai dlm bab2 camni..harap akan ada yg dpt bantu kakzakie dlm masalah ni..

Zaza Abdul Latif said...

Dalam setandan pisang pasti ada yang cacat.. tak semua sempurna..
pasal robot2 tu tak pasti kak.. tunggu pakar yang komen.. kot2 boleh membantu :)

Kakcik Nur said...

Setiap yang lebih, ada kurangnya. Begitulah juga sebaliknya...

Khairul Bariah said...

akak, saya rasa duit yang cacat tu boleh tukar di bank utk dapatkan yang sempurna.

pasal tak boleh komen tu, saya tak berapa pandai le kak, maaf ye.

Rai OurKizuna said...

kadang-kadang yang cacat & rare tu tinggi nilainya kak.. hehehe.. simpan je buat koleksi.. atau pun tukar kat bank..

ada keluar error ke kak? akak guna browser apa? cuba tukar guna browser lain ke..

paridah said...

KECACATAN YG KITA TEMUI HASIL TANGAN KITA DI MANA SAJA MENUNJUKAN TIADA YG SEMPURNA DI DUNIA SEMENTARA INI...DUIT2 BGITU KUMPULKAN N PULANGKAN PADA BANK...MRK PASTI MENGGANTINYA DGN NILAI SAMA.
KAK SELALU JUGA KENA TAPI XSEMUA BLOG...CUBA MATCHKAN GAMBAR SERUPA N VERIFY..BIASANYA 2 KLIK SAJA.

Uncle said...

10 tahun dari sekarang Kakzakie bakal menjadi jutawan! Hahahahahahah

Nieyl said...

Assalamualaikum....
Tiada apa yang sempurna :)

Mizz Aiza said...

tiada yang sempurna di dunia ini..

robot tu memang begitu kak zakie, kalau blogwalking dan komen banyak mesti akan keluar notification minta match gambar.. aiza layan sahaja demi nak blogwalking.. hehe..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

tengah demam kot.. patutlah tak nampak tapak kaki kakzakie kat blog sy.. hihi

PeRdU cINta said...

Wah unik tu kak...simpan...PC kena juga kak..bersemangat taip komen..alih alih tak boleh...ye saya bukan robot..saya boleh jadi hijau silap hari bulan...hihi...

Falsya said...

falsya pun kadang ade kene kakak..tp bile dh banyak kali asyik refresh, terus xjadi nak komen..hehe

Mummydearie said...

Unik tu, Kakzakie. Kena simpan. Manalah tahu berharga pulak satu masa nanti.

Bab tak boleh komen tu saya pun tak tahu macamana nak menolong. Tapi yang saya perasan, beberapa hari kebelakangan ni selalu aje saya kena bila mula-mula komen, okey. Tapi kalau dah berpukal mengomen, mulalah kena tekan juga aku bukan robot tu lepas tu keluar gambar suruh pilih pulak!

Nurulhuda Abdul Latip said...

Hakikatnya tiada yang sempurna kak, cuba akak komen kat blog saya boleh ke tidak..Cuba je ye kak..

Mila@Rimbun said...

buatan tangan manusia, pasti ada yg kurang. Rasanya boleh tukar kat bank kut, Kalau kat bank negara, ada kaunter wang rosak

nohas said...

jarang jumpa duit syiling yg rosak..kalau duit kertas memang selalu lah jumpa - yg koyak, yg renyuk seribu..

yg tiga group tu duit elaun anak2 ya, kak..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Benda baru, mereka buat banyak-banyak. Tak sempat nak tengok satu-satu agaknya. Sebab tu jadi macam tu.

Masalah robot blogger: Memang kadang-kadang jadi macam tu kakak. Cuba clear history browser yang akak guna. Lepas tu login balik akaun google. Harap dia ok balik.

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe...
rasanya boleh kowt yang cacat tu dbawa ke bank....
rietta pernah dlu temankan kawan...
tpi itu duet kertas terpotong semula...
di tampal dengan syarat no siri masih tertera...

PS: rietta ada terima komen akk di blog rietta...

Bunda_nora said...

Benda yang cacat begini jarang jumpa KZ....simpan baik2....mana tau satu hari yang cacat tulah bernilai..

Kalau jumpa masaalah robotlah bagai begini...memang KN tinggalkan jer... malas nak tetuskan...penat..

Bin Muhammad said...

Assalam Kakzakie...
Ya! Kita semua adalah insan lemah yang sering melakukan kesilapan. Tiada yg sempurna melainkan Allah SWT.

p/s: Cuba akak sign in Google dulu sebelum blogwalking.

Fiza Rahman said...

Tiada yang sempurna kan kak. Mesti ada kekurangannya.

Tak suka kalau ada masalah mcm tu. Harap cpt lah pulihnya.

seraa rose said...

slalu tengok duit kertas je.. xpernah pula jupa duit syiling..

Qhaifa Nur said...

kadang2 kita x perasan siapa beri..simpan buat koleksi kak zakie...
nur ada terbaca ramai kena mcm kak zakie..tp kejap saja kot

Qhaifa Nur said...

kadang2 kita x perasan siapa beri..simpan buat koleksi kak zakie...
nur ada terbaca ramai kena mcm kak zakie..tp kejap saja kot

Nafira usof said...

Simpan duit tu kakak.
unik tuh.. hehehehe.. mungkin di masa akan datang harganye melambung tinggi sebab keunikkan duit tuh.

Dah boleh komen ke kakak? sbb kakak ade komen kat blog Zura. hehehe

Malinda Ismail said...

Jangan di tukar kak simpan je sebagai kenangan ...sori kak bab2 camni saya tak bole nak tolong sebab saya pon terkial2 benonye ni...selalu kak long jelah yg tukang ajar...mesti ada kawan2 lain yg bole tolong...

iryanty ahamad said...

siang ok kak..tengh malam bawa ke pagi yang ada robot

Ibu Lala said...

Pernah juga dapat macam ni. Bila masuk tabung dan masuk bank bank terima je.

Zaitun said...

Simpan buat kenangan kakzakie.

Kak Zai tak dapat tolong sbb tak pandai

Wa said...

Ni first time Wa tengok duit cacat ni kak... unik jugak :)

eelobor said...

wah....byk simpanan gambar yang pertama tu. hihihi....

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...ada juga duit yg cacatnya...
mmg betul kak kekadang mmg mcm tu...

Time Traveller said...

Duit yg cacat.. biasa penyimpan duit tu yg cact hahahaha :D

Kesuma Angsana said...

nothing is perfect kan kak, Begitulah dunia.. X leh komen tu mgkin sebab akak x buat verifying dulu , then baru boleh publish komen

TukangKebun said...

Dalam sesuatu yang tidak sempurna ada kebarangkalian hikmah yang tersembunyi.

hainom OKje said...

Namanya pun ciptaan manusia kan kanda .....

hainom OKje said...

Namanya pun ciptaan manusia kan kanda .....

Etuza Etuza said...

kadang dapt duit syilanoyak..ada ja kan..g bertkarat lah..kertas k