Tuesday, January 5, 2016

Sebuah ingatan indah

Mendapat titipan post-card dari adinda blogger nhhas yang menjadikan negara ini bagaikan kampung halamannya. Baru kembali dari menikmati keindahan bumi Australia dan New Zealand baru-baru ini bersama kedua ibu-bapa dan adiknya yang menuntut di sana. Ingatan dititipkan buat aku ketika beliau menjelajah bumi sejuk itu, tetapi sebagaimana dikatakan di sana sewaktu post-card dihantar negara mereka sedang bercuti panjang, oleh itu baru semalam card ini masuk di peti surat rumahku.

Australia - Huda/nhhas ke Australia dulu baru ke New Zealand.  Sebagai pengumpul setem sudah pasti setem ini akan masuk ke dalam album bersama teman-teman setem yang lain.
Aotearoa - Ini juga salah satu tempat yang dijelajahinya. Silalah ke blog nhhas jika mahu membaca kisah percutiannya.
~~ Terima kasih nhhas diatas titipan dan  ingatan buat diri ini.~~


37 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

wahhhh.. kalau sy rasa nak meloncat dapat bingkisan dari oversea kakzakie.. hihi

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya kak zakie..
Kalau saya dah lompat bintang tu..
Apa taknya Poskad di pos dari sana dengan setemnya yg boleh buat tambah koleksi kakak kan..

Indah Islam..
Ukhuwah terjalin berpanjangan :)

Puan Kutu said...

wah dari australia tu..bertambah la koleksi setem kak zakie..ohh kak zakie hobinya kumpul setem ke.baru tahu.hehe

paridah said...

WAH DPT POSKAD CANTIK LUAR NEGARA BESTNYA...

Kak Nieyl said...

rasanya dah lama x dapat post card atau surat...
dlu² dpt la jugak..skrg nie semua pakai fb..

norhidana miswan said...

bestnya kak... cantik gambar kt poskard tuh, mana tau kan ada rezeki dpt akak sampai ke sana...

saniah ibrahim said...

Alhamdulillah,poskad dikirim tanda persahabatan terjalin wlpun jauh diseberang sana.Kakzakie sngt menghargai sahabat sebab tu tak kan dilupa walau dimana berada.

insan marhaen said...

masa sekolah dulu saya memang peminat setem tegar. bila dah kerja dan kawen, album setem terabai.

sekarang mula balik kumpul setem tapi cara santai jer... kalau jumpa simpan. Lebih suka kumpul setem Malaysia...

Fida Z Ein said...

Assalamualaikum kak.

Seronok tu tambah koleksi setem...dulu2 minat juga...sekarang simpan sahaja tak bertambah2.....

Raihanah Ahmad said...

cantik2, best dapat kan kak

Angah said...

terus angah nak berkenalan dengan nhhas ni..

dorsett pink said...

tahniah akak dapat poskad.. sourveniour dari saya tengah otw. hahaha.. belum sempat ke pejabat pos lagi. hehe

CikLily Putih said...

cantik gambo dlm poskad tu lah

theIzuddin said...

seronoknya dapat poskad dari luar negara.
makin kurang dah tradisi hantar poskad sekarang.

cantik NZ, semoga suatu hari dapat backpack di sana..

Fazleyatul Aini said...

wah seronoknya dia pergi NZ

Kayu Manis said...

Alhamdulillah
Rezeki jauh ..
Akhirnya dpn mata

Qaseh Abadi said...

jauh poskad nya.. kak huda dah sampai sini, poskad x sampai lagi ;)

ujie othman said...

Wah..best!
Saya pun suka kumpul setem :)

Zaitun said...

Wah bestnya kakzakie dpt poskad dari luar negara.Semoga persahabatan yang terjalin berpanjangan.

Uncle said...

Memang seronok bila diingati!

Nooriah Abdullah said...

wah bestnya dpt poskad dri huda yg pergi oversea mesti kakzakie suka bngt ni kan

Etuza Etuza said...

tahnia ada yang mengingati kakzakie

suka suka said...

Teringat zaman sekolah ada pen pal dari New Zealand..

nhhas said...

Alhamdulillah selamat tiba :-)

Errr akak... aci x keluarkn tulisan kita yg buruk tu...


Hi hi... dulu2 cita2 nk ambik medic tu yg prepare tulisan buruk tu..
Skali x ambik medic... ambik matematik... pon buruk juga...
Hi hi hi...

nhhas said...

Alhamdulillah selamat tiba :-)

Errr akak... aci x keluarkn tulisan kita yg buruk tu...


Hi hi... dulu2 cita2 nk ambik medic tu yg prepare tulisan buruk tu..
Skali x ambik medic... ambik matematik... pon buruk juga...
Hi hi hi...

Malinda said...

jauhnye datang poskad tu kak...cantik gambonye dan setem tu...bertambah satu lagi koleksi setem akak ...alhamdulillah rezeki dari kawan2 alam maya...

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...wah !! cantik poskad tu...semoga ukhuwah akan terus berkekalan..:)

i'mazsz said...

wah bestnye dpt ole2...cantik la kak hehe

Inani Hazwani said...

Wahh seronoknya kak :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah. Rezeki kakak yea.

Puan Wawa said...

WAHH, JAUHNYAA DATANG..HEHE

aryan azra said...

seronok dapat poskad..rezeki akak

babYpose said...

Bestnya dapat poskad dari australia..tula teringin jugak ke sana :)

hainom OKje said...

Poskad tu kalau dpt kat Tiga Lalat sure suka tu kanda. Wak tu kan pengumpul poskad

Mummydearie said...

Akak ni seorang yang baik sebab itu ramai kawan-kawan alam maya yang suka dan terasa rapat dengan akak walaupun kami semua tak tahu rupa akak ni macamana (macam sayalah tu ^_^)

Tahniah ya kak dapat tambah koleksi setem.

aRz MoHa said...

Bestnya kak dapat kad dari negara luar.. Selamat bercuti juga kepada nnhas

Nurhuda Ismail said...

alhamdulilah rezeki.. cenderamata dari luar, tanda akak sentiasa diingati :)