Wednesday, January 20, 2016

Menuntut ilmu selagi ada usia





~~ Anak belajar Biologi, Science, Mathematic, Fizik dan sebagainya, mama-papa dan kawan-kawan belajar di masjid dari buku-buku ini sekarang.~~

42 comments:

aizamia3 said...

Ilmu2 yang takkan berkurangan.. ;)

Malinda said...

semoga akak maju jaya dalam pelajaran...mencari redha dan ilmu Allah...saya pon terlalu banyak yg perlu belajar...sedangkan nyawa ntah sampai bila bersisa...T__T

umi alya said...

Byk lg yg perlu kita pelajari selagi hayat dikandung badan.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul tu kakzakie..
Saya ni pun entah bila nak menambah ilmu..
Lebih2 lagi utk akhirat..
Usia yg tersisa ni perlu saya manfaatkan..

Rizziela said...

Betul.. lagi lama kita hidup..lagi byk ilmu yg perlu kita kejar

❤Kamsiah❤ said...

benarlah kata pepatah..menuntut ilmu hingga ke liang lahad..

babYpose said...

Belajar berbuku lebih senang kan..bagus suami isteri ke masjid, syukur berpeluang begitu, weekend jumpa anak bestkan..

Kayu Manis said...

Ye kakak ilmu dpt diwarisi,iman tidak.

idzwa kamaruddin said...

Alhamdulillah...saya je yg dah lama tak membaca buku ilmiah nie kak..uhuks~

Kak Nieyl said...

Menuntut ilmu itu tiada hadnya..
selagi jayat dikandung badan..
teruskan mencari ilmu... :)

siti alfakhishah aman said...

belajar bukan untuk pandai.. tapi untuk tmbah ilmu.. kan kak..

Othman Zan said...

Assalam. Saya cuma punya waktu lunch saja.. alhamdulillah setiap hari ada kuliah dipejabat waktu tengahari. Semoga Kakzakie diberi kemudahan kemahami dan apply dalam kehidupan. Harap dapat juga syer ilmu pada saya yang kekurangan ini.

Mummydearie said...

Takda expiry date bila kita kena berhenti belajar. Selagi mampu, selagi itulah kita kena menuntut ilmu.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Belajar ilmu yang bermanfaat sebagai bekalan kita di dunia dan akhirat.

CikLily Putih said...

bagus ni kak, kite sendiri blom ada kesempatan nak membaca lately ni

Raihanah Ahmad said...

menuntut ilmu hingga liang lahad katanya kak

iryanty ismail said...

betul tu kak..menuntut ilmu tanpa jemu..

Nooriah Abdullah said...

menuntut ilmu tak pernah kenal usia tpi kakzakie, yg kecik2 ilmu duniawi tpi kita yg dh beso gabak ni kena lah belajar ilmu ukhrowi

Lea Ismail said...

tak rugi kak menuntut ilmu ni

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

manusia takkan pernah berhenti belajar kan kakzakie..

adarnadzmie said...

melalui pembacaan buku2 ilmuan dpat menambah lagi ilmu didada...

semoga saya pun rajin membaca seperti akak...hehee

paridah said...

tuntut ilmu sehingga liang lahat utk kbhgiaan dunia akhirat.

mama ka0ri said...

baru beli buku jgk..tapi belum ada mase nak membuka..hihi..

Zaitun said...

Ilmu tidak pernah habis belajar.Terdapat banyak buku2 ilmiah dipasaran. Semoga umur yang bersisa ini dapat melakukannya.

nohas said...

belajar menggembirakan minda..

PeRdU cINta said...

Selagi ada hayatkan kak...

norhidana miswan said...

btl tuh kak...

Mar Mansor said...

banyak buku kak..alhamdulillah sempat akak membaca..banyak ilmu akak dapat

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Ilmu ni ....samapi bila2 kita xhabis2 belajar..rajin akak bc buku.

Emarieys said...

Alhamdulillah...ilmu untuk kelengkapan di masa depan

Qhaifa Nur said...

Byk membaca byk ilmu kita dapat..

Fiza Rahman said...

Selamat menuntut ilmu kak. Smoga dipermudahkan olehNYA.

Dkna Abza said...

rasa macam dah lama tak baca buku, asyik baca blog je ahahhaaa

JunAina said...

Seiring dengan usia apa yang kita pelajari mula mengarah lebih ke akhirat... Aina harap ada kesempatan untuk melalui semua itu jugak sekarang kesibukan bekerja dan menguruskan anak2 yg sekolah, kelas tambahan masa rasa sangat terhad.

Fazleyatul Aini said...

membaca amalan mulia

LM said...

Nanti share sikit di sini ilmunya ye kak zakie

Normala Saad said...

Betul tu..berlajar selagi ada usia..Kak ni kalau dapat info atau berlajar satu benda baru..mula rasa diri ni kecil dan jahil sangat....berapa dalamnya ilmu dan hanya secuit cuma baru berlajar..

AkuBiomed said...

Saya kurang membaca buku fizikal tetapi lebih kepada buku digital.

Azian Elias said...

tambah ilmu dan sebarkan pulak.. Masyallahh.. bagus kan kak.

hainom OKje said...

Seronoknya kanda....Dpt belajar sama sama dgn buah hati.

amirah said...

waa...bagusnya kak...seronoknya..nanti boleh la akak share2 kat sini apa content nya

Nora Karim said...

Bestnya kalau dapat kupasan dari ustaz/ustazah tentang isi buku2 tu. Saya selalu baca sendiri.. kadang2 ada hadis yang kita pun samar2 tentang isinya...