Wednesday, March 30, 2016

Celik IT


~~ Melihat huruf-huruf bergerak itu yang seronok agaknya.~~



36 comments:

nurbijen said...

hahaha, budak2 zaman skrang...
Tak perlu diajar, pandai jer guna wassup :)

saniah ibrahim said...

Yalah kakzakie budak2 sekarang cepat sangat celik it.Kecil2 pun dh pandai kalau bab2 tepon ni.

Norhayati Mohd Isa said...

Hihihi..
Seronok dia bila ditaip keluar huruf walaupun tak tahu apa yg ditulis tu kak zakie...

Fazleyatul Aini said...

anak buah saya pon kak, kecik2 tu kalau tengok skrin fon tu menyala kemain nak di gapai

Umie Adli said...

budak sekarang kan kak. adli pun pandai dah.siap buat alarm kat tipon abah.setiap jam berbunyi.

Khairul Bariah said...

bukan setakat tekan huruf je kak, kadang2 tercall pun boleh jadi..
saya dah tak pakai smartfon sbb taknak expose pada anak kecik

kena berkorban sikit buat masa ni.

Qhaifa Nur said...

Apalah yg nk di taip tu...budak2 sekarang mmg celik IT...

Klau begini lah tulisannya mmg ank2 la yg buat...nak mencuba

Fida Z Ein said...

Seronok juga tengok depa taip...maknanya depa tau apa fungsi huruf2 tu....

aryan azra said...

anak cucu zaman sekarang kak celik IT, anak saya tu kata bagi voice mail lagi

aRz MoHa said...

bukan cucu saja kak...tapi anak-anak ni pun dah pakai tekan-tekan...sedar sedar dah masuk group huhu

babYpose said...

Tahu ja mereka patut tekan kan, boleh enter pulak tu tu yang masukkan, memang celik it, pemerhatian tu cekap :)

norhidana miswan said...

bdk2 zmn skrg mmg advance kan kak... mcm aiyan dulu masa kecik mana penah ajar guna hp dia tau sndiri tekan itu ini...

Kakcik Nur said...

Hehehe...sikit lagi mungkin Qaid pun akan pandai hantar whatsapp. Kalau cari video kesukaannya di youtube memang dia dah pandai... :)

paridah said...

ANAK CUCU LA NI CELIK MATA SAJA DH CELIK IT...SP KAK ASYIK HLG JE DIGUNAKAN CUCU YG BARU BERUSIA 2 THN 4 THN 6THN...MCM2 GAME YG DI DOWNLOAD MRK...MUJUR XHLG INFO YG DH DISET.

Malinda said...

hahaha...pandainye lahai bebudak kecik sekarang kan...tak paham pon lantak la yg penting dapat gak whatsap katenye...hari tu anak saya si mak enon pi anto pesanan suara kat group whatsap blogger...dia suh apak dia beli kopok kentang... T__T

aizamia3 said...

dak Nuha pun suka tekan huruf dan gambar2 yang ada pada icon dalam w/apps. Kalau saya tengah menaip dan dia kacau, saya bagi dia ruang sekejap untuk main2 dan send ke no saya yang satu lagi. Jadi takdelah orang lain rasa terganggu.. hehehe..

PeRdU cINta said...

hihihihihihi..lucu..bahasa jepun ke korea tu kak...betul anak-anak..cucu-cucu zaman sekarang ni cerdik belaka...kadang dia yang ajar kita..ginilah..gitulah..

idzwa kamaruddin said...

thihihii..cucu advanced!

Bunda_nora said...

hahaha...dia pun nak jugakk...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cucu-cucu di zaman IT memang laju aje bila dapat HP ;-)

Yaya Azura said...

kalau jumpa emoticon agaknya lagi panjang mesej tu..

LM said...

Dia pun nak join borak gak tu..

Dkna Abza said...

samalah dengan anak dkna... suka main telerfon.. makin bergerak huruf kat screen makin dia geram duk tekan.. kita pulak risau takut rosak telefon tu ahhaha

Ratu Hatiku said...

Hehehe... bdk2 zaman skrg..

Nafira usof said...

hahahahahahaha... rasa nak tergelak besar Zura baca n3 kakak nih.

Haitu Delisha tolong PM kat FB. dah lah FB shopping mak dia. dia pergi nya hantar ikon muka tengah marah, tengah nangis. macam2 jenis ikon muka lah dia hantar.
bila tersedar trus say sorry kat tuan FB tuh, nasib lah tuan FB pon paham sebab anak2 dia pon mcm anak2 zura jugak. pandai main FB. hahahahahahahaha. aduhaiiii lah anak bijak nih.

Julia Johari said...

hehehhe, julia balik kerja...hp mesti sorok dalam almari...nanti dia sms bukan2 hahhahaha kelakar cucu akak hehhe

Falsya said...

Hahaha..comellll..mcm falsya ngan kawan2 falsya dlm group tuh..tau2 je kuar ayat pelik2..tau dh nie mesti anak masing2 punye keje..;)))

Kayu Manis said...

Tebokkk nk juga tu..hihi..

Siqah Hussin said...

Hihi. Dah agak dah. Kalau kuar huruf pelik2 kat group whatsapp, mesti anak-anak punya kerja. Comel je. Dorang pun nak join jugak chat! 😅😅

Puan Wawa said...

hebat budak2 sekarang..")

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Anak saya yang kecik tu pun pandai,bila tertinggal hp ja, wasap ayahnya, tak tau macammana la dia boleh terfikir sampai macam tu

Amy Hilmirda Daud said...

Anak Amy pun sama kak.. telifon tak boleh lepa kejap aje dah hilang.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...sama2 la kak...awisy pun suka tekan2 mcm tu juga..

seraa rose said...

Cucu mellinia.. bertabahlah.. hee

hainom OKje said...

Kecik kecik dah pandai berWA ye kanda hihi.....

Haslinda Lynn said...

budak2 sekrg mmg bijak2