Wednesday, March 2, 2016

Mama teka apa ini?

Masuk bilik sebelum mengaji tunjuk plastik ini suruh mama teka

Mama pura-pura tidak tahu walhal bau  jagung rebus yang sangat menggoda sudah dapat dihidu.

"Mama jagung pun nak ambik gambar" - katanya.
"OK meh sini mama ambik gambar Danish"
~~ Anak-anak tidak ada dosa luhur dari hati bila memberi mengharap yang menerima menghargai. ~~

38 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Tentu jagung mutiara dari Cameroon Highland ke Kakzakie..

Hihihi tak tahu ke mama zakie kan blogger Danish tu yg ambil gambar jagung tu..
Comel pulak senyum manis Danish tu :)

Kak Nieyl said...

ala...comey danish nie...
Alhamdulillah...rezeki :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Suka danish bagi jagung kat Mama.. ;-)

Malinda said...

berseri2 je muka danish tengok mama amik gambo jagung...betol tu kak kanak2 ni memang berhati luhur penuh dgn kasih sayang...

idzwa kamaruddin said...

alooo homey sangat! ;)

PeRdU cINta said...

Itu bagusnya mereka ini kak...hatinya belum bertitik hitam..moga hingga dewasa sayang kat mama dia..yalah kakak kakak jauhkan..

lieyalatif said...

danish salah sorang anak murid mengaji akak yeak...comeljek...semyuman tu manis sgt2...

ye la kak, mcm jagung cameron ajek tu....tgk gambar pun lieya dah terbau2 wangi die....sebatang dah rm3 kat sane.... mahal.... beli yg mentah rebus sendiri ajek laa eheheheeheh

Lea Ismail said...

comelnya danish kak. manis je senyum. suka lea tengok

saniah ibrahim said...

Canteknya jagung...buahtangan dari manalah ya...
Manis senyum Danish buat mama zakie ..

Kakcik Nur said...

Comelnya Danish. Anak syurga yang masih suci hatinya... :)

norhidana miswan said...

sdp tuh jagung rebus... tgk pun nampak dh rata je jagung tuh msti manis tuh kak...

pandai di danish dia tak tau mama zakie nya mmg suke amik gambo hehehhe

makchaq said...

Terus rasa teringin nak makan jagung rebus yg macam ni.. la ni orang selalu juai yg stim tu.. tak best sangat..

Makchaq sebenaqnya lagi suka jagung pulut yang tanam sendiri dulu2 tu.. liat2 bila kunyah... sedap...

aRz MoHa said...

nampak cantik jagung tu..rasa pun mesti sedap kan kak...

comel dia nak bergurau dengan ibunya

Mummydearie said...

Blogger memang suka ambil gambar, nanti boleh tempek dalam blog ^_^ Budak-budak ni tentu suka sangat dengan Kakzakie. Mama ni memang baik orangnya!

Raihanah Ahmad said...

cantik jagung tu kakzakie, beli mana? sukalah anak2 kak dapat jagung

• Ain Cho'in • said...

Alaaaa chumelnyer belikan mama jagung ! Gerammmm. Hehe.

paridah said...

WAH COMELNYA DANISH BAWA JAGUNG UNTUK MAMANYA...BAIKNYA DANISH.

Puan Kutu said...

alahai comelnya danish..gemuk n sedap nmpk jagung rebus ni..peberet sy..adui teringin pulak jagung rebus.danish pubya pasal la ni.nti nk p carilah.hehe

Inani Hazwani said...

Sedapnya jagung rebus. Hihi. Comel Danish :)

Yaya Azura said...

manisnya senyuman danish,
cair auntie tau..

babYpose said...

Comelnya Danish, Alhamdulillah rezeki Kak zakie dapat jagung dari anak syurga dan dapat bersama mereka sangat untung.

Kayu Manis said...

Cer ambil gmbr gigi close up sikit gigi adik tu ada mcm jgung tak...hihi

Qhaifa Nur said...

Sentiasa igt kat mama yup...sayang mama sbb tu bwakan jagung

IXORAROXI said...

Salam Kenal

hainom OKje said...

Untungnya mama dapat makan jagung rebus mlm tadi. Lama dah tak makan jagung. Teringin pulak hihi...

Falsya said...

Comel jer..hehe..

Aduhaiii kakak..tetibe tingat jagung yg somi falsya belikan kat hospital time kene warded nak bersalin..xsmpt nak makan dh kene masuk OT..

Zaitun said...

Sedapnya...kak zai suka jagung.Tentu manis macam senyuman Danish.

Cho Zila said...

manis senyumnyer... anak kecik memng tulus hatinyer.. moga Danish jadi anak soleh

Eye_nee said...

tersenyum-senyum saya bila Danish kata...jagung pun mama nak ambik gamba....mereka yg polos ni sgt berterus terang...

Nor Azimah said...

Dia seronok tgk mama buat2 tak tau pebenda yg dia bwk, dia seronok tgk mama happy terima hadiah dia tu, Bebudak cam tulah

Nor Azimah said...

Dia seronok tgk mama buat2 tak tau pebenda yg dia bwk, dia seronok tgk mama happy terima hadiah dia tu, Bebudak cam tulah

TukangKebun said...

Jawapan spontan anak-anak kecil memang dapat menghiburkan hati walaupun diri dalam kebingungan.

adarnadzmie said...

jagung sedap... Danish comel...

sesuai sgt...hehe

LYAfrina said...

itulah kan..bdk2 sntiasa telus

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....senyum manis jer..:)

Mar Mansor said...

jagung ni febret kami

QasehnyaRania said...

hihi..
jagung cantik manis sedap dimakan
haruslah mama ambil gambar. hiks.
jagung pebret rania

nhhas said...

okay comel sangat ...

kids sangat observant kan...

hahaha... samalah anak2 buah saya pun asyik sound kiteorang (saya dan mama diaorang)...
"mama ngan makde ni asyik nak ambik gambar je... semua benda pun nak ambik gambar"...

ha ha ha...