Saturday, December 7, 2013

Jom kita makan!!

Santai - Walau tuan rumah hanya masak ikan asam pedas dan sup sayur bila ramai-ramai berkumpul terasa sedap. Dalam bekas empat segi bekal dari rumah masing-masing menjadikan jumlah hidangan bertambah meriah. 
~ Semakin ramai ahli keluarga semakin meriah bila berkumpul.~~


56 comments:

redza said...

sup sayur tu yg sedap!

Hasan Latip said...

meleleh air liur hehe..

Aisy Nasiha said...

Time macam ni seronoknya sebab ramai.. makan apa pun boleh habis.. best bila ramai ahli keluarga dapat berkumpul n makan sama2

indexiapk said...

asyiik, makan-makan..huh ngiler

NEKCIK said...

Dapnya..nak sikit kak

Sura Mohd said...

memang berselera makan beramai ramai camni..:)

umi alya said...

seronoknya makan ramai2.. banyak lauk tu

Knor said...

Nk msk2 jugalh..mkn ramai2..
ada juga cadangan...blum cll...lajulh semua...tu nti..lazat2 hidangan tu kak...bertambah mkn...

aizamia3 said...

wah.. meriahnya..
kalau dak Nuha ada pasti terkedek-kedek ke hulu ke hilir dia.. hehehe..

Cik Puan said...

meriah nye makan ramai2...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. membuatkan aiza terliur tengok semua menu ini kakak.. :D

ummiross said...

Tengok lauk-pauk tu rasa nak join sekali ni Kakzakie. Memang berselera makan bila berkumpul ramai-ramai, meriah.

Nazayiena Ayiena said...

Meriahnya lauk kakzakie,seronok mkn beramai2 nie,nurul pun family dari swak ada dtg sini bawa anak konvo,meriahlah bila mkn,tp nie diorg dah blk,tinggal nurul anak beranak je...

Nastyna said...

kalau makan ramai2, nasi kosong buh kicap pun rasa heaven, ini lagi la meriah lauknya. Jemput2 makan.

Roha said...

salam kakzakie

wahh manyak nye lauk..asam pedas my favourite..:)

adrianna syaz said...

Meriahnya kak g mkn ramai2..bru berselera mcm ni. :)

nurbijen said...

makan ramai2 mmg seronok... tu yg kami suka juga buat pot luck bila hujung minggu :)

Tihara said...

dapat makan berjenis2 lauk :)

Murni Alfathunnisa said...

makan beramai-ramai dah macam kenduri kan....seronok. sedap sampai tak perasan makan pun bertambah.

Dzureen Darwis said...

Peh nampak sedap gila

nohas said...

sedapnya..'pot-luck' cam gini memang best..esp. home-cooked food..

Kak Yon said...

tengok ikan goreng kat depan sekali pun dah berselera.semakin ramai ahli keluarga..bertambah meriah suasanakan zakie..

Hairul Hissam said...

bila tengok.. teringin pula nak rasa masakan mak dan makan ramai2 bersama keluarga..

Time Traveller said...

Itu lah yg di kata kan berjemaah itu lahir nyer keberkatan :D

cik didiey said...

ya Allah...sedapnya tgk.....

Ibu Lala said...

makan denggan sape tu kak...

eira eixora said...

wah macam2 ada. mesti tak sempat nak merasa semua.

inazamri said...

Lambatnya nak tggu cuti ujung bulan ni nak balik kg mertua makan ramai2 mcm ni.Lauk ala kadar je pun jd sedap kalau dah semua berkumpul ramai

Qashmere said...

Makan ramai ramai memang besttt

Puan Kutu said...

makan ramai2 mmg sedap..yg penting ada kicap.hehe

adyna said...

Mkn ramai2 mmg berselera ;)

KakNi Sihat Cantik said...

Kak Zakie, kadang2 yang simple tu yang sedap. Tahniah akak menang, nanti check kat blog saya ya.

aine ainun said...

rindu nkmkn ramai2
x sabar nk balik kg

zulaikha megat said...

salam kak..

makan berebut rebut kata orang lagi sedap..walaupun lauk biasa biasa saja tapi bila berkumpul tak sedar hbis seperiuk nasi..

imm said...

kicap tu yg penting..wajib ade kt meja mkn..hihih

mama_ka0ri said...

mmg meriah kak kalau makan ramai2..yang sedikit jadi melimpah2 banyaknya..:)

- said...

seronok bila berkumpul ramai2..jadi berselera bila nk makan tu...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya akak makan-makan. Nak juga boleh kakak.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

meriahnyer kak ...makan2 walopn simple tapi sedap kak...siap bertambah hidangan lagi tu yang berselera tu..

amirah said...

meriahnya kak....penuh satu meja!alhamdulillah

Fiza Rahman said...

Memang seronok dpt berkumpul & makan beramai2 mcm ni.

Aziela said...

Sejak kebelakangan nie, saya semakin suka masakan asam pedas. Maka, sedapnya kakkkk...!!

Deqla Manjew said...

wahhh besarnya saiz gmbr.. hihi.. mujur deqla dah kenyang.. kalo tak mau menitik air liur dah ni. ;p

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...mmg betul tu kalau dah reramai mmg jadi semakin meriahkan...:)

Fifi Nadhrah said...

sedapnye ikan tu..

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..nikmatkan kak bila makan berjemaah ni..sambil bersembang-sembang..sangat seronok..erat kasih sayang..kukuh silaturahim :)

norhidana miswan said...

betui tuh kak.....

Zee Suhaini said...

meriahnya kak..makan ramai2 ni yang biasa pon jadi luar biasa..

TiranaAduka said...

salam bakyu
Kabare?

Fazleyatul Aini said...

makan ramai2 syok kak even lauknya simple je

Papa Mifz said...

makan ramai2 memang syiok...

Nor Azimah said...

kat mana tu? siap bersila lagi, hi hi

Kakzakie said...

Maaf agak lewat kakak membuka blog. Biasalah bila bercuti blog kakak pun akan turut bercuti.

Makan-makan ini di rumah kak uda kakak sebenarnya. Kami berkumpul ramai-ramai sempena cuti sekolah.

Terima kasih semua yg memberikan komen:-

redza, Hasan Latip, Aisy Nasiha, indexiapk, NEKCIK, Sura Mohd, umi alya, Knor, aizamia3 (kalau Nuha ada bestnya hihi...), Cik Puan, Mizz Aiza (Dunia Kecil), ummiross, Nazayiena Ayiena, Nastyna, Roha, adrianna syaz, nurbijen, Tihara, Murni Alfathunnisa, Dzureen Darwis, nohas, Kak Yon, Hairul Hissam, Time Traveller, cik didiey, Ibu Lala, eira eixora, inazamri, Qashmere, Puan Kutu, adyna, KakNi Sihat Cantik, aine ainun, zulaikha megat, imm, mama_ka0ri, CikMoon Adnan, Pokok Manggis Depan Rumah, (Lizz) http://haslizalizz.com/, amirah, Fiza Rahman, Aziela, Deqla Manjew, Mas Zull, Fifi Nadhrah, PeRdU cINta, norhidana miswan, Zee Suhaini, TiranaAduka, Fazleyatul Aini, Papa Mifz, Nor Azimah.

Terima kasih semuanya sekali lagi..

Mummydearie said...

Betul tu, kak. Kalau makan beramai-ramai, semua pun jadi sedap. Lagi time berebut-rebut tu, lagilah marvellous aje semua lauk-pauk yang ada.

hainom OKje said...

Kira mcm potlucklah ni yeh kanda....selain dapat berkumpul dapat jugak bertukar tukar selerakan kanda...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..
hihi.. nilah namanya nikmat makan beramai2.. juadah simple2 pun dah cukup menyelerakan :)

nyum3...