Wednesday, December 11, 2013

Ku sangka panas sampai ke petang


63 comments:

Aziela said...

Hujan ke lepas tu kak..?

aTieYusof Family said...

Salam Kak..
Musim hujan skrg..petang sllu hujan..haha..
comel adik posing..:)

Fazleyatul Aini said...

kat sini hujan petang sampai ke malam kak

Aisy Nasiha said...

Haa... pemandangan yang cantik kak.. penuh air selepas hujan ye..

::NureeN:: said...

cantik sunset tu.. :)

Acik Erna said...

penuh air tu kakzakie..naik air jugak ke dikampung

Acik Erna said...

penuh air tu kakzakie..naik air jugak ke dikampung

Acik Erna said...

penuh air tu kakzakie..naik air jugak ke dikampung

adyna said...

Musim tak menentu skrg ni kan Kak

mama_ka0ri said...

sama la sini kak..pagi panas elok..petang je hujan..

Nurulhuda Abdul Latip said...

kat mana yang banjir tu? Pontian ke?

Dr Singa said...

KL hujaaannn je petang-petang

YUS said...

Musim kan kak! Sama la kat KL semalam, pagi tenang jer.. ada matahari kejap.. tp start pkul 2 lbih, hujan turun dengan lebat sgt.. kul 5.15 terus black out.. ekekke.. bleh blk awal! Masa otw blk, traffic light pun blackout jgak rupanya.. nasib baik ada abang polis.. hehe...

lieyalatif said...

naik jugak air ye kak....umah mak lieya kat kluang dah nyaris...risau tgk air sungai dah nak lebih tahap bahaye..seb baik ade satu hari tak ujan tu air surut....so tak jadi banjir...umah mak lieya penah gaknaik air sekali....

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..rupanya tak sampai petang dah hujan ye kak..eh menyambung pulak..nikmat dan rahmat Allah itu tidak terbataskan kak..cuma saat begini keselamatan dan kesihatan perlu perhatian lebih :)

Mimie_Zatun said...

subhanaALLAH..
Cantiknya mentari..

Sayangku Zie said...

semuanya ketentuan Allah...
cantik pulak permandangan air sungai tu..

imm said...

smalam stat hujan balik kt kampung emak kt pasir mas,,cepat2 balik umah sendiri kt kb,, sbb hubby takut tersekat banjir takleh gi keje pulak..hihi
cantik gamba matahari terbenam tu kak,,sejuk hati tengok..

❤Kamsiah❤ said...

hujan dah turunnn..angkat jemurannn..

Bin Muhammad said...

Cuaca tidak menentu, lebih kepada hujan sekarang ni. Kalau hujan lagi tu mau naik airnya. Selalu banjir ke disana?

Kniedaz said...

penangan hujan ke tu kak? huhu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nampak mendung.. hujan ke lepas tu kakak?

Rinna said...

Mendung nak ujan je tuh.. :)

Fifi Nadhrah said...

assalamualaikum kak.. sekarang tak sempat petang hujan da turun.. kadang2 pagi2 gelap2 lagi da turun rahmat Allah..

amirah said...

masih belum berhenti lagi musim tengkujuh ni kan kak..

Daddy Ziyyad said...

Sekarang ni petang2 mmg hujan! hahaha

nohas said...

hujan ke di tengahari? haha..nak confirm kan peribahasa ni..

Knor said...

Sini redup kak...syukur

HeNRieTTa JoSe said...

Suka gambar sunset yang pertama tu...dah lamerxcapture moment sebegitu...

norhidana miswan said...

skrg nih mmg musim ptg2 ujan kak... jd nyer tak blh pakai gune lg peribahasa tuh

Roha said...

salam kak zakie..
rupanya hujan dipetang hari..hehe
sekarang ni pon awan dah mula kelabu,tandanya hujan akan turun belah tengah hari..
sweet nya si baju pink :)

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Sesekali kak cuba membayangkan bagaimana jika kak berada di kawasan-kawasan yang mengalami banjir. Bila hujan lebat disertai guruh dan kilat menjadikan rasa bimbang. Kesihan mengenang mangsa banjir. Semoga Allah melindungi dan mengampuni.

Mia Kassim said...

Dah musim hujan kak....kat kk pun pagi cerah petangnya hujan lebat....

ummuaidan said...

masih belum berlalu sepenuhnya kan kakak musim hujan nie..kat sini pun hari2 hujan jgk..kdg lebat cam nak banjir..
psttt..comelnya model kat tpt air naik tuh..:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

rupanyer hujan dipetang hari ker kak...kemain ceria adik tu...hai dik...

acik idah said...

Cantik warna dilangit tu kak...

asyifa mustaffa said...

Sama la kat umh sy ni kak...skrng 2 3 hari ni..alhamdulillah mmg panas bila paginya...ptng msti ujan...smpi la mlm...

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kak...
perghhh.. semalam balik umah abis keje, punya la lebat hujan.. sib baik jalan tak jem sangat.. rata2 skrg ni hujan mencurah2 kan.. kalau kecik2 dulu suka benor main hujan.. hehehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...nasib baik cuaca kat sini baik saja...baju pun sempat jering...

Ujie said...

Samalah..kat bangi ni pagi panas, petang ujan. Okla, sempat kering baju.

ummiross said...

Cuaca tak menentu kan sekarang Kakzakie, jaga diri, jaga kesihatan juga ye.

Rapunzel Cikilolo said...

hari ni alhamdulillah...

panas sampai petang...

hehe.

Kisah Si Dairy said...

kalau malam hujan syok jugak tido

Amanda Suria said...

KL terus hujan..baru jer senang hati tgok matahari tadi...sabar jer la...

Puan Kutu said...

cuaca tak menentu kt tempat sy pun sama kak zakie..en suami berniaga pun terjejas teruk musim2 hujan ni..:)

Papa Mifz said...

banjir atau memang tasik tuh kak...hehe

Santri TPINI said...

dekat depan hospital dungun dah banjir kak...

syuk shusuke said...

tempat kak zakie banjir ke /?

Cik Puan said...

hujung tahun...biase lah..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Musim sekarang cuaca hujan. Kena makan sebelum hujan.

Nor Azimah said...

kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari, atau petang..biasala tu, ada juga panas...

MystoryPic said...

musim sekarang ni belah petang kalau tak hujan mendung...... jer

zila norazila said...

Jb kejap ujan..kejap panas kn kak..nk sidai kain pun malas..ttba ujn blari pulk angkt..

Kakzakie said...

Gambar itu kakak rakamkan ketika pagi dalam perjalanan untuk mencari ikan segar dan sayuran kampung di Pekan Rengit. pagi pergi waktu itu cuaca bagaikan akan panas tetapi rupanya petang hujan lebat tidak terkira. Ketika tiba di Pasar Pekan Rengit belakang pasar kelihatan sungai telah dipenuhi air. Itu yg adik mengambil peluang posing. Tidak pernah jumpa banjir sedikit kejakunan.

Terima kasih semua yg memberikan komen:-

Aziela (ye Ziela), aTieYusof Family, Fazleyatul Aini (lebih kuranglah Lya), Aisy Nasiha (itulah sungai kecil dan macam laut jadinya Aisy), ::NureeN:: (ini sunrise Nureen), Acik Erna (di belakang pasar Pekan Rengit bukan kg kakak Acik), adyna, mama_ka0ri, Nurulhuda Abdul Latip (Rengitlah Huda), Dr Singa, YUS (black-out suka sebab dpt balik cepat ye hihi...), lieyalatif (risau juga kalau hujan tak berhenti Lieya), PeRdU cINta (betul PC), Mimie_Zatun, Sayangku Zie, imm (JB macam dah kurang sikitlah hujan Imm), ❤Kamsiah❤ (hahaha.... tak menyempat kain kering ye), Bin Muhammad (kakak tak pasti sebab kakak ke sini cari ikan fresh), Kniedaz, Mizz Aiza (Dunia Kecil)(ye... memang hujanlah apa lagi Aiza), Rinna, Fifi Nadhrah, amirah (tunggu sampai awal januari agaknya Ami), Daddy Ziyyad, nohas (betullah tu hihi...), Knor,HeNRieTTa JoSe (bukan sunset Rietta tapi sunrise), norhidana miswan, Roha, Werdah (tengok dlm tv memang kesian mereka yg terlibat kan Kak Werdah), Mia Kassim (itula mia hujan petang hari-hari), ummuaidan (samalah ummu), (Lizz) http://haslizalizz.com/, acik idah, asyifa mustaffa, JaSSNaNi (petang aje hujan kan), Mas Zull, Ujie (yelah Ujie sempat kering baju), ummiross (harap kita semua sihat belaka), Rapunzel Cikilolo, Kisah Si Dairy (tak payah on aircond ye hihi..), Amanda Suria, Puan Kutu (biasa macam itulah bila business di musim hujan), Papa Mifz (itu sungai yg airnya dah melimpah hingga hampir jejak ke lantai pasar), Santri TPINI, syuk shusuke (taklah tempat kakak tak ini tempat lain), Cik Puan, Pokok Manggis Depan Rumah, Nor Azimah (betullah tu Azi hihi...), MystoryPic (semalam tak hujan petang tapi mendung, tak tahulah hari ini).

Buat semua terima kasih lagi:)

KakNi Sihat Cantik said...

kat mana ni kak zakie... hujan ke....

aizamia3 said...

sekarang ni tak boleh nak jangka cuacanya.. ingatkan panas sampai ke petang..

Ema Johari said...

musim hujan skrg ni kak

elly nadyra said...

Hujan aje skang ni

Amanina Mads said...

subahanallah cantiknya

Sya Mimie said...

cantiknya permandangan yang atas tu kak.. :)

hainom OKje said...

Mana hujannya kanda?....hehe

Deqla Manjew said...

sekrg ni cuaca x menentu.. hari tu masa deqla blk kelate, jap2 hujan jap2 cerah...huhu...cantik akk snap gmbr2 tu..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..
pergi berjalan kemana tu..cantik gambar sunset.. :)