Wednesday, December 25, 2013

Sarapan dihari cuti

27 comments:

Petak Bunga said...

waah banyaknya masak.
best ni kalu berjiran..hihi..

Fazleyatul Aini said...

saya sarapan instant paratha dengan sambal telo je hihi

paridah said...

sedapnya...kak sedang mengadap nasi goreng ni menantu yg rajin ni masak...

ummuaidan said...

Ngata orng kat sini gigih masak yer Kakak nie , dia kemain terer masak..tengok menu2 tuh..ummu bknnya gheti buat semua tuh..fuhh kalo dpt tuh mmg kenyang sampai lunch...:)

nohas said...

wahh..banyaknya masak..homemade bread.yummy..bon appetit..

Sarah Talib said...

banyaknya makanan...ramai ka kat rumah..

Knor said...

rajin ye kak sesekali..

sgt sedap tu..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Rajinnya kakzakie saya sarapan roti canai, en suami beli hehehe ;)

umi alya said...

sedapnya roti tu.

Amanina Mads said...

roti gulung ke tu akak.. semuanya nampak sedap

asyifa mustaffa said...

banyaknya bekpes kak..kalau sy ckup 1 menu je...hehehe...x larat nak msak bnyk2...anak2 bila pagi...makannya kurang skit...

Itu puding roti ke kak..? pic yg ke 2..

Kakzakie said...

Sebenarnya kakak buat garlic bread itu malam. Makan dengan mushroom soup. Tetapi Mak Zah dah masak nasi malam tak berusik. Pagi kakak gorenglah nasi itu. Panaskan balik roti. Anak dara kakak yg kecik pula dah janji nak makan mee goreng itu yg sarapan jadi ada mee goreng, nasi goreng dan garlic bread.

Terima kasih semua yg memberikan komen:-

Petak Bunga (kalau berjiran kakak bagi sepiring ye hihi...), Fazleyatul Aini (oklah tu Lya), paridah (alhamdulillah..), ummuaidan (tapi kakak tahu ummu memang rajin sebab kat sana pemakanan kena berhati-hati kan), nohas (garlic bread with mushroom soup best tau), Sarah Talib (rumah kakak cuma 6 orang tapi ramai anak-anak suka dtg rumah kakak), Knor (rajin tu taklah Nor tapi dah nama pun mama dan isteri biasalah kan), CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)(kalau kakak roti canai pun biasa beli juga Yati), umi alya (kami makan dgn mushroom soup UA), Amanina Mads (oh... ini garlic bread Nina... ala kakak buat guna bread maker senang aje Nina), asyifa mustaffa (rumah kakak anak dah besar lagipun kawan adik suka dtg main kat rumah kakak ni).

Buat semua terima kasih sekali lagi.

elly nadyra said...

wah byknya menu sarapan! best!

aizamia3 said...

membayangkan dak Nuha ada sekali sarapan bersama.. ;)

Mummydearie said...

Wah, rajinnya kak! Ini baru menu sarapan aje. Kalau menu makan tengahari waktu cuti mesti lagilah meriah!

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...sedapnya sarapan tu...;)

Umi Qi said...

Kak zakie rajinnn ye...Umi Qi kalu sabtu ahad pagi suka buat nasi goreng...tekak melayuuu sgt2 hahhaha

amirah said...

rajinnya akak meroti tu. teringin nak wat roti camtu gak..aii...bila la vitamin rajin ami ni nak datang kak..

Roha said...

salam kak zakie..wahh meroti lah akak kita ni..senang je kan kak umban je bread maker dah siap..

t.a.t.a said...

Sarapan cuti krismas kami semalam:

1. Roti canai instant
2. Nasi goreng (kes masak nasi malam semalam nya tapi tak makan langsung)
3. Kari ayam
4. Sambal bilis
5. Sate ayam (baki dinner malam semalam nya)
6. Kuah kacang
7. Pau kelapa
8. Kuih kacang.

Har har har.

hainom OKje said...

Roti apa tu kanda..... mcm dapp jer....
Rajin kanda masak mcm mcm yek cuti cuti.....ibu mithali katanya.....

Deqla Manjew said...

byk gak menu sarapan hari ni.. habis x smua tu? hihi.. deqla hari ni mkn mihun goreng jer kak..beli kat cafe opis ni haa..

wawa syaida said...

banyaknya menu sarapan akak...semua nampak sedap

Puan Kutu said...

semalam nmpk garlic bread tu kt blog sape ntah..hari ni kt rumah kak zakie..adoi macam mengidam plak nk buat,hehe

Nur-nba said...

Garlic bread ke.. Sedap tu mkn dgn sup..

ros_reeza said...

beraneka pilihan yang ada.. boleh pilih nak sarapan ape.. bestnya kakak:)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..

hihi..sarapan pagi cma kat kedai mamak *dasar ibu yg takrajin* :p
bakar ape tu kak? roti ke?