Wednesday, January 8, 2014

Jalan sesak kerana lubang digali muat untuk tayar belebus!!

~~Lampu hijau pun hanya satu-dua kereta yang lepas.~~ 

63 comments:

aTieYusof Family said...

Salam Kak..
teruk juga lubang tu.. habis tayar kereta nti...huhu

asyifa mustaffa said...

Kut ya pun lepas gali...turap la bg rata skit kan...habis keta klau terhentak ni...

zana fahmi said...

Kakzakie belum tengok area rumah zana..haha..bukan tayar kereta, tayar lori pun boleh gedebus!!

fieda said...

bhAYA tu kan kak..kalau org bwk motor boleh jatuh tu..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bahaya jika macam ini. Kena buat laporan kepada mereka yang berwajib ini.

Bin Muhammad said...

Biasanya begitulah...Hanya tau gali tapi xtau nak kambus elok2 akhirnya menyusahkan orang ramai.
Mujurlah kubur ada orang gali dan kambuskan...

t.a.t.a said...

Kalau tengah drive dan terlanggar lubang, aguyaii rasa nya nak aje kepala ni dihantuk ke stering. Rosak tayar gue. Huhu.

NM03 said...

begini la kalu dah siap keje sendiri tapi menyusahkan orang lain. kan kak kan....

Cik Puan said...

kak zakie..kalau kat sabah ne lebih teruk dari lubang tu.Tambahan lagi bila dah hujan dan gelap..memang tak nampak lubang tu.Bebaru tu pecah rim tayar kereta suami..

:: Mrs.Eady :: said...

2 kereta je lepas...mmg jem teruk la kak..

❤Kamsiah❤ said...

bahaya...terutama waktu malam..pd pemandu yg mungkin tak tau kewujudan lubang tu

Falsya said...

Ish bahayanye kakak..lg bahaya utk org2 yg naik motor..

Fiza Rahman said...

Ni namanya buat kerja tak habis/sambil lewa. Boleh rosak tayar keta mcm nih.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kat jalan perumahan saya hari tu mcam ni jugak abis teruk saya brek emergency sebab tak perasan lubang tu sekali bila suami cakap ada lubang terus emergency break...Banyak lori ulang alik so jalan pun berlubang..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

ini yang menyakitkan hatikan...

Rai Ourkizuna said...

sepatutnya jkr arrange untuk buat kerja pembaikan waktu malam untuk kurangkan kesesakan.. masa saya di jepun..diorang buat kerja malam. satu malam je.so mmg takde kes sesak siang2..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Bahaya ni kak..tambah2 kalo motor yang lalu kat sini...

Aziela said...

Manalah Majlis Bandaraya nie kan.... Jem sungguh jadinya tu.

redza said...

bahaya..semoga tidak berlaku kejadian yg tak diingini

nohas said...

kalau belebus kat sini, bukan tayar je kempis, poket pun kempis jg..baiki kereta..

Kisah Si Dairy said...

bukan ke membahayakan orang awam..makan gaji buta gaknya mereka nie

memmetlenggeng said...

kat mana ni kak? macam teruk je

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....betul tu kalau ada lubang dijlnraya mmg terbatas pergerakan semua kereta...:)

acik idah said...

Dah korek tu kambus la elok2 semula... susahkan orang jer...

Bahaya especially kepada penunggang motosikal... ermm... dah ada yang mati nanti baru nak ambil tindakan... terlambattt...!

Sharifah Nadzarah said...

SY TAU TMPT TU KATNER KAK..MMG KAT SITU..KENE SLOW SESGT...KLU TAK GEDEBUS TAYAR..CAMNE LA MENTENEN X TINGGI..SALAH SATU PUNCA JLN RAYALAH JUGAK....SABO YE KAK..

paridah said...

masalah yg dianggap kecil sebenarnya adalah besar kerna melibatkan kslmatn nyawa pengguna jalan tu..

ummiross said...

Sesak satu hal kan Kakzakie, risau pula accident kalau jalan berlubang ni, moga cepat dibaiki.

bang fenn said...

memang sakit hati and takut sgt bila terlanggar lubang besar..sebab takut terbabas...huhuhu...
kalau yang jenis tayar keta nipis ke apa ke lagi la bergegar dashboard...

Queen Teratai said...

sempat akak amik gambar yer.. hehehe

Sura Mohd said...

Kalau moto x sempat elak ..abislah....

Roha said...

kat jalan mana ni akak ?
memang mengundang bahaya,lagi2 pada penunggang motosikal..
haa ni tang kena tayar kete mau bengkok rem kete..hubby pon penah terjerubus dalam lobang macam ni..abis tayar kete bonjol then rem kete bengkok huhu..sungguh tak bertanggung jawab langsung pada yg berkenaan..

QasehnyaRania said...

teruknya

Hazmin Hamudin said...

Geram jugak tengok jalan yang dah dikorek tak ditampal dengan sempurna balik. Boleh merosakkan kereta je.

Rinna said...

Bahaya lubang gini..lebih2 lagi pada penunggang motor waktu malam.. naya je kalau jatuh..

Sarah Talib said...

jalan dkt tempat saya pun mcm tu jgk...masaalahnya depa ni..elok buat jalan..ada2 saja yg nak korek

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bahayanya ada lubang macam tu kakak..

adyna said...

Ni buat keje tak siap ni

Rizziela said...

bahaya untuk pengguna motor la kan

NEKCIK said...

Maaflah ye Kakzakie..nekcik dah tak kerja ngan JKR lagii...kalau tidak boleh gak tolong tampalkan lubang tu ye..he..he

NEKCIK said...

Maaflah ye Kakzakie..nekcik dah tak kerja ngan JKR lagii...kalau tidak boleh gak tolong tampalkan lubang tu ye..he..he

Nini D.. said...

Kak Zakie!!!!! rindunya nak datang lepak2 baca cerita akak kat sini :D

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..bahaya tu lagilah kalau ianya laluan utama atau menjadi laluan tumpuan..moga pihak berkenaan segera bertindak..

Ema Johari said...

boleh mendatangkan kemalangan mcm ni

Mummydearie said...

Macam ni kak, boleh datangkan musibah pada kereta saya kalau berdepan masalah gini.

Saya memang tension kalau traffic light laju sangat bertukar kaler, kalau lama sangat tak tukar pun tension juga. Nak buat macamanakan, namanya pun manusia :)

Wafee said...

Ish ish ish... Ni mesti pagi-pagi tadi kan kak? Buat orang hilang mood je pagi-pagi buta kan... Huhu

Fazleyatul Aini said...

bahayanya. ni kalau malam2 orang yang bawak motor tak nampak, naya je. ish harap cepatlah dibaiki

Ujie said...

Tayar keta kami pernah pecah dan takleh guna langsung gara2 langgar lubang. Mmg takut dgn lubang2 ni..takut duit terbang.

JaSSNaNi said...

Wajib sesak kalau jalan mcm tu... Jenuh nak sampai giliran... Sabor je yg mampu kan... Hmmmmm tapi kalau jalan lengang tu kena hati2 sbb takot yg belakang beng bontot lak kan...

Nafira usof said...

bahaya nehhhh!
lagi2 untuk penunggang motosikal.
mmg kena buat aduan nih kakak~

Haryati Faizal said...

bahaya tu kak...

che mid said...

habih tu, akak sampai ofis lewat le ya..

aby said...

tu la rupa jalan dimalaysia ni ..
dengan kt tempat2 lain pun sama juga kan ..

ANIM said...

korek lubang kambus lubang jelah kat malaysia ni...
yang pelik dah korek, tak nak pulak turap cantik2..

Puan Kutu said...

stress la jalan jem,tmbh stress klu lalu boleh rosak taya jadinya

Ummi Iman said...

Kena buat aduan cepat.. takut terjadi yg tak baik

fieda said...

selamat pagi..pagi2 sya dtg jenguk akak..

hainom OKje said...

Kalu tayar je yg belebus tak pe jugakkan kanda...tapi kalu sportrim yg bengkok....tepuk dahi dibuatnya!

Kak Tie said...

jalan macam ni mmg selalu mengundang masaalah...kat mana2 hatta dalam kampong pun sama,tu belum lagi taik lembu bersepah2..geram jer

Norhasniza Khalid said...

boleh mengudang kecelakan ni, bocor tayar..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..

uiiiinaaa.... bsau nau lubangnya..cma baru je tukar tayar moto yg gelong disebabkan langgar lubang yg merata kat sini ha..

bahayaaa...

Papa Mifz said...

PM baru jer tukar sport rim baru sebab sport rim sebelumnya kemek teruk akibat langgar lubang besar di jalan raya...huhu

Deqla Manjew said...

ish2.. teroknye lubang.. jahanam la kenderaan kalo gini..kat area umah deqla selayang tu ada gak lubang terok kat jln utk u turn.. camne x berlubang, dgn lori2 skali suka sgt u turn situ.. padahal jln bkn besar, depa main tangkap muat jer u turn. huhu

Mimi Azirah said...

Teruk jugak jalan tuh berlubang..memg membahayakan pengguna jalan raya