Tuesday, June 3, 2014

Rezeki makan malam kami

Sebenarnya seperti biasa bila cuti sekolah makan malam kami lebih banyak di luar berbanding di rumah. Sambil berbelanja keperluan untuk Kak Reen kami singgah makan di Secret Receipe. 

Mama punya - Dapat mengisi perut dengan nasi barulah kenyang rasa
Papa punya - Kalau suami-isteri selera lebih kurang sama, nasi juga yang dicari. Papa punya lagilah siap dengan sambal belacan:)
Kak Reen - Besar gedabak drumstick turkey ini. Walaupun seketul tetapi tidak terlarat habis oleh Kak Reen. Kami anak-beranak tolong makan sama bagi menghabiskannya. Sedap!
Buah hati mama/papa - Menikmati hidangan masing-masing. Adik tidak lepas dari mee kari. Kak Meen makan sama dengan pilihan mama.
~~ Malam tadi siap semua keperluan Kak Reen untuk dibawa ke perantauan demi masa depan. Semoga mampu menjadi insan cemerlang dunia dan akhirat. Amiiin. ~~ 


69 comments:

Dr Singa said...

secret recepi pun dah ada sambal belachan!!!

Jie Susanos said...

bg org yg suka mkan mcm jie ni..terliur kita..hihi..mkn secret resepi kat mane tu..

Rai Ourkizuna said...

besar betul drumstick turkey tu kak.. menarik..

Mia Kassim said...

Mmg secret recipe ni tpt feveret kakak sekeluarga kan :)
Lapar pula tengo semua makanan tu wlupun dah brekpes td hehe

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah rezeki tu kak... tapiii.... tetiba lapar pulak...nasiblah tahan masa meeting ni...

achiek anis said...

dapnyaa...mak buyung ni tgk mknan semua sedap...hehe

lia said...

terliur pulak saya tgk menu makan malam akak ;)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kak Reen tu nak ke mana? Kat Secret Recipe ada sambal belacan ke kak

Sharifah Nadzarah said...

ALHAMDULILLAH..REZEKI...
MOGA ADIK REEN TERUS MAJU JAYA...
ADIK SAYA DAH SELAMAT BERANGKAT & MENDAFTAR...MOGA DIPERMUDAHKAN PERJALANAN AKAK NANTI...

Fiza Rahman said...

Rezeki...alhamdulillah. Lapar plak tgk. Good luck utk anak akk. Smoga dipermudahkan semua urusan.

saniah ibrahim said...

sama lah tekak sya kakzakie selera org melayu camna pun nak cari nasi juga
wah kakzakie anak2 dara nya dah sama besar nampaknya...

UmmuAidan-Arissa said...

Reen nanti masuk mana yer kakak..share lah jugak kakak berita baik tuh..
Rezeki kat
secret recipe memang sedap2 kang...ingat dulu suka makan tomyan kat situ..mmg sodap..

mama_ka0ri said...

Waahhh...secret recipe ada sambal belacan?? Biar betul...haha...

Zee Suhaini said...

tahniah kak reen..lepas ni berjauhan lah yer kak..takpe, moga dipermudahkan segalanya..

memalu dorang sumer..suka tengok keluarga akak..

papa punya pesanan tu yang paling sedap..zee suka kak..hehe

ANIM said...

len kali kalau kami bela ayam tukey lagi, kami ajak kak reen mai umah kami, hee. memang sedap dagingnya kan. kami masak ungkep je kakzakie.

mana kak reen pergi nanti? kabolah..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bila makan berjemaah satu keluarga ni best kan kakzakie..
Memang besar sungguh tengok peha ayam turkey tu ..
Semoga kak Reen berjaya dalam pelajarannya.. jaga diri baik2 semasa diperantauan..

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..rezeki :)

seronok tgk anak-anak akak :)

Ibu Lala said...

Kakak kalau cuti sklh mmg sll mkn kat luar ye belanja anak anak.

Ibu Lala said...

Dah lama x pegi secret ni kak. Pegi pun kalau anak anak yang request.

Sura Mohd said...

sedapnya kak..dah lama tak masuk secret resepi..
semoga anak kakzakie,kak Reen dipermudahkan urusan dan maju jaya.:)

Knor said...

nor suka nasi juga..sambal bel wajib..

semoga reen dpt capai cita2 ..ok..

Julia Johari said...

Seronok tgk...semua anak2 akak dah besar....syukran...makanan pun sedap2 belaka...terus perut julia berbunyi kencang...mee kari adik makan tuh cm best la...nakkkkkkk

Khairul Bariah said...

amboi, kak reen makan turkey!
semoga berjaya utk kak reen dan anak2 akak yg lain. adik saya pon minggu depan dah nk berangkat dah.

Bin Muhammad said...

Wah...tinggi kos makan di secret recepi ni. Sesekali bolehlah...ikutkan kehendak anak2 kan...
Bukan xsuka tapi saya kadang kala ralat makan di restoren sebegini bila terpaksa bayar tax itu ini...huhu. Haha...jgn marah ye akak, emo skit...bukan apa, jeles sebenarnya...hehe

babYpose said...

betul kak zakie, makan nasi baru puas... pandai kak reen cuba drumstick turkey, nanti aunty pun nak cuba jugak la :)

Fyda Adim said...

wahhh menyelerakan makan malam kak zakie sekeluarga..

Mummydearie said...

Kalau beberapa hari tak jumpa nasi, memang merangkak-rangkaklah, kak. Itu sayalah :)

SR ada sambal belacan ya? Tak tahu pun. Satu je saya tak suka makan di sini, yang macam mi sup tu tapi bau walayweh...tak tahan ler!

Kak Reen nak merantau ke mana pulak ni, kak? Sambung belajar ke?

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah semua nya rezeki kan kak..syukur jg sbb kak reen dpt melanjut kan pelajaran..tahniah buat dia.. klu tak silap SR kt sini takde sambal belacan kak..hehe

Tihara said...

wes suwi nyong orak mangan nang ngeney..enak banget seh
iki dino nyong masak dewe'an
masak endok puyuh,sotong goreng kambek sayur bilis :)

Mimi Azirah said...

Sedapnye kak

Jari Manis said...

Kak Reen tu mahu belajar di mana tu kak Zakie...sesekali makan di luar sukar selera kan :-)

Eye_nee said...

SR selalu jd tempat persinggahan akk sekeluarga kan...saya masuk SR ni boleh dibilang dgn jari tangan lagi jumlahnya..mahal kan kak...

Semoga terus cemerlang Kak Reen..jaga diri diperantauan...

Falsya said...

nmpk sedappp..SR kat bwh opis nie je tp baru 2 kali falsya jejak...hehe

hainom OKje said...

Kanda Kak reen dapat mana? Over sea ke?
Hari tu dinda baru rasa Mee Kari Secret recipe...sedap jugakkan kanda kalau buh kerang lagilah sedap!

Mar Mansor said...

wah SR..saya singgah beli kek je kat SR permas smlm..huhu

Qaseh Vee said...

cuti sekolah mmg dah jadi kemestian bawak anakmkn luar . my anak buah pun pi mkn luar mlm semlm dgn abahnya . semua order chicken chop ... alhamdulillah ... semoga kak reen menjadi insan yg cemerlang dunia juga akhirat ...

Sylarius Yusof said...

Dah lama tak makan kek secret recipe. Ada nasik jugak rupanya. Ingatkan jual kek je semata-mata. hehe

Darling Pya said...

dah lama tak makan di secret recipe

Aziela said...

Alhamdulillah. Tahniah Kak Reen. Berkat doa dan usaha...

Zaitun said...

Yummy hihi...sama macam kak Zai mengikut selera anak2.

maszmadi said...

sedapnyer kak.....

Nor Adilah Ahmad Shokori said...

Bertambah sedap bila dapat makan dengan family.

Rinna said...

Makan beramai2 dengan anak2 seronok rasanya kan.. :)

nohas said...

Alhamdulillah..dah nak ke menara gading..tahniah2..

mysha said...

drumstick tu rasa nak jer sha geget2 tulang tu!!!

Muja.. said...

Dik Reen nak merantau ke mana kak.
Bunyi mcm jauh ajer..

Oooo sedela pulak bila berpiah ngan mak bpk ni. Nasib baik dik ren mmg asalnya dah sekolah asramakan.Xderla nak sedeh sgt :)

Aku Penghibur said...

aduh nampak sangat menyelerakan ^_^

inazamri said...

br tau SR ada sambal belacan.sedap2 nampaknye.K.Reen nak bljr kemana tu?

PeRdU cINta said...

Tahniah Reen..kak PC doakan Reen cemerlang dunia akhirat ye..amin..meriah akak berkumpul semasa cuti sekolah..semua anak anak berada di sisi..syukur..

kakyon said...

selalu gi SR mkn kek aje..jrng mkn menu lain.
walau pun berkerja,zakie masih ada masa melayan buah hati setiap musim cuti sekolah ye..contoh ibu mithali :)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Farah dah lama tak makan kat SR.. tengok akak share nie terus teringin...=D

adyna said...

Alhamdulillah , semoga terus success kak reen di perantauan, dh lama tak Mkn dkt secret receipie ;)

RDZ Z said...

Kita tak pernah order nasi kat SR...tapi tengok KZ punya macam best je..mungkin boleh order lain kali..

Nor Salmi said...

Alhamdulillah rezeki.
Moga Kak Reen success selalu. Nak merantau ke mana tu...

@na said...

Alhamdulillah atas nikmatNYA yg melimpah ruah...syukur...

Acik Erna said...

Tahniah kak reen semoga berjaya

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..

alhamdulillah.. enak mkn bersama anak2..
ni menu baru ke kak? dah lama tak mkn ke SR.. huhu..besar drumstick tu

ummiross said...

buah hati mama..penyejuk hati mama!

n O e s u h a i m i said...

jarang masuk secret recipe..tak tau plak dah ada sambal belacan kat situ...

hainom OKje said...

Pergh....mee sup dialah walawey sedap!!! Fresh bau lembu dari ladang ! Haha....

Ema Johari said...

selalu juga yer akak sekeluarga makan di SR.

Ema Johari said...

selalu juga yer akak sekeluarga makan di SR.

aRz MoHa said...

sedapnya. makan kat mana tu?

Kisah Si Dairy said...

sedapnya kak..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...wah meriah dpt makan bersama2...:)

Sue Bee said...

sama jugak lah kak..cuti sekolah je mmg byk lagi makan kat luar..masa bebudak sekolah, tiap hari mmg makan kat rumah

memmet lenggeng said...

ada juga makan sekalisekala bila ada rezeki lebih

elly nadyra said...

eh menu baru ke
lama betul tak makan kt secret recipe
nampak cam best plak

QasehnyaRania said...

dh besar anak anak kakak.baru perasan ketiga tiganya bercermin mata ye.. kak reen dpt sambung blajar ke mana kakak?