Wednesday, June 25, 2014

Yusuf Taiyoob sekarang ada di sana-sini


~~ Persediaan Ramadhan buat anak-anak. Bila bersalut dengan coklat dan isi ada badam sebulan boleh habis berkotak-kotak.~~

68 comments:

babYpose said...

Salam pagi kak zakie, anak-anak kak zakie suka kurma bercoklat ye, nanti nak cuba dengan budak-budak la :) thanks ♡.

Dr Singa said...

start sebelum ramadhan lagi dia dah mula berbisik kat TV!

Sarah Talib said...

Saya pun dah beli kurma madu yuta...utk bulan puasa ni...sedap. yg coklat x cuba lgi..nnt nk try jgk

Diana Rashid said...

kat tesco pun dah bersusun-susun kurma.banyak betul..

Masya said...

macama² pilihan sekarang ade hihihihi....

Zee Suhaini said...

zee tak jumpa lagi kak yang salut coklat cam gini..
aritu ada beli kurma..kejap jerk kena makan ngan yang kecik tuh..suka plak kurma..abang2 takmo..

Mar Mansor said...

betul tu sana sini kurma..
tp kurma coklat tu terlalu manis pada saya

PetakBunga said...

x pyh budak.. org tua ni pun suka

ummi aqilah (LM) said...

Sedap.. Dulu kat qatar selalu beli. Tapi tu lah tgk2 YT punya mak aii harga jauh sgt bezanya

idzwa kamaruddin said...

sedap ni kak :)

Mizz ErMa said...

wah, tgk dlm iklan mcm best aje kan tp kat area umh sy nie belum nmpk lg batang hidung c yusuf taiyob nie..uhuk,

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Anak2 saya suka yg kurma biasa ni kakzakie.. saya ada beli yg salut coklat ni sikit tapi tu lah tak luak sangat.. Semalam en suami pergi beli lagi 3 kotak kurma yg 5kg tu..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Ada coklat..harga tentu lebih mahal.

Angah said...

Encik Yusof yang paling glemer sebulan dua ni....:D

Sylarius Yusof said...

Alternatif yang lebih baik dari Cadbury. Hehe

paridah said...

kurma bercoklat ni xpernah cuba mesti sedap sgt sbb tu anak2 kakzakie suka...

❤Kamsiah❤ said...

sedap walaupun sedikit mahal dari kurma tak bersalut...

Montana said...

pernah tengok bungkusan ni sedap dak kak

redza said...

sedap ni..saya pun suka

UmmuAidan-Arissa said...

kat sini tak sampai lah yusof taiyoob nie kakak..rindu ngan kurma yg lembut buat berbuka takpun kurma fresh yg berbuah dikota bharu ker..heheheh

Fyda Adim said...

anak-anak saya pun suka yang kurma salut coklat ni kak...kejap je habis..kadangnya mak apaknya tak sempat rasa...hehehe

Aziela said...

Sebab tu lah yang ini mahal kan kak...sedaaap...

Dkna Abza said...

sejak mengandung sampai hari ni dkna tak putus2 makan kurma yusssuuuuuuppp taaiiyoopp hehee

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tulah saya suka kurma ni sebab bersalut coklat tapi saya tak pernah makan pun huhu

QasehnyaRania said...

saya pon suka ni.

Sura Mohd said...

amboi kakzakie...dah memborong kurma..sura belum cuba lagi kurma yg bersalut coklat ni..nanti nak beli jugak la jenis ni..:)

lia said...

wallaaaa bersiap sedia dr sekarang... bagus nyer akak... sy bergantung dgn kurma jer sbb hat ni sy kurang sikit ;)

Fifi Nadhrah said...

tanda2 ramadhan makin hampir.. yusuf taiyob ade di mane2 saje.. sedap ke kak? saye tak pernah cube..

BUNDA a.k.a KN said...

Nampak sedap bersalut coklat....nanti nak beli jugak Kurma Berbisik ni....

Fiza Rahman said...

Sedap. Suka kurma macam nih. Bukan kurma jer kak. Kuih raya pon dah start bersusun².

norhidana miswan said...

dana tak penah try ingat nk beli jgk sekotak, pastu nk cari kurma majdood yg besar2 tuh... mkn sebijik dh kenyang

Khamsi Abdullah said...

mak n apaknya pon tukang habiskan.

RDZ Z said...

Wah bestnya...tak pernah cuba lagi ni..Thanks KZ..

Qaseh Vee said...

blm pernah try . klu beli nih , confirm sekali berbuka terus licin ...

Daddy Ziyyad said...

Memang kegemaran kami sekeluarga ni kak zakie....kurma YuTa hihihih

aby said...

salam kz ..
kwn2 yg menjual kurma sempena ramadan ni dah suruh kita merasa kurma jualan mereka ..
klu sedap blh la order ..

Rai Ourkizuna said...

balut apa pun ngan coklat bebudak ni suka.. haha

maszmadi muhamad said...

erm x pernah lagi beli yang salut coklat nieh... sedap ke kak..

Knor said...

sodapnya kurma..ltk aje kurma apa pun..suka sgt..

@na said...

salam kakzakie....
waah baru teringat kurma belum beli...mmg sekarang masuk musim yusuf taiyoob di mana2...hehhehe

hajar said...

salam ramadhan kak zakie...
kat rumah pun dah kehabisan kurma... harus kena cari yusuf taiyoob nih...

nohas said...

kurma dan Ramadhan berpisah tiada..

selalu beli kurma mariami yg liat2 sikit..

saniah ibrahim said...

budak Iman ni suka sangat kurma...kalau dapat yang bersalut coklat ni mau satu hari je habis untuk dia je...

Tihara said...

ooh enak mbanget ni kak, kurma enek coklat..
saiki enek kurma karo walnut kan kak :)

Nafira usof said...

Salam Kakak~
betol sangat2 cakap kakak~ mmg sedap kurma coklat nih.. sambil2 tgk tv pon boleh habes sekotak.. sedap sangat2!!

adianiez AIDA said...

aida lom beli kurma lagi !!!

uncle gedek said...

Chocodate tu sumpah sedap!

asyifa mustaffa said...

Mmg sedap kak! Bkn anak2 akk je suka...sy pun ..2 hri da bole abis sekotak ni....:)

Acik Erna said...

memang yusoff ni memanggil manggil aje kan kakzakie

Ema Johari said...

tak pernah beli lagi ni...sedap ke kak.

ANIM said...

Pernah juga orang memberi..
White chocolate ada, dark chocolate ada..
Buat tandamata kenduri kahwin pun cantik kan,kakzakie

Santri TPINI said...

sedap snek ni kak...

nadia rashid said...

Hahahha..bkn kanak2 je kak...sy yg separa tak berapa muda ni pun suka yg berkacang..biasa nya salut sendiri badam, hazel n macadamia..cepat la abis nya

eelobor said...

hehehe....sampaikan anak saya pun dah pandai mengajuk cara iklan yusuf taiyoob nih

Nor Azimah said...

perasan tak, tahun ni kurma pun naik harga, dah takde bawah rm10...:(

YUS said...

Wahhhh.. sedap tu!

hainom OKje said...

Macam sedap je kanda....dinda suka kombinasi badam ngan coklat tu sebenarnya....selit pulak kat celah kurma mmmg tambah lazatun le hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

farah pun suka jugak chocodate nie.. sedap kan kak..sblm posa nie nak kena p beli buat stok...heee~ =D

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...sedap nyer...lepas ni kena cari nak buat stok la...;)

n O e s u h a i m i said...

kurma mmg laku skang ni...tp dh byk perisa...yg coklat pun dh ada..budak2 suka la

Falsya said...

Falsya lg prefer yg original..hehe..agaknye sbb dh set kan mind yg kurma adalah kurma..kalau ade kurma yg diubahsuai skit, falsya mcm kureng skit..hehe

PiNkYCaT said...

sehari pun blh hbs sekotak klu bersalut coklat gitu akak...nk sampai raye mahu 30 kotak hbsnye...hahaha...selamat membuat persediaan mymbut ramadhan buat kakzakie sekeluarga!:)

Ibu Lala said...

Jenuh nak suruh anak anak makan kurma. Tu pun tak habis. Saya dulu masa kecik kecik sgt suka mkn kurma. Pelik la bdk bdk zmn skrg.

Ibu Lala said...

Jenuh nak suruh anak anak makan kurma. Tu pun tak habis. Saya dulu masa kecik kecik sgt suka mkn kurma. Pelik la bdk bdk zmn skrg.

Mimi Azirah said...

betul tuh kak..kt mana mana pun senang dapat

elly nadyra said...

ini sudah sedap
coklat dan badam ada dlm kurma
perghhhhhhhhhh

Mummydearie said...

Di rumah saya sekotak kurma cukup sebulan. Cuma makpak aje yang makan kurma. Anak-anak kurang sikit. Tak pernah pula cuba yang ini - coklat+badam+kurma semua dalam satu.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..
pernah rasa dan bg anak2 mkn.. diorg kunyah coklat jer.. kurma tu tertinggal separuh.. :p