Wednesday, December 3, 2014

Bacalah sehari satu hadith


~~ Indah bahasanya, nikmat bila menghayati seisi keluarga. ~~

56 comments:

imm said...

Dulu masa sekolah ada kawan yg selalu bercerita pasal hadith..aaa rindu pulak dekat kawan tu..

ewanthology said...

insyaAllah

aizamia3 said...

InsyaAllah.

Kayu Manis said...

in sha Allah kak

Nora Karim said...

Saya pun xberapa istiqomah baca hadith. Kena buat blk ni... baca dgn anak2 pun seronok!

Mar Mansor said...

in sha Allah kak zakie

Nurulhuda Abdul Latip said...

Betul la kak, nak kena baca hadith ni.mudah2an saya juga istiqamah dan mampu baca..

Fifi Nadhrah said...

tiap kali nampak buku hadis terase nak beli.. tapi tak beli lagi.. kene cepat2 beli ni..

Nurul Hidayah said...

Timbul keinginan nak beli buku ni.. terimakasih kakzakie :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul tu kakzakie .. satu hari satu hadish.. semoga kita dapat istiqamah.. InshaAllah..

Lynn Hamzah said...

tq for sharing kak...nanti ada masa akak kupas ler pasal hadith tu...

redza said...

insya Allah kak..

paridah said...

membaca hadith sambil meneliti maksudnya...insyaAllah...

eMMe said...

Salam Kak Zakie, Me pun ade gak beli buku.. tapi tak sempat nak membaca..beli je, baca idak, huhuhu.. tapi setakat ni masih sempat baca Yasin, kalo tak sempat kat umah, me baca kat opis, pas solat ke.. InshaAllah Baca AlQuran tak kan dilupakan...

kakyon said...

InsyaAllah..

Julia Johari said...

kak zakie...sama mcm ibu saya suka beli koleksi buku2 islmaic yg best...saya pun tumpang baca sama...

hainom OKje said...

Terima kasih mengingatkan kanda....

NEKCIK said...

iyaa jiwa kita juga perlu makanan jugak kan kakzakie.....baru mantop gitu

Sylarius Yusof said...

Tak dapat ambil semua, sedikit pun jadilah sebagai ingatan kita hidup di dunia ini.

idzwa kamaruddin said...

terima kasih sebab ingatkan saya kak

eyza said...

InsyaAllah.. mudah2an sentiasa menjadi amalan kita..

Salam singgah..

Datang dari Segmen "Nak URL Blog #11"..

Jemput singgah blog eyza sbb ada GA yang berlangsung.

faraherda.razalan said...

Mudah-mudahan istiqamah dan mampu. Aduh!

Fiza Rahman said...

Nak cari jugak lah buku ni. Thanks for sharing kak.

norhidana miswan said...

tq utk ingatan kak...

saniah ibrahim said...

buku yang menarik ,boleh jadi panduan ni

Azian Elias said...

INSYALLAH...

Mummydearie said...

Saya ni bab membeli rajin tapi bab membaca tu ada sikit punya banyak alasan nak beri. Kena lebih beristiqamah dalam perkara macam ni.

elly nadyra said...

insyaAllah kak

MaMa Rey said...

InshaAllah kak..tq mengingatkan..^^

Rinna said...

TQ kerana mengingatkan.. Insyallah..

Cho Zila said...

rindu ngan kak zakie... lepas exam harap saya ada masa datang sini selalu macam dulu...
memang bagus... meningkatkan lagi kefahaman...

adyna AB said...

Insyaallah .. Semoga dipermudahkan untuk membaca nya

Nafira usof said...

Kakak.. nanti share lah hadith2 yang bagus. :)

Kazman / Sue said...

hadis ni memang pedoman sepanjang zaman....

nadia rashid said...

rasanya mcm ada buku hadith ni kat umah mak...thanks k.zakie peringatan untuk kita..:D

AMIIZAA said...

salams kak, baru berkesempatan singgah kesini...tksh diatas perkongsian:)

Mayang ABDUL RAZAK said...

INSYALLAH KAK Z..

nhhas said...

assalamualaikum.

Alhamdulillah..
Allah beri kesempatan ikuti kelas pengajian hadis 40 pada tahun ini.
Alhamdulillah...
syukur sangat.
kebetulan itu untuk rakaman siaran hadis 40 di rtm 1.

buat masa sekaran, waktu siarannya sabtu 630 petang.
kadang2 rabu 630 petang...
Jemput tgk.

salam ziarah kakak...

CikSiti said...

insha Allah,,tima kasih kak..nanti nak cari juga buku ni

Bin Muhammad said...

Alhamdulillah... Sekarang ni pun saya sedang usahakan.
Setiap hari saya load sebuah gambar bersama sebuah hadis (ambil dr website jakim) di FB Page Relex Minda utk perkongsian bersama.
Ops! akak xde FB la pulak...

Daddy Ziyyad said...

Sebagaimana yg Ustaz Ebit Lew anjurkan, kita kena hari2 bercakap tentang agama, tentang Islam di rumah...baca hadith dengan anak isteri..

Mama Niza said...

insyaallah kak... akan diusahakan..
Mama Niza

Nastyna said...

tu yang best kadang2 kat blog ada member letak hadith2, Allah bless them.

ps- cili habanero tu pedasnya kakak sikit dari cili padi kak. hehe kalau cili padi saya boleh gigit sebijik2 gitu, yang ni saya tak berani.

Diana Rashid said...

terima kasih atas pesanan ..:)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kak Zakie..In Shaa Alah Kak.

Ummu Madihah said...

Salam Kakzakie,

Bagus peringatan ini!

Zaitun said...

Terima kasih atas perkongsian kakzakie, in shaa Allah.

abuikhwan said...

Alhamdulillah bagusnya..
selalu juga buat halaqah ta`lim bersama keluarga, biasanya bila cuti sekolah semua anak-anak balik...

mummY daniSha said...

tenkiuu kak for the reminder

nurbijen said...

Peringatan yang bagus....

zila norazila said...

membaca jambatan ilmu..insyaallah akan dicari buku ni.

Tihara said...

saya ada buku ni tapi cover color hijau
insha Allah nak baca supaya tak lupa
diri saya banyak sangat yang kurang..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...in Sha Allah...:)

Falsya said...

terima kasih kakak sbb ingatkan..insyaAllah..

Jari Manis said...

dgr ceramah dari ustaz semasa pergi kursus last week, beliau juga pesan baca lah satu hadis satu hari supaya hati tidak gelap

Yana Yani said...

terima kaish tuk peringatan tu kak