Friday, December 5, 2014

Doa terhindar dari kemudaratan

Rasulullah s.a.w. mengajarkan kepada umatnya satu doa yang jika dibaca tiga kali di waktu pagi dan tiga kali di waktu petang maka akan terhindarlah kepada yang membacanya daripada segala kemudaratan disepanjang hari tersebut. Doa yang dimaksudkan di atas adalah seperti berikut: -

http://1.bp.blogspot.com/-QkU8PXfABoU/TxlPVjVPHLI/AAAAAAAAG6I/IWzD5Dx7pW8/s1600/doa%2Bpengelak%2Bsihir.jpg
Bacalah - Jadikan doa ini sebagai zikir setiap kali ada masa senggang kerana ia juga dapat menghindarkan diri dari gangguan sihir.

~~ Dunia bukan milik kita, betapa gagah pun seseorang itu, ajal tetap akan datang jua.~~

* Aku tertinggal handset hari ini, manakala semua gambar untuk entri berada di dalam handset itu. Susahnya:(

 

45 comments:

Kakcik Nur said...

Aamiinnn Ya Rabbal 'Alaminnn...

QasehnyaRania said...

aamiin
salam jumaat kakak..
tima kasih berkongsi

Nor Azimah said...

Arwah mak cakap, kalau kita makan kat mana2, kenduri ke, kedai ke, baca ayat ni, in shaa Allah, terhindar dari bala bencana, contohnya santau.
Ada seorang pemuda amalkan ayat ni setiap kali makan di luar, satu hari diz nak minum, cawannya pecah, rupanya ada org nk santaukan dia.

Acik Erna said...

Alhamdulillah acik dah lama amalkan..cuma terlebih..acik baca 5 kali

Acik Erna said...
This comment has been removed by the author.
Eda Ejai said...

terima kasih.. banyak pahala kakzakie share perkara yang baik2.. =D

Najib Ariyan said...

hmmm saya baca doa ni bila naik kenderaan... setiap kali

Kayu Manis said...

amin
ye kak..kita ni menumpang jer

imm said...

ade dalam al mathurat ni..moga Allah istiqamahkan amalan baca Al mathurat pagi dan petang imm..insyaAllah..

Mummydearie said...

Terima kasih kak berkongsi ilmu di hari Jumaat yang mulia ini!

Rapunzel Cikilolo said...

zikir ni selalu baca masa lepas sembahyang subuh kat surau

:)

kakyon said...

alhamdhulillah..sudah terpahat di minda..sedang mengalakan ahli keluarga mengamalkannya.tk Zakie berkongsi ilmu..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhmadullilah moga akan sentiasa diingati selalu...:)

Ann Ishak said...

terima kasih kak...berkongsi ilmu :)

amirah said...

aminnn....mekasih kak berkongsi...

norhidana miswan said...

tq utk share nih kak... rasanyer atuk penah ajar doa nih kt kami utk amalkan tp yelah cucu2nyer nih mmg gitu bkn nk ingat sgt

* klu dana tertinggal hp msti rasa bosan sbb tak blh lyn wassap heheheh

paridah said...

DOA YG BAIK DIAMALKAN TQ PERKONGSIANNYA....

NinaAz said...

salam jumaat kak

Dhiera nadhirah said...

amin..

terima kasih kak untuk doa tu.
inshaAllah kami semua akan amalkan.

Cik Iman said...

salam jumaat :) insya allah, akan diamalkan doa nie

hainom OKje said...

Terima kasih kanda berkongsi doa, berkongsi ilmu...

Bin Muhammad said...

Doalah senjata kita sebagai umat Islam. Terima kasih kak zakie, semoga kita semua sentiasa berdoa agar beroleh rahmat serta dijauhkan dari kemungkaran.
Selamat berhujung minggu ya... :)

Fiza Rahman said...

Thanks atas perkongsian doa ni kak. Mak saya pon pesan soh amalkan doa nih.

redza said...

terima kasih kakak krn berkongsi ilmu ini

LydSunshine said...

Doa ni, ofismate saya buat ring tone henfon dia, bacaan anak dia. So, secara tak langsung saya yg tak hafal pun boleh hafal.

Nora Karim said...

Anak saya alisya rajin baca... selalu dgr dr astro oasis... bila dia baca, saya join skali... :)

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..perkongsian berilmu ni kak..syukur alhamdulillah..terima kasih berkongsi ye kak..

Azrin Rahim said...

terima kasih atas perkongsiannya

Mia Liana said...

alhamdulillah... terima kasih atas perkongsian ini...

p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #11. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/12/senarai-url-blog-11.html

Jari Manis said...

betul! kita hanya menumpang di bumi Allah...gunakan lah masa yg ada sebaik baiknya kan kak Zakie

Amanina Mads said...

aminn ya rabbal alamin.. ala sygnya tertinggal fon

mamawana said...

Assalamualaikum

Dunia ini hanya sementara. Relakah berpisah tiba tiba...peringatan utk diriku sendiri jua. Thanks sharing.

Temuk said...

Assalamu'alaikum, KAKZAKIE
That indeed is a beautiful do'a. Semoga Allah sentiasa mengkabulkan do'a kita semua.

Bunda a.k.a KN said...

Terima kasih sudi keblog KN dan memahami situasi KN juga mendoakan

...walaupun dalam mood istirehat KN singgah bw n komen rambang blog2 kalian...terharu sangat...

paridah said...

perkongsian yg baik ni tq...semoga memperoleh keberkatan doanya...

eelobor said...

terima kasih akak....

Puan Kutu said...

selalu amal zikir ni sbb ada dlm cd zikir aruah ustaz asri..antara zikir kesukaan sy..tak sgka ianya doa untuk terhindar dr kemudaratan juga..

Zaitun said...

Terima kasih kongsi kakzakie. In shaa Allah nak galakkan anak2 untuk mengamalkannya.

Maria Firdz said...

Sama-sama kita amalkan.. Insha Allah...
Psst: Salam ziarah dari blog mialiana.com... Keep blogging and have a nice day... (^_^)

Zana Hassan said...

Amin..

Salam ziarah dari blog mialiana.com jugak..sudikan singgah ke blog zanahassan ye ^_^

Etuza Etuza said...

Asalam ..dah lama Etuza follow blog ini ya...mohon klik blog Etuza..inshaAllah Etuza ada senaraikan blog URL TN ya..klik ya

Etuza Etuza said...

Senarai ke 19 ya..

Yana Yani said...

terima kasih tuk peringatan tu ye kak

Amanda Suria said...

terima kasih atas perkongsian akak...

Jari Manis said...

terima kasih di atas perkongsia ni kak Zakie..alhamdulillah di amalkan :-)