Monday, December 1, 2014

Kereta impot dari Australia

Wajah tua yang kerepot 
jangan disangka tidak berupaya 
sudah dapat 'kereta impot'
kiriman Falsya aka mummy Qisya

Hijau dan silver - Untuk memiliki kereta yang nyata tidak berupaya, dapat menatap FM pemberian Falsya pun jadilah.
 
Kuatkan iman di dalam diri
izrael datang tidak dijangka
Gold Cost tidak pernah dijejaki 
jadilah dapat menatap FMnya 

Meriah - Sudah melekat sempurna bersama teman-teman yang seangkatan dengannya di dapur.
Muda bukan penghalang mati
tua bukan syarat utama
terima kasih dari keluarga kami
buat Falsya seisi keluarga

Hidup kita di dalam dunia
tidak lama untuk dinikmati
mahu tambah teman alam maya
Falsya boleh dijejaki di sini

~~ Ukhuwah yang indah dinikmati salah satunya dari berblog seperti ini.~~


54 comments:

SalbiahM said...

Cantik fm tu kakzakie..tahniah ye.nanti Inshaallah nak terjah blog dia

imm said...

wahh berpantun akak..banyaknya koleksi fm akak..cantik2 belaka..

aizamia3 said...

membayangkan kereta tu ada di depan mata.. ;)

Acik Erna said...

cantik kan kakzakie..kakzakie boleh je kalau nak beli kereta tu kan

norhidana miswan said...

cantik kete import tu kak hehhee... lawo tersusun je FM akak, fm dana sume dh hilang ada yg dh tak ckp sifat dek aiyan keje kan.... bile dia dh makin tinggi makin banyak fm yg dia boleh capai n bt main

Kakcik Nur said...

Cantik tersusun... :)

Kayu Manis said...

rezeki, bertambahlah koleksinya

❤Kamsiah❤ said...

tahniah kak...dah penuh petiais tu..berseri2..

LYAfrina said...

Comeyyyyy sgt kak !!
Byk koleksi fm tu.. y lya byk hanyut banjir aritu.. syg sgt. Dh la.kbyakan pmberian dr blogger2

lieyalatif said...

comel kak!!

bertambah koleksi fm akak....lieya pun ade koleksi FM...yg dlm malaysia letak kat esbok lame...yg FM oversea letak kat esbok baru...nampak tak double standard di situ kakaakakkkak

Daddy Ziyyad said...

cantik, unik..
bertambah koleksi FM kak zakie...:)

Mar Mansor said...

comel sungguh FM tu kak zakie..

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

meriahnya FM 2...

Zee Suhaini said...

jauhnya datang fm..
tak dapt pegi sana dapat fm pon jadik yer kak..
makin bertambah koleksi kat peti ais..

elly nadyra said...

tak pergi
dpt berkongsi dengan mereka yang pergi
dah cukup bersyukur
seronok dengar cerita dan dpt tgk gambar mereka2 yang pergi berjalan2

alhamdulillah
bila org yang berjalan2 ni
ingat kat kita kan kak
moga murah rezeki kita semua

Nor Azimah said...

wah, bertambah lagi koleksi FM kzakie, yea, Alhamdulillah..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam kakzakie,

Untung bersahabat di alam maya,
Kemana jua ukhuwah sentiasa dihati,
Berjalan Falsya keluar negara,
FM dihulur buat cenderahati,

Semakin meriah FM kakzakie.. cantik tersusun bersama rakan2 nya tu :)

sud@is said...

comel ja kak zakie,, cute mute

εïзmummyHazaεïз said...

comel... Haza pon suke dengan fm..

eMMe said...

teringin gak nakbg survenier kt Kak Zakie, InshaAllah kak,dlm alam maya nilah ukhwah sesame rakan blog dpt dieratkan dan kasih sayang sesame insan

faraherda.razalan said...

Wah! Nak jugak kete impot aussie tu. Nak kirim sape eh? Hahahahah!

Falsya said...

yeayyy!!..dh smp..hehe..

terima kasih kat kakak jugak sbb selalu jenguk blog falsya..;)

Julia Johari said...

Syukran kak zakie...kak zakie ni kalau bg komen betul2 mengamati coretan entry...puas hati sgt tau hehhehe untung la kak zakie ramai sayangkan sis ni tau termasuk julia hehehhe jaga diri ye kak

Rapunzel Cikilolo said...

tua-tua pun jenama volkswegen. terbaik tu

:))

idzwa kamaruddin said...

comey nyer fm!

Fazleyatul Aini said...

saya pon suka collect FM kak

Mummydearie said...

Tahniah, kak. Dapat FM lagi. Kena beli esbok lagi besar ni, kak ^_^

Sylarius Yusof said...

Kereta import ni, sure tak kena tax kan? Hahaha

Rai OurKizuna said...

banyaknya koleksi akak.. kami punya dapat pun asyik di"curi" je..

saniah ibrahim said...

cantek koleksi2 fm kakzakie...

Ujie said...

cantiknya fm tu!

saya penah g Gold Coast kak...
tapi yg kat Sepang tu je lah. hehee

paridah said...

tahniah cantik sungguh pemberiannya...indah sekali pantun2 kakzakie...

Fiza Rahman said...

Ingatkan apa lah tadi...hehehe...Cute FM tu. Saya pon dah dapat ☺

nadia rashid said...

best nya kak dpt FM yg comel..sy pun suka kumpul...tp tak pernah berjalan jauh..selalu pun pesan kat orang

Sham said...

Har har ye ye je ingat keta impot...tp fm pn tetap impot gak kan...;-p

Puan Kutu said...

bermain bola ditepi kali
melompat-lompat penuh aksi
kereta import comel sekali
hadiah FM bertambah koleksi

tahniah kak zakie..:)

Ann Ishak said...

kiut FM kereta tu :)

siti alfakhishah aman said...

siap berpantun.. cantik pulak tu kereta hijau

Diana Rashid said...

banyak nya fm akak..saya simpan dalam kotak je kak..anak2 saya rajin mengemas tak boleh bawak keluar.tunggu la saya nak beli board untuk fm tu..boleh gantung kat dinding tinggi2...

Mas Zull said...

assalamualaikum mia...dah semakin byk fm kat peti ais tu yer kak...:)

Nastyna said...

wahhh.... murah rezeki. siap berpantun lagi. hehehe cantik la kak, kemas jer tersusun smeunya.

Najib Ariyan said...

cuba tengok satu fridge tu dah banyak mana lah fridge magnet tu... kalau saya setiap tempat pegi akan beli satu sebagai ingatan

NEKCIK said...

cantik tersusun menarik hati
asalkan kakzakie gembira di hati

Bin Muhammad said...

Tempat parking kereta tu macam dah penuh jer...kena sediakan tapak parking baru ni!
Yang pintu berkembar pula! hehe...

Zaitun said...

Alhamdulillah rezeki kakzakie. Ramai yang bagi cantik2.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Kena lawat blog ni. Tahniah Kakak dapat hadiah. Cantik-cantik semunya.

Sue Bee said...

Cantiknya fm semua tu

Belog Santai said...

cantik..jealous ni KZ..he..he

Fifi Nadhrah said...

cantiknye FM tu..

Amanda Suria said...

Comel kereta import akak tuh....suka kaler dia..

Nurul Hidayah said...

Seronok dapat cenderahati dari kawan kan kakzakie.. tanda ingatan :)

hainom OKje said...

Cantik kanda FM van klasik tu....
Orang memberi kita apa lagi .....kasi tampallah yek hihi

Jari Manis said...

ohhh...ingatkan kak Zakie beli kereta import ahahaah

Yana Yani said...

wah! penuh fm dekat fridge
saya dulu pun penuh
tapi sekarang semua dah arwah sebab anak dok buat main