Tuesday, December 22, 2015

BantuanNya kami dambakan selalu

Bukan bila berkehendak barulah menadah tangan bersujud merapak mohon apa yang dikehendaki. Tapi itulah yang adik buat. Seharusnya pengabadian kenalah berpanjangan dan istiqomah.  Bila peperiksaan kian hampir barulah berkali-kali solat hajat. Mahu tahajjud malam memang tidak adalah dalam diarinya. Tetapi sewaktu peperiksaan UPSR tempohari tiga hari peperiksaan dijalankan tiga hari juga dia berpesan "Kalau mama tahajjud malam ini kejut adik juga ye." Aku tahu ada debaran melanda diri sehingga tahajjud yang sebelum peperiksaan tidak dibuat pun mahu dilakukan. Itulah dikatakan adik.

Rata-rata ibu-bapa bila anak-anak mahu menduduki peperikasaan tidak dapat tidak doa dipohon kerana pasti mahu anak-anak memperolehi kejayaan. Sekurang-kurangnya walau tidak secemerlang anak orang lain tetapi tidaklah gagal. Siapalah kita tanpa bantuanNya. Seperti anak-anak aku bukan kategori anak pandai sebab itu dalam kesederhanaan kami menadah tangan memohon bantuanNya.

Sekejap lagi Kak Reen akan masuk dewan Aishah 08 untuk menduduki peperiksaaanya.


~~ Doakan Kak Reen kami dipermudahkan dalam peperiksaan yang dijalankan sebentar lagi sehingga 04-01-2016. Terima kasih.~~



29 comments:

idzwa kamaruddin said...

saya doakan semua kak reen dilapangkan dada dan fikiran semasa menjawab soalan peperiksaan..

semoga berjaya..aamiin!

Amanda Suria said...

SA doakan semoga Kak Reen di permudahkan oleh allah untuk menjawab exam...all the best Kak Reen

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga Kak Reen dipermudahkan dalam peperiksaannnya..
Setiap ibu memang berasa risau kalau anak2 nak mengambil periksa.
Setelah berusaha.. kepada NYA lah kita bertawakal dan memohon pertolongan kan kakzaki..

Zee Suhaini said...

insya'allah..moga kak reen boleh jawab dengan tenang..
semoga berjaya..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Insyallah semoga dimudahkan kak reen jawap exam dengan baik. Baca doa yea.

Zaitun said...

Semoga kak reen tenang menjawab dlm exam.

Pengalaman Mimi masa exam tgh bawa kereta pun menghafal sampai trafik light hijau kena hon. Bidang undang2 banyak menghafal.

Bunda_nora said...

Semoga Kak Reen tenang dalam menghadapi peperiksaannya ...
Semoga dipermudahkan dan sukses...aamiin

Ahlam Miera Shafie said...

moga dipermudahkan kak reen... aminnn

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

InsyaAllah.. kak Reen boleh!!

paridah said...

didoakan kak reen tenang menjawab soalan examnya n berjaya cemerlang...insyaAllah.

Khairul Bariah said...

insyaAllah, saya doakan kak reen dipermudahkan dlm menjawab exam.
semoga berjaya kak reen.

uncle gedek said...

Uncle dulu time periksa dapat TH... (Tak Hadir)

hehehe

adarnadzmie said...

insyaallah moga dipermudahkan..aamiin

Malinda said...

mudah mudahan kak Reen tenang dan dapat menjawab dengan baik...moga2 mendapat keputusan cemerlang nanti...

Normala Saad said...

Semoga tenang dan dipermudahkan menjawab semua soalan. Selamat berjaya.

umi alya said...

Moga kejayaan milik Kak Reen, aamiin..

iryanty ahamad said...

moga kak reen jawab dengan tenang..amin

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak,
Mudah-mudahan kak reen dipermudahkan segala urusan..DUIT.. Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakkal. insyaAllah beroleh kejayaan yang diimpikan.

Fyda Adim said...

semoga kak reen dapat menjawabnya dengan tenang dan dipermudahkan segala urusan

seraa rose said...

semoga dipermudahkan.. gud luck kak reen..

kakyon said...

Insya'allah..semoga kak reen boleh jawab dengan tenang dan lancar..
semoga berjaya..aamin

Myra Jay said...

InsyaaAllah mudah2an dipermudahkan urusan :)

Kayu Manis said...

In shaa Allah
kak doa ibu tiada hijab
Boleh tu..usaha sudah cuma tawakal sajer lagi..

nor pun sama situasinya...adibah pun study week,tak balik nak beljr kat bilik katanya..klu blik tak belajar plk byk dugaan..
azhan pun tak taulah apa resultnya nti sbb sistem KBAT yg memeningkan kepala dia..susah lain mcm katanya..

in shaa Allah tak bjaya dunia,kita cari akhirat..dpt dua2 bonus yg terindah

amirah said...

waa..teringat2 subjek2 amie belajar dulu ni..huhuhu..moga berjaya kak reen..insyaAllah

Falsya said...

gud luck kak reen..semoga dipermudahkan segala urusan exam kak reen..amin..

aryan azra said...

inshaAllah....moga kak reen berjaya dengan cemerlang

Puan Wawa said...

InsyaAllah, good luck kak reen, semoga Allah permudahkan..")

nhhas said...

Allahuakbar...

Akk ni mcm mak sy :-)

Mummydearie said...

Anak-anak perempuan kakak pandai-pandai belaka. Tak kiralah dilahirkan sebagai seorang yang pandai atau memang mereka rajin berusaha untuk menjadi pandai. Apa-apa pun saya doakan sukses selalu untuk anak-anak kakak berpanjangan selagi mereka berusaha untuk berjaya ^_^